Pluton Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Elimde milyonlarca satırdan oluşan txt dosya var. Ben bunları satır satır bölmek için bikaç program buldum ama asıl istediğim şu; Örneğin 1000 tane satır varsa önce bunları bigüzel karıştırıcak (sırasını) sonrada 100 satırlık parçalara bölecek. Yada Programı çalıştırıp txt'yi seçtiğimde bana içinden ratsgele 100 satır verecek. Var mıdır böyle birşeyler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Abi insanlar niye böyle bişey yapmış olsun ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 5 liraya yaparım sfdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Freelancer.com'dan is ac, 30 dolara yazayim ben sana. Bir de 10/10 review alirim mis gibi olur. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 SpiderS_DangeR said: 5 liraya yaparım sfdg Baltanin da boylesi asdsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 @SeaGle Ne bileyim belki olmuştur :D @di tamam =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Oha site mükemmelmiş flash işlerinin hepsine abanayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 yok mu yani şimdi. Püfff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Bu tip seyler herkesin isine yaramadigindan yoktur. Esime de benzer seyler lazim oldugunda hep ben kodlamistim. Zira hazirlari ya yok ya da o kadar kotu tasarlanmis ki cogunlukla crash olup saatleri ziyan etmekten baska ise yaramiyor. bkz: 16gb'lik text dosyasini ram'e ya da tempdisk'e yazmaya calismak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Vaktim olsa yaziverirdim sana bi tane ya. Bilgisayarci arkadasin varsa rica et yaziversin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 SpiderS_DangeR ilgileniyor sağolsun. Teşekkür ederim herkeşlere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 5 liraya yapıyo mu cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 birleştirmek için Text File Joiner diye bir şey vardı da bölmek için hiç denk gelmedim. bu vesileyle paylaşmış olalım, belki işe yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 ya excele yapıştır yazıyı, yanına her satırda farklı bi rakam yaz karışık sırada. sonra rakamları sırala de, sıralamayı uzatayım mı diye sorunca evet de, gerekirse bu karışık rakam yazıp sıralatma işini 1-2 kere daha yap al sana karıştırılmış yazı işte. hatta karıştırmadan önce yazdığın rakamları da sistematik bi şekilde tutup kullanırsan a'dan z'ye sıralayarak yaptığın karıştırmayı z'den a'ya tekrar sıralayarak geri de alabilirsin. teoride. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Pluton said: Örneğin 1000 tane satır varsa önce bunları bigüzel karıştırıcak (sırasını) sonrada 100 satırlık parçalara bölecek. Yada Programı çalıştırıp txt'yi seçtiğimde bana içinden ratsgele 100 satır verecek. dediğin şey text işi olmuyor yalnız, direk programlama işinden bahsetmişsin. bu tip şeyler için programlama dilleri var ve insanlar kendi kodluyor. herhalde ona kalsa microsoft word programı üstünden artificial intelligence işlemleri yapmak istiyeceksin :P di said: Freelancer.com'dan is ac, 30 dolara yazayim ben sana. Bir de 10/10 review alirim mis gibi olur. =P adama bak :) bizim okulda günlük lab work olarak yaptığımız iş için 30 dolar istiyor... 2-3 yıl önce buna benzer bişi yapmıştım C kullanarak. dosyayı açıyorsun, dosyanın açılıp açılmadığını kontrol ediyorsun, 100 tane random sayı atıyorsun, o sayıdaki satırları okutuyorsun, sonra da o satırları başka bir dosyaya yazdırıyorsun. bug temizleme dahil en fazla 1 saat alacak iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 neyse ya sıkıldım polemiklerden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Bonec lutfen bana 2^128 tane satirli dosya ile istenen islemi yapabilecegim bir kodu 1 saatte yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 bonec, daha ucuza yaparim diyorsan teklif vermekten cekinme. yok yapmayacaksan o kadar eder bu kadar etmez tartismasina girmeye gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Aşağıdaki kodu kullanabilirsin. Tüm dosyayı memory e okumadan çalışıyor Tie::File, o yüzden sorun olacağını zannetmiyorum. Perl bu arada compile etme derdi de yok, indir windows kullanıyosan Strawberry Perl ya da ActiveState Perl. sonra cpan Tie::File ile Tie::File modülünü indir yazsın hemencecik. Dosyaya yazdırıcaksan falan da 2 satır daha eklemen lazım. use Tie::File; tie @array, 'Tie::File', "file.txt" or die "Unable to open file!"; $lineamount = @array; for($i=0;$i<100;$i++){ my $r_number = int(rand($lineamount)); print $array[$r_number]."n"; } kesinlikle farklı linelar olsun istersen de şöyle bişey yapabilirsin use Tie::File; tie @array, 'Tie::File', "file.txt" or die "Unable to open file!"; $lineamount = @array; %written_lines = (); $r_number = 0; for($i=0;$i<100;$i++){ do{ $r_number = int(rand($lineamount)); }while (exists $written_lines{$r_number}); print $array[$r_number]."n"; $written_lines{$r_number} = 1; } edik: halledilmiş galiba ilk postu görüp yazmıştım ben. direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mum_Chamber said: bonec, daha ucuza yaparim diyorsan teklif vermekten cekinme. yok yapmayacaksan o kadar eder bu kadar etmez tartismasina girmeye gerek yok. lol sana ne :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Bone said: dosyayı açıyorsun, dosyanın açılıp açılmadığını kontrol ediyorsun whoa mind blown Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 ahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 0_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 aquila said: Bone said: dosyayı açıyorsun, dosyanın açılıp açılmadığını kontrol ediyorsun whoa mind blown programcılık sux... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Kızlar en çok programcılara veriyolarmış ama naber ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar