Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni bir üniversite...

Longshanks

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
sostizm said:

LİSANS OKUMA!

Endüstri mühendisi olmuşsun, kafan senin artık bambaşka çalışıyor. Biliyorum, eşim endüstri mühendisi.

Yüksek lisans yap!!!Ziraat mühendisliği kesin alıyordur End.Müh.

hatta ilerde tarım planlaması falan süper bir kariyerin bile olabilir, toprak ölçümlerini alırsın, mevsim iklim bilmemne... Dersin ki 23.4 cm kök uzaklığı ile salatalık dikersek maksimum verimi alırız... 23 aralıkta dikersek de maksimum kar elde ederiz falan filan. Süper olur.

Budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

Masquerade said:

@ Long

abi sen müfettis falan olucam diyodun? noldu o muhabbet?

abi şimdilik mühendislik yapmayı düşünüyorum
eğer olmazsa istediğim gibi o zaman öyle yapıcam
zaten müfettişliğe baya kasmak gerekiyomuş zormuş baya zaman ayırıp çalışmak gerekmiş

Bu arada akbank müfettiş yrd. sınavı yapmış geçende. FED başkanının isminin falan sorulduğu, bir kısmı da alesten kolay bir sınavmış. Arkadaşım girdi geçti. Şimdi mülakatlara gidecek.

Sen başvur eğer istediğin oysa, mutlaka bir tanesini geçersin.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Longshanks said:

Masquerade said:

@ Long

abi sen müfettis falan olucam diyodun? noldu o muhabbet?

abi şimdilik mühendislik yapmayı düşünüyorum
eğer olmazsa istediğim gibi o zaman öyle yapıcam
zaten müfettişliğe baya kasmak gerekiyomuş zormuş baya zaman ayırıp çalışmak gerekmiş

Bu arada akbank müfettiş yrd. sınavı yapmış geçende. FED başkanının isminin falan sorulduğu, bir kısmı da alesten kolay bir sınavmış. Arkadaşım girdi geçti. Şimdi mülakatlara gidecek.

Sen başvur eğer istediğin oysa, mutlaka bir tanesini geçersin.

abi ben FED'in nolduğunu az önce googledan öğrendim
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi şehirdesin bu arada? YOK internet başvurusuyla yeni açılan üni.lere akademisyen alıyor, ilgin varsa onlara da başvurabilirsin. Osmaniye'de, Tunceli'de, Ağrı'da yaşarım bir 6 sene zorunlu hizmet için dersen, master ve doktoranı yaptırıyorlar, yurtdışına yolluyorlar vs. sonra sen gidip master ve doktora süren kadar zorunlu hizmet yapıyorsun.

Bu cuma başvurular son. www.yok.gov.tr'de
Sosyal ağlarda paylaş

6 yıl çok da,
3 yıl ingiltereye gönderseler güzel bi okula
gelir 3 yıl da çalışırım sanki osmaniye'de falan..8-)

6 yıl da hayatın en güzel 2 tane 6 yılından diğeri yalnız haha

peki bu tip bir manada geri ödemeli burslar özel şirketlerde de dönüyor mu?
Ne bileyim stajda kendini beğendirdiğin bir firmanın gelip, ben seni 2 yıl da bilmem nereye şu alanda master okutmaya göndereyim ama dönünce 2 yıl kölem olursun falan diyor mu? vardır sanki böyle şeyler :P
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle ki, yabancı dil sınavını verdiysen istediğinde vermediysen de verdikten sonra 3 ay yurtdışına dil öğrenmek için yolluyorlar.

Yine doktora için yurtdışından kabul alırsan ya da bir şekilde yollarlarsa falan gidebiliyorsun buradan maaşını alarak.

YALNIZ şöyle birşey var, yurtdışında kaldığınız süre zorunlu hizmete x2 olarak yansıyor. Yani 3 sene yurtdışında kalayım derseniz 6 sene Iğdır diyorlar mesela.

www.yok.gov.tr den falan kontrol edin sık sık, arada kadrolar açılıyor. OYP olmayanlarda zorunlu hizmet falan yok.

Ben ÜDS yetişseydi Osmangazi Üniv.e başvuracaktım geçen ay, tam benim spotumu açmışlardı ama işte ÜDS'yi erteleyen zihniyete bir ki...
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ÜDS'nin olayı direk akademik personel seçmek zaten. Daha rastlamadım KPDS isteyenine sadece. Bu arada TOEFL, KPDS ve ÜDS eşdeğer puan cetveli var 3'ü de kabul oluyor. Hatta TOEFL'la daha yüksek puan alınabiliyor daha kolay. Zira 120 üzerinden olan toefl'da 80 aldığında ÜDS veya KPDS eşdeğeri de 80 gibi birşey oluyor lol.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
itu'ye giripte isletmeci cikip ac kalmasinlar diye

bu ne demek hacı anlamadım valla(:D

bence teknik okul raconunu bozmamak için kasmışlar yoksa bildiğimiz işletmeden ne farkı var

bi de cahil halkımız işletme deyince biyere giremeyen herekesin okuduğu bölüm olarak bellediğinden, odtü iibf'ye rakip de olamayız biz şimdi heralde falan diye endişe etmişler böyle abudiklik yapmışlar sanırım

bu işletme de öyle bişey ki
lise düzeyinde slaytlarla da işletme mezunu edebiliyor bir okul birisini, hayvan gibi kastırarak dünyaya girişimci/analist yetiştirerek de mezun edebiliyor.

Sakız gibi bölüm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...