dylanN Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 bu topikte mistik bir koku var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 tek inancım fenerbahçe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Bence musluman olmak dinsiz olmaktan cok daha marjinal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Oruç tutmak ve namaz kılmanın amacı vücuda olan faydası değil arkadaşlar, öyle bir faydası varsa yan etkidir sebep değil. Müslüman toplumların daha uzun yaşamadığını, yaşlanınca elden ayaktan düşüklerini de biliyoruz. Günde 3 defa seks yapın diyen bir dinin vücut sağlığına katkısı keza daha fazla olurdu ama onun amacı da ona bakışınız da çok farklı olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Uzun yaşamanın inançla ne alakası var? O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Bir önceki sayfada geçenlere hitaben söyledim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 abvblizzard said: Allah korkusu yüzünden kötülük yapmayan adama da zerre güvenmem. Lisede babasından korkup ünide ayrı şehre çıkınca sürtüğe dönen karılar gibi. crit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 bugün daha nişantaşında bir mağazada 1.5 milyarlık elbiseyi çantaya tıkıştırmış türbanlı yakalamış bizim temizlikçi. polis molis çağırmışlar. dinle minle allah korkusuyla olacak iş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 o korku isi bin yil once ise yaramis iste, artik kanunlar falan onun yerini almasi gerekiyo ama tabi muz cumhuriyetlerinde yaramiyo. oburu de yaramiyinca abuk subuk insanlarla doluyo ortalik. bu arada hadi inanan insanin cehennemde yanicam diye korkmasini anliyorum da, hic bisey olmiycak yok olup gidicem korkusunu aklim almiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berkovich Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Estel_Anorien said: bugün daha nişantaşında bir mağazada 1.5 milyarlık elbiseyi çantaya tıkıştırmış türbanlı yakalamış bizim temizlikçi. polis molis çağırmışlar. yetemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 bi güç var ama din yok.iyi insan olmak da kişinin içinde bitiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Estel_Anorien said: bugün daha nişantaşında bir mağazada 1.5 milyarlık elbiseyi çantaya tıkıştırmış türbanlı yakalamış bizim temizlikçi. polis molis çağırmışlar. dinle minle allah korkusuyla olacak iş değil. Estel seni akilli bir arkadas saniyorduk ama? Turbanli biri tescilli ve default olarak Allah korkusu sahibi ve dindarligin doruklarinda biri mi oluyor? Boyle bir cikarim gercekten sacmalik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 benim gözlemledigim bütün dünyada ve Türkiye de yasanan islam degil,yasayanlarda müslüman degil. peygamberden ve 4 halifeden sonra yasanılan ve ortaya konulan din kültürü,beser odaklı görüsler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Aslında şöyle de bakabilirsin olaya din kişiye özeldir bir yerde çünkü kişi ile Allah arasında olan duygusal iletişimdir bu yüzden insanlar ibadetlerini farklı şekilde uygularlar o yüzden 4 halife dönemi ile bu dönem arasındaki fark nufüs ile de birebir alakalı olan bir durum. Yukarıdaki bir postta türbanlı birinin yaptığı birşeyi söylemiş arakadaşımız bu olur yani sonuçşta her türbanlı isteyerek kapanmıyor ve zorla olduğu için ne dinine nede Allah inancı çok kuvvetli oluyor o yüzden durumlar sürekli karşımıza çıkar kısaca her müslümanım diyen de Allah korkusu veya öbür dünya görüşü yoktur egosunun ve kıskançlığının çok rahat esiri olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 benim o örneği vermemin sebebi bir bugün yaşanan bir olay olması iki inanç konusunda her genellemenin yanlışlığına dikkat çekmek istiyor olmam. aynen dediğiniz gibi her türbanlıda default olarak iman allah korkusu mode on gelmiyor. her müslüman birbirinin aynısı değil. hatta sünnilere göre nerdeyse sünniden başkası müslüman değil. bektaşinin alevinin inancı da inanç. varmaya çalıştığım nokta din allah, kozmos, uçan spagetti canavarı artık ne istiyorsanız onun ile insan arasında kişisel ve özel bir iletişimdir. güzel bir atasözüdür iman ile paranın kimde olduğu belli olmaz. kaldı ki bir noktadan sonra din, ölüm sonrası yaşam insan egosunun bir ürünü. onca yıl yaşayıp çalışıp didinip debelenip bütün hayatı sefalet içinde geçirdikten sonra öldükten sonra ödüllendirilme isteği, yahut kendini çok mühim birşey sanmaktan dolayı öldükten sonra yok olacak olma durumunu kabullenememenin sonuçlarından biri din. son olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 yanımda inanmadıınız sürece istediğiniz şeye inanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 türban museviliğin sembolü müymüş estel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Zamanında hala bi dine ve Allah'a inanırken ürküyodum aslında. "Lan ölünce napcam ben yok olcam; yaptıklarımın, belki, ama yapmadıklarımın ve yapamadıklarımın hiçbi önemi kalmicak, varlığım bi hiçlik olcak" diye. Fakat sonradan düşünce yapım değişip de inancımı kaybedince o korku da yok oldu. Şu koca evrende bi nokta kadar değerim yok ve bu durum verdiğim ve verebileceğim her şey için geçerli. Bu tarz bi yaklaşım ister istemez şu soruyu doğuruyo: hiçbi şeyin önemi yoksa napmak lazım, erdemli bi insan olmaya mı çalışmak lazım yoksa her şeyi boşverip umursamaz ve kötü biri mi olmak lazım. Ben ilkini seçtim, kimseye kötülük yapmamaya, herkese saygılı olmaya çalışıyorum. Çok detaya girmek istemiyorum aslında, olay çok uzar öyle yaparsam, ama dinlerin de tam bu noktada devreye girdiğini ve insanı iyiye yönlendirdiğini; tüm dinlerin iyi niyetle ortaya çıktığını düşünüyorum. Ateist de olsam gerçekten iyi biri olabilmek adına dinine bağlı olanlarla aynı yönde ama farklı yollarda ilerliyorum sadece. Of wot olmasın dedim yine oldu :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 yok olmaktan güzel bişi niye ürkütsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 "alber camus" said: Eğer hiçbir şeyin bir anlamı olmadığı varsayarsak, dünyanın absürt olduğu sonucuna ulaşmalıyız. Fakat gerçekten hiçbir şeyin hiçbir anlamı yok muydu? Bu noktada kalabileceğimize hiçbir zaman inanmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 akan zaman inanıyorum geçen her güne inanıyorum tecrübeye inanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Dünya çok önemli değil ki zaten. Tesadüfen bi canlılık oluşmuş o kadar büyütmeyin gözünüzde kendinizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 din'i sattılar kalmadı. varmış ama peygamber zamanında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 estel said: kaldı ki bir noktadan sonra din, ölüm sonrası yaşam insan egosunun bir ürünü. onca yıl yaşayıp çalışıp didinip debelenip bütün hayatı sefalet içinde geçirdikten sonra öldükten sonra ödüllendirilme isteği, yahut kendini çok mühim birşey sanmaktan dolayı öldükten sonra yok olacak olma durumunu kabullenememenin sonuçlarından biri din. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 LucifeL said: Aslında şöyle de bakabilirsin olaya din kişiye özeldir bir yerde çünkü kişi ile Allah arasında olan duygusal iletişimdir bu yüzden insanlar ibadetlerini farklı şekilde uygularlar o yüzden 4 halife dönemi ile bu dönem arasındaki fark nufüs ile de birebir alakalı olan bir durum. Yukarıdaki bir postta türbanlı birinin yaptığı birşeyi söylemiş arakadaşımız bu olur yani sonuçşta her türbanlı isteyerek kapanmıyor ve zorla olduğu için ne dinine nede Allah inancı çok kuvvetli oluyor o yüzden durumlar sürekli karşımıza çıkar kısaca her müslümanım diyen de Allah korkusu veya öbür dünya görüşü yoktur egosunun ve kıskançlığının çok rahat esiri olabilir. demek istedigim toplumlar vs degil. benim demek istedigim kimse kur an a göre yasamıyor,beser odaklı görüsler mezhepler,tarikatlar. birisi cıkıp ben sünniyim ona göre yasayıyorum deyince diger taraftan birisi cıkıp ben de aleviyim dior,digeri de ben hariciyim hic biseye karısmam diyebiliyor vs. kimse cıkıp da diyemiyor ben müslümanım kur an a göre yasıyorum. ırak da,iran da cogu müslüman ülkede mezhep savasları oluyor,bunların hepsi insan odaklı görüsler oldugu icin rahatlıkla kan ve gözyasına dönüsebiliyor. diger yandan cemaatler;ister istemez insanlar birbirlerini ötekilestiriyorlar,bu da ayrılıga sebep oluyor,catısmaya sebep oluyor. herkes kendine bi yol tutturmus gidiyor;su hoca efendi su sekilde fetva verdi,ne oldugu belli olmayan hadislerle cıkıp ictihat uyduruyorlar,fetva veriyorlar.sonra da hak olan din hurafelere dönüsüyor,akıl ve mantık islemez halde bagnazlık kendini egemen kılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar