Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wing tsun mu aikido mu kick boks mu

30782035198

Öne çıkan mesajlar

İşin sadece pratiğini isteyenler boks, kickbox, muay thai gibi vuruşlu sporlara yönelsin derim. Onların da antremanları disiplinli geçiyor. Selamlaşma vs sadece ellerin tokuşturulması olsa da.

Onların verdiği dayanıklılık çok şey kazandırır.
Sosyal ağlarda paylaş

Derste hocaya selam vermessen o elini bi yerine sokuyor birazda o saygıdan veriliyor o selam :P
Aslında disiplin olarak birbirinize ve hocaya saygı önemli. İlk başra bizede garip geliyordu sonra koca koca adamlar baya ciddiye almaya başladık saygı selam vs gibi şeyleri derste.
dasaaa said:

olay anında mı selamlaşıyorlar diyorum ben? ahuahuahauhau nasıl bir algıda karışma olmuş çözemedim.

antrenmanda selamlaşma, tören bilmem ne, ota boka saygı çok salakça ve gereksiz diyorum sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

:P döğüş sanatlarında öğrenilen şeyleri kullanırsanız büyük ihtimal hapise girersiniz. Misal aikidonun %90 hareketi kırma çıkarma bükerek etkisiz getirme üzerine. En temizi boks veya judoya gidin sokakta gerçek bi kavgada kullanma olarak en mümkün döğüş sporu ikisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

:P döğüş sanatlarında öğrenilen şeyleri kullanırsanız büyük ihtimal hapise girersiniz. Misal aikidonun %90 hareketi kırma çıkarma bükerek etkisiz getirme üzerine. En temizi boks veya judoya gidin sokakta gerçek bi kavgada kullanma olarak en mümkün döğüş sporu ikisi.

absolut bir hayli yanlış birşey yazmışsın.

aikido da evet hareketlerin çok büyük bir bölümü kırma çıkarma üzerine ve bu yüzden zaten karşındakine zarar vermeden etkisiz hale getirebiliyorsun. yani biri size saldırdığında adamı kitleyip etkisiz hale getiriyorsunuz, ama ne yaparak? tam olarak bir tane eklemini bükerek. adam zaten hareket etmek isterse tarifsiz acılar çektiği için hareket edemiyor.

eh işte burada iş aikidocuya kalıyor. ister kırar o eklemi ister hadi kardeşim gel kavga etmeyelim bırakıyorum der bırakır. zaten bir adamı bağırta bağırta dirseğini kırmak için biraz psikopat olmak gerekiyor ya da kıracağımız kişinin bize çok kötü bişey yapması. zaten sokakta adam kitleyecek aikidocu da 3-4 yıl bu işi yapmış belirli bir olgunluğa erişmiş oluyor zaten hocalar da öğrencilerinin bu yönlerini takip ediyorlar az çok. zaten rakibini etkisiz hale getirdikten sonra işkence amaçlı kolunu kıran adam da girsin hapse ne diyeyim:)

ben 6 aydır yapıyorum ve hocam her ders belki aikidonun bu yanını gösteriyor bize. hatta ki şöyle anlatayım hocam wing tsun pek sevmez mesela wingtsunu da bu yönünden ötürü kötüler arada. kendini savunucan diye adamın burnunu içine göçertmenin, ağzını kırmanın manası yok der. :) (wingtsuncu kavgası çıkmasın şimdi:D)

en basitinden bu var şomen uçi ikyo omote diye bir hareket. bunu biri yaparsa size imkanı yok kalkamıyorsunuz ve kolunuzdaki acının tarifi yok. isterse kırar tabi adam.

http://www.youtube.com/watch?v=FHLxdqMA3Hc

sonra da boks yapın demişsin hapse girmek istemiyorsanız. (bu yazmıyor ama bu anlam çıkıyor?) ha evet boksu gerçek hayatta daha kolay kullanırsın orası doğru. judoyu hiç bilmem ama boks esas adamı hapse sokar. birisinin suratına 300 ton yumruk atmak yüzlerce şeye sebep olabilir. düşer kafasını kırabilir, burnu beynine kaçabilir. tamam aikidoda da adam öldürücü teknikler var ama öldürmeyecek teknikler de var sonuçta. boks dediğin şey safi hayvanca adama vurmak değil mi zaten sen nasıl uyumun yolu denilen aikido bokstan daha suçlu konumuna düşürecek bir şeydir diyebildin anlamadım açıkçası:)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
döğüş değil dövüş, döğme değil dövme :P

aikidoyu pek detaylı bilmiyorum ama öküz gibi yumruk atan adamlar karşısında nasıl teknikler uyguluyorlar ? yumruğunu yakalamak biraz zor olur oÔ

biraz ip man fan boi luk yapayım :P

http://www.youtube.com/watch?v=peLU6aqr6uk
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle selamlar herkese :)

Şimdi WT ve aikido dokunsal refleksle yapılan sporlar/sanatlardır. kick boks ise görsel refleks üzerinedir. WT ve aikido'da birisi elini omzunuza koyduğunda veya kolunuzdan çekmeye çalıştığında anında refleksel tepki verip etkisiz hale getirmek söz konusudur. Bu sebeptendir ki bir hareketi defalarca, binlerce kez çalışırlar. Ayrıca bu iki spor göğüs göğüse gelindiğinde bile ektinkiliğini yitirmez.

Ben hızlı ve çok çeviğimdir ve yumruk ile savaşmayı tercih ederim diyorsan WT. Ama rakibimi yerden yere vuracağım diyorsan aikido tavsiye ederim. Bu arada judoya da bir göz at derim.

Bana soracak olursan WT derim. Çünkü karate, tekwando ve aikido gibi sporlarda faul olan vuruşlar WTnin amacı olan vuruşlardır. yarın sokakta kavga etmek durumunda kalırsan en kısa yoldan karşıdakini etkisiz hale getirmek için bu vuruşlar esastır.

kick boks, boksta veya muay thai ise gelen hamle göz ile görülür ve ona göre hamle yapılır veya savunulur. bu sporlarda göğüs göğüse çarpışmak yerine eğitimli kişi alanını oluşturur ve rakibini asla o alana sokmaz. Bu sporları yapan kişiler ile kavga etmenin en zor kısmı ise o insanların darbeye karşı inanılmaz dayanıklı olması ve vururken tüm güçlerini kullanmaları. Darbeye dayanıklı olmalarının esas sebebi ise diğer can acıtmadan rakipler arasında uygulanmaya çalışılırken, boks ve kick boks gibi sporlarda ringe çıkılır.

Ama benimkisi bir spor öğrenmektense bir yolu takip etmek olsun dersen de bambu kılıç kullanılan Kendoyu şiddetle tavsiye ederim. Tam bir samurai geleneğidir. :)

Başınızı şişirdiysem affola :D
Sosyal ağlarda paylaş

ne demek böyle bilinçli yazılar daha çok yazılsa da herkes bilgilense.

aikidoda yumruğa karşı napılıyor denmiş yukarda şöyle teknikler var ona karşı.

dikkat ederseniz zaten yukarda ipmanın videosunda da olduğu gibi yumruk blokları aikidoda da var. blok değil gerçi onlar yönünü değiştiriyor yumruğun çünkü bloklarsanız yumruğu adam sizden güçlüyse yersiniz yine o yüzden yönünü değiştirmeniz gerekiyor.

yani kısaca aikidoda yapsanız wingtsunda judoda, biri size yumruk attığında önce o yumruktan kaçmanız gerekicek. o da işte yıllarca refleks çalışmaları yaparak oluyor.
-aikidoda siyah kuşaktan sonra başlıyor o çalışmalar benim hocam arada yaptırıyor uzun sopalarla çalışıyorsunuz mesela-

şunlar var mesela yüze atılan yumruklara karşı:
hangisini ne diye yapacağınıza ustalaştığınızda yumruk beyninize yaklaştığında karar veriyorsunuz işte, kimilerinde kol yakalama var ki bence çok zorlar sokakta falan kimileri de tamamen yumruktan kaçınıp tekniğe girmekle alakalı.

http://www.youtube.com/watch?v=t0byBNUK7JQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Xd0EMgXdqu8
http://www.youtube.com/watch?v=RyJdWKhVy6s&p=16AA43DEA8466FAA&feature=list_related&playnext=1
http://www.youtube.com/watch?v=JZIDl6dB6sY&feature=channel
Sosyal ağlarda paylaş

bir de şunu yazayım
aikidoadan önce bazı kavgalarda falan bulunmuştum lisede cart curt, aikidodan sonra da sokakta falan kavga gördüm mü gider direk izlerim ne yapıyorlar nasıl vuruyorlar diye. daha dün akşam bornovada 5'e 3 bir kavga gördüm mesela.

ve şunu farkettim ki sokakta kavgalarda bir elle adamı omuz-göğüs arası bölgelerden tutup diğer elle seri yumruklar çok atılıyor. ya da bir yandan kendini de koruma amaçlı iki yumruğuyla kör yumruklar savuruyorlar.

aikidoda bunlara karşı kendini savunman çok kolay ama hızlı olduktan sonra işte. o da yılalr istiyor. adam seni omuzundan falan tutarsa diğer eliyle sağlam vurabilmek için tekniğe girmek gerçekten kolay.

ki dün gördüğüm kavgada kafakol falan da oldu onlar da işi bildikten çok kolay cevap verilebilen teknikler savunma sanatlarında.
Sosyal ağlarda paylaş

97-99 arası gitmiştik aikidoya henüz pek yaygın değildi hatta hocamız Mustafa Aygün ankaraya istanbuldan dersler için haftada 1 kez geliyordu. Ankara Japon vakfinda falan gösteriye falan çıkmıştık sonra askerlik ve evlilik derken devam edemedim.
Cidden inanılmaz zevkli bir spor ama kavgada kullanma açısından bana his olarak belki senelerce devam ettikten sonra belki kullanılabilir gibi geliyor yani 3-4 sene devam edip kavgada aikido kullanayım derseniz elinizi kıvırıp geri verirler.
Cidden yukarda da dendiği gibi refleks olmuş olması lazım blok ve devamı hareketlerin. Aikido yanında bleki daha ofansif bir yakın dövüş sporuna devam etmek istenilen sokak kavgası olayında yardımcı olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni'nin paylastigi videolari pek gercekci bulmuyorum cünkü ögrenciler saygidan düsücek yer ariyolar zaten. Adam öksürse tüm salon yere yatiyo. Tabi bu tekniklerin islevsiz oldugu anlamina gelmiyo.

mesela steven seagal'in videosunu cok daha gercekci buluyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=IVm2ld4f08I

Bu da cok iyi. Ögrenci bicak dayayinca simsek hiziyla dönüp elini kavriyo. Cok iyi bu adam ya
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Abi Judo çok tehlikeli.Sporunda yerdeki mindere düşüyorlar ama betonda çok çok çok tehlikeli judo ve sokakda kullanılacak dövüş sanatları arasında bence en güçlülerinden. Üstelik amatör sokak kavgacısı yakaya tutunma, kafa atma gibi çok fazla yakınlık gerektiren haraketler yapmaya çalışıp aradaki mesafeyi korumaya dikkat etmiyor, bu da otomatikman judocunun işini kolaylaştırıyor. Hele bir yumrukta yıkılmayacak vücut varsa o yumruğu yeme pahasına herkes tutulabilir, judocu tuttumu bitirir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Seagal için hocamız aikidoyu dünyaya tanıtma olarak çok başarılı oldugundan sevilen ama filmlerde aikidoyu oldugundan fazla sert gosterdigi icinde bazen tepki alan bir usta olarak anlatıyordu. Ciddi ciddi baya ileri duzey aikido seviyesinde kendisi ama son zamanlarda yani son 10 yılda feci gobek saldı :P
Videoda cogu yerde daha adama dokunurken düşüyorlar gibi geliyor ama orda amaç gosteri veya testteki kişinin rakibin doğru noktasına mudehaleyi yapıp yapmadıgını gosterebilmesi yani son darbe veya savurmayı yapma kısmı zaten ameleligi diye hareketin sonunu yapmıyorlar.
İriminage sonrası kolunu yerdeyken arkasında bukme anında resmen koldaki basıncı hissetirmiş acaip hosuma gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...