Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Tenekeadam said: 20 yaşında bir kız, dince zorunlu olmadığı halde, İsteyerek takanlar? Veya benim dinimde takmak zorunlu diyenler? Mesela bizim sınıfta birisi sürekli şapka takardı. Bi gün gördük meğersem kel imiş... evet süper alaka...
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 topic çok bomba olmuş ama daha girişken postlar istiyoruz hadi!
Red Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 kafadaki şey önemli değil bana göre.o kişi turban ustune peruklada giriyor cıkarıpta giriyor.sonuçta zihniyet aynı.bir şekilde giriyor içeri.hani okula ztn giriyorlar.dersede girsinler. türbandan nefret ediyorum.fakat artık umursamıyorum.banane 20 yaşındaki gencecik okul çağı kızları kafasını kapatmayı seçiyorsa.en güzel zamanlarını universite çağını anasının babasının kocasının istediği şekilde geçiriyorsa yada kendi isteğiyle. napıyorsa yapsın nasılsa dünyanın en iyi insanı en mükemmel insanıda olsa o türbandan cogu zaman kaybedicek.
sesu Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Tenekeadam said: Tabi bu yasağı savunduğumdan değil, artık savunmuyorum, okuyabilsinler. Çünkü bu millet gericiliğe, cemaatçiliğe, tarikatçılığa aşık. Aşıkları ayırmak günah. Bol bol tarikat şeyhleriyle, abileriyle aşk yaşasınlar.( aka ne halleri varsa görsünler. ) 20 yaşında bir kız, dince zorunlu olmadığı halde, dinimin gereği diye gerici bir siyasi topluluğun ayaklı hayat modeli olmak istiyorsa olsun. Lütfetmişsin sağolasın. Şurada herkesin dini pratiklerine saygı duyarak insan gibi bir tartışma içinde bulunamayacaksanız tartışmayın. Burada belki de müslüman olup da sizin düşüncelerinize katılmayan hiç bir üye, "bu ülkedekiler de yobazlığı pek seviyor, ne yapalım?" diye çemkirmiyor. Gericiliğe düşkün dediğiniz adamlar da üniversitelere giremedikleri için böyle "geride" kalıyorlar. İsteyen başını kapatır, isteyen kapatmaz. Hele üniversite öğrencisi olacak yaşa gelip de başını kapatmak isteyen bir kadına "sen okuyamazsın" demek hiç kimsenin hakkı değil. Orda burda insanlar ölüyor hala türbanlının altında jip var diyorsunuz. Kim bilir sizin altınızdaki jiplerin parası nerelerden geliyor? Şu konuda bu kadar dar görüşlü olacağınıza 8 yaşında çocuğunun başını kapatan insanları eleştirmek için ayırın zamanınızı biraz. PS: Tenekeadam, yazdıklarımın hepsini üzerine alınmayacağını umuyorum. Öyle ortaya yazdım.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 e bu 20 yaşında kapatanlar 19 yaşında başlamıyor kapamaya zaten, 8 yaşında başlıyor, aynı zeka, ayrıca herkesin jipi mi var?
Red Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 hayır gerçekten din için takılsa bu türban tamam ama kıçında tanga suratta makyaj saçını kapatınca noluyorsa ayrıca her parkta kucakta oturan bir türbanlı genç kız görebilirsiniz.
huun Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 ya arkadaş bi de genellemenin dibine vurmayın, şunu bi yapmayın.
sesu Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Çok seviyorsunuz genellemeyi gerçekten. Her başını kapatan insan anne-baba zoruyla vajinadan çıkınca kapanmıyor. 40 yaşında kapanan kadın da var, politik düşüncesi için kapanan kadın da var. Ama işte değişik düşüncelerinden dolayı kendi isteğiyle kapanan kadınlara da PARA İÇİN PARA İÇİN damgası vuruyorsunuz. Helal olsun size ne diyeyim. Bir tek siz zengin olun, türbanlılar fakir kalsın çünkü onların hepsi Fetullahçı, hepsi geri kafalı. Para bulamayıp ölsünler, çok sevinirsiniz siz.
Red Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 istanbul diyelim o zaman türkiye genelini konusmiyim sürekli yaşamıyorum oralarda istanbulda böyle.
sesu Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 İstanbul'daki bütün kapalı kadınlar para karşılığında kapanmış yani? Vay anasını.
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Türbanlıların "genelde" jipli falan olmasının nedeni, ailecek ticaretin içinde olmaları. Ticaretin içindeler, çünkü "rızkın onda dokuzu ticarettedir" diye birşey var. Ticaretle uğraşın demek gibi birşey bu yani. Peki bu oran için mi zengin oluyorlar? Hayır. Adamlar örgütlü. Bi mal alımı yapacakken önce kendi gibilerini seçiyorlar. BU da kötü birşey değil. Aynı şartları sunan 2 firmadan kendime yakın olanını seçerim ben de olsam. Bu yapılanma içinde birbirlerini tuttukları için zengin oluyor adamlar. Yoksa fetonun para verdiği yok her türban takana. Ha para verdiği türbanlı yok mu, vardır. Ama her türbanlı para almıyor. Adamlar bahsettiğim sistemle birbirlerini tutarak zengin oluyorlar.
Red Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 ben öyle mi yazmısım yahu.para lafı geçmemiş yazdıklarımda :) ama şöyle özetliyim din için kapatan var.onlar çok az.ztn kaşlarını bile almıyor onlar anlarsınız hemen.suratları zombi gibi olur bakımsızlıktan.onlar fakir oluyor genelde ztn. bide bu para için yapan kesim var.erzak alırlar belediyelerinden.sanırım ufak bi mebla maaşada baglıyorlarmış.bekar yada dul kadınları.tam bilmiyorum var bunun belli bişiyi. birde zengin türbanlılar var.yalakalık için kapanırlar.jip onlarda oluyor.kocalarının işiyle alakalı olarak.onları ciddiye almamak lzm ilerde tekrar açılırlar
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Red said: hayır gerçekten din için takılsa bu türban tamam ama kıçında tanga suratta makyaj saçını kapatınca noluyorsa ayrıca her parkta kucakta oturan bir türbanlı genç kız görebilirsiniz. evet abi var bunlar... dini de geçtim bu sefer ama üniversitede derse girememesine neden engel bu? kişinin istediği kılık kıyafet içerisine girmesi özgürlük değil midir? hani türban takmak siyasi düşünce olsun, dini düşünce olsun politik olsun grev olsun protesto olsun amacı ne olursa olsun bu olay kişinin neden üniversitede derse girmesine engel ?
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Birde türbanlılar siyasi simge olarak görülüp derslere alınmıyorsa kantinlerde bi bok bilmeden mal mal siyasi broşür dağıtan adamları da tamamen izole edin eğitimden. Daha kötüler, rahatsız ediyorlar en basidi.
Red Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 yani bencede.okula girmemeleri saçmaydı.sonuçta kendi seçimleri.para içinde olsa din içinde veya goruntusunu sevdiği için olsun bizi ilgilendirmez.herkes kafasına göre takılsın yani okula şunları almayalım bunları almayalım diye kategori olursa türbandan çnce alınmıcak bir sürü insan bulunur.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Oce4n said: Red said: hayır gerçekten din için takılsa bu türban tamam ama kıçında tanga suratta makyaj saçını kapatınca noluyorsa ayrıca her parkta kucakta oturan bir türbanlı genç kız görebilirsiniz. evet abi var bunlar... dini de geçtim bu sefer ama üniversitede derse girememesine neden engel bu? kişinin istediği kılık kıyafet içerisine girmesi özgürlük değil midir? hani türban takmak siyasi düşünce olsun, dini düşünce olsun politik olsun grev olsun protesto olsun amacı ne olursa olsun bu olay kişinin neden üniversitede derse girmesine engel ? Bu ülkede siyasi görüş ayrılıkları yüzünden üniversiteler mezbahaya dönmüştü darbenin hemen öncesinde. O yüzden siyasi/dini sembollerle yada ona özel kıyafetlerle girilmesi yasak. Siyaset, din gibi ayırıcı, hassas ve her halta bahane edilebilecek konular bilimden ve eğitimden uzak dursun diye. Ayrıca bugün yine gördüm okulda 2 hatun 2si de türbanlı ama dar pantolonlu, baya net belli figürleri falan, suratları da okulun kızlarının ortalama suratının yarısı makyajda. Okul ortalaması boya kutusuna düşmüş kızlar olduğu için, ciddi makyaj yapmış oluyor bu arkadaşlar. Dinine göre kapanmanın olayı kendini göstermemek, nefsinden fedakarlık etmek, erkekleri tahrik etmemek. Ama dar giyiniyorlar, makyaj yapıyorlar. Sadece saçtan tahrik oluyo erkekler zaten. yanında bi tane başı açık hatun vardı bende bi hareketlenme oldu saçlarını görünce
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 sivil polis skandalindan cok turbanin konusulmasi turkiyenin ne kadar acayip bir ulke ve halkin ne kadar aziz nesini dogrular ozelliklere sahip oldugunu gosteriyor baslatmayin turbana, takan takar takmayan takmazda universitelere sivil polis sokmak ne demek yahu??? iyi oldu olucak guvenlik icin her yere kamera taksin.... OH WAIT iyi oldu olucak polisi agir silah ve asiri yetki ile donatsinla... OH WAIT yuh artik diyorum, fedaykinin lafi vardi gumruklere TURKIYE POLIS DEVLETINE HOS GELDINIZ yazalim diye, o gunden bu gune polisin halk ustunde guvenlik bahanesi ile baskisi gitgide artti yok kalkmasi gerekirken dahada guclendirilmis bir konuma geldi neredesin liberal? hani ozgurluk? hani ozel hayata saygi? ama yok turban daha onemli tabi, din/laiklik elden gideyoooooorr kim takar polisin her yere girip her hariketimizi izlemesini, hemde kirk yillik cemaatci hocalarini bir gecede devrimci yapmayi becerebilen bu polis univeristeye girse ne olur dimi
Bone Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 sesu said: Çok seviyorsunuz genellemeyi gerçekten. Her başını kapatan insan anne-baba zoruyla vajinadan çıkınca kapanmıyor. 40 yaşında kapanan kadın da var, politik düşüncesi için kapanan kadın da var. Ama işte değişik düşüncelerinden dolayı kendi isteğiyle kapanan kadınlara da PARA İÇİN PARA İÇİN damgası vuruyorsunuz. Helal olsun size ne diyeyim. Bir tek siz zengin olun, türbanlılar fakir kalsın çünkü onların hepsi Fetullahçı, hepsi geri kafalı. Para bulamayıp ölsünler, çok sevinirsiniz siz. nedense ısrarla "herkesi suçluyorsunuz komik oluyor" havası dayatılıyor da yok öyle bir şey. evet, kendi rızasıyla türban takan var, yok demiyoruz. moda olduğu için kapatan da var, onu da söylüyoruz. ama tarikatların zorlamasıyla, kocanın baskısıyla türban takmak durumunda kalanlar var. örgütlerden "türban takarsanız size para veririz" denmesinden dolayı para veren de var. ha tutup "FAKİR Mİ OLSUNLAR MÜHÜHÜHÜ" demek de enteresanmış. fakir olsunlar ölsünler demiyoruz, (demegeji yepmeyin) devlet denen bir hadise var ve türkiye cumhuriyeti anayasasında sosyal devlet kavramı geçer. insanların rahatça yaşamasını sağlamak devletin sorumluluğunda. ama tutup da amerikadan ne idüğü belirsiz organizasyonlardan gelen paralarla o organizasyonlara kucak açan bir toplum oluşmasını da istemiyoruz, buna karşıyız. türban hadisesi 50'lerde türkiye'ye adım atmış bir hadise. ancak son dönemlere kadar popüler değildi. 90'larda karaçarşaf modaydı, şimdi türban. devlet için "önemli olan para, gerisi teferruattır" gözüyle bakıyorsanız zaten tartışmak anlamsız olacak. pis ordu cunta, dinci tarikatlar demokrasi. gibi.
yav Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 4 sayfa falan okudum tarikatlara uzaktan yakından bi şekilde yakan olanların yazdıklarını okumak keyifli oldu şahsım adına bişi var yanlış anlaşılan diyoruz ya türbanlılar feto'dan para alıyorlar cart curt sonra biz de takak biz de alak hacı muhabbeti dönüyor ya orda para alıyor muhabbeti, sözleşmeli türban karşılığı x lira olayı değil ki. Adamlar çok daha uyguna barınma yeri, çok daha uyguna yemek, çok daha uyguna defter kitap..cart curt ile taktırıyorlar türbanı bir yandan da beyin yıkarken. Ha cebine de 3-5 bişi burs diye koyuyorlar işte başarılı olabileceklerin ki bu da meşru sayılabilir. Her neyse bunların sonunda para ile türban genellemesi gayet yapılabilen bişey. bunlardan alakasız pragmatik muhabbetler olmadan durduk yere kapanan insanların tek açıklaması da genlerdeki sofuluk geni olsa gerek. yapacak bişey yok.
Tachikoma Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Adamlar birbirini kolluyor arkadaş, olay bu. Bu kadar organize olsak milletçe atlantisi bile alırız
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 moda sahiline gidin, baş örtülü namuslu kız arkadşlarımız erkek arkadaşlarıyla nasıl yiyişio. daracık kot pantalonları giyyolar filan. ben kimsenin başını örtmüş örtmemiş derdinde değilim de, yani bu hareketleri yaptıktan sonra o kafana taktığın şeyin anlamı ne? Kitapta öpüşme demiyor diye savunur bu zihniyet işte. mahalle baskısı diye düşünürsek de o kızın başını örtüp, altına giydiği elbiseleri görmüyorlarsa ne kadar namuslularmış be deriz heralde. onu takıyorlar ama malasefki beyne oksijen gitmiyor işte çoğunda
Suark Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 adamlar birbirini kollayabilir çok normaldir birbiriyle ticaret yapar çok normaldir türbanlı kız yiyişedebilir o da normaldir, zira oda insandır. Takılmayın bunlara efendim, bunlar önemsiz şeyler. Yobaz olmayın plz. Bunları ne zaman söylersiniz? sizi parmakla gösterip aha bunlar türban takmıyor bunlar dinsiz dediklerinde, hah o zaman çıkıp söylersiniz. Ama öle bişi olmıcak
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 o türban denen olay dine inanış biçimi, saçımı başımı görmesinler, yabancı erkekler görmesin günah ayıp diye. ama bende insanım sevgilimle yiyişirim diyorsa orda durcan işte. çelişkinin böylesi. saçının görünmesi günah, sokakta başkalarının önünde yiyişmek değil. lol bişeyi yapıyosan, bişeye inanıyor ve onu savunuyosan adam gibi yapacaksın.
mardox Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 türban ve peçe arap kültürüdür. kuranda türkçeye çevirmeyle ilgili bi durumdan din alimleri de 2 ye bölünmüştür. (Nur Ayeti 31. sureyi kimileri "baş örtülerini" gerdanlarını kapatacak şekilde örtsün diye çevirmiş, kimileri "örtülerini" gerdanlarını kapatacak şekilde örtsün) sonuçta kimin ne taktığı çok önemli değil. burda 2 önemli olay: 1. üniversitye sivil polis sokmak üniversitelerdeki özgürlüğü bitirmektir. ki şu anki haliyle bile vardı ama bunun resmiyet kazanması inanılmaz bir rezillik. 2. bazı gruplar ufak yaşta din adı altında çocukların kafasını propaganda ile şişirip büyüyünce de onların sırtından siyaset yapmaktadır. bir görüş savunulacaksa bu siyaset arenasında olgun zihinlerle tartışarak yapılır. körpe beyinleri eğitim ve din adı altında propaganda ile doldurmak çok yanlıştır. Necmettin Erbakan'ın dediği gibi siyaseti eğitim kurumlarında yapmak siyasetin ahlakına terstir.
|Joker| Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Şu patideki değişim bile adamların ne kadar güzel iş yaptıklarının kanıtı. CHP'nin din sömürüsünü kesmek için Türban'a arka çıktığını düşünmek sağlam saflık bence. Baykal neydi ki Kılıçdaroğlu o olsun? Bahçeli de zamanında stepnesiydi RTE'nin, anca konuşurlar bunlar, başa geldiklerinde farklı bir şeyler yapacaklarını beklememek lazım. Bakalım dini inancı gereği edep yerleri hariç heryeri çıplak insanları okullarımızda görebilecek miyiz, yoksa bu durum sadece saçını örtüp göğüslerini ortaya çıkaracak şekilde giyinen, makyajı full converseli evlatlarımız için mi geçerli olacak...
Öne çıkan mesajlar