Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avukat patiler bakabilir mi?

sandalye

Öne çıkan mesajlar

Bak bunları doğru yazmıssın; Savcı ifadeyi alın der! telefon gorusme tutanağı tutulur. Uygulama budur. Derslerde dinlediklerinin dışında, ötesinde kendinde yazmışsın zaten. Uygulama budur, hele tembel nobetçiye dustunmu daha da kolay serbestsin. Yeterki tutuklama sebepleri olmasın arkandan davan açılır. Kimsede yeniden ifadeni falan almaz. . Copy paste 'ne gelince aslında benım soylediklerimin tasdiki olup olmasını gerekeni yazdığından kendimi tekrar edicem ama yazalım genede;

kolluğun ifade alma yetkisi gecikmesinde sakınca bulunan haller ile sınırlıdır,araştırma ise savcı tarafından kolluğa bırakılabilir.

kanunen savcının şahsen ifade alması bir zorunluluk olmasa bile

bunun arkasından şu meşur laf savcı lehte ve alehte delilleri toplamakla yukumludur. Yasal sorumluluk varmı ne yazıkkı yok e hal boyleyken boyle savcılar ve boyle bir sistemde yok.

Bu savcılara nedense kimse denk gelemez anca doktrinde ne yazıkkı.. Öyle olması gerekir mi gerekir. Boyle bir uygulama yok olmadı bir türlü.. Muhtemelen hiç sahaya inmemiş tüm hukukçular ama bize boyle anlatmadılar diye başlarlar işlerine.
Hatta yarın boyle arkalarından tehdit ve santjdan açılmış bir davaya bakacağım. Savcıyı bırak adliyeyi bile gormemişler iddianame tarihi 13.09.2010 yeni bir mesele..

savcı bir daha ifade alır dava açmayacaksa serbest bırakır, açacaksa sorgu hakimine yollar. Bu cumle daha once yazdığım gibi yanlış ve eksik... hem daha onceki postta belirttiğim hem de anlatmaya çalıştığım sey sorgu mahkemesine sevk sadece tutuklama ile alakalıdır. İfadeni alıp bırakır ve sonra arkanda da iddianamesini yazar ve davasını açar. Bu konu da dava açacaksa sorgu hakimine yollar diye genelleme kulliyen yanlış. Sen sağa sola tekrar bi danış..

Tekrar kusura bakma kendini ilgili konuda yeterli gormuş ve yanlış dedik diye sinirlenmiş olabilirsin. Ben masterımıda yaptım doktoramıda girişmişsin. Sizin gibi akademisyenlerin yetişmesini canı gonulden destekliyorum. Sadece su cok basit bir forum yardımlaşmasında bile hukukçu sıfatıyla eksik bilgi bilgiyi verdiğin adamın ailesiyle sıkıntı yaratmasına sebep olabilir. Kıssadan hisse anlayana.

Arkadaşı tekrar bilgilendirmek için yazıyorum, hakkında açılan soruşturmanın akibetini savcılık kaleminden ögrenebilirsin hazırlık numaranıda ögren ve not al bir kenera.
Sosyal ağlarda paylaş

öle ya.. ben de okuyorum falan ve.. hmm hiç bi şi anlamadan hmmm diyip geçiyorum..

hmmm

o değil de legal olmayan, sorun çıkartacak bişi yazarsak, yazan olursa uyarın bizi yahu...

ailesinin ısrarı ile hukuk yazan sayısal öğrencisi ardında "mezun olabilme ihtimalimi hesapladım binde 3 çıktı" yazılı bir not bırakıp köprüden atladı.. yetkililer "olm hukuk yaz sen" diyen ailenin peşinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Bide niye ananızdan babanızdan bişey saklıyosunuz ki. Madem içmiyosunuz, hal ve hareketlerinizde herhangi bi şüphe uyandıracak bişey yoktur anne baba açısından. E madem öyle bişey yok ve gerçekten o mal sizin değil, o zaman durumu anlattığınızda anneniz babanız niye "aa içiyosun kesin" muamelesi yapsınlar?

Yaşım çok fazla değil ama az biraz gördüğüm geçirdiğim şu zaman diliminde öğrendiğim en önemli şey birşey saklamamak gerektiği. Hele ki haklı olduğun konularda hiç saklamamak lazım. Hayır herşey olur biter, duymadılar sanırsınız, komşunuzun damadının kız kardeşinin kocası emniyettedir, önüne dosya gelir, "aa lan bu bizim karının abisinin çok konuşan dünürünün komşusu değil mi, ne olmuş bunlara" diye bi fitil yakar, sonra uğraşırsınız "evladım niye saklıyosun niye söylemiyosun sakladığına göre içiyosun doğruyu söyle bla bla" diyen anne babayla.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu hadise çok komplike bir durum değil,

Adalet Bakanlığı şüpheli/sanık sanık savcı ile görüşmeli görüşmez ise hukuksuz işlemdir diyor mu? diyor.Bitti bundan sonrası yalan.

Dersinki savcılar hukuka aykırı işlem yapar, ona bir şey demem ,getir altına imzamı atarım ama Adalet bakanlığı aksini söyleyene kadar hukuka uygun olanı bu.

Yanımda usb stick de bir kısım dosya vardı,baktım son iki yılda 6 bölgede 28 tane uyuşturucu bağlantılı dosyaya bulaşmışım en düşük miktar 2.8 gr bunların tamamı savcı görmüş ve tamamının tutuklanması istenmiş 16 tanesi tutuklanmış 12 tanesi serbest bırakılmış.

Uygulama Türk cezası gibi adaletsizliğin düzen olduğu bir yerde son derece nankör bir metrestir.İşler boka sardığında seni satar gider.

Birkaç ay önce alinin amcasının teyze oğlunun kayınçosunun eltisi vs vs tarzı bir iş geldi daha önce 2 avukata gitmişler adamlar,uğraşmayın demiş en son bana denk geldi bende dinlerken ooo bu arkadaşlar gidici dedim.Hadise temel olarak şu 3 arkadaş gece vakti kilit altındaki işyerinden kapıyı kırıp 60 bin Tl değerinde mal çalıyorlar,sonrada gidip bunları satıyorlar.(Bu cümle hukukçu arkadaşlar için felaket senaryosunun en feci hali)Sonra karakolda,savcılıkta ve sorgu hakimi karşısında evet biz çaldık diyorlar.Olay olacak gibi değil ama verin dosya fotokopisini bir bakayım dedim,iki klasör evrak bırakıp gittiler.Sayfalarca belge içerisinde,tek bir belge,el yazısı ile polis tarafından yazılmış,başlığı bilgi alma tutanağı.Yurdum polisi ifade öncesinde soru sormuş cevap almış aldığı cevaplar üzerine işlem yapmış vs vs.Burada doktrin konuşur önce Yakalama,gözaltına alma ve ifade alma yönetmeliği 23. maddeye aykırılığı tespit edersin kolluğun yapabileceği işlemler belli yapamayacakları belli ve bunu yapamaz,sonra ilk celsede CMK 206. 2/a patlatırsında usulsüz delil,üstünede dosya içeriğindeki diğer bilgi ve belgelere bu tutanak vasıtasıyla ulaşılmıştır,zehirli ağacın meyvesi zehirli olur ilkesi uyarınca bunlarında usulsüz olması gerekir dersin, o dosya bir güzel temizlenir.Bugün o arkadaşlar dışarda dolaşıyorlar büyük ihtimalle şu aralar başka bir yeri soyuyorlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty'nin yazdıklarının hepsini anlıyorum. O yüzden kazanan değişti.

Mighty kazandı.

(Lan bu hukukçular hakikaten şeytana pabucunu ters giydirir. Tam bitti derken yeni bir heyecan fırtınası başlıyor.)

Mighty bence bu konuda belgelerle, örneklerle en güzel cevapları verdi. Yargının çekicini vurdu hasmının kafasına.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...