Napolyonn Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 aquila said: Ataturk'u g yapmislar, ayip degil mi lan! gazi nin g si o herkes anlamaz.
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Etnik milliyetçiliğin gizlisi ve açığıyla her türlüsünden tez zamanda kurtulmamız dileğiyle, 87. yılımız kutlu olsun.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Türk Milletinin en büyük bayramıdır. Kutlu olsun.
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Admin Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Bugün hepimizin doğum günü. Mutlu yıllara paticik :) İyiki doğmuşuz be!
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Admin Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 aquila said: Ataturk'u g yapmislar, ayip degil mi lan! Yok g olacak bir foto koymamıslar oraya. Daha cok g yi tahtından etmiş de 2010 yılında g olarak kim başa gelecek onu kara kara düşünür bir hali var.
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 LonelyWolf said: Türk Milleti! Kurtuluş Savaşı'na başladığımızın on beşinci yılındayız. Bugün Cumhuriyetimizin onuncu yılını doldurduğu en büyük bayramdır. Kutlu olsun! Şu anda, büyük Türk milletinin bir ferdi olarak, bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyim. Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bundaki muvaffakiyeti, Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak, azimkârane yürümesine borçluyuz. Fakat yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz; çünkü, daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Yurdumuzu, dünyanın en mamur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi, en geniş, refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız. Bunun için, bizce zaman ölçüsü, geçmiş asırların gevşetici zihniyetine göre değil, asrımızın sürat ve hareket mefhumuna göre düşünülmelidir. Geçen zamana nispetle daha çok çalışacağız, daha az zamanda daha büyük işler başaracağız. Bunda da muvaffak olacağımıza şüphem yoktur. Çünkü,Türk milletinin karakteri yüksektir; Türk milleti çalışkandır; Türk milleti zekidir. Çünkü, Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin, yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir. Şunu da ehemmiyetle tebarüz ettirmeliyim ki, yüksek bir insan cemiyeti olan Türk milletinin tarihî bir vasfı da, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Bunun içindir ki, milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, fıtrî zekâsını, ilme bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini ve millî birlik duygusunu mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek millî ülkümüzdür. Türk milletine çok yakışan bu ülkü, onu, bütün beşeriyette, hakikî huzurun temini yolunda, kendine düşen medenî vazifeyi yapmakta muvaffak kılacaktır. Büyük Türk milleti! On beş yıldan beri, giriştiğimiz işlerde muvaffakiyet vadeden çok sözlerimi işittin. Bahtiyarım ki, bu sözlerimin hiç birinde milletimin hakkımdaki itimadını sarsacak bir isabetsizliğe uğramadım. Bugün, aynı iman ve katiyetle söylüyorum ki, millî ülküye, tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milletinin büyük millet olduğunu, bütün medenî âlem az zamanda bir kere daha tanıyacaktır. Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile, atinin yüksek medeniyet ufkundan yeni bir güneş gibi doğacaktır. Türk milleti! Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim. Ne mutlu Türküm diyene! Mustafa Kemal ATATÜRK, Ankara, 29 Ekim 1933
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Cumhuriyet sistemi eskidi, başkanlık gelsin diyenlere inat. kutlu olsun.
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Kurtuluş Savaşı Sırasında Türk Kadınları(facebook)
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 google.tr de türk bayramıyla ilgili bir logo görüp sevinen ve google'a minnet duyguları besleyen türk halkının cumhuriyet bayramı kutlu olsun
Biotar Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Ardeth said: google.tr de türk bayramıyla ilgili bir logo görüp sevinen ve google'a minnet duyguları besleyen türk halkının cumhuriyet bayramı kutlu olsun (tu)
slickers Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Bursa Nutku Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği! Mustafa Kemal ATATÜRK
balon Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 başkasını bilmiyorum da esas bu benim dedelerimin ya da dedelerimizin bayramı. Dedelerimin babaları, amcaları Erzurum'da savaş esiri olurken, kendi tabirleriyle yedi düvele karşı savaş verirken, açlıktan hayvanların kemiklerini dövüp midelerini o kemik tozlarıyla tok tutmaya çalışırken, akrabaları savaş esiri olarak kaybolurken, mallarına el konurken, o halet-i ruhiye de dahi vatanı için savaşan ve koşturan atalarımın bayramı. Anlamını sanırım en iyi onlar bilir, ya da bu bayramın bir anlamı varsa o da bu olsa gerek. Ben benim bayramım derken biraz hicap etmiyor değilim o yüzden. Kutlu olsun.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Giovanni said: Facebook'a da yazmayi unutma EHEHEHEH komedyen olmayı düşündün mü
Öne çıkan mesajlar