Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
lcd monitorden görüntü oluşturmak açısından teknik en ufak farkı yok. tek farkı ışıklandırma için eski tarz lcdler florasan kullanırken bunlar led kullanıyo. (normalde lcd karanlık bi panel, sadece renkler oluşturuluyo, ayrıca ışık yansıtılması gerekiyo pikesellerden)

led de birçok bakımdan daha verimli olduğundan daha ince daha az ısınan daha az enerji tüketen cihazlar oluyo bunu kullanan ekranlar.
Mesaj tarihi:
bu hdmi analog farkı ne işe yarıyor tam olarak?

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-e2240s-pn-21.5-e2240s-pn-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=44854 şöyle bir şey var mesela normale göre daha ucuz gibi.
Mesaj tarihi:
monitörde hdmi da gereksiz kanımca, zira dijital dvi ile hiç bir farkı yok görüntü olarak, hdmi sadece ses iletimini de sağlıyor ek olarak. en son böyleydi değişmediyse diye biliyorum.
Mesaj tarihi:
dvi ile hdmi in aktarim mantigi ve sekli aynidir. karsilastirirken analog a gore karsilastirin bari.

hdmi in olayi ayrica hdmi control, drm ve ses iletimine de olanak vermesi.

bilgisayar monitorunde sese ihtiyac duymadigimiz icin (duyaninda kulagindan suphe etmek lazim) dvi ideal medium dur.
Mesaj tarihi:
parlaklikla ilgili bi konu o.

zaten %100 kontrast acik kullanirsan alirsin eline, boyle %50 gibi kullanacan. ki zaten gamutu da iyi verebilsin diye kontrasti kisip renklerle oynamak lazim.
Mesaj tarihi:
2ms falan gerekli değil
aslında kontrastı da pek takmıyorum.
görüntü kalitesi tabii ki iyi olmalı ama
bw920 mi neydi kullandığım samsung.
artık 22'' kullanmak istiyorum ucuz olsun samsung olsun yeter.
samsungda diretmeli miyim ki?

full hd şart ama led şart mı?
hah laptop'a bağlayacağım için HDMI şart DVI çıkışı yok çünkü laptopta
  • Yeni Oluştur...