Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samsung Galaxy S2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Eldeki tüm verileri birleştirip bir database çıkarıyorlar. Sen iPhone üzerinden yerimi belirle dediğinde ve beklediğinde, hem GPS verin, hem şebeke vericilerine olan uzaklığın, hem etraftaki wifi'leri, hem IP adresinden çıkan o "bölge" verisini o crowd-sourced-database'e eşleyip aktarmış oluyorsun. Bir gün, mesela GPS'in olmadığı bir durumda alet diğer iki değişkene bakıyor gibi düşün.

Direkt olarak sadece wifi üzerinden de yapılabilir. Ama daha önceden birinin o veritabanına "hacı bak ben burdayım, şu 3 wifi de bu kadar çekiyo, ona göre" diye kayıt yapması lazım, böylece sadece wifi'lara erişimin varsa o bölgede, alet aşağı yukarı yuvarlak bi sonuç çıkarabiliyor. (Ve evet, IP adresin de o veritabanında olmak zorunda değil aslında)

3-4 değişkenden en az birisi elde varsa az çok bölge belirlenebiliyor yani.

Ayrıntılı hedehödöler http://arstechnica.com/old/content/2008/01/where-gps-wont-do-wifi-triangulation-might.ars
Mesaj tarihi:
bende de vardı bu gps sorunu. internetten uyduların konumunu aldığı adresi türkiye ayarlarıyla değiştirmen lazım. rootlu ise bunu yapan program vardır kesin. öbür türlü kendin de txt içinden düzenleyebilirsin
Mesaj tarihi:
Kapali alanda uydudan gps sinyali alinamaz, anca cam kenarinda falan olacaksin oyle..

A-gps en hizli yontem oluyor zaten, once sebekeden tahmini yeri alabilirse cihaz uydu verisini cok daha hizli isliyip gercek konumu gosterebiliyor.

Tomtom gibi cihazlar bile salt gps ile ilk konumu belirlemesi zaman alirken, telefonlarin sebeke yardimi olmadan hizlica belirlemesi imkansiz
Mesaj tarihi:
dik tutarken hala zorlanıyorum, yan tutarken çok daha rahat. ama bunun galaxy s2 ile alakası yok, bütün smartphone'larda aynı şekilde yazılıyor. hatta s2'nin ekranı daha büyük olduğu için, başka telefonlara göre daha büyük oluyo keyboard ve daha rahat yazıon
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
official çıkmamış galiba 2.3.5, bana hala yeni sürüm yok diyo.

bu arada bişe sorucam, 2.5 saat boyunca müzik dinleyip, dolphin ile surf veya ntvmsnbc app ile haber okuma veya mesaj yazma sonucunda %51'e düşmesi normal mi yoksa biraz fazla mı gidiyo sanki benim pil?
Mesaj tarihi:
AA mı şimdi bu? Kayaların dokusu daha temiz gibi, başka bişey anladıysam arap olayım.

Resim

With Bravia
http://i.imgur.com/e3eSz.png

Without Bravia
http://i.imgur.com/Y3rfv.png

Mesaj tarihi:
Xda'daki topicte chmodu 644 yerine 777 yapinca daha iyi goruntu elde edildigini tartisiyorlar tam komedi.
Farkettigim kadariyla daha keskin goruntu veriyor. Parlakligi sona alip galeride resimlere bakinca anlasilabiliyor. Karsilastirmak icin 2. bir s2 yok o yuzden placebo da olabilir :p Zaten gunluk kullanimda farkedilecegini zannetmiyorum grafiker degilseniz.
Mesaj tarihi:
/etc/gps.conf

Buradan GPS sunucularini ya da time server'i degistirebiliyorsunuz. Ben NTP server'i america'dan europe'a degistirdim ama pek bir sey degismedi gibi.
  • 5 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Hacilar super sorum var size.

Simdi yurt disindayiz, kontorlu hat aldik mecbur. Yalniz bu kalan bakiyeyi falan soyleyen flash message cikmiyor benim telefonda. Cellular broadcast'i falan actim ama bana misin demedi. Nereden nasil yapiyoruz bunu ?
Mesaj tarihi:
Ufak bir ayrıntı:
Orjinal usb kablosu dışında başka bir kablo kullanıyorsanız Odin veya Heimdall kullanamıyorsunuz. Keşfetmek baya zamanımı çaldı benim.
Mesaj tarihi:
Aletin GPS'i beni delirtmeye devam ediyor. Nolur biri soylesin sorun var mi yok mu nasil bakabilirim diye ? Sorun yoksa da kirip aticam gidip xperia falan alicam.
  • Yeni Oluştur...