Diazepam Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Bu sene ilkokul 1. sınıfa başlayan bir kızım var. Resim çizmeyi çok seviyor. Boş zamanının tamamını resim çizerek geçiriyor. Kağıtları keserek kompozisyon da yapıyor. Annesi evde sabunla balon yapmasına izin vermemiş kendisi kağıttan yapmış. Yere dökülen su damlaları bile yapmış yere koyuyor onları falan. İmkanları kısıtlı bir şehirde yaşıyorum. Onu gönderebileceğim bir kurs gibi bir yer yok. 1-2 resim öğretmeninin kişisel kursları var ama bana iyi gözükmedi. Bir tanıdığım çocuğu bu tarz kurslara göndererek hayal gücünü sınırlayabileceğimi söyledi. Doğru mudur bilmiyorum. Soru şu : Ben bu kısıtlı çevrede kızımın bu ilgisini, yeteneğini nasıl geliştirebilirim. Ben kendim nasıl çalıştırabilirim. Kitap, web gibi tavsiyeler var mı? Önerilerinizi istiyorum. Herşey için teşekkürler. Çocuğunun geleceği için çırpınan çaresiz baba... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 ben 10 yaşından evvel çocukların kursa gitmelerini doğru bulmuyorum. Zaten yetenekliyse geliştirmek için teknik bilgisini pekiştirmeli, etrafında yaşadıkları kendi dünyası onun hayal gücü gelişimi için gayet yeterli. Bu sebeple ebeveynleri olarak onun yaptıklarını beğenme veya bazen eleştirilerle iyiye yöneltmelerde bulunarak yaptığı şeylerde özgür bıraktığınız sürece ayrıca bişey yapmanıza gerek yok şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 sadece resim olarak bakma. öncelikle bol bol cizgiroman okusun, gözü bir sürü rengi şekli bir arada görmeye alışsın, kompoziyson görmeye alışsın. sonrasında uygun oyuncaklar edinin, lego gibi. eliyle oynıyabilceği, şekle sokabilceği, sorun yaratıp cözüm üretebiceği. bulabilirseniz kilde olur, annesi biraz laf eder ama güzel olur. kurs cok şart değil, kurslar genelde oldukca teknik meselelere odallanıyorlar daha bu yasında sart değil cizim icin örnek kitap, drawing with right side of your brain genel olarak nadir ise yarıyan kitaplardan biridir, hemde cocuklar icin uygun egzersizleri var. okur okur ordan yaptırırsın. pdf olarak aha burda var şaka şaka burda olurmu burda olması yasak ama önce algınısını zenginleştirmek lazım, gerisi zaten gelir merak etme hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 said: pdf olarak aha burda var said: 1 defa güncellendi. Son güncelleme 14/10/2010 10:47 tarihinde Cuce tarafından yapılmıştır. said: şaka şaka burda olurmu burda olması yasak Tükürdüm ekrana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 ahaha çok iyi harbiden. en azından kitap ismini vermiş ki bulunur artık :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diazepam Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Çok teşekkürler. Ben durumu anladım onu biraz daha büyüyene kadar besleyebildiğim kadar besleyeceğim. Zaten çizgiroman, görsel, oyun vb. bol. Zaten benim oynadığım oyunların resimlerini falan çiziyor. Ayrıca beynin sağ tarafı daha önemli ise bu işte kızımın solak olması artı demek değil mi? Yoksa solak diye mi yetenekli acaba :D Ben fizyoloji kitaplarımı karıştırayım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 sag lob solu yonetir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 ya genel iki lob farklı işler yapıyor, biri digerine üstün değil, önemli olan ikisini birleştirebilmek, o kitaptakiegzersizlerin asıl amacı o zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 1 kitap daha duydum ben, cuce'nin dedigi ve o işe yarayan 2 kitapmıs. Bakıp yazıcam şindi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Pastel boya falan alırken mümkün olduğunca fazla renkli olanları tercih et. O çocuğa 10 renk hakaret olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 o yaşlarda çocuklar resime hevesli olabilir, ama bu demek değil ki mutlaka kursa gidip profesyonel eğitim alsın. geçici heves olabilir bu. böyle bir durumda o tip kurs yerleri canını daha çok sıkmasına neden olabilir. kurslarda "evet çocuklar bugün sahil kasabası sokağı çiziyoruz" hadisesi, kalıplaşmasına ve kendi resim hevesinin aksi yönünde gitmesine neden olabilir. tanıdık bir resim hocası bulabilirseniz, kalıplardan ziyade boyaları tanımasını ve istediği şeyi nasıl kafasındaki gibi yansıtabilmesini anlatmasında yardımcı olabilir. ben mesela bir şeyler çizmeyi çok severdim, ancak resim derslerinde hep en düşük notları alan da bendim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Solaklar daha zeki olurmuş dostum ondandır.Ben de solağım mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Kendi tezini çürütme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 cocuğun ilerd ressam olmasına gerek yok. bir cocuğu algısının gelişmesi detayları sürecleri görebilmesi cok güzel bişi, bütün hayatı boyunca bunun hayrını görücektir. lütfen bozmıyalım konuyu arkadaslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 lan ben çocukkene it gibin çiziyordum. sol elle yazı da yazabiliyordum. ve hatta üniye kadar da iyi iyi çizdim. sonra kullanmayınca hiç, gitti.. düz çizgi çizemem şimdi. hep öle kırık kırık. diyeceğim o ki, hayatı boyunca kalmayabiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roks Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 şu an yaşı cok kücük özgüvenini kırmayın yeterli. devam edip etmiyecegi 10-11 yaşlarında belli oluyor. ki %99 devam edicek sanatsal faliyetlere. bu 10-11 yaşlarında gerceklik kavramları cocuklarda oturmaya başladıgı için cizdiklerinin gercek olmadıgını tam idrak etmeye başlıyor. olay burda çözülüyor. ya bunlar gercek degil metaryalist dünyaya dönmeliyim diyor yada metaryalist dünyanin sınırlarında yaşamak zorunda degilim gördügüm gercektir deyip devam ediyor. bu aralar onun için daha eylenceli olucaktır suluboya falan alabilirsiniz. kagıdıyla boyasıyla ucuz metaryaller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar