toggie Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 refleks oluyor zaten bir sure sonra. ama insanlar yokusta da el freni cekmeyi unutabilir. zaten refleks duzeyine gelmis sofor, duz yolda da el frenini cekmeden arabasını terk etmez. aktiftablet'in dedigi cok soguk havalar haricinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rApbOyZ Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 balata ömrünü azalttıysak sorun yok 200 300 km koymaz araca motora falan bişi olmasında rodaj ı bile tamamlamadı daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 abi ykousta el freni cekmeyen insan bi zahmet ehliyetini en yakin emniyet birimine teslim etsin zaten. ne alaka vitese taktim el freni cekmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Bizim şirketteki yabancılardan bitanesi alev alana kadar el freni çekik kullanmıştı. Hala "salak" olarak addederiz kendisini. Neyseki sen alev almadan anlamışsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Motordan tekerleklere iletim ne kadar kolay oluyorsa tekerleklerden motora iletim o kadar zor oluyor birinci viteste yamulmuyorsam. O yüzden motordan tahrik gelmedikten sonra sadece tekerleklerin hareketiyle aracın ilerlemesi zor. Yani kontak kapalı ve viteste ise araç, kayması zor. Lakin bu güvenilecek bi olay değil, sadece tedbir. Özellikle her aracın vites kuvveti aynı olmaz bu durumlarda. Ben bizim hiluxü çok rahat bırakabiliyorum viteste ama abimin bora'da güvenemiyorum. Bu arada düz yolda ben de hiçbir zaman el frenini çekmem dururken, vitese takar bırakırım da yokuşta el freni 1. öncelik, vites bunu destekleyen güvenlik önlemidir. Sadece gece don olayı olabilecek günlerde el frenini çok çok az çekip viteste bırakmak gerek. O da yapışma olmasın diye. Böyle durumlarda lastiği kaldırıma dayamak da iyi olacaktır. Asıl soruya bakarsak, bişey olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 geçen kış eğimli bi yerde geldi başıma, yerler donmuş, frene basarken duruyo araç, ama el freni çekip araçtan inecekken kaymaya başladı :) kaldırıma dayadım tekerleri taktım vitese cektim el frenini, sabaha yerinde buldum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Pickles said: O el frenini yarıda unutmayı ben de çok yapıyorum. Yok abi illaki köküne kadar indiricem bastıra bastıra. Eriyip gitmemiştir de ömrü baya bir kısalmıştır bence [hr] http://www.icecaves.net/graphics/userbars/youtube.jpg adamda resimli imza var beyler kimse takılmadı mı buna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 4 cm lik imzaya takılmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 KHaRoN said: abi ykousta el freni cekmeyen insan bi zahmet ehliyetini en yakin emniyet birimine teslim etsin zaten. ne alaka vitese taktim el freni cekmedim. abicim bi yazılanları okuyun ya off, tek tek acıklama mı yapıcaz size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 aciklama ypamaya gerek yok , bu isin istisnasi yoktur oyle soguk hava islak hava , yokus , duzluk vs diye. alinmaya gerek yok yani, emin olun kampanam sikisiklik yapti, balatam diske yapisti falan demek sanzimana oyle yokusta yuklenmesinden kat kat iyidir masrafi dusunuyorsak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 bende çok yapıyorum. allahtan arabada uyarı sistemi varda koparıyor cayırtıyı hem ditliyor hem de el frenini indirmedin yazıyor:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 1kmde gitsen bişi olmaz merak etme el freninesadece balatayı yersin ki o da 100TL bişidir en fazla. Bir dahaki sefere dikkat edersin olur biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rApbOyZ Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 eyv sagolun icimi rahatlattıtınız daha aracı almışım 15 dk olmuş moral bozuklugu yarattı tabiki =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 KHaRoN said: aciklama ypamaya gerek yok , bu isin istisnasi yoktur oyle soguk hava islak hava , yokus , duzluk vs diye. alinmaya gerek yok yani, emin olun kampanam sikisiklik yapti, balatam diske yapisti falan demek sanzimana oyle yokusta yuklenmesinden kat kat iyidir masrafi dusunuyorsak. Şanzuman o yokuşta arabayı kaldırıp götürebiliyorsa, durduğu yerde üstüne binebilecek güç yüklenmek değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 motor calismiyorken tahrigin ters yonunde aracin agirligi kadar yuk uygulamak zarar vermiyor diyorsun yani. ayni zamanda geri geri vurdurmak falan da motor sagligi icin cok zararsiz seyler buna gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Abi motor çalışırken yokuş yukarı kalkmak daha çok stress yaratmaz mı? Birinde tek taraflı diğerinde çift taraflı ters yönlü yükleme oluyor, yamuluyor muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 /summon paramecium demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 ben hiç unutmuyorum bunu nedense sürmeye başladığımdan beni. ama benim de arabayı çalıştırmadan gitmeye çalışmak gibi bi huyum var. klimayı falan inerken kapatmadıysam yarım çevirince açılıyor ya, motor çalışmış hissine kapılıyorum. sonra bakıyorum kavramıyor araba, AHA VİTES BOŞTA KALDI İŞTE ALLAH KAHRETSİN moduna falan giriyorum sonra bakıyorum devir saati sıfır falan. öyle işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Ben de ksık sık arabadan inerken ayağımı debriyajda, kontağı açık unutuyorum. :D Genellikle toplayacak çok eşyam olduğunda kafam karışıyor. Her şeyimi alıyorum, farları kapatıyorum, kapıyı açıp inmeye kalkınca araba stop ediyor haliyle. El frenini çekmeyi de unutmam umarım aynı anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Onu ben de yapıyorum ya, çok telaş halinde herşeyi kapatıp bi motoru stop etmeyi unutuyorum. Lak diye kalıyor araba, içim gidiyor ahahah. Alışkanlık edinmek lazım ilk el kontak anahtarına gitsin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Selam, Madem fizik parçalıyoruz, o zaman soruyorum; statik yükler ile dinamik yükler denkmidir ki karşılaştırıyoruz? Lastik yere tutunabildiği sürece, o redüktör dişlisi aracı tutar. Fakat bazı araçlardaki son dişli ve ilk dişli oranları sebebiyle redüktörü çevirmek için gerekli olan kuvvet değişkenlik gösterdiğinden, kimi araçlar rahatça 1. vites kademesinde yokuşta duruyorken, bir diğeri kayabilir veya biraz arkasından destekleyince yerinden oynar. Ben her koşulda el frenini çeken biriyim. Aracı da her daim 1. vites kademesinde bırakırım. Alışkanlık olmuş. Bu sebeble de her aracı çalıştırırken debriyaja(otomatik vitesler hariç demeye gerek yok sanırım :P) basarım. Hoş bu yeni araçta el freni elektronik ama yine de aracı çalıştırınca el frenini kendim indirmeyi tercih ediyorum. Daha detaylı fizik formüllerine girmeyelim, ben 10 senede bitirdim üniversiteyi, kafam basmaz :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Kendercik said: Ben de ksık sık arabadan inerken ayağımı debriyajda, kontağı açık unutuyorum. :D Genellikle toplayacak çok eşyam olduğunda kafam karışıyor. Her şeyimi alıyorum, farları kapatıyorum, kapıyı açıp inmeye kalkınca araba stop ediyor haliyle. El frenini çekmeyi de unutmam umarım aynı anda. bu olayı ben bi kere yaptım, kiralık arabayı sıkışık biçimde paralel park etmiştim (ehliyet yeniyken daha). sonra bunu yapınca zıpladı araba öndekine tıklattım. el bombası gibi ses çıktı resmen ödüm koptu, boya bile geçmedi arabalara ama ben o korkuyu yaşadıktan sonra kesinlikle unutmuyorum artık euheuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar