Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydi Türkler birleşin!!!

Exodous

Öne çıkan mesajlar

"Draco Mortis" said:

MERGING OF TURKISH EVE PLAYERS 2010 APPLICATION STARTED...

LOADING SIMULATION...

ERROR ERROR ERROR...

SYSTEM FAILURE DUE TO COMPATIBILITY ISSUES.

RESTART ? (Y/N)

Aslında bu alıntı başka bir başlık altında açılmıştı ama ben oraya o başlık harici artık yazı yazmayacağımı söylediğim için buraya taşıdım. Hangi başlık altında yazıldığını öğrenmek isteyenler aramaya inansınlar.

Neyse konumuza dönelim.
Şimdi bu yazıları yazan arkadaşımız demek istiyor ki, "Türkler Eve oyununda bir araya gelemezler. Yani bir birlik kuramazlar..." Yok merak etmeyin aksini söyleyecek değilim. Bilakis, bu çok doğru ve zaten sanırım bunu yapmak isteyen hiç bir Türk de yok Eve'de. Çünkü bunun gereği yok. Nedenine gelirsek...

Yahu zaten Eve içerisinde, birbirleriyle oynamaktan hoşlanan, birbirlerinin muhabbetlerini seven, birlikte geyik yapmaktan hoşlanan, oyun tarzları üç aşağı bir yukarı birbirine uyan, kafa yapıları birbirine denk Türkler bir arada. Yani farklı gruplar altında bir arada. Misal mi? Verelim...

Mesela Tigers of Anatolia, mesela Bregan corpu, mesela 4S içindeki Türkler, mesela Razor'daki Türkler, mesela Morsus'un içindeki diğer corplarda olan Türkler... Hatırlayamadıklarımdan özür dilerim.

Yani 2 kişi de olsa, 150 kişi de, sonuçta belli Türk grupları mevcut Eve oyununda. E siz şimdi diyorsunuz ki, "Bunlar da bir araya gelsin" Niye?.. Zaten bu adamlar, bulundukları yerlerde bu oyunu oynarken keyif alıyorlar, niye sıkıntıya girip bir de kurulu düzenlerini bozsunlar da bir araya gelsinler ki? Bunları deli mi kovalıyor? "Birleşelim" diyen arkadaşlar, corp kurmanın, yönetmenin, herkesi memnun etmeye çalışmanın zorluklarından habersizler sanırım.

Aslında, biz de geyiklerimiz sırasında bu olaya sık sık değiniyoruz, itiraf edeyim. Hatta geçen çok sevdiğim bir arkadaşımdan, olağan üstü bir öneri geldi. (kendisine danışmadan adını vermem yanlış olur). Konuyu onun kelimeleriyle aktarayım.

"Ya aslında Türkleri birleştirmenin bir yolu var. Oyundaki her Türk, bunlara onların alt karakterleri de dahil, kendi başına corp kuracak. Sonra bu tek kişilik corplar, kuracakları 2-3 farklı alyans çatısı altında bir araya gelecekler ve federasyon oluşturacaklar. (Bkz. NC, SC gibi.) Böylelikle hem parça pinçik bir halde birleşmemiş olacağız, hem de birleşmiş..."

Ben de kendisine dedim ki, "Aslında fikir süper. Bunu kesinlikle yapmalıyız. En azından Türkler olarak Eve tarihine bu şekilde geçmiş oluruz. Sanırım uzun süre bütün Eve haberleri bu oluşumla çalkalanır. Ya hepimizi oyundan atarlar, ya da Türklerin büyük buluşu olarak tarihe geçeriz."

Ne dersiniz hı? "Evet" dediğinizi duyar gibiyim. :S
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

"Draco Mortis" said:

SYSTEM FAILURE DUE TO COMPATIBILITY ISSUES.

Ana sorun şu üstte gördüğünüz satır zaten.
fakat bunun olmaması beklenemez.
bizim beceremediğimiz ise çeşitli farklılık/uyumsuzluklara rağmen birlikle bu oyundan zevk almayı başaramamak.
bunu okulda/ işte başarabiliyoruz çoğunnlukla (elbetteki herzaman değil) fakat eve de hiç başaramadık.
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü işte öncelikli olarak para için, okulda eğitim için uğraşıyoruz :) O yüzden bazı farklılıklara katlanabiliyor insan. Ancak söz konusu zaten az olan bir zamanı eğlenerek değerlendirmek ise, onu mümkün olduğunca güzel geçirmek istiyor insan. Aksi takdirde insanın ISK'iyle rezil olmasına geliyo olay :)

Şunu anlamıyorum, nedir bu birleşme merakı :) sanki bi yığın toplum var bunu becerebilen. İnsanlar farklıdır farklı şeyler isterler, önemli olan oyun içinde dahi olsa buna saygı duyabilmek. Carebear ruhlu bi insanın PVP yapanları yavaşlatması gibi PVP yapan adamların da carebear ları aşağılamaya bi hakkı yok. Bu bir örnek. sadece Uyuşmazlıklar her zaman olur, ama son zamanlarda görüyorum artık muhabbet de edilemiyor. Eskilerden oynayanlar arasında bizim karşı taraflarda olduğumuz da oldu, aynı saflarda olduğumuz da oldu ama hep güldük eğlendik. Yeri geldi karşı fleet de olan arkadaşlar benim FC olduğumu iddia edip beni primary bile verdirdiler ve güzel gülüp kahkaha attığımız bi olay olarak hatıralarda kaldı.

Yok biri şerefsiz yok biri köleci yok telefon adres ver şunu yapcam bunu yapcam. Bunlar lise muhabbetleri. Çok detaya girmek istemiyorum sonuçta benim bu oyun başlama sebebim yurt dışında tek başıma olup birileriyle türkçe muhabbet etme ihtiyacımdı. O zaman çok da güzeldi. Sonuca gelirsek; burda bize gereken bir kanal (merkez yeterli ya da isterseniz başka açın) sadece, herkes toplansın sohbet etsin konuşsun kaynaşsın, belki bi zamanlar yaptığımız gibi toplanıp çıkıp gezsin içsin buluşsun. Rakı eşliğinde bi PvP sohbeti dönsün.

Oyun yani bu en nihayetinde, oyununuzu oynayın gemileri patlatın, türkse önce selam verin sonra patlatın, loot'larken kesene bereket falan diyin seveba girersiniz :) Ama muhabbet aynı kalsın, ego tatminiyetlerine gelmesin. Yok ceo kanalıydı mailing list'iydi, tek alliance kardeş bozkurt türkler mentalitesi, bunlara gerek yok. İnsan verdiği selam'a karşılık alıyosa kimin nerde ne yaptığı önemsiz.

Uzun yazdım ama ortada nacizane bi perspektif var sadece. Kafa ütülediysem kusura bakmayın :)
Sosyal ağlarda paylaş

kim olduğunu şimdi anladım :D

örneklerin güzel olmuş. 2 fleet olarak karşı karşıya gelip, sadece türklerin seni priamry vermesi yada anılın seni jamleyip hiç bir kille girmemeni sağlaması falan süperdi:D Tabi bunları o arkadaşı sevmediğimiz için değil, onunda bunun bir oyun olduğunun farkında olduğunu bildiğimizden dolayı makarasına yapıyoduk.

Bu arada benim patlayan gemimden lootladığın faction hardener hala duruyosa geri ver madem oyunu bırakıosun :P
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

eve ile hiç alakam yok ama

bir oyundaki tüm türkler neden birlik olmak zorunda? nedir bu turancı yaklaşım mmo'larda. bir değil iki değil hepsinde var bu.

Nedenini soyleyim, yenilen güresci gürese doymazmis da ondan :) Yani olmuyor, beceremiyoruz her defasinda siciyoruz icine ama yine de denemekten vazgecmiyoruz.
nasrettin hocanin dedigi gibi "ya tutarsa" :)
saygilar
capt.logar

ninja edit: bu turancilik degil, sadece kendi dilini konusanlarla daha rahat anlasip, eglenebilecegin icin. Yada tam tersi.
Sosyal ağlarda paylaş

megetege said:

kim olduğunu şimdi anladım :D

örneklerin güzel olmuş. 2 fleet olarak karşı karşıya gelip, sadece türklerin seni priamry vermesi yada anılın seni jamleyip hiç bir kille girmemeni sağlaması falan süperdi:D Tabi bunları o arkadaşı sevmediğimiz için değil, onunda bunun bir oyun olduğunun farkında olduğunu bildiğimizden dolayı makarasına yapıyoduk.

Bu arada benim patlayan gemimden lootladığın faction hardener hala duruyosa geri ver madem oyunu bırakıosun :P

hahaha o faction hardener'ları satıp ammo almıştım ben ya, malum vur vur bitmiyosunuz :P
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle her ne kadar kendi aramızda düşüncelerimi belirttiysem de burada da belirteyim.

Öncelikle bazı arkadaşlar demişki, neden EVE'de veya diğer mmo'larda türkler birarada olsun gibi bi eğilim var fln. Doğru demişler, gerçekten de maksat eğlenmek olduğundan, hani nerde eğleniyorsan orada olman normaldir. Hani illa tüm türkler olarak bir arada duracağız diye bi şart yok. Zaten oyunda belli başlı gruplar da yukarıda belirtildiği gibi var.

Ama Türkler neden bir arada olsun isteğine veya niyetine gelirsek, sonuçta EvE diğer mmolara göre complex bir oyun (bknz ronincan, forumdaki gayretini oyunda gösterse şimdiye oyunu kapmıştı valla:) ),ve genelde de oyunu trial olarak açanların belli bi oranı devam ediyor, çuğu bırakıyor. Hani türkler olarak bir arada olmak demek, hem iletişimin kolay olması (sonuçta ingilizce bir oyun) hem de millet olarak muhabbetin kralını yapma potansiyelimizin oluşu, bir araya gelsek deli eğleniriz diye bir düşünceyi genelde akla getiriyor.

Sonuçta merkez kanalının olması şahsen, şu anki tabloya göre yeterlidir. Hatta geçen bi iki bedarlı arkadaşı da gördüm sevindim, hani oyundaki rekabeti bir kenara bırakıp kanalda olmaları güzel bi hareketti, umarım diğer bedarlı arkadaşlarda merkez kanalına girmeye başlarlar diye de temenni ediyorum.

Son olarak şahsen ben bir Türk birliğinin kurulması olayına hiç ihtimal vermesem de, hani olur ya biri gaza gelir, herkesi birleştirir, o zaman neden olmasın di mi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
selam beyler.

arada bir paticik forumunu okuyorum ilkdefa buraya bişey yazma ihtiyacı hissettim.

gelecekte türkler birleşir birleşmez bilemem. ama sanırım şimdiye kadarki en kalabalık türk oluşumu scalar federation idi. döneminin altın çağında ordaydım. kısa sürdü ama gayet keyifliydi.

alliance dağıldı, herkez birilerini suçladı, herkez kendince biyerlerde haklıydı şu oldu bu oldu. politik konulara buaşmayan birisi olarak kendi yaptığım işten, fc likden çok keyif aldım ve filolardaki insanlarında eğlendiğini düşünüyorum. o dünem filoda enfazla 32 kişiye ulaştık. 32 türk oyuncuyla dekleine ve cloud ringe dalmaktan gurur duydum keyif aldım.

saygılar.

noc

(halen scalar üyesi görünüyorum ama bakmayın. sadece istasyonda oturup training yapıyorum. yakın zamanda yeniden aktif olup yeni maceralara yelken açmak niyetindeyim)
Sosyal ağlarda paylaş

noc said:

alliance dağıldı, herkez birilerini suçladı,

eed eed en büyük sucta sendeydi!!!!!
dermişim
hehe

ne birleşcezz yaa hep birleş birleş nereye kadar

ben türklerin içindeki "tribes-man" in evede costugunu görüom açıkcası :)

n"e birlescem hulen kendi "tribeim"la dolanirim öyt" tadinda :)

kötümü bu yooo gayette güzel :p

edit :
ha atiom 100 tane türkün tek fleette olup birilerine kafa tuttuğu günü görmek.. ahh ahh keşke öle bisi olsada görsekkkkkkk
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar herkese
Bu konudaki calismalar devam etmektedir. Fakat cok zor olmakla beraber para ve zaman gerektiren islerdir. Tabi ki zorlugu daha cok insan iliskilerini saglam tutmak ile alisabilinir, onemli olan niyet. Iyi niyetli insanlar bir araya getirilirse hic bir problem cikmayacagina adim gibi eminim!
Soylendigi uzere ortak bir amac catisi altinda toplanabilmek onemlidir, bu toplulugun ne kadar ömrü oldugunu belirler. Ortak bir amacta iyi niyetli insanlar toplanilirsa super isler cikacaktir, kimsenin süphesi olmasin :)
saygilar
capt.logar
hasan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...