Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bardakoğlu: Ateistlerinde de diyaneti olmak istiyoruz

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Ractamainus said:

ne tarikatı ya.. felsefi ekolleri tarikat falan yapıyorsunuz. agnostisizm (bilinmezcilik) felsefi bir kavram.

Agnostizm kelimesi ne zaman doğdu. Bilinmezcilik baya eskilere dayanıyorda. Hatta doğu felsefelerinde bolca geçer. Hatta Buddha'da agnostiktir diyen agnostikler var. Bu biraz garip değil mi? Doğu öğretilerinin içinden ayıklayıp felsefe yaratmak?

Düzelteyim bilinmezcilik diye bişey yoktuda eskiden ama bir çok öğretide geçrdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ateistim diyen adam ne oluyor peki. Benim inancım yok dese ne olur? Ben ateistim benim arakdaşlarımda dünyada hergün sayımız artıyor milyonlara ulaştık yakında hristiyanları geçeceğiz. İnancım yok demekle, ben ateistim demek arasında dünya fark var ama.
Sosyal ağlarda paylaş

ateist kamyon arkası yazıları:

ateistsem günahım ne
aşıksan vur saza ateistsen bas konuş
çılgın liseli
rahmetli de inanırdı
ya olduğun gibi ol ya da gözüktüğün gibi gözük
tek rakibim papa
dinimiz yok ki manitamız olsun, ateistiz canımız sağolsun
alınteri değil miras
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:

ona uygun bi dayanak bulup söylemek lazım bence boneninde dediği gibi şuanki ateistlerin çoğu özenlitik yada rant elde etme amacıyla ateist ayaklarına yatıyor göründüğü kadarıyla.

Ülkenin bugünkü politik ve sosyolojik iklimini göz önüne alacak olursak, ateism ile hiç bir rant elde edemezsin türkiye de. Hatta olumsuz anlamda fişlenirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca

Diyanet'in çıkıp "biz ateistlerin de diyaneti olmak istiyoruz" demesi

Futbol federasyonunun çıkıp "biz güreşin de federasyonu olmak istiyoruz"

demesi gibi kulvar dışı bir söylem.

Çoğunluk kadar azınlığın da yanındayız çok daha düzgün başka bir biçimde ifade edilebilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...