Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PS3 Soruları

stinger

Öne çıkan mesajlar

Knsol olayına girmek adına PS3 satın almayı düşünüyorum fakat bir takım sorularım olacak.

1.Benim 42" boyutunda plazma televizyonum var ama 4 senelik bir alet. 1080i destekliyor . Sorum şu ki eğer ps3 ile oyun oynarsam piksel piksel kareler oluşurmu?Yoksa gayet güzel oyunları oynayabilirmiyim.

2. İnternetten oyun oynama olayı nasıl? Yani yabancı serverlarda çok ping vs oluyormu?Birde wi-fi ile sorunsuz internete girebiliyormuyum?

3.Klavye ve mause xfps ile bağlanıyor görüdüğüm kadarı ile ama ne kadar verimli oluyor?

Bu sorularıma yanıt verebilirseniz çok mutlu olurum. Çünkü biraz soru işareti yaratıyor bu konular.
Sosyal ağlarda paylaş

4 senelik plazma ilk plazmalardan ise çok kötü oluyor gorntu

en kötü bi hd ready lcd şart.eski plazmalar tüplünün ince olanı.goruntude extra bi kalite olmuyor.o yuzden tv al.tabi benim dediğim gibiyse.cunku ps3 ilk cıktıgında bizde de o eski plazmalardan vardı.arkadaşım getirdi ps3 ü.taktıgımıza pişman olduk.ki o eski plazmalarda hayvani pahalıydı ilk cıktıgında :)

klavye mouse bilemicem ama var sanırım

online oynamak tertemiz.lag falan çok nadir o da ttnet sagolsun ztn
Sosyal ağlarda paylaş

1080i dedigin HD ready dir, 720p destekliyordur tam ve cidden iyi goruntu alirsin oyunlar 720p cunki

plazma > LCD dir goruntu kalitesi ise is bide, plazma tuplu televizyonun inceltilmisi degildir, forsfor gazina elektrik verip chargeliyarak goruntuyu olsuturur, bu goruntu olusur iken isik florasan gibi kendinliginden gazdan cikar

LCD panellerde ise panelin kendi ustuneki likid tarafindan olsuturulan goruntunun isigi yoktur, LCD panelleri isiklandirmak gerekir bu yzuden LCD nin verdigi isik yapaydir (ki son zamanda cikan LED tv ler yeni bir TV tiopinden cok cathode yerine led ile aydinlatilan panellerdir, led hem daha uzun omurludur hemde backlight led kullanan televizyonlarda ureticiler karanlik renklerin agir bastigi sahnelerde ledlerin brightnessini kisip briaz daha gercege yakin siyah elde edecek sekilde tasarlamistir )ve ozellikle koyu renkler ile siyah renkte %100 performans alamassiniz, contrast kotudur, bakis acisi LCD lerde asiri limitliyken plazmada gene bakis acisi sorunu yasamassiniz

gene LCD lerde asiri hariekt halinde iken blur ile input lag alirken asiri dikkat etmesseniz sorun olur (piaysadaki cogu TV 5ms dir misal)

ha peki plazma bu kadar iyi ise niye piyasadan silindi?

plazma televizyon uretimi LCD lerden cok daha maliyetli, plazmalar gene LCD ye kiaysla daha iri ve daha agir oluyorlar ve felaket elektrik tuketiyorlar(ki cesitle AB ulkelerinde sirf enerji tuketimi yuzunden yasak yediler), bunun yaninda plazmanin ciddi bir dezavantaji var

burn in ve fosforun yaslandikca isik verme niteligini kaybetmesi

burn in ayni imaji surekli gosterdiginiz zaman o renge sabitlenmesi demek, buda plazmalari oyun konusunda ne yazikki uzun omurlu kilmiyor, ozellikle health bar, score bar gibi arayuz elementleri ayni oyunu surekli oynarsaniz ekrana kaziniyor, veya evdekiler surekli star tv izliyorsa god of war oyanrken kenarda kocaman STAR logosunu goruyorsunuz ki 16:9 dan vazgectim hala logolarini seffaf yapmiyan capulcular yuzundendir bu asdf

linkledigin TV yeter yani 720p cunki, hic tv ye masraf yapmana gerek yok, mis gibi HDMI portuda var, bu generasyon 1080p trend olmiycagi icin kalite konusunda hicbir sorun yasamassin (evdekiler gidip star tv logosunu ekrana yakmadiysa tabi :p)

korsan yasak bide, tartismiyalim lutfen
Sosyal ağlarda paylaş

senin tv eski model o yüzden burn-in sorunu yaşayabilirsin. Denildiği gibi sabit görüntü bu soruna neden oluyor. O yüzden screen saver tarzı bir sistemle ekranı dinlendire dinlendire uzun yıllar kullanabilirsin. Son çıkan plasmalarda burn-in çözülmüştü ama Viktor'un dediği gibi plasmaların üretim maliyeti ve enerji tüketimi hayvani boyutlarda olduğu için doğal olarak azalarak biten bir teknoloji plasma.

Ama plasmanın oyuncular için avantajı lcd den çok çok daha iyi. input lag sorunu yok, renkler çok daha canlı olur. 1080p gerekli değil zaten 1080p çok az oyun var. Onun haricinde daha full hd yayın yapan kanal yok bildiğim kadarıyla 1080i yapıyor amerikadaki kanallar bile. Televizyonun dibine girip piksel aramaya çalışmazsan farketmezsin çok fazla bir fark.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesajlar için çok teşekkür ederim. Bizim evde televizyon çok nadir seyredilir hafta sonları felan malum iş güç tabi, dolayısıyla oyun bile öyle çok çok fazla oynamayacağım. Bir de dvd playerım da yoktu normalde en azından o şekilde kullanabiliyor olmakda güzel olacak. Şimdi sıra piyasayı gezip ne kampanyalar varmış onu öğrenmek.
Sosyal ağlarda paylaş

plazmayla lcd'nin çalışma prensibini hiç bilmiyorum da, tüplünün ince olanı diye bir şey olamaz, olamamalı. tüpün bi ucu katot, diğer ucu ekran. katottan elektron koparılıyor da dikey ve yatay saptırıcılardan geçip ekranda istenen yere düşürülüyor falan. bunun için de mesafe lazım biraz. senin gördüğün başka bir şey olmalı. (diye biliyorum ama bilgim de sınırlı, yanılıyor da olabilirim.)

gelmişken ben de bir şey soracağım, lcd'lerdeki bu blur sorununu çözecek bir teknoloji yok mu? yanlış hatırlamıyorsam vestel görüntü tamamlayıcı mı, bi' şey yaptırıcılı bir lcd tv çıkarıp sorunu çözdüğünü iddia etmişti. reklamlarında da stop motion'lu basketçi vardı, smaç vuruyordu falan. ne oldu, yalan mı oldu o?

onun dışında, ps3 için bir tv alacağım mesela, "xd730 piksel zıplattırıcı upgrade'i olan bir televizyon al mutlaka! yoksa bir şeye benzemiyor" diyebileceğiniz bir özellik var mı? oyun modu falan bile olabilir bu.
Sosyal ağlarda paylaş

abi tüplünün incesi dediğim tabiki aynı şekilde calısmıyor tam teknik detayını bilmiyorum

fakat işte sadece ince televizyon.hd falan olmayan ilk ince ekrana geçiş olan plazmaları diyorum

ps3 ilk cıktıgında bizde hala ondan vardı.hdm girişi bile yok onlarda.görüntüde baya kötü oluyor.tabi artık satılmıyor sanırım.ama arkadaşınki 4 senelik oldugu için ondan olabilir dedim
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi, tuplunun ince olani diye bir kavram yok :p

crt ise crt dir, tupu vardir kocaman

yok plazma ise plazmadir, incedir

CRT ile Plazma bambaska seyler

http://www.dicofr.com/def2/image/crt.gif

crt de su sekil tup dedigimiz vakumlu zimbritinin icinde goruntuyu electron gun lar ekrana tariyor, crt nin herhangi bir native resolutioni yok o yuzden plazma ve lcd gibi

http://greentvinfo.com/files/plasma_tech_diagram_3.gif

suda plasma paneli, aradak ifark goruluyor

CRT ler hayvan gibi yer gerektirdiginden buyuk ekran baya baya yalan oluyordu, plazma ise 42 inch alti yapilamiyordu baya bir sure
zaten bu sebepten buyuk ekran televisyon = plazma algisida yerlesti, LCD lere bile plazma diyor millet
Sosyal ağlarda paylaş

tuplunun ince olani diye bahsedilen kavram muhtemelen projection tv.

ilk nesil crt projeksiyon yapanlar hayli eski, ardindan DLP, ve lcd projeksiyon tv ler var.

bunlar gorunum olarak gayet tuplu televizyon gibi olup calisma mantiklari biraz farklidir.

son donemlerde hayli cost effective modeller cikti ve giderek inceldiler. bunlar da incelmis tuplu gibi bi agizla anilmaya baslandi.

gayet hd ready falan modeller var, son orneklerini 2008-2009 a kadar satildigini gorebiliyorduk.

edit: ayrica buyuk ekran muhabbetine de bi aciklama getireyim. rear projection tv uniteler 40 inch ustu uretildiler, hatta 65-70 inch e kadar satilan modellerini hatirliyorum, son zamanlara kadar o kadar inceldiler ki duvar uniteleri falan da cikmisti.
Sosyal ağlarda paylaş

abi tüplünün ince olanı diye bi kavram yok tamam :)

benim onu deme amacım hani extra bir özelliği olmayan sadee ince tvler yani :).

benim ona verdiğim isim tüplünün incesi :).yoksa tabiki crt ile plazmanın farkını biliyorum.ama yani o ilk plazmaların tüplülerden tek farkı ince ekran olmalarıydı

ondan sora hd readymiş full hd miş geldi
Sosyal ağlarda paylaş

yok benim dediğim slim crt falan değil

ilk plazmaları diyorum ben.şimdiki kadar ince değildi fakat incelerdi böyle hafif kıçı falan yoktu :)

sanırım herkes hd tv ile geçiş yaptı

o zaman bizim o plazmaya verdiğimiz parayla işte şimdi 3d led tv alıyosun:)

Likit Kristal ekranlı televizyonlar yani LCD TV’ler adından da anlaşılacağı gibi görüntü vermek için LCD teknolojisinden yararlanır. 2000’li yılların başlarında LCD düz ekranlar, bilgisayar monitörü pazarında eski tip CRT monitörlere oranla yavaş yavaş daha çok pay almaya başladı. Zaman içerisinde geliştirilen teknolojileri ile birlikte, özellikle büyük ekranlı HD uyumlu televizyon pazarında plazma TV’ler ile yarışır hale geldiler.

ben lcd plazma neyse karıştıyyorumda benim dediğim işte 2000 lerin başlarındaki o pek extra bir görseli olmayan sadece ince olan tvler işte :)
Sosyal ağlarda paylaş

konsolun degilde oyunu cikaran adamin drami

hani PC de oyun kassa, iyi optimzie edilmedi, driver sorunu var, milyonlarca farkli PC parcasi konfigirasyonu var biz ne bilelim gibi mazeret gosterebiliyorlar

konsolda hicbir oyunun kasmamasi lazim, kasiyorsa ya oyunun disc de sorun vardir yada oyunu yapan adamlar gereken ozeni gostermemistir eheueh
Sosyal ağlarda paylaş

kingpin said:

arkadaslar simdi soyle basit bir sorum var: cod blackops oynamak istiyorum buraya kadar tamam ama sittin sene gamepad ile fps oynayamam ben klayve ve mouse baglamak istiyorum iste bu noktada kitleniyorum napmamiz lazim??

evet alışıyorsun, zaten oyunda bariz konsollara göre dizayn edildiğinden alışman daha hızlı oluyor.

Onun dışında mouse-klavye aparatları var ama nasıl desem, gamepad kassan daha rahat olur. Tepkime sürelerinde fark edilir bir gecikme söz konusu ki bu yüzden oynamakta zorluk çeken bir ton adam var. MW2'de gerçi tepkime süresi ayarlama varmış sanırım, millet ayarlayıp sorunsuz oynuyordu ama Black Ops için öyle mi bilmiyorum.

MEsela benim ps3'teki ilk fps oyunum bad company 2'dir. Onn için bende alışma aşamasında sokarım diyip mouse-klavye bakmıştım, MW2 dışında hiçbir oyunda adam gibi çalışmadığını görmüştüm asfasd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...