Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Youtube - Cıvıttınız Lan İyice

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

Baykal'ın avukatları youtubedaki baykal görüntülerinin kaldırılmaması durumunda youtubeun erisime kapatılması için başvuruda bulunmuş.

http://www.internethaber.com/baykal-videosu-youtube-kapatabilir--307363h.htm

ne aptallar ya, sanki youtube yasaklanınca biz izleyemeyeceğiz lan onu. sırf o videoları alıp site açcam 10 parası neyse verip alcam domainleri. angut herifler.
Sosyal ağlarda paylaş

youtube yasaklandı yeniden sanırım zaten.

Bu noktada bir şey söylemek istiyorum,

uygulama yanlış olur, haksız oluruz vs vs bir ton şey sayılır.
Ama ben şu raddede, herhangi bir şirketin ülkenin kanunlarıyla testis geçmesini, saygısızca meydan okumasını kabullenemiyorum.
Kendimce, youtube a birdaha girmeme kararı aldım, tabi bunun onlara bir zararı olmaz ama en azından bişi yapmış olurum diye düşünüyorum.

Ve bana kalırsa, biz gizli gizli girdikçe kuralları aşmış, özgür olmuş olmuyoruz. Biz gizli gizli girdikçe, bu adamlar "hahaha nasıl da dövdük adamları" diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Ama ben şu raddede, herhangi bir şirketin ülkenin kanunlarıyla testis geçmesini, saygısızca meydan okumasını kabullenemiyorum.
Kendimce, youtube a birdaha girmeme kararı aldım, tabi bunun onlara bir zararı olmaz ama en azından bişi yapmış olurum diye düşünüyorum.

Ve bana kalırsa, biz gizli gizli girdikçe kuralları aşmış, özgür olmuş olmuyoruz. Biz gizli gizli girdikçe, bu adamlar "hahaha nasıl da dövdük adamları" diyorlar.

duyduğum en mantıksız şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kizdigim nokta yasak nedir yaaa ?
Kim kime neden yasakliyor ?

Ozaman interneti yasaklasinlar,youtube da olan bir video baska sitede olmiyacakmi ?

Gidin Teror orgutunun sitelerini yasaklayin
Gidin onlarin yanli basinini yapan internet haber sitelerini yasaklayin
Gidin artik defolun su Ulkemden cekin pis ellerinizi,Yasayin kopegi oldugunuz AMERIKA da...
Sosyal ağlarda paylaş

suark söylediğin şeyin ne kadar mantıksız olduğunu açıklayan bir yazı yazmak istedim ama nerden başlasam bilemedim gerçekten.

ama

1- uluslararası bir ortamda yayın yapan bir şirketin her ülkenin yasalarına tek tek uyması veya her ülkede bir temsili ofis kurup o ülkeye vergi vermesi gibi şeylerin mümkün olmadığını

2- her ülkenin isteğine göre video kaldırsa youtube, o sitenin kuşa döneceğini

3- sorunun burda youtubeda değil dava açan insanların kafa yapısındaki moronlukta olduğunu

söyleyebilirim
Sosyal ağlarda paylaş

yasakçı sansürcü bağnaz zihniyeti dövsünler zaten. bunu da sonuna kadar desteklerim. 2 video izlemem destek sayılmaz belki, ancak en azından kendi çapımda kendi hakkım olan bilgiye erişim özgürlüğümü koruyorum.
asıl tam tersine, yasaklara karşı boyun eğersek özgürlüğümüzü elimizden almalarına karşı birşey yapamazsak "hahaha nasıl da dövdük adamları" olur.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

Suark said:

duyduğum en mantıksız şey.
Sosyal ağlarda paylaş

@Ardeth,
ya dava açan insanlar haksız evet,siteyi vergi yüzünden kapatmakta yanlış.

Ama, bizim ülkemiz hukuk devleti olarak geçiyor sonuçta. Yani bir kanun var, Atatürk'e aleni hareket edemiyorsun, insanlar bu sebepten içeride falan yatıyorlar.

Kanun haklıdır-haksızdır tartışılır, ama sonuçta böyle bir kanun var dimi?
E adamların bize saygı gösterip buna uymaları gerekirdi bence,
yani yasak kalktıktan sonra hemen rest çeker gibi ilgili videoları geri yüklemekte art niyet ararım ben.
Basitçe, "sizin ülkenizde bu videoları gösteremiyoruz" gibi bir şey yapılır, olur biter.
Ha yanlıştır, evet yanlıştır en azından o videoların altında cevap verebilme hakkımız olmalıdır falan filan.
Ama sonuçta, bu bizim kanunlarımızda var yani.
Sen ben nasıl uyuyorsak bunlara, ülke sınırları içine girildiğinde onlarında uymasını bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

E adamların bize saygı gösterip buna uymaları gerekirdi bence,
yani yasak kalktıktan sonra hemen rest çeker gibi ilgili videoları geri yüklemekte art niyet ararım ben.
Basitçe, "sizin ülkenizde bu videoları gösteremiyoruz" gibi bir şey yapılır, olur biter.

Bunu yaptılar zaten. Video telif hakları bıdısına aykırı değil o yüzden geri yükledik ama türkiyeden erişime kapalı demişlerdi sanırım en son.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız Suark'ın dediği tarz bir uygulama var sanırım ve sadece copyright ile sınırlı değil,ama yanlış bilgilendirmeyeyim..Mesela İngiltere'de bazı videoları direk izleyememiştim,ve copyright error'u vermedi,sadece bu ülkeden bu videoyu izleyemezsiniz gibi birşey demişti....
Sosyal ağlarda paylaş

dünyada 200 civarı ülke var (amerikadaki eyalet sistemini hesaba katmıyorum bile) abi sence youtube'ın her ülke içersinde bir ofis kurup o ülkenin yasalarını bir bir inceleyip o ülkeye uygun uygulama yapması mümkün mü? ya da böyle bir uygulamaya geçerse her ülkenin açtığı davalarla uğraşması mümkün mü? bu site yasaklama olayı başladığından beri binden fazla site kapatıldı türkiyede. youtube'un 200 ülkede ve üstüne eyaletlerde açılan davalarla uğraşması vb...

ve senin dediğine göre bunun irili ufaklı bütün şirketlerin yapması gerekiyor. hiç mantıklı değil. ha bazı ülkelerde uygulanabilir ama bütün ülkelerde uygulanması mümkün olmayacağı için eksik bir uygulama olur ozaman da. o yüzden bence uluslararası arenada pek çok ülkede geçerli bazı temel kurallara dikkat edilmesi daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

bakudeyken vardı boyle bırsey, dailymotionda bazı videolara falan erişemiyordum, ülkenize kapalı bunlar deniyordu.

abi adamların işi ne? veri toplamak bilgi almak değil mi?
yasaları incelemelerine de gerek yok ki, biz zaten söylüyoruz uyarıyoruz.
Onu geçtim, yurt dışında bir yerle iş yapıyorsan - mesela ticaret yapıyorsan - iş yaptığın ülkenin kanunlarını bilmek durumundasın, para kazanıyorsun sonuçta. Bunun için 1, sadece 1 avukat tutman yeterli. Consultant olarak bile hizmet alabilirsin.
Ya bide, koskoca ülke yahu. Yani öyle birşey söylüyorsun ki şimdi, sanki youtube koosskoca bir ülke ve bizi kale alması gerekmiyor?

ya aslında kanuna kalmadan,
"ulan bu adamlar bızım ulkeyı hıce sayıyorlar tıklamayalım bır hafta bakalım napıolar" desek
aklımıza sadece facebookta 20milyon uyemız oldugunu getırsek,
1 haftada bu adamların kafası "olm bari silelim" deseler.
güzel olmaz mı?
Sosyal ağlarda paylaş

abi sitede 123487124 tane amerikayı kötüleyen video var hatta belgeseller var.amerika hiç miklemiyordur bile.biz neden bu kadar takıyoruz bunları anlamıyorum.video yu koyanı atsınlar içeri youtube la ne alakası var anlamıyorum.

birde youtube yasaklansın ya video izlenmiyor açıldığından beri :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...