Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 BabacumMostors said: başka yerlerde kurban bayramı dılında da adak kurbanının kesilmesine şahit oldum ama bu beni kötü etkilemedi olume sahit oldugu icin travma yasayan adama da sorsan "bu beni kotu etkiledi" demez zaten. olayin inceligi orada yatmiyor mu? bunu herkese yaparak toplumda bir travma olusturuyorsun ve herkes bunun normal oldugunu saniyor.
Makbule Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 böyle normal gele gele, yolda adam keserken kolayca kesiyor millet, alışmışlar küçüklükten
xwhiplashx Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 F. Gülen Cemaatini kutluyorum ama. bugün 5 kg'lik etimizi almaya gittik annemle. o an hala daha kesiliyordu. ne kan ne koku vardı. kasaplar zaten pırıl pırıl. her şey on numaraydı. kılsız, kokusuz, böyle kukuletalı kaba da koymuşlar ismimizi de yazmışlar üzerine kabın. tertemiz aldık. ayrıca çocukken çok gördüm böyle şeylerde ne bileyim ben etkilenmemişim hiç. videolar hep seçilmiş videolar internette dolaşanlar çoğunlukla.
senko Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 bişi olmaz, öyle önünde kurban kesildi diye katil fln olmaz o çocuklar. Katil olcak olan herşekilde olur.
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 senko said: bişi olmaz, öyle önünde kurban kesildi diye katil fln olmaz o çocuklar. Katil olcak olan herşekilde olur. Yok yahu?
xwhiplashx Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 DeaN said: senko said: bişi olmaz, öyle önünde kurban kesildi diye katil fln olmaz o çocuklar. Katil olcak olan herşekilde olur. Yok yahu? ee ama doğru.
Makbule Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 xwhiplashx said: F. Gülen Cemaatini kutluyorum ama. bugün 5 kg'lik etimizi almaya gittik annemle. o an hala daha kesiliyordu. ne kan ne koku vardı. kasaplar zaten pırıl pırıl. her şey on numaraydı. kılsız, kokusuz, böyle kukuletalı kaba da koymuşlar ismimizi de yazmışlar üzerine kabın. tertemiz aldık. ayrıca çocukken çok gördüm böyle şeylerde ne bileyim ben etkilenmemişim hiç. videolar hep seçilmiş videolar internette dolaşanlar çoğunlukla. yerken ölürsünüz işallah no offence
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 çocuklarımıza kurban kesimini izletelim, çocukken şoku yaşasınlar ana kuzusu olmasınlar. modern hayatın dizini çarpınca ağlayan her kış grip olup anti-depresan kullanmadan dengeyi tutturamayan bireyleri çok sıkıcı :D
Sam Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 ben bir kere gördüm 10 yaşındayken filan, bir daha da kurban olayına ısınamadım. hiç civarına bile gitmem halen. hoş gerçi et yemeyi hepimiz biliyoruz, aman hayvan ölüyor diye timsah gözyaşı dökecek değilim ama çocuğa göstermek çok yanlış olay.
xwhiplashx Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 davar gibi herifler girerse topike zaten işte böyle cahilce cevap verir. hiç bir şeyi dalga geçmek yüzünden tartışamayan pati bu konulara geldi mi değişiyor. hepimiz ciddiyiz. sus len sen makbule.
mani Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Çocuğun önünde kurban kesen insan aptaldır. Başka bir açıklaması yok.
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Valla bizim de önümüzde kurban kesildi. O zamanlar pedagoji falan da o kadar önemli değildi. Ha bize öyle kurban kafasınla oynamaya falan izin verilmedi tabi, ama kanı falan gördük. Ha çocuğuna gösterir misin deseni ben göstermem. Ne olur ne olmaz. Bizim kesimler vahşice olmazdı gerçi, hala da öyledir. Kesimhanelerde kesmeyiz biz mesela, bayaaa uzak bi zeytinlik var her yıl kesim yaptığımız. Ne pislik oluyor ne böyle görüntüler. Kesim merkezi denilen yerlerde inanın şu gördüklerinizden daha fena muameleler var. Adamın önüne 500 tane hayvan geliyor, adam gibi muamele yok. Kesim anındaki dini gerekleri zaten yerine getirmiyorlar da, insani şartları da sağlamıyorlar. Kasaplara da veriyorlar yetkiyi oralarda, nasılsa kasabız, bu işi biliriz diye neler neler yapıyorlar. Yetki belgesinde bitmiyor iş ne yazık ki. Adam resmen tekme tokat hayvan devirip kesim yapmaya çalışıyor. 3 ayak bağlanır mesela dine göre, 4. ayak hayvanın o anki acısını atabilmesi için serbest bırakılır. Bakın kesimhanelere, garanti veriyorum %95'inde 4 ayak bağlayıp yıkarlar, açmazlar 4. ayağı. Bıçak desen, bıçağın vurulacağı yer belirlidir. Boğazın belirli bi bölgesine vurulur bıçak. O kesimhanelerde ise o an neresi denk gelirse saplar bıçağı, cart diye çeker. Hayvanın can vermesini kimse beklemez orda, diyorum ya 500 tane hayvan, hangisini bekleyecek beyefendiler. Daha hayvan tepinirken alırlar caraskala, beklemezler. O yüzden bu gördüklerimiz halkın bilinçsizliği de, yerel yönetimlerimiz de süper değil. Hatta şöyle diyim, Gemlik belediyesi bu yıl kesim yeri bile açmadı sanırım. Ya da açtıysa önceki açılan, herkesin rahat ulaşıp gittiği yere değil, anasının dinine açmışlardır. Çünkü 2-3 yer var bu iş için uygun, biri haricinde diğerine çakal bile gitmez kemik toplamaya, o derece. Ama tahminim hiç yer açılmadı, anons yapılmıştı dün çünkü, bilmemkim bilmemkim yetkili kasaplarımızdır diye. Yaptıkları en iyi şeyi yapıp rant elde etmeye kasmıştır güzelim gemlik belediyesi. Özetle, böyle görüntüler ortaya çıkıyorsa, halk kadar yerel yönetimlerin duyarsızlığı da etkili. Adam oradaki muameleyi beğenmiyor, kendi kesiyor. Dini şartları sağlamayan kasaplara kızıyor, kendi kesiyor. Bizdeki gibi hiç yer bulamıyor, kendi kesiyor. Kendi güzel mi kesiyor? %50 max. Ama bi ihtimal daha iyi kesim yaparım diye kaçıyor işte. Hep öküzlükten değil yani.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 gerçekten yani sırf koyun kesilmesini gördü diye çocuk manyak olmaz ailesinde de bir sorun olması lzım ya da kendisinde ben de gördüm koyun kesildiğini küçükken (hem de besleyip çok sevdiğim bir koyunu sdf) amma velakin hoş değil sene 2010 sırf komşular görsün diye sokakta kesmek. hayır nedir anlamadım ki komşular görmeyince 10 sevap point almıyor musun? Resmen gerzeklik
yav Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 ardeth yakalamış yanlış şeyi tartışıyonuz tamamen hani hakkaten "ay çocuklar görüyo ayayay piskolocileri bozulacak amaninnn" diye çığıran bir erkeği hayal edince kafamda enteresan görüntüler çıkıyor8-)
mani Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 WOT a gerek yok. bu iş normal değil anormal. Bunu normal görmek, bizde gördük ne var ki demek zaten toplumun ne denli hastalıklı olduğunu gösteriyor.
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 ardeth hiç birşeyi yakalamamış. Hayır sanki hepiniz rambosunuz, bi alın bandı, yarı çıplak elinizde okla geziyorsunuz. Ne bu erkeklik muhabbeti? Belli ki çok yabancı kalmışsınız topluma, biraz kıyı mahallelerde gezin de çocukluğunu yaşaması gereken çocukların nelerle uğraştığını bir görün. Hepsinin elinde oyuncak tabanca, şiddet içeren dizilerin filmlerin karakterlerine özenmeler. O değil de hani geçenlerde bi adam market basmıştı Antalya'da galiba, bu forumda çoğu kişi "ulan kanım dondu" falan diyordu ona. Şimdi ise bir testesteron kokuyo forum nedense.
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 çocuklarımıza bişey yapmadık yüzyıllardır ne oluyorsa yine o oldu.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 erkeklikle ilgisi yok ben diyorum ki bir çocuk büyüyüp de ilerde sokak hayvanlarına işkence ediyorsa ya da birilerini öldürüyorsa bunu 5 yaşında gördüğü bir kurban kesimine bağlamak bu durumların %99.9999999'u için saçma. bu durumun sorumlusu %99 ailenin çocuğa karşı genel tavrıdır. yapılan yanlış bence de ama sizin bunu eleştirme sebepleriniz saçma. milletin bu işi komşulara yapılan bir şov olarak algılaması çok daha büyük psikolojik bir sorun bence.
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 ardeth haklı. iş ailede bitiyor.
yav Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 DeaN said: ardeth hiç birşeyi yakalamamış. O değil de hani geçenlerde bi adam market basmıştı Antalya'da galiba, bu forumda çoğu kişi "ulan kanım dondu" falan diyordu ona. Şimdi ise bir testesteron kokuyo forum nedense. testesteron değil östrojen kokuyor bu başlık. ben de oraya takıldım zaten. silahlı baskınla da koyun kesilmesini aynı kefeye koyuyorsan bişi diyemicem.
gecko Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 ben daha ne gözümün önünde kurban kesildiğini gördüm ne de kendim kestim. can sonuçta dikkatlice yapmak lazım bizim ev eskiden bahçeliydi, koyunu orda besliyoduk sonra bayram gelince mekanında cart ediyoduk. yiyemiyoduk sonra ama sen gel bahçede sev okşa sonra kes ye. yok öyle :(
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Diyorsun ki ben erkekliğimi forumlarda gösteriyorum ve öyle de olması gerek. Peki seni kaslı, yakışıklı ve seksi erkek. Ha ayrıca silahlı baskınla koyun kesilmesini aynı kefeye koymadım, oku öyle gel tartışalım.
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 mani said: WOT a gerek yok. bu iş normal değil anormal. Bunu normal görmek, bizde gördük ne var ki demek zaten toplumun ne denli hastalıklı olduğunu gösteriyor. wota gerek yok deyip baştan atmışsın konuyu yanlış şeyi tartışıyorsunuz bi insan evladı kurban kesimini görüp manyak olabileceği gibi kurban kesimini görüp normal de olabilir. Beni etkilemez, seni etkiler. Neye genelleme yapmaya çalışıyosunuz.
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 gecko said: ben daha ne gözümün önünde kurban kesildiğini gördüm ne de kendim kestim. can sonuçta dikkatlice yapmak lazım bizim ev eskiden bahçeliydi, koyunu orda besliyoduk sonra bayram gelince mekanında cart ediyoduk. yiyemiyoduk sonra ama sen gel bahçede sev okşa sonra kes ye. yok öyle :( lan kokoreç olsa nasıl yersin şimdi, yalancı liselim
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 mani said: WOT a gerek yok. bu iş normal değil anormal. Bunu normal görmek, bizde gördük ne var ki demek zaten toplumun ne denli hastalıklı olduğunu gösteriyor. niye anormal ben onu anlayamadım
Öne çıkan mesajlar