Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

günde 1 litre su veya sıvı içecek tüketmek zararlı mı olabilir

gecko

Öne çıkan mesajlar

ama konu kaydı galiba
ben zaten kahveydi çaydı sevmeyen zorunlu olmadıkça içmeyen bir adamım
2 litre su tüketmek mutlaka sağlık açısından yararlıdır da, böbrekler bu sefer aşırı çalışmaya başlayınca ömürleri azalabilir mi acep odur merak ettiğim hani.
Sosyal ağlarda paylaş

İşleyen demir ışıldar. Birşey olmaz.

2 litre su olayı fake gibi bir de. Tamamen metabolizmaya ve vücudun su tutumuna bağlı birşey su tüketimi. Günde 2 litre su içsem ben kusa kusa bir hal olurum şu an. Ama yoğun antreman yaptığım dönemlerde günde belki 4-5 litre su ve 1 litre civarı meyve suyu tüketiyordum.

Susamak zaten vücudun suya ihtiyacı olduğunu anlatmak için gelişmiş bir duygu. Susadıkça "su" için gerisi hikaye.
Sosyal ağlarda paylaş

Canın istedikçe iç, vücut kabul etmeyince içme. Canın istemezse, yani hiç istemezse iç yine. Bazen, özellikle kış günlerinde efor sarfetmediğin için susama hissi gelmez belki ama böbreklerin etkili çalışması, kanın yoğunluğu, taş oluşması/oluşmamsı vs vs bi kenardan suya bağlı olaylar.

Bu arada su içicekseniz,

http://www.dunya.com/pics/korusu_kobi.jpg

Abartısız en iyi su.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazları 5 litreye çıktığı oluyordu benim. Spor salonunda ter *sebebiyle* 1,5 lt su içiyordum çalışırken. Evde günde 2 - 3 litre nazo ile yemek yanında ayran her öğün.

Şimdi su 1 litreye indi çalışırken, nazoyu da azalttım 1 şişeye. Ayran her daim aynen devam.

Ha bir de gece yatmadan önce 1 bardak soğuk sütüm de var ayrıca... :D

Edik*: Anlatım bozukluğu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...