Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya - TÜRKİYE 08.10.2010@21:45

PZero

Öne çıkan mesajlar

Eralp said:

Valla türkiyede değişmesi gereken çok şey var. Öncelikle sporcu zihniyetinin değişmesi gerek. Ülkenin en hanzo, hiçbir işe yaramayan adamları sporcu olursa bundan ileri gidemeyiz, istediği kadar yetenekli olsun. Kafası çalışmadığı sürece doğru düzgün işe yaramaz.
İyi demişsin hoş demişsin ama atladığın bir nokta var düşün bileği kadar beyni de iyi olan 12 yaşında Fenerbahçe de oynayan bir çocuksun Lys sınavı oluyor o yaşlarda ya futbol ya eğitim ikisinden birini seçiyorsun. Sonuçta ne oluyor zeki çocuklar o riske atılmadan kalkıp mühendis oluyor doktor oluyor falan filan .

Oldu ki bu çocuk anadolu lisesi kazandı bu çocukların sabah (okul saati) ve öğlen olmak üzere çift antremanları oluyor. Ben biliyorum bu yüzden futbolu bırakan çocuklar oldu. Sonuçta ne oluyor yine yolun sonu

Kimler kalıyor elde işte böyle kafası fazla çalışmayan futbolcular bu onların suçu mu tabii ki hayır .
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de hamit gibi mesutun kararina saygi duyuyorum ama desteklemiyorum :)

Taraftarin bukadar yuglayacagini falan hic tahmin etmemistim ben.Arda gibi herkesin sevdigi birinin kolundan tutup mactan sonra mesutu turk seyirciye goturup alkislatmasini beklerdim ama oyle bir insan evladi cikmadi galiba cok ezik goruntu cizdik yuhlamayla falan.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Türk aile kafa yapısında sorun aslında,

Her çocuk potansiyel doktor, mühendis, avukat olarak yetiştirildiği için diğer insancıl şeylere pek zaman kalmıyor.

şimdi bide şöyle bişiy var. burdaki türkler direk türk aile kafa yapısıyla yetişiyo. almanyadaki türklerde bi abidiklik var ne olduğu belli değil. ordan çıkan sanatçılarda vs.. geleneksel türkmüdür? yoksa avrupalı mı? yoksa avrupa kültürü almış bir türk mü? yoksa arada sıkışıp kalmış bir topluluk mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Almanyadakiler de fırsatı olsa doktor mühendis olacak da olamadıkları için futbola yöneliyorlar zaten. Hani oraya gidenlerin büyük kısmı zaten içe kapanık çevreyle iletişim kurmayan aileler, haliyle çocukları da iyi eğitim almıyor kafadan, çete mete falan derken eğitim sisteminde kayba uğruyor. Aradan çıkanların da bir kısmı ırkçılığa ve Türklere karşı önyargıya kurban gidiyor, haliyle Türklerin eğitim başarısı bayağı düşüyor bu yüzden futbol vb mesleklere yöneliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu başlık altında oğuz çetine sövmek serbest dimi?

Şu kadroda; ibrahim üzülmez, volkan şen, mehmet topal, sercan yıldırım, ibrahim akın, iskender alın, ceyhun eriş, caner erkin, semih şentürk, necip ve daha niceleri rahat rahat oynardı...

Benim anlamadığım şu. Bu bir milli takım 42 kişilik sabit bir kadron yok. Binlerce futbolcun var. Almanyayı sahasına hapsedip gol bulma gibi bir şansımız olduğunu düşünen var mı?

Güzel bir galibiyeti yardımlaşan, hızlı oynayan, hızlı kontraatağa çıkan bir takımla alamazmıydık?

Oğuz çetin'nin kadrosu eleştirilerine tamamen katılıyorum. Hidink gibi bir adam böyle mallık yapmaz diyorum. Hatayı 1 kere yapana insan 2 kere yapana ahmak denir. Umarım Hidink ahmaklık yapmaz.

Her maça aynı kadro çıkacak diye bir zorunlulukta yok. Kontra atak oynamak gerekiyorsa ona göre futbolcuları çağırırsın kadrona. Ha ben Almanyaya kendi oyunumu kabul ettircem diyorsanda eğer git xavi iniestayı türk vatandaşı yap. Anca öyle olur...
Sosyal ağlarda paylaş

NoS said:

Eralp said:

Valla türkiyede değişmesi gereken çok şey var. Öncelikle sporcu zihniyetinin değişmesi gerek. Ülkenin en hanzo, hiçbir işe yaramayan adamları sporcu olursa bundan ileri gidemeyiz, istediği kadar yetenekli olsun. Kafası çalışmadığı sürece doğru düzgün işe yaramaz.
İyi demişsin hoş demişsin ama atladığın bir nokta var düşün bileği kadar beyni de iyi olan 12 yaşında Fenerbahçe de oynayan bir çocuksun Lys sınavı oluyor o yaşlarda ya futbol ya eğitim ikisinden birini seçiyorsun. Sonuçta ne oluyor zeki çocuklar o riske atılmadan kalkıp mühendis oluyor doktor oluyor falan filan .

Oldu ki bu çocuk anadolu lisesi kazandı bu çocukların sabah (okul saati) ve öğlen olmak üzere çift antremanları oluyor. Ben biliyorum bu yüzden futbolu bırakan çocuklar oldu. Sonuçta ne oluyor yine yolun sonu

Kimler kalıyor elde işte böyle kafası fazla çalışmayan futbolcular bu onların suçu mu tabii ki hayır .

Aslında görüşlerimin içine o da dahildi de yazmadığım için aklımdan geçmiyor gibi görünmüş.

Abi o olayı bizzat ben yaşadım yani, küçüklüğümden beri topla yaşadım topla büyüdüm, bulabildiğim her fırsatta futbol oynamaya çalıştım hatta daha emeklerken topla oynamaya çalışırmışım. Baya iyi de oynardım futbol ancak derslerimin iyi olmasından dolayı eğitim yolunu seçmek zorunda kaldım. Hayatım boyunca da içimde kalıcak sporcu olamamam.
Sosyal ağlarda paylaş

Hem futbol hem seyirci olarak klasımızı gösterdik yine.Kendi takımında Almanya'da yetişmiş oyuncular varken,Brezilyalı varken Mesut'u yuhalamak çok ayıp ve utanç verici.
Futbol olarakta o kadar kötüydük ki her tarafta arıza var.Futbolcu seçimleri,formsuzluklar,kötü teknik ekip(Hiddink ve Oğuz)saymakla bitmez.Bu futbolcularla,bu jenerasyonla Almanya,İngiltere,İtalya,İspanya gibi takımları yenemeyiz.Biz ancak Hırvatistan,Belçika,Slovakya gibi takımları iyi günümüzdeysek yenebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

takımda her pozisyona kayarak müdahale etmeyen bir tek volkan vardı galiba. bıktım şu türk futbolcularının her topa kayarak girmesinden. Ne leş ne iğrenç bir futbol kültürüdür ya. izliyorum şimdi özetleri tekrardan çıldırdım resmen.

tsubasa izleyip goal oynayarak büyüyen bir nesili nasıl futbol oynamasını bekliyorsun ki? :P
Sosyal ağlarda paylaş

Mehmet Topal ve Volkan Şen kadroda olmazsa , ileride Sercan veya Semih oynamazsa , nasıl iyi bir futbol ve gol çıkar ki zaten.
Hiddink cidden inandı mı acaba, Özer , Selçuk , tuncay , halil li bir kadronun almanya da puan alacağına ? Futboldan biraz anlayan birinin saydığım isimlerin Mesutlu Müllerli Kloseli bir kadroyu hem de takım olmuş bir kadroyu yenme ihtimalinin çok çok düşük olduğunu bilir
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Almanyadakiler de fırsatı olsa doktor mühendis olacak da olamadıkları için futbola yöneliyorlar zaten. Hani oraya gidenlerin büyük kısmı zaten içe kapanık çevreyle iletişim kurmayan aileler, haliyle çocukları da iyi eğitim almıyor kafadan, çete mete falan derken eğitim sisteminde kayba uğruyor. Aradan çıkanların da bir kısmı ırkçılığa ve Türklere karşı önyargıya kurban gidiyor, haliyle Türklerin eğitim başarısı bayağı düşüyor bu yüzden futbol vb mesleklere yöneliyorlar.

benim ailemin bir kısmıda almanya da. ve sadece kendi gözlemlerimden edindiğim olay fırsat deilde enerjilerini başka abidiklikte harcıyolar çünkü bu yeni nesilde çok doktorlar mühendisler var. bu yeni nesilin almanyayı tercih etmeside(mesutun) insanları gocundurmamalı. hala son jenerasyondada abidiklik varsa bunuda aileleririnin iş bul çalış üniyi s.. et zihniyetine veriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

almanya güzel koydu sevindim :)

çünkü artık bıktım böyle salak oyunculardan, sanki bir brezilyayız her maç herkesi yenecek havasına giriyoruz,

takım 1-0 yenik durumda, hiç birşey yok futbol adına, teknik adam gidiyor artık kimse, semih alıyor hamit çıkartıyoruz cift forvet yapmak yerine.

Fatih terimi yerlere vuranlar şimdi ne diyecekler merak ediyorum, değişen ne oldu?

Fatih terim devam etseydi bu kadar kapanık oynamazdık, hiç değilse birşeyler yapmaya calışan bir takım olurdu. Türkiyede Sol bek yokmuş gibi Sabriyi solbek oynatmak nedir yahu.

madem bu kadar kapanacaksın, sabri gibi adamı neden sağ açık oynatmıyorsun.

cidden cok sevindim böyle olduğuna aklımız başımıza gelsin biraz, birde azerbeycan koysa süper olur
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ben guus hiddink. burası türk milli futbol takımı, burda 11 kişilik *i*ik bir kadro kuruyorum, bu 11 in kalesinde volkan olacak. ortasahada mehmet aurelio olacak, yanında özer hurmacı bile olacak, hep hayal ederdim sabriden sol bek olur mu diye. yaptım olacak! çünkü bu ülkede her türk bol gollü, +18 uyarılı bir milli maç izleyerek saç baş yolmayı hak ediyor. burada emre belözoğlu olacak tam bir çirkef. burda sabri var volkan var nihat var servet var her şey var burda bir takım var. burası hayallerini kendi üretecek euro 2012 ye play-off olmadan gidecek. bu tecavüzü almanyayı yeneceğimize inanan her hayalperest izlemeye hak kazanacak. rüya görmeye başladık bile hahahahhaa
Sosyal ağlarda paylaş

Kadro seçimi, taktikler, hatalar, herşey bir yana, bu maç sorun yaşadığımız öbür maçlardan farklıydı. Takım bir türlü ateşlenemedi, ruh eksikti. En kötü halimizde bile en azından o istek olurdu. Dün akşam yoktu.

Aurelio'yu 11'inde sahaya çıkarıp, Mesut'a ıslık çalmak adil değil.

Beceremeyeceği yayına talip olan NTV'ye (td)(td)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...