Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Holy said: Yahu sanki milli takım tarihinde 70 farklı dönemde başarılı oldu. Bir jenerasyon var başarılı olan, o da Galatasaray'lı oyuncuların ağırlıkta olduğu dönem işte. Okan Emre Bülent Hasan Hakan. Bu kadar. Kalan 6 oyuncuyu paylaştı işte genelde diğer takımlar. Tugay, Ümit Davala, Arif, Hakan Ünsal, Ergün. Daha spesifik olmak gerekirse: Rüştü Davala Bülent Alpay H.Ünsal/Ergün Okan Tugay Emre Hasan Hakan Arif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 ben direkt bu 11 ile çıktığımız bir maç hatırlamıyorum, örnek varsa gösterirsen sevinirim. Tugay'ı unutmam büyük ayıp olmuş evet. Diğerleri genelde yedekti ve sakatlıklarda falan giriyordu diye hatırlıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Milli takımın 8-9 GS'liyle çıktığı çok maç hatırlıyorum ben. Genelde Kaleci dışında Bülent'in yanında Alpay (bazen de Ogün) oluyordu, ortasahada olursa Yıldıray oluyordu. Davala ve Hakan Ünsal zaten as oyunculardı, Hakan Ünsal arada Üzülmez'le değişmeli oynadı 1-2 kere. Arif yerine tek forvet oynamadığımız zamanlarda İlhan Mansız 2002'de oynadı ama Arif eleme vslerde sürekli oynadı hatta bazen sağ kanat falan oynuyordu. Yedek olan bi Ergün vardı işte o kadroda, o da zaten 2002 sonrası takımda çok oynadı Hakan Ünsal Avrupa'da dökülünce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Ben yanlış hatırlamışım evet. Ancak senin abarttığın kadar da değilmiş be Rew. Fatih Akyel o dönemde Fenerbahçe'ye transfer olmuştu Mallorca'dan. Onu GS'li sayamıyoruz. Buna bağlı olarak; Brezilya maçı : 6 GS'li http://www.fifa.com/worldcup/archive/edition=4395/results/matches/match=43950010/report.html Kosta Rika maçı : 7 GS'li (Davala bu dünya kupası sırasında GS'de değildi tabi, bunu da hesaba katarsak 6'ya iner sayı) http://www.fifa.com/worldcup/archive/edition=4395/results/matches/match=43950028/report.html Çin maçı : 8 GS'li http://www.fifa.com/worldcup/archive/edition=4395/results/matches/match=43950042/report.html Diğer maçlarda da buna benzer bir tablo var, genelde 6-7 GS'li oynuyor ilk 11'de. Sadece kaleci ve Alpay farkı değilmiş demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Ha eklemek gerekirse, başarılı olduğumuz bir diğer turnuva olan 2008 avrupa şampiyonasında ise ilk 11'de 3 GS'liyi bir arada görmek bile zor. Orada da fenerbahçe baskın mesela, 2002 GS kadar olmasa da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 oldun said: abi sanirsan ajax gibi takimsinizda surekli oyuncu basiyor gs bi nesil yakaladiniz emre okan hakan fln budur yani az bise die demiyorum turkiyenin tek basari yakaladigi seneler onlarla geldi ama ne milli takim acisindan ne gs acisindan devami gelmedi bunu surekliymis gibi gostermenin alemi yok bu durumdada tezim dogru oluyor ben sureklilikten bahsetmedim. Turkiye'dir Galatasaray'da isin fanatiklik kismi zaten maksat muhabbet donsun. No rage lutfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Holy said: Ben yanlış hatırlamışım evet. Ancak senin abarttığın kadar da değilmiş be Rew. Fatih Akyel o dönemde Fenerbahçe'ye transfer olmuştu Mallorca'dan. Onu GS'li sayamıyoruz. Buna bağlı olarak; Brezilya maçı : 6 GS'li http://www.fifa.com/worldcup/archive/edition=4395/results/matches/match=43950010/report.html Kosta Rika maçı : 7 GS'li (Davala bu dünya kupası sırasında GS'de değildi tabi, bunu da hesaba katarsak 6'ya iner sayı) http://www.fifa.com/worldcup/archive/edition=4395/results/matches/match=43950028/report.html Çin maçı : 8 GS'li http://www.fifa.com/worldcup/archive/edition=4395/results/matches/match=43950042/report.html Diğer maçlarda da buna benzer bir tablo var, genelde 6-7 GS'li oynuyor ilk 11'de. Sadece kaleci ve Alpay farkı değilmiş demek ki. sadece euro 2002'yi demiyorum ki, 1998-2002 arası maçları da söylüyorum ben, grup maçları, eleme maçları vs. Fatih akyel ismini ağzıma bile almadım, unutmuşum bak, onu da sayabilirsin 2002 kupası önceki maçlarda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Çin maçı baya iyiymiş yalnız,Fatih Akyel artı 2 isim dışında full Gs'li...Ki hani Fatih'te o kupada oynadıysa Real Madrid maçı sayesindedir:)... Yani orada değerlendirmemizi,96-2001 arası Galatasaray'da oynamış futbolcular olarak alırsak,çoğu Galatasaraylı evet... Ama yukarıda dediğimiz gibi bu dönemsel ve zaten heryerde normal olan olayı,genele yaymak saçma,kaldı ki bundan sonra daha fazla gurbetçi göreceğimizi tahmin ediyorum milli takımda... Yarı final Brezilya maçı da öyle mesela... Rüştü,Alpay,Yıldıray dışındakiler 96-2001 Galatasaray futbolcuları.. Tafarel,Popescu,Hagi'yi çıkar işte:)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 bu durumda barcelona = ispanya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UniRoss Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Holy said: Ha eklemek gerekirse, başarılı olduğumuz bir diğer turnuva olan 2008 avrupa şampiyonasında ise ilk 11'de 3 GS'liyi bir arada görmek bile zor. Orada da fenerbahçe baskın mesela, 2002 GS kadar olmasa da. türkiye-Çek cumhuriyeti emre güngör-servet-hakan balta mehmet topal-Arda Türkiye-Hırvatistan Zan-Aşık-Balta Topal-Arda [b]Türkiye-Almanya[b/] Sabri-Topal-Zan-Balta Ayhan Örnek maçları çoğaltmama gerek olduğunu zannetmiyorum. Her maç en az 5 GS'lı futbolcu forma giymiş ki çoğu zaman 4 lü defansın en az 3 kişisi olmak üzere. Bilmiyorsanız iddia etmeyin arkadaşlar lütfen. Ha ne alakası var diyebilirsin ama mantıklı bişeyler söyleyin. Öyle çok fenerbahçeli futbolcu falan da yok takımda onu da söyleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 gökhan zan o sene beşiktaşta oynuyordu. hala neyin hesabını yapıyosunuz... milli takım > klüp takımları ha ondan olmuş ha bundan ne farkediyor? illa sidik yarıştırıcak şu insanlar.. yıldızlar bitti, taraftar sayıları bitti şimdi buna geldi sıra... bakalım sırada ne var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Sidik yaristirmak icin rakip olmasi lazim dolayisiyla bu konunun amaci da sidik yaristirmak degil. Istatistik, tesaduf, mantik, sacmalik - artik ne cikarirsan sen odur yani. Yildizlar bitti, taraftar sayilari bitti? Good one bro! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UniRoss Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Karıştırmışım 1 oyuncuyu pardon. Ben ne anlatmak istediğimi yukarda yazdım,azıcık okusaydın bişey yarıştırmadığımı görürdün. Ben diyorum ki milli takım bloklar halinde belirli takımlardan toplandığında daha başarılı oluyor. Bütün sene birlikte oynayan bloklar milli takımda bir arada olunca da başarı getiriyor takıma. En basit örneği de İspanya ile verdim, İspanya yıllardır hep çok iyi bi takımdır ama hiç başarılı olamamıştır mesela,Barcelona'nın dominasyonuyla milli takımda da başarı gelmiş. Bakıyorum da gerçekten bir bağlantı var yani Hollanda,Brezilya bunlar hep toplama takımlar İngiltere keza öyle, ama Almanya,İspanya etc.. Baktığınızda ulusal bazda başarı yakaladıklarında hep bir takım liglerinde dominasyon sağlamış ve milli takıma çoğunlukta oyuncu yollamış. Varolan bir iskeletin ve taktiğin eksik yerlerini diğer takımlardan doldurmakla, sıfırdan oyuncu toplayıp bambaşka bi taktikte oynatmak çok farklı şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 kendi tezini çürütüyosun şu an. bizim daha çok oyuncumuz vardı diosun. rakipleri karşına alıosun sonra yok öyle bişey diosn. noldu fazla gs li oldu da? gs'nin başarısı mı oldu milli takımın mı? anca böyle en kötü zamanlarınızda bununla kendinizi avutmaya çalışıyosunuz. bundan 10 yıl sonra da Türkiye'nin başarısı olarak hatırlanıcak, şu takımdan daha çok oyuncu var diye anılmicak. edit: araa uniross girmiş :/ gökhan zan'ı söyledim senin için sadece. hoş bjk de olsa ne farkeder gs de olsa ne farkeder. 2002 de tugay gs de bile değildi. önceki sayfalarda yazmış birileri mesela. şimdiki milli takımda tugay gibi biri olsa uçardık. bi adamın yokluğu bu kadar etkilemez ki takımı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UniRoss Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Aslında etkiliyor işte,kritik noktada bir oyuncun olmadığı zaman yada alternatifsiz olduğun zaman sistemin yürümüyor o noktada sistemi değiştirmek lazım. Kader kısmet bazı şeyler. Zaten başarı biraz da şansla gelir milli takımda bir takım bir jenerasyon yakalar iyi bi TD o jenerasyonu alır diğer takımlardaki oyuncularla boşlukları doldurur ortaya iyi bi karışım koyabilirse milli takım başarılı olur. Yoksa işte olmuyor yani ya Brezilya gibi olucaksın her oyuncun muhteşem olucak ki son zamanlarda o bile yetmiyor artık, yada işte benim dediğim tarzı tutturucaksın. En azından 2 li bloklar halinde bulabilmek lazım ne bileyim göbekteki 2 li, işte sağbek sağ açık,2 ortasaha vs vs... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Ben yok oyle bir sey demedim ki. Sidik yaristirabilecek rakip yok dedim o donemlerde GS nin cikardigi sayida futbolcu cikaran baska takim yok, bu lafimin hala arkasindayim. Yalniz asil nokta milli takimin gercekten basarili diyebilecegimiz donemlerinde Galatasaray'inda buna paralel olarak basarili oldugudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Tabi milli takimin basari sayisinin da az oldugu gercegini goz onunde bulundurursak ne kadar ovunulecek bir sey oldugu tartisilir ama bu Galatasaray'in bugune kadar olan milli takim basarilarinda en buyuk etken oldugu gercegini degistirmez. Bende bunla bir Galatasaray'li olarak ovunurum. Bos laflar diyenler armasinda bayrak var diye biz Turk'uz siz Turk degilsiniz muhabbeti yaparken mantikli da, bizim yetistirdigimiz futbolcular milli takim formasi altinda ter dokerek 70 milyonu sevince bogmasiyla ovunmek mantiksiz mi oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 gassaray iyi takimda arkadaslari kotu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 @uniross etkilemez'i yanlış yazmışım. yokluğunu hala arıyoruz anlamında yazmaya çalışıp becerememişim. kim demiş türk değil diye? onu diyeni sallaman komik zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Foruma üye olmayı düşünen biri,şu konuyu okuyup vazgeçer ya. lütfen beyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 UniRoss said: Holy said: Ha eklemek gerekirse, başarılı olduğumuz bir diğer turnuva olan 2008 avrupa şampiyonasında ise ilk 11'de 3 GS'liyi bir arada görmek bile zor. Orada da fenerbahçe baskın mesela, 2002 GS kadar olmasa da. türkiye-Çek cumhuriyeti emre güngör-servet-hakan balta mehmet topal-Arda Türkiye-Hırvatistan Zan-Aşık-Balta Topal-Arda [b]Türkiye-Almanya[b/] Sabri-Topal-Zan-Balta Ayhan Örnek maçları çoğaltmama gerek olduğunu zannetmiyorum. Her maç en az 5 GS'lı futbolcu forma giymiş ki çoğu zaman 4 lü defansın en az 3 kişisi olmak üzere. Bilmiyorsanız iddia etmeyin arkadaşlar lütfen. Ha ne alakası var diyebilirsin ama mantıklı bişeyler söyleyin. Öyle çok fenerbahçeli futbolcu falan da yok takımda onu da söyleyeyim.Zan GS'nin futbolcusu değildi. Emre Aşık Ankaraspor'da kiralıktı. İlk 11 oyuncusu olarak Servet, Hakan Balta ve Arda'yı gösterebilirsin, diğer oyuncular sakatlıklar sebebiyle oynamış oyuncular. Ben 2002 kadrolarını yazarken normalde ilk 11 oynayan adamları yazdım mesela, maç kadrolarını sadece örnek olması için gösterdim. 2008 ideal ilk 11'imizde; Volkan, Gökhan Gönül, Aurelio, Tuncay yok muydu? Semih ve Kazım bir çok maç sonradan girmiyor muydu? Ne kadar küfür etsek de Selçuk oynamadı mı? Benim izlediğim kadarıyla elemeler dahil Fenerbahçe daha baskındı dedim sadece. Sonuç olarak 2002'deki GS baskınlığı gibi bir baskınlık da değildi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UniRoss Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Kadro Volkan Demirel (Fenerbahce) Rustu Recber (Besiktas) Tolga Zengin (Trabzonspor) Sabri Sarioglu (Galatasaray) Gokhan Zan (Besiktas) Emre Asik (Ankaraspor) Servet Cetin (Galatasaray) Hakan Kadir Balta (Galatasaray) Ugur Boral (Fenerbahce) Emre Gungor (Galatasaray) Mehmet Aurelio (Fenerbahce) Mehmet Topal (Galatasaray) Emre Belozoglu (Newcastle United) Tumer Metin (Larissa) Hamit Altintop (Bayern Munich) Ayhan Akman (Galatasaray) Arda Turan (Galatasaray) Tuncay Sanli (Middlesbrough) Kazim Kazim (Fenerbahce) Gokdeniz Karadeniz (Rubin Kazan) Nihat Kahveci (Villarreal) Semih Senturk (Fenerbahce) Mevlut Erdinc (Sochaux) Arkadaş toplamda 5 tane Fenerbahçe sporcusu var zaten. Selçuk kadroda bile yok. Bunlardan da Semih-Kazım-Uğur yedek. Banko oynayan bir kaleci bir de Aurelio. Galatasaray'dan banko oynayanlar, Arda-Servet-Balta-Topal. Hayır bambaşka şeyler yazıyorum yukarda abuk subuk şeylerle çıkıyosun ortaya sırf mevzu çıkarmak için. Emre Aşık'a kiralıktı diyip Tuncay'ı yazman inanılmaz mesela ama işte insan saçmalamaya bi kere başladı mı bidaha durduramıyor kendini. p.s. Gökhan Gönül turnuva boyunca sakattı,götürülmedi dahi yoksa o da tabiki milli takım oyuncusuydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 şu kadroda anlam veremediğim tek kişi var: tümer metin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
poopla Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 zaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar