Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bölümü ne zaman kapatıyoruz?

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Red said:

bende konsolda fps mi oynanır diyodumda oynanıyormuş.

hile yok göçme yok tertemiz oynanıyor vallahi.gamepad en az mouse kadar rahat alıstıktan sonra

bir sürü konsolcudan duydum şu olayı da hala inanmıyorum :D pc'de ve konsolda 100 tane target belirlensin, iyi bir fps oyuncusu pc'de 60 saniyede vuruyorsa, iyi bir konsol oyuncusu 80'de falan vurur muhtemelen, o da en iyi ihtimal falan yani. rakamlar sallamasyon ama mouse'tan daha hızlı bir şekilde vuracak bir oyuncu görmedim ben konsolda açıkçası bugüne dek.
Sosyal ağlarda paylaş

neden hemen wow'u savunmaya yönelik tavır alınıyor ki, ben kendim 3,5 yıl oynadım. hayatımda en çok oynadığım oyun. hem kendi deneyimimden, hem beraber oynadığım insanları gözlemleyerek, hem de diğer oynayanların yazdıklarına (ki özellikle o insanlar da dahil bu gözlemin oluşmasına katkıda bulunanlar arasına) dayanarak. tek bir oyun bir oyuncunun bütün parasını ve zamanını alıyorsa o pazarı öldürüyor demektir. şimdi herkes tek bir şarkıcının albümünü alıp başka birşey dinlemese, satın almasa, müzik endüstrisi çöker. şarkıcının sesini nerflemesiyle alakası olmayan bir durum.

madem başlığın konusu bu, tespit yazıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

feysbuk oyunları pc oyunlarına rakip değil, onları oynayanlar zaten normalde oyun denen şeyi oynamayan insanlar genelde. o adamı başka oyunun kitlesinden çalmıyor yani.

pc piyasasını etkileyen olaylar bunlar, yoksa farmville filan değil. ipod'dan oynuyorum bir aydır, 3 günde bir 3dk bakmak yetiyor.

bugün ilk defa facebookta sürekli oynamaya alışan adam, yarın firmaların sürüklemesi ile oyunlara para vermeye başladığı zaman bazı şeyler daha fazla değişmeye başlayacak. en gerizekalının bile keyif alabileceği dumbed downlar artacak. belki şu an pek bi etkisini göremiyoruz ama yeni nesil konsollar çıkarken de bugünü göremiyorduk.

bafta sosyal ağ oyunları için de ödül dağıtacağını açıkladı. ea, disney, microsoft, google..vs zaten çoktan yapımcı firmaları satın aldı. bu ağları konsol ve pc oyunlarına entegre etme ve oyunun iki versiyonunu iki platforma da (facebook) çıkarma çabası var.

sen 3 günde 3dk girip farmville oynuyorum diyorsun ama adam farmville oynayabildiği için kendini artık oyuncu olarak ilan ediyor. ki öyle bir şey ki şimdiye kadar hiç bir oyun sektörünün ulaşamadığı bir noktada bu ağlar. yüzlerce milyondan bahsediyoruz. tüm geliştiricileri de bu yüzlerce milyonu nasıl daha bağımlı yaparız da cebimizi dolduruduz diye bakıyorlar.

yani özetle önümüzdeki yıllarda milyonlarca oyuncu bizlere oyun geliştiren yapımcıların müşterileri olacak. genel kitlenin, zaten düşmekte olan kalitesine nasıl etki edecek bu?
Sosyal ağlarda paylaş

konsoldan nefret ediyorum ama konsol casual oyuncuyu cok iyi cekiyor. mesela o zygna denen gerzeklerin oyle buyumesi hic sasirtici degil. adam 2 mouse click ile oyun oynuyor hemde tek gereken bi tane internet browser. konsol da benzer mantikta. eve gelip aciyor konsolu direk oynuyor casual adam. zaten oyunlarda direk cocuk oyunlarina dondugu icin zorlanmiyor. isin en onemli kismi da casual ve social oyuncu orjinal oyun aliyor.

pc'de warez olayi artik abarti durumda. hele rapidshare'in onderliginde su share fenomeni ile uctu. yahu oyunun official sitesini arayana kadar 50 tane download linki cikiyor. bi steam cikti da pc az biraz direnebildi. eger multiplayer'i iyi degilse orjinal satmiyor pc'de.

mmo ve rts kaldi geriye. cok cok buyuk ihtimallede ps4 zamani artik onlarda konsolda cikmaya baslar.
Sosyal ağlarda paylaş

@raz:
abi katılıyorum. sadece bugün etkisini görmüyoruz kısmına katılmıyorum ben. 10sene önce simulasyonlar sağlamdı, rpg'ler daha iyiydi, strateji oyunları daha zordu..
oyun dediğin şey 10-14yaş arasına hitap eden bişi değildi. ps yaygınlaştı, xbox geldi..
save mave tamamen gitti zaten. taktik, içerik hak getire.. zaten girdi etti bunlar oyunun içine. millet şimdi casual ile ve aptal fb oyunları ile oyuna giriverdi ki bunlar parası olan ve yaşı büyük insanlar. etkili hani pazarda! çok yakın gelecekte bu arkadaşların olmayan zevklerinin sonuçlarını çekeceğiz, evet.. ama şimdi de çekiyoruz, şahsen çekiyorum diyeyim..

iyi oyun numunelik hale geldi. senede 1 falan çıkarsa çıkıyor. kalanı "bak adamın çok güçlü, tamam mı? şimdi bak level1sin ama elini kaldırınca bile ışıklar çakıyor. şimdi bak boyu kadar kılıcı var ama vurunca 2hp götürüyor bu, çünkü biz bunları sadece görsel açıdan dikkat çeksin diye yaptık. saçma olacağını düşünmedik. ha bi de çok feci sıçarsan oyunda git kolon arkasında bekle, enerjin kısa sürede doluyor. son olarak, unutmadan bu oyun sadece button mash.. yani aslında yönü elinle versen ve tüm tuşlara ayaklarınla bassan bile oyun biter. aptal aptal bas tuşlara işte" şeklinde elimi sürmediğim zamazingolar. arkadaşa gidersin "abi çok iyi, süper!" diye tutturur, tuşlara rastgele basar basar.. içinden de sıkılırsın.. zaten bundan dolayı senelerdir pes atılır. tuş döv tuş döv de nereye kadar.

film izler gibi izlesinler anca.. lol

Sosyal ağlarda paylaş

konsolda fps oynanıyor çünkü aya doğru ateş etsen adamın kafası az bi ateş ettiğin yerin yakındaysa kafaya vuruyorsun ya..

bildiğin "ah öldüm ben! vurdun beni" yapıyor adam..

ne fps si be.. ikili bi fpsler oynadım arkadaşlarla topu aynı.. bölümde yürü, sana hazırlanmış muhteşem saklanma noktalarına gir ve arada çıkıp yakın bir yerlere ateş et. adamlar düşsün. hmm.. negzel. acaip eğlenceli

@raz: doğru +1
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

bir de neden tek bir oyun bir oyuncunun butun parasını ve zamanını alıyor diye sormak lazım tabi. butun dunya aptal, bir siz akıllı degilsiniz herelde.

oyunun iyiliğiyle kötülüğüyle alakalı birşey söylemiyorum dikkat edersen. başlığın konusuyla alakasız. wow değil de mmo dedim zaten böyle alakasız bir yere kaymasın diye.
razzRaziel said:

bugün ilk defa facebookta sürekli oynamaya alışan adam, yarın firmaların sürüklemesi ile oyunlara para vermeye başladığı zaman bazı şeyler daha fazla değişmeye başlayacak. en gerizekalının bile keyif alabileceği dumbed downlar artacak. belki şu an pek bi etkisini göremiyoruz ama yeni nesil konsollar çıkarken de bugünü göremiyorduk.

o kitlenin ezici çoğunluğu para ödemez, zaman gösterecek tabii ama wii de herşeyi gömecekti güya. sonucu gördük. bundle gelen wii sports ile yetinip başka bişi almadı millet, wii de patladı. oyun denen olay bayağı pahalı diğer eğlence medyumlarına kıyasla, insanlar para ödemekten imtina edecektir. ipod da güya dünyanın en popüler handheld konsolu olduğunu iddia ediyor ama 2$'lık trashware ile olacak iş değil. ben bunların ne denli tutunabileceğinden şüpheliyim.
Sosyal ağlarda paylaş

wii mi patladı? wii'nin casual'a yayıldığını gören microsoft ve sony kıskançlığından patladı asıl. al işte şimdi move ve kinect geldi başımıza bunun yüzünden. konsolların ömrü kafadan 1,5 sene uzadı. şimdi aynı grafikli oyunlarla 1,5 sene daha oynamak zorunda kaldık pc'de.

ek: tabii ki o kitlenin çoğunluğu para ödemeyecek. önümüzdeki yıllarda sadece %5'i bizim sınırlarımıza girse yandık ki ne yandık. 200 milyon adam oyun oynuyor facebook'ta.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam wii baymış olsun isterse, zaten hd olanını geliştirdiklerini duyurdular. ben konsollar şimdi bitiyor demiyorum zaten, sadece ömrü daha fazla uzadı bu aletler yüzünden. ha asıl amaçları wii'nin yaptığı gibi daha fazla müşteriye ulaşmak (aynı zamanda çekirdek kitleyi de memnun etmeye çalışıyorlar onları kaybetmemek için).

şimdi diğer yandan 3D geliyor. microsoft sıcak bakmasa da (xbox yüzünden sanırım, tam olarak bilmiyorum da sürekli bok atıyorlar 3D'ye). sony 3D tv'lerini satacak, millet evinde 3D film izlerken 3D oyun oynayabilecek, nintendo 3DS ile üç boyut oh süper yeni teknolojiler derken hardcore yine unutulacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...