Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çok uyuz çok garip sorun

barnacle

Öne çıkan mesajlar

selam,

bilgisayarım random bir titreşimde reset atıyor. mesela sandalyeye biraz sert oturup elimi mouse'a götürünce pıt reset. ya da masanın bu klavyeyi filan koyduğumuz bölmesini kendime çekince de oluyor. işin garibi genelde reseti tetikleyen böyle bi titreşim olayından sonra mouse a ellemem. ne biçim sorun bu yaa.
Sosyal ağlarda paylaş

abuk soruna abuk soru:

acaba evde kaucuk terlikle devamli uzun tuylu halilarda gezdikten sonra oluyor olabilir mi?

topraklama ve kablolamada bir problem yoksa ve bilgisayar idle kaldiktan bir sure sonra temas halinde reboot oluyorsa akla gelen ikinci olasilik statik $ok cunku.

statik yuklenmeyi onlemek icin bir suru yontem var ama genel itibariyle hepsi garip , seni maymun etmeden once konuyu kesinlestirelim.
Sosyal ağlarda paylaş

kasa halıda değil. masamın tahta bi bölümü var, onun üzerinde. statik olayı zor bence. ama kısa devre olayı mantıklı. için açıp kablo kontrolü yapayım en iyisi. güç kablosu da, şimdi fark ettim, tam sıkı oturmuyo ama onla oynayınca reset atmıyo. brb:D
Sosyal ağlarda paylaş

güç molexinin içindeki başları sıkılaştır, 18 pin mi neydi işte hepsini sıkıştır biraz daha belki ara ara temassızlık yapıyodur biri.

ince kabloları da kontrol et hdd nin altında falan kalmışsa sıcaktan yanar, ordan da şasi alabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

molex filan bilmiom ne. post yazarken gene oldu ya. bi ara içeri gittim , oturdum , mouseu kıpırdattım çat reset gene. şöyle bişey gördüm ama gene olunca ondan değilmiş demek. hard diske giden mavi beyaz bi kablo, düzgün girmemiş bu ucu hafif oynuyodu.

http://img716.imageshack.us/img716/1876/fotoraf0123.jpg

ama bundan değilmiş demek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarın arkasına giren güç kablosunu monitörün güç kablosu ile değiştir.

Eğer tüm bağlantıları kontrol ettin ve hala aynı şekilde ufak bir titreşimde kapanıyorsa, PSU içindeki güç bağlantılarındaki lehimlerden biri atmış olabilir. Mümkündür. PSU değiştir.

PSU: power supply
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...