Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil/Önemli: Aynı harddiskten arıyorum

bebekk

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bir adet Western Digital marka 500GB'lık harici harddisk arıyorum. Satın almak için değil, 4 senelik çalışmalarımı ve hayatıma dair her şeyi kurtarmam aynı seri, aynı üretim bir aletle mümkün olabilecek ancak.

Tanıdığınız, gördüğünüz birinde varsa; mutlaka bana söyleyin. arkasındaki yazının bile bire bir aynı olması gerekiyor. Aşağıda imaj var; lütfen bana ulaşın.

Diski bir yıl önce İzmir'de açılan Media Markttan almıştım, aynı dönemde dağıtımı yapılmış seriden ihtiyacım var. İçinde WD5000BEVT model hard disk var. Onun da bilgilerini vereyim:

MDL: WD5000BEVT - 22ZAT0 (WD Scorpio Blue)
S/N: WXH0A79N7620
R/N: 701572
WWN: 50014EE2AE048FBF
DATE: 10 SEP 2009
DCM: HHCVJHBB
LBA: 976773168

Sosyal ağlarda paylaş

Power supply patlarken sağ olsun bütün her şeyi patlattı; harddiskim dahil.. içindeki bilgilere ulaşabilmem için aynı harddiskin logicboardına ihtiyacım var; bugün gidip aynı seriden zorla buldum(teşhir ürünüydü zorla aldım) ama aynı dönem dağıtımı olmadığı için kart üzerindeki geçişlerde bazı değişiklikler var.
şimdi şöyle kişisel önemini açıklıyım: 4.sınıf öğrencisiyim; mezuniyet tezim, bitirme projem, şimdiye kadar yaptığım bütün her şey içinde. Oldu ki mezun olabildim; iş için başvurmak için gene projelere ihtiyacım var. oldu ki yüksek lisansa başvurdum; gene ihtiyacım var.
lütfen kimse "madem o kadar önemli niye yedeklemedin kardeşim" demesin; elimin altındaki bütün bilgisayarlara format atıldığı/atılacağı için her şeyi haricide toplamıştım. power supply ın patlayıp onu patlatabileceğini de tahmin edemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de ben aynı anda aynı marka diskten 2 tane almıştım

umarım bu iş için işime yaramaz bir diğeri bir gün.. ama iyi ki 2 tane almışım dedim şimdi. neme lazım 8-)

umarım halledebilirsin

üreticiyle kontakt kurmak en mantıklısı böyle saman altında toplu iğne aramak gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

Ytse said:

aletin aynisindan bulmana gerek yok icindeki hard diskin aynisini bulman yeterli

içindeki diskin aynısından var; fakat başka bir hdd nin logicboard ını takınca disk dönüyor; yani sorun yüksek ihtimal board'da. içindeki diski/başlığı/motoru değiştirtmek en son deneyeceğim şey gibi gözüküyor. Çünkü onun için ışıksız/oksijensiz/tozsuz bir ortam gerekiyor ve bunu yapan firmalar milyarlar istiyor.
reyou said:

organ nakli yapar gibi, doku uyusmazligimi var hardiskler arasinda :D

gerçekten de tam anlamıyla öyle maalesef :)her parçanın yedeğini bulmaya çalışıyoruz; zira profesyonel data recovery yapan firmalar da hemen hemen aynı yöntemi yapıyorlar.

yav said:

üreticiyle kontakt kurmak en mantıklısı böyle saman altında toplu iğne aramak gibi..

üreticinin direk tepkisi gönderin bakalım diyip sonra yenisini göndermek.. adamların çöplüğünde mutlaka vardır; ama o da onlar için saman altında iğne aramak olur..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...