SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Papa cern deneyi ile ilgili atıp tutulan hurafelerden korkup da dünyanın dengesi bozulacak diye deneyi kötülerken ali bardakoğlu çıkıp "islam bilimi destekler, deneyin islam dinince hiçbir sakıncası yoktur" diye açıklama yapan bi adam. İslam dinini sevmezsiniz, bu çok normal ama adam diyanet işleri başkanı diye taşlamanıza da gerek yok hani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 %1-2 bilemeyeceğim. %1 diye devam edeyim ben. sayısı fazla olabilir, az da olabilir. ancak tr'deki %1 eğitim düzeyi yüksek, etkili insanlardan oluşmuş bir %1dir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 ona uygun bi dayanak bulup söylemek lazım bence boneninde dediği gibi şuanki ateistlerin çoğu özenlitik yada rant elde etme amacıyla ateist ayaklarına yatıyor göründüğü kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Diyanet İşlerinin yaptığı açıklamaya göre ateistler bu sene de Tanrı'ya inanmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 abvblizzard said: Hala inanç diyolar yahu inancın olmaması bir inanç değildir saf mısınız? Hobilerin arasında basket oynamamayı sayıyor musun sen? ateizm senin için inanç değildir, başkası için inançtır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 kimisinin hobisidir bi işe gitmek, diğerinin değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 ayrıca ateizm kadar gerzekçe bir şey de olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 aha geldi şakirt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 allah belanı versin blizzard nickli birinden " aptal müslümanlar " ikilemesini duymak ürkünç oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Vay... Demir Testisli Dindar kardesim Hao buraya da gelmis. Selamunaleykum balon arkadasim, ben de ataistlerin cehenneme giden yolda ilk yolcu olmalari taraftariyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 emir naber ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 selam demirtestis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Ben tanrıdan daha adilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 olmaz öyle, fps'de önüne geleni vuruyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Soimyr said: Deist, tanrının olup/olmamasının bilinemeyecegine inanan kişi. Ateist tanrının olmadığına inanan kişi. Deist X Ateist yani iki kelime zıt anlamlı. normal ve anormal gibi. kusura bakma ama aklıma şu video geldi. http://www.youtube.com/watch?v=fmGaikn67Fs @bone: +1 +1 +1 +1 +1 +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 teist x ateist deist=tanrı var din yok teist=tanrı var din var ateist=tanrı yok agnostik=%50 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Alevileriln de diyaneti olsunlar önce, ateistlere sıra gelene kadar bayağı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 ateistleri elit olarak deil de "tanrının verdigi aklı" kullanan insanlar olarak tanımlamak daha dogru bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 olitere said: doğru olduğunu sandığınız her düşünce bir inanç değil mi ? İnanmamak da bir inanç değil mi ? İnanmamak bir inanç değil. İnanmamak, idealist inançlardan sıyrılıp pozitif bilimleri algılamaktır abi. Dolayısıyla bir ateistin işlerine bakacak olan kurum diyanet değildir, ateistlerin çünkü inançlarla bir işi olmaz, sırtlarını bilime dayarlar. Ayrıca tehlikelidir de diyanet bakanlığının bu açıklaması ateistler için hepimizi yakacaklar lan çatır çutur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 abvblizzard said: teist x ateist deist=tanrı var din yok teist=tanrı var din var ateist=tanrı yok agnostik=%50 Ahahaha agnostik %50 :D Ne alaka abi :) Yarı yarıya gibi bişey yok. Sadece tanrının varlığını ne kabul eder nede inkar eder. Yada Tanrı vardır diyemem aynı şekilde yoktur da diyemem. Bu %50 vardır %50 yoktur anlamına gelmiyor ama. Bir nevi bu bir bilinmezliktir görüşü hakim. Yoktur demek için elinde bişey yoktur aynı zamanda vardır demek içinde. Yada Agnostik= Ben ne bilim abi! yada = Beni bağlamaz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Yokluğu da varlığı da ıspatlanamaz o yüzden bişey diyemeyiz görüşü işte saçma sapan bişey. Banane de nihlist oluyo galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 DeaN said: olitere said: doğru olduğunu sandığınız her düşünce bir inanç değil mi ? İnanmamak da bir inanç değil mi ? İnanmamak bir inanç değil. İnanmamak, idealist inançlardan sıyrılıp pozitif bilimleri algılamaktır abi. Dolayısıyla bir ateistin işlerine bakacak olan kurum diyanet değildir, ateistlerin çünkü inançlarla bir işi olmaz, sırtlarını bilime dayarlar. Ayrıca tehlikelidir de diyanet bakanlığının bu açıklaması ateistler için hepimizi yakacaklar lan çatır çutur, inanç, doğru kabul ettiğin her şeydir. sen de tanrının olmadığını doğru kabul ediyorsan, tanrının olmadığına inanıyorsundur. inanç deyince "dini inanç" gelmesin hemen aklınıza.. felsefi bir konu bu. şüpheci olmakla ilgili bir şey. ayrıca pozitif bilimlere de "inanırsın" temelde. yarın bilimsel alanda bir paradigma kayması olursa da görürüm ben o bilimsel doğruları.. tüm inançların yerle bir olur. inancın özünde gerçek algısı yatıyor. gerçek de üzerine sonsuz tartışılabilen bir şey. sen gördüklerini gerçek ve mutlak doğru kabul ediyorsun diye de, herkes öyle kabul etmek zorunda değil. senin gördüklerin, dokundukların, tattıkların bile sorgulanabilir. şu sığ bakış açınızla bunları yazmak istemedim en baştan beri. çok biliyormuş gibi liseli esprileri yapıp, über örneklerle saçmalamanız soğutuyor insanı. karşınızdakinin de sizin kadar düşünebildiğini anlamanız, ona göre davranmanız gerekiyor. ayrıca yazıyı tam okumamışsınız muhtemelen.. adam "ateistlerin diyaneti" derken, ateistlere de eşit mesafede durmaktan bahsediyor.. ateistler için misyonerlik yapmayacak tabiiki. ki söylemin yine de kötü olduğunu yazmıştım.. ama altındaki niyetin kötü olduğunu düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Bence saçma sapan değil. Gayet güzel bir mantık. Gayet basit bir gerçeğe değiniyor. Ama işte buna isim takmak saçma agnostik falan. Adam hiç bir uca gelmem diyor başkasıda ona agnostik diye isim takıyor. Adam bana isim takma diyor ama adı agnostik oluyor. Heralde bundan bir kaçış yok :) Şimdi adamlar agnostik diye bir terim ve tanım çıkardıkları içinde bende agnostik oluyorum :) Niye abi nedir bu bir kefeye koyma tarikat yaratma çabası :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 ne tarikatı ya.. felsefi ekolleri tarikat falan yapıyorsunuz. agnostisizm (bilinmezcilik) felsefi bir kavram. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Birde spiritüel diye bişey çıktı. Algıların ötesindeki hak yada tek gerçek. Hayır bir insan "Farkındalık" geliştirebilir. Ama farkındalık çalışmalarına katılan onca insanın spiritüelizm kelimesini kullanması bana çok değişik geliyor. Bu sosyete kadınların Hindistana gidip gurularla takılıp kafayı sıyırması gibi bişey. Amaç yine aynı bir kefeye girmek. Bu tıpkı budist yakıştırması kadar komik bir kelimedir. Hergün yeni bişey türüyor diyanetin işi zor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar