Aiko Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 parlaklığı fotoğraflamak mümkün müdür? mümkünse nasıl? buraya mı açsam görsel sanatlara mı açsam karar veremedim sonra burayı daha uygun gördüm. çalıştığım yerde sürekli pirinç,bakır ve demir plaka kaplıyorum metal kimyasallarıya ve arge çalışması için bu kaplamaları dökümanlıyorum. bilgisayara göz kararı seçtiğim kriterler olarak parlaklık, matlık, noktacıklanma gibi şeyleri belirleryip sayılandırıp bilgisayara giriyorum fakat bunların yanınada plakaların resminide koymak istiyorum. ben, bir kaç fotoğraf makinasıyla denedim fakat beceremedim, bir türlü istediğim sonucu alamadım. en sonunda plakayı yatırıp karsısna bi dosya kağıdı koydum dik duracak şekilde. kağıda siyah çizgiler çektim boydan boya ve plakaları fotoğraflamaya başladım.fotoğraflarda kağıda yansıyan kısmı baz alarak değerlendirme yaptım fakat full mat yüzeyle full parlak yüzeyin aynı olduğunu gördüm ondanda vazgeçtim.plakaları scan etmeyi denedim o zamanda simsiyah bi görüntü elde ettim. fikri olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 xunn'un fotosunu koyun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Longshanks said: xunn'un fotosunu koyunahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 ilk saniyede kilit gelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 2 saat 44 dakika düşünmüş abi adam espri için, ne ilk saniyesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 parlaklıktan kastın ne tam anlamaıdm acıkcası. teknik olarak yanlış bilmiyorsam, ne kadar ışık yansıttığı sonucta malzemenin. ama farklı etkenlerde var. aslında mat yüzeyler genelde daha az ışık yansıtmıyor ama daha dağınık yansıtıyor. daha parlak yüzeyler daha düzgün yansıtıyor. aynı oldukca paralel düzgün yansıttığı için net görüntü alıyoruz. şöle iki yöntem deniyebilirsin. plakaları sabit bir ışık altında sabit bir acıda her seferinde aynı ayarlarla cekersin. sonra fotorafı acarsın photoshopta belli yerlerden (en koyu en parlak vs vs) renk alırsın brightness değerlerine bakarsın. ama yok görüntüyü net yansıtması içinse (ki sonucta matt yüzeyler ışığı sıcaklık olarak sömürmüyo genelde, sadece dağınık bir şekilde datıyo böylece, high light almıyoruz) kağıda paralel cizgiler cizersin veya koyu cizgilerle grid cizersin. sonrasında yine belili ışık altında, aynı acıdan aynı uzaklıktan plakalı yerleştirirsin, cizgili kağıdın yansımasına bakarsın. sonra istediğin scalada en net gözükenden en bozuk gözükene doğru dizersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 ben şey diye düşündüm. herhangi bi profesyonel fotograf makinasıyla doğru ayarlar yapıldığı zaman yapılabilir fln ama fotoğrafçılık hakkında pek bilgim yok işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 AP AP AP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 cüceye sor demek için geldim ama cüce cevaplamış zaten ben yine de bunu demek istedim cüce fotoğrafdan falan anlıyo çünkü tasarımcı zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 görsel sanatlara atda prolar cevaplasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 atayım o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 soruyu ben anlamadım. brightness mı kastediliyor? eğer öyleyse onu yapmak çok kolay. yansıma kastediliyorsa, onu da fotoğraf makinenin çekmesi lazım. örnek foto göstersene merak ettim ne kastettiğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 şimdi doğru ayar diye bişi pek yok. ayar keyfi birşey. gözün gördüğü şeyi cekcem desen bile, o sıradai ışık neydi, o göz bugun hiç dısarı cıktımı, yoksa 3 gündür evdemi vesaire vesaire. ama sunu yapabilirsin, düzgün bir makine alırsın. kolay eskimiycek. öle cok profesyonel birşeye gerek yok. ardından daha önce anlattığım gibi, standartlarını yaratıcaksın. en basit malzemeni temel alıp ona 50 diyiceksin gerisi +/- olucak işte o değere göre. önemli olan parlaklıktan kastının ne olduğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
snarveien Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 yemin ederim parmaklığı fotoğraflamak okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Bone said: soruyu ben anlamadım. brightness mı kastediliyor? eğer öyleyse onu yapmak çok kolay. yansıma kastediliyorsa, onu da fotoğraf makinenin çekmesi lazım. örnek foto göstersene merak ettim ne kastettiğini. kaplama yapılan metal plakaların parlaklığını yada matlığını resimlemek istiyorum.denemek için çektiği fotoğrafların hepsi yanıltıcı oldu belirli bir kirter tutturamadım. bunları daha sonra kendi aralarında sıralandıracağım en parlak en mat diye. evet cücenin dediği yöntemleri deneyeceğim muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 plakanın belli bölgelerine parlatıcı rüj sür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 cücenin anlattığı tek yöntem. bi ışık kaynağın olsun. böylece günün farklı saatlerinde, hava durumuna göre vs. yansıyan ışık değişmesin. bu ışık masa lambası bile veya odanın ışıda olur. sonra ise bi materyali çekersin, bakarsın. yanıltıcı olmayan istediğin resmi elde edene kadar makinanın ayarlarıyla uğraşırsın. aha oldu dediğin noktada ayarları sabit bırakır diğer materyalleride çekersin. sanırım böyle yapılabilir. yanlız ışık kaynağında parlaklığı ve materyalin rengini etkiler. beyaz ayarı bunun için önemli. eğer makinada bunun için yeterli değilse photo shopla beyaz ayarını yaparsın aynı ayarı kaydedip her foto için uygulayabilirsin. ayrıca yüzeyin matlığı belirtmek istediğini söylemişsin. bunun için ışık yüzeyden makinaya yansırsa daha kolay başarırsın bunu. bunun için ışığın açısını ayarlaman gerek. pek tavsiye etmem ama birde referans obje kullanabilirsin. sonuçta metal bir yüzey gören insan gözü zihninde bunun sert, soğuk, sıcak olduğu dokunmadan anlar. burdan yola çıkarak referans bi obje ile materyalin özelliğini daha çok vurgulayabilirsin. bunun için her kareye herkesin madde özelliklerini çok iyi bilgiği bi objeyi koyman gerekir. fotoğrafta sırıtmayacak, saçma durmayacak bir obje. mesela mat bir gitar çekeceksen çok kullanılan siyah bir penayı üzerine koyarsın. bunun gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar