Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Txt programı

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Elimde milyonlarca satırdan oluşan txt dosya var. Ben bunları satır satır bölmek için bikaç program buldum ama asıl istediğim şu;

Örneğin 1000 tane satır varsa önce bunları bigüzel karıştırıcak (sırasını) sonrada 100 satırlık parçalara bölecek.

Yada

Programı çalıştırıp txt'yi seçtiğimde bana içinden ratsgele 100 satır verecek.

Var mıdır böyle birşeyler?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tip seyler herkesin isine yaramadigindan yoktur. Esime de benzer seyler lazim oldugunda hep ben kodlamistim. Zira hazirlari ya yok ya da o kadar kotu tasarlanmis ki cogunlukla crash olup saatleri ziyan etmekten baska ise yaramiyor.

bkz: 16gb'lik text dosyasini ram'e ya da tempdisk'e yazmaya calismak.
Sosyal ağlarda paylaş

ya excele yapıştır yazıyı, yanına her satırda farklı bi rakam yaz karışık sırada. sonra rakamları sırala de, sıralamayı uzatayım mı diye sorunca evet de, gerekirse bu karışık rakam yazıp sıralatma işini 1-2 kere daha yap al sana karıştırılmış yazı işte. hatta karıştırmadan önce yazdığın rakamları da sistematik bi şekilde tutup kullanırsan a'dan z'ye sıralayarak yaptığın karıştırmayı z'den a'ya tekrar sıralayarak geri de alabilirsin.

teoride. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Pluton said:

Örneğin 1000 tane satır varsa önce bunları bigüzel karıştırıcak (sırasını) sonrada 100 satırlık parçalara bölecek.

Yada

Programı çalıştırıp txt'yi seçtiğimde bana içinden ratsgele 100 satır verecek.

dediğin şey text işi olmuyor yalnız, direk programlama işinden bahsetmişsin.
bu tip şeyler için programlama dilleri var ve insanlar kendi kodluyor.

herhalde ona kalsa microsoft word programı üstünden artificial intelligence işlemleri yapmak istiyeceksin :P

di said:

Freelancer.com'dan is ac, 30 dolara yazayim ben sana. Bir de 10/10 review alirim mis gibi olur. =P

adama bak :) bizim okulda günlük lab work olarak yaptığımız iş için 30 dolar istiyor...

2-3 yıl önce buna benzer bişi yapmıştım C kullanarak.
dosyayı açıyorsun, dosyanın açılıp açılmadığını kontrol ediyorsun, 100 tane random sayı atıyorsun, o sayıdaki satırları okutuyorsun, sonra da o satırları başka bir dosyaya yazdırıyorsun. bug temizleme dahil en fazla 1 saat alacak iş.
Sosyal ağlarda paylaş

Aşağıdaki kodu kullanabilirsin. Tüm dosyayı memory e okumadan çalışıyor Tie::File, o yüzden sorun olacağını zannetmiyorum. Perl bu arada compile etme derdi de yok, indir windows kullanıyosan Strawberry Perl ya da ActiveState Perl. sonra cpan Tie::File ile Tie::File modülünü indir yazsın hemencecik. Dosyaya yazdırıcaksan falan da 2 satır daha eklemen lazım.

use Tie::File;
tie @array, 'Tie::File', "file.txt" or die "Unable to open file!";
$lineamount = @array;
for($i=0;$i<100;$i++){
my $r_number = int(rand($lineamount));
print $array[$r_number]."n";
}

kesinlikle farklı linelar olsun istersen de şöyle bişey yapabilirsin

use Tie::File;
tie @array, 'Tie::File', "file.txt" or die "Unable to open file!";
$lineamount = @array;
%written_lines = ();
$r_number = 0;
for($i=0;$i<100;$i++){
do{
$r_number = int(rand($lineamount));
}while (exists $written_lines{$r_number});
print $array[$r_number]."n";
$written_lines{$r_number} = 1;
}

edik: halledilmiş galiba ilk postu görüp yazmıştım ben. direk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...