Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haliç'e mega kanal, İstanbul'a dev ada

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
istanbul nehirlerinin islah edilmesi için devasa kanallara ihtiyacı var istanbulun. bu işin uzmanları daha iyi bilir ama dereleri yer altına almak, boruların içine sokmak islah etmek olmuyor. her sene sel ile uğraşıyoruz sonra. ha bunlar su kanalı olayını biraz abartmışlar, sağlam rant yaratmışlar. normaldir aslında. yandaşların bir şekilde zengin edilmesi lazım. akp de bu işte diğerlerinden farklı değil. ha bu proje olmaz. öyle iki sene de filan da bitmez. sadece kamulaştırması açılacak davalarla on sene sürer minumum. çok hayalperest olmuş bu.
Mesaj tarihi:
SoulCube said:

toggie said:

SoulCube said:

toggie said:

SoulCube said:

ne yapsınlar mesela ?

bişey yapmalarına gerek yok. vapurla üsküdar sirkeci 15dk.

yok yok bence eğitime harcasınlar bu kadar parayı.

@SoulCube ne anlasılıyor burdan?

lol ben ciddi anlamda söyledim eğitime harcasınlar diye.
cümle espri gibi mi geldi :(

ee oyle anlasılıyo :)
Mesaj tarihi:
yok be abi
aslında bi daha bakınca bana da öyle geldi ama işin aslı espri değil yani ben ciddi anlamda söyledim.
neyse sende haklısın.
da fazla atarlanmışsın özelden çözerdik ehe.
Mesaj tarihi:
Bone said:

böyle bir şeye çok ihtiyacımız vardı. hep istiyordum aslında bizim de new york'umuz olsun, bir manhattan biz de yaratalım diye. belki ilerde istanbul'da venedik atmosferi de yaparlar. yurtdışına gitmemiz gerekmez. hatta yurtdışından turist gelir, ekonomimize katkısı olur. görsünler istanbul'da nasıl dev ada yapabiliyoruz. başbakan'a şükran borçluyuz.

Yavaş yavaş bütün ihtiyaçlarım halloluyo,mesela artık Milano ya gitmiyorum hatta orda bile olmayan kıyafetlerimi Nişantaşı City's den alıyorum. Onun için bu projeyi gönülden destekliyorum.
Mesaj tarihi:
Cüce kardeşim, boğaz iki denizi birbirine bağlayan bir geçiş noktası değil midir deniz için? Bu şıçtığımın boğazı haliçle karadenizi mi bağlıyor? Yoksa marmara ile karadenizi mi?

Boğazı falan kaybetmez. Ne derseniz diyin. Proje çok güzel. Umarım yaparlar.

Viktor kardeşim, iyi oku lütfen. Crit yapmaya da çalışmana gerek yok farklı fikirdeyiz diye. :) Ben asla türkiyenin dış borcu yok demedim. Türkiyenin devlete ait olan özel sektör harici olan borcunu merak ettim o kadar.

En son harcamalarla marmaray, tüp geçit projelerini de aklınızda tutarsanız ve bu borçların çok uzun senelere yayıldığını unutmazsanız sevinirim. Devletin şu andaki borcu (yatırım harici devletlere olan borcumuzdan bahsediyorum) 8 milyar dolar. O da IMF'e.

Adamlar denizi doldurup ada yapar ay ni kadan süfer, bizde olunca reröre...
Mesaj tarihi:
Boğaz köprüsüne teleferikte gelecekti. Böyle müthiş projelerle dış borcumuzu inşaallah 2011'de 500 milyar dolar yapacağız Allah'ın izniyle.

Dış borcumuz sadece 8 milyar dolarsa enflasyon da yok di mi :D. Adamlar hakikaten inanıyor yahu bunlara, süpersiniz günlük gülistanlık bir ülkede yaşıyormuşuz da haberimiz yokmuş :D.
Mesaj tarihi:
cok gercekci bir proje gibi durmuyor gercektende, temizlenme islemi icin basarili olacagina da ben pek inanmadim. daha evvelden cok daha farkli yontemler kullanilmisti bu ulkenin cesitli sehirlerinde sanirim insanlar ayni cozumlerin kullanilmasini isterler, sorun olur.

zaten isin kamulastirilma boyutu inanilmaz uzun surecektir. zor gercekten.
Mesaj tarihi:
En önemli sorun

neden?
Yahu istanbul zaten dünyanın en güzel şehri ne kurcalıyorsunuz abi şehri. Ellemeyin, siz bişiler inşa ettikçe bok oluyor şehir. Dokunmayın abi.

Gidip o paraya depremde yıkılacak binaları yenilesenize?
AKP yine geliri yüksek üst kesime çalışıyor işte,
3-5 adam keyif çatacak diye milyonların üstüne yıkacak meseleyi.

Ne gereği var abi şunun.
Mesaj tarihi:
ekonomi super, enflasyon sıfır, ama issizlik had safhada, insanlar yine fakir, yine fakir. zenginlerin daha da zenginlestigi, fakirlerin daha da fakirlestigi bir mali durumumuz var.
Mesaj tarihi:
Viktor said:

kamulastirilan ve fabrikalardan kurtulan alanlar ranta acilicak, BUYUKSEHRI CALISIYOR diye yazicaklar boole bakip UFFFF dicek millet

ama kimseye bi faydasi olmiycak, manhattan manhattan dir, istanbul ise istanbul

gercek manhattan orda dururken istanbulu manhattanlastirmaya gerek ne?

bu adamlarda inovasyon sifir gercekten, ulkere bakin iste yabanci gida sirketlerinin butun urunlerini kopyaliyip cakmasini satan adamlar, cakma baskanlik sistemi cakma demokrasi filan derken gitgide cakmalasiyor ulke, yakinda cakma cin olucaz ondan korkarim asdffasd

ha bu proje ikinci bogaz yararatark cok faydali olur, nasilmi?

zaten iki kita ustune konumlanmis bir sehirde yasiyoruz, trafigi kendimiz cozemedigimzi surece hicbir yabanci modeli AHA TOKYO BOLE COZDU diyip alamiyoruz cunki trafigi kanser eden bir bogaz var, ikinciyide ekliycekler cillop olucak

hergun 1 saat degil 1.5 saat yollarda geciririz artik bu cakma yeni bogazin cakma koprulerinde sira beklerken

bide 2. lale devrinde yasiyoruz, ulkenin hayvan gibi cari acigi varken gidip bilmemkac milyon tane laleyi sehre diktigimiz, disneyland getirmeye calistigimiz filan yetmedi simdi cakma palmiye adalari ile, cakma manhattan projeleriyle ugrasiyoruz

gidip su paraya doguda bi tane fabrika kursalar ekonomiye yansimasi cok daha sukela olacak, yandaslara rant ve istanbula daha fazla trafik disinda bisi kazandirmiyor bu

gereksiz yazmışsın, i. melih gökçek'ten hiç bir şey öğrenmemişsin.
bunlar hep halk için yapılıyor viktor.
boşa değil yani.
Mesaj tarihi:
bu arada manhattan örneği süper olmuş,

10 da biri etmez la orası istanbul'umun. İlla marjinal plan yapacaksan para saçacaksan git ege denizinin, oh wait ordan oy çıkmıyor , karadnizin ortasına ada kur saz arkadaşlarınla alem yap orda.
Mesaj tarihi:
vaperon said:

Merkez bankasının toplam dolar rezervi ne kadar?

Anlatamıyorum beyler, özel sektörün borcu devletin borcu değildir...

üstat sen okuyomusun yazdıklarımı? 76 milyar dolar kamu borcu var diyorum sen hala ozel sektör diyosun
Mesaj tarihi:
Gitsinler başka kentlere el atsınlar o parayla. İstanbul'a değil.

Görgüsüzlük ve çapsızlıktan kırılıyor bu "yeni osmanlıcı" kafası.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

vaperon said:

Merkez bankasının toplam dolar rezervi ne kadar?

Anlatamıyorum beyler, özel sektörün borcu devletin borcu değildir...

üstat sen okuyomusun yazdıklarımı? 76 milyar dolar kamu borcu var diyorum sen hala ozel sektör diyosun

Okuyorum tabiki. Bir önceki postumda yazmıştım, Marmaray, Tüp geçit gibi çok uzun seneler yayılmış olan ödenecek borçlar harici, ülkemizin diğer devletlere olan bire bir para olarak alınan borçlardan bahsediyorum. Daha açık nasıl yazabilirim bilmiyorum gerçekten...
  • Yeni Oluştur...