Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zihin bosaltmak ve akildakileri farkli bir ortama tasimak icin yontemler

di

Öne çıkan mesajlar

di, abi olay motivasyonda bitiyor.
odaklanmak lazım,
aynı sorun bende de var ve bunun için farklı çözümler üretiyorum.

1-) kendimi şartlamak, gaz vermek. motivasyonumu bu şekilde arttıyorum, engel konulursa önüme çok daha güzel.

2-) hayatımda sadece onu bırakmak. Multitaska götüren şeyler, ya rahatlatma yoluna gidiyorum ( mesela hatun düşünüyorsam gidip düzenli bir ilişkiye başlıyorum falan ). Her boku çıkar hayatından, internet telefon melefon. Kes abicim hepsini, oyun oynuosan mmo direk bırak, yapman gereken başka bir iş varsa unut onu bırak yapma.

3-) yürüyüş. Kafayı temizlemek için birebir, ama yalnız yürümeli ve yürürken kendi kendine konuşmalısın.

aynı bok bende de var şu anda şöle örnek verim
1- networkü adam etmeliyim
2- 3g öğrenmeliyim bi yandan du azcık bakayım ( hoop işlemcinin bir kısmı buraya )
3- eve online, ya vaga'ya dmg kontrol mü taksam. Dur eft yi açayım bakayım
4- xxxx naaptı acaba, fake account açıp bakayım facebooktan
5- yyyy yi engellemekle kotu mu ettim ?
6- Ya vbasic biliyorum, mapbasic kassam aslında işime çok yarıcak ama ben java istiyorum :/
7- Aslında DC motor yapsam, bide tekne alsam ufak bişi ona rf circuit taksam ne güzel olur lan, du bakim nasıldı dc motor
8- şu maaş olayları çok sıkıntılı, burası bitince nolcak acaba :(
9- ya kabul etsemiydim yy şirketinden gelen teklifi? işsiz mi kalıcam? kalırsam kalayım da evdekilerin yanına gitmemem lazım

EAEAEAA
yeter diyip, en öncelikli olan ( 1. si mesela ) hariç diğer herşeyle ilgili bağımı kesiyorum.
Askere gitmiş gibi, kesiceksin hepsinle bağlantını. Kız arkın mı var siliceksin fotoğraflarını,önceliksiz işleri tamamen sil. Yok et, yoksa onlar arkada işlemciden yiyorlar şerefsizler.
Sosyal ağlarda paylaş

@suark

oha abi olur mu öyle, dur ben bi süre işe bakayım diyip, hatunu falan iplememek, ya da bi süre hatunla ilgileneyim diyip işi boşlamak gerekiyor senin dediğinde.

adamın dediği farklı bişi zaten bence, farklı farklı küçük projeler geliyor adamın aklına mesela, bunları kağıda vidyoya falan bi şeylere güzel şekilde aktarıp sonra faydalanabilmek istiyor, adam diğer düşüncelerden kurtulmak istemiyor, beynine daha iyi hükmedip, düşündüklerini uygun bi ortama daha iyi aktarıp bu fikir fırtınasından daha iyi yararlanabilmeyi istiyor. hepiniz zihni boşaltmadan gitmişsiniz, başlık yüzünden belki de.
Sosyal ağlarda paylaş

Vidar said:

adamın dediği farklı bişi zaten bence, farklı farklı küçük projeler geliyor adamın aklına mesela, bunları kağıda vidyoya falan bi şeylere güzel şekilde aktarıp sonra faydalanabilmek istiyor, adam diğer düşüncelerden kurtulmak istemiyor, beynine daha iyi hükmedip, düşündüklerini uygun bi ortama daha iyi aktarıp bu fikir fırtınasından daha iyi yararlanabilmeyi istiyor. hepiniz zihni boşaltmadan gitmişsiniz, başlık yüzünden belki de.

Agzindan opucem. Farkli cins olsak sevisirdik bile.

Ilk mesajdan beri anlatmak istedigim bu arkadaslar, evet.
Sosyal ağlarda paylaş

yaw onnçün kağıt kalem değil de visio var işte.. oturup aklına geleni tıkır tıkır giriyorsun. eksik kalan kısımları nadasa bırakıp save ediyorsun.. kafanda uygun sıcaklık ve nemde bu fikirler fermantasyona uğrayıp içilecek kaliteye geldiğinde visioyu açıp, projenin akış digaramını falan tamamlayıp çıkartıyorsun kafandan.
ondan sonra bi print alıp uygulamak kalıyor misler gibin.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bir arkadaşım,benzer olay için ses kayıt cihazı aldı, ayrıca cüzdanına girebilen boyutlarda bir not defteri ve kalem taşır yanında belirli aralıklarla da bunları bilgisayara aktarır,akterım aşamasında da gereksizleri eler.Yanlız ciddi zaman alan bir iştir söyliyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

eski model bastınmı record eden kayıt cihazları akıyo not defteriyle beraber.

ben aklıma gelen müzik projelerinin en kaba halini mırıldanarak kaydedip üzerinde çalışmaya başlıyorum. yaratıcılığımın zirvesindeyim ama en ses getiricek projemi biyere kaydedemediğimde aklımdan uçup gitmişti

baya üzücü oluyo =(

tam insanlık adına müthiş bişey keşfettiğini düşünürken elinden kayıp gitmesi =/
Sosyal ağlarda paylaş

project management toollari da o isleri direk bilgisayardan yapabilior, ses, goruntu, not hirt zirt hepsini kaydedebilirsin tim.

bide abi, arada benzer seyler soylenmisde,
hani amerikanyalilarin bir sozu var ya
"one step at a time" diye..

ben boyle butun konular birikince bu sekilde hedefi elde edilebilenden yana belirleyip o sekilde ilerliyorum. projeleri de siniflandirmak anlaminda kolay oluyor.

sen bu asamada eger isle ilgili seylerle siniflandirma ihtiyacindaysan, o zaman ac PM leri coz isini..

ama hayat dertleri falan daraltiyorsa (ki oyle olmadigini soyledin ama hani konusu geldi diye soyliyim)
vadesi gelecekte olan bir dert icin, simdiden pesin pesin uzulmenin daralmanin anlami yok diyip, yakin dert e odaklaniyorum ben. kolay oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yazılanlara bakmadım ama öss ye hazırlanır gibi kendine bi plan yapsan,
oturup hangi saatte hangisini yapman gerektigini ya da uygun oldugunu düsün ve buna kendini psikolojik olarak hazırla,
hatta zorla,sartlandır kendini;beyin ve vucut zamanla duruma,calısma sartlarına alıstıracaktır kendini ve uyum icerisinde sorunun cözülür umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

ama adamın derdi senin çözüm sunduğun dertlerden değil ki?
yanlış bir cevap vermişsin, vidar doğrusunu açıklamış ve çözüme gitme yolunda önemli bir adım atmış.

kafasını boşaltmak, rahatlamak istemiyor ki tatile çıksın.
zihnin ürettiği projeleri yoğunlukta unutmamak, daha sonra uygulamaya koymak için bir şekilde kaydetmekten bahsediyor.

ses kayıt veya videolog dışında çözüm yok gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...