Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyusturucu ve bagimlilik yaratan maddeler.

di

Öne çıkan mesajlar

SodomVsGomore said:

Llama said:

esrar kansere iyimi geliyormuş
yiyormusun içiyormusun nasıl tüketilince iyi geliyor

vaporizer denilen bir aletle duman olarak çekiyorsun. kanser hastalarının en büyük sıkıntısı iştahsızlık ve moral bozukluğu. bu meret yarımcı oluyor bu 2 soruna.

he tabi kistleri parçalayıp yok etmiyor.

göğüs kanserinin vücudun diğer kısımlarına yayılmasını engelliyormus

hatta
dediğini yapıyor,beyinde kanserli hücreleri öldürüp diğer hücereleri hayatta bırakırmıs

thc baya bi olaya iyi gelen bir madde aslında,tabi kullananların kaçı sağlık amaçla kullanır onu bilmem ama,bir tabu oldugu için üzerinde araştırma yapılması zor birşey,ona rağmen alzaymırdan tut çeşitli kanserlere,aids'e,çoğu şeye yararı dokunur bir madde

herkesin hayatı kendine,eğer kendine zarar vermeyi seçtiyse kişi,alkolle uyuşturucuyla sigarayla,bilinçli olduğu sürece takılsın,ne yapıyors yapsın,toprağın dünyanın verdiği nimetleri fücuduna sokuyor diye kim kime karışabilirki?
ki kıt beyinler hede höde derken bilim adamlrı her geçen gün cigaranın bi yararını daha buluyor
lsd'nin faydaları içinse en yakın d&r a gidin albümlere bkın,sevdiğiniz grupların sevdiğiniz şrkılrını açın,olmadı googledan son 50 yıl içinde üretilmiş tüm sanat eserlerini bulun,emin olun cooook büyük bir kısmı o küfür ettiniz şeyler olmasa olmazdı

saygılar

ps : paticik merkez , kafasına göre herkez.
Sosyal ağlarda paylaş

Haaaaala konudan harci tutulanlardan bahsediyor ve ilac olarak kullanimi ornek verip savunuyorsunuz.

Sigaranin her gun baska bir yararinin bulunmasi ise basli basina bir saka gibi. Bilim adamlari yerine isvecli bilim adamlari desen daha bi guzel olacakti.

di said:

Abi konudaki herkes kastedilenin kaybedilmemesi gereken gencecik hayatlar oldugunu ve akli basinda olaninin da olmayaninin da bir anlik gaflet ile bu tip hatalara cok kolay dusebildiklerini adi gibi biliyor ama nedense inatla bahsedilen bu degilmis gibi davraniyor.

Hatta bir cok mesaj resmen ozendirici nitelikte ve tipki "benim kaynim kullandi hala sapasaglam" tadinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Arattim, su asagidakiler cikti. Diger sonuclara da goz gezdirdim ama ise yarar birsey yok.

Bir de sen bulup koy bakalim. Lakin lutfen tutunun faydasi degil, bildigin yanmis kagit ve tutun karisiminin faydalari olsun bu koyacaklarin.
said:
Sigaranın Faydaları
Sigaranında faydası mı olurmuş, demeyin. İşte o kadar kötülenen her fırsatta iftiralara mağruz kalan sigaranın faydaları :

Sigara içeni köpek ısırmaz; çünkü yanında baston taşır.
Evine hırsız girmez; çünkü sabahlara kadar öksürür.
Üzerine sinek konmaz; çünkü buram buram nikotin kokar.
Fazla yorulmaz; çünkü yorulunca tıkanacağını bilir.
Yürümek için zorlanmaz; çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir.
İhtiyarlamaz; çünkü genç yaşlarda sevdiklerine kavuşur.
Yüzlerine renk gelir; çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur.
Vücutları bir kuş gibi hafifler; çünkü ileri dönemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları, sonra da el ve ayakları kesilir.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

aslında bu tarz maddelerin kullanımını serbrst bırakacaksın.. toptan temizlik işte en güzeli

"survival of the fittest" muhabbetine hani ölen ölür kendini kuretarabilen yaşamaya devam eder

abi ben de survival of the smartest'ı sunuyorum buna karşı.. "eroin gibi uyuşturucuları kullandığınız belirlenirse, yakalanırsanız 2defa bırakmayı deneme hakkınız var, olmadı anında idam" gibi bir kural getirsen bak çok faydalı olabilir.

nüfus azalır hem. temiz olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

ilk olarak, uyusturucunun her turlusu kotu tabi ki, her turlu bagimlilik basli basina kotu zaten.

ama soyle bir durum var, cok da sabit fikirli olmamak lazim marijuana lafi gecmis mesela, ABD'de bircok eyalette tibbi amaclarla kullaniliyor. ha bu demek degil ki yararli veya zarari yok, sonucta o bitkiler yasa disi bir sekilde yetistirildigi icin uzerine kim bilir kac cesit kimyasal madde vardir, her turlu bortu bocek vs zehiri cigere gidiyor direk, dikkat :)

olum sen ne sacmaliyon
yasadisi yetistirilen bitkiyede konar digerinede konar bortu bocek dedigin
Sosyal ağlarda paylaş

Ya birde birakin su bahaneleri nolur. Oyle kafana gore icinde yararini goruyormus gibi sacma sapan savunuyorsunuz. Degil arkadasim. Birakin doktorlar,uzmanlar kullansin, kullandirtsin. Hic bir egitimi olmadan gotunden recete uydurup millete ilac oneren tipler gibi getirip koyuyorsunuz sunlari surekli.

Agzinizla diyorsunuz "tibbi" diye. Git doktoruna yazsin sana kullan receteli olarak ama "insana faydali yau bunlar" agizlariyla anca sacmalayip sinir bozuyorsunuz.

Bunlar faydaliysa hepsi faydali. Rastgele ilaclardan bir avuc yut o zaman her gun.
Sosyal ağlarda paylaş

Alpawhezen said:

World health organisation'ın

dünyanın her yerinden akademik referanslar yaparak yazdığı bi makale vardı ve kalıcı etkileri olarak

sigara, alkol , esrar

diye üçünü karşılaştırmıştı o makalede, bulursam link vericem

sonuç olarak alkol ve sigaradan daha zararsız.

adamlar esrar sanıldığı kadar zararlı değil için helal olsun demeye değil, sigaranın ve alkolün tehlikesinin altını çizmeye çalışmış bence

günde 3 kere esrar çeken adam günde 1 paket sigara içenden 20 kat daha hızlı kötüye gider ona eminim, ha esrarı pek bilmem hiç kullanmadım, çevremde gördüğüm örneklerden yola çıkarak söylüyorum bunu, zaten maddi olarak da sigaranın 3-5 katı zararı rahat verir
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Zaten burada ben dahil hiç kimse sürekli uyuşturucu kullanmanın iyi bir şey olduğunu söylemiyor, saldırgan davranmayın. Ama hiç kullanmayın diyip, size karşı çıkanları küçümsemek ya da aptallarmış gibi görmek de doğru değil.

Bu uyuşturucuya karşı savaş pek tekin bir şey değil zaten, nedenlerini kurcalayınca anlarsınız. Sizin gibi aklı başında insanları bile böyle bir öcü memesiyle (şimdi kesin biri meme diyor diye bağırır: meme) korkutup saldırganlaştırmışlar...

Öyle bir seviyeye gelmişizki artık insanlar düşüncelerini söylemeye bile çekiniyor. Burada yaptığım gibi etrafından dolanabiliyorum sadece çünkü kendimi ifade etmem kanunlara aykırı. Aslında bu yaptığım bile öyle olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ilkokul arkadaşım var. 4. sınıfta babası öldü çocuğun. Teselli bulsun diye ailesi bi dediğini iki etmedi o zamanlar, acayip para verdiler. Önce bira/şarap falan içerdi bikaç serseri tipli elemanla. Orta sonda falan artık esrar mı ne bilemiyorum, kafası bi milyon dolaşırdı. Burada da kullanmak isteyen rahat bulur yani, pis yer bu konuda.

Geçen gün gördüm, yanıma geldi naber falan dedi konuştuk biraz. Ama belli kafası onyüzbinmilyondu. Napıyosun falan dedim iyi işte böcek gibiyim dolaşıyorum dedi, okuyo musun dedi falan. Oku avukat hakim falan ol da ileride önüne gelirsek bizi kurtarırsın belki dedi. Ama kafası hem dumanlı, ama öyle bi üzüntüyle söyledi ki. Kullanıyorlar bunu sanırım bu arada, hırsızlık gibi bikaç olayı vardı çünkü. Ki para sıkıntısı çekecek biri değil, kendisi için yapammıştır muhtemelen.

O "önüne gelirsek bizi kurtarırsın" lafı çok dokundu bana esasen. Söyleyiş tarzı, birileri tarafından kullanılışı falan.. Birde babasının ölümüne kadar da başarılı bi çocuktu. Zeki biri de aslına bakarsanız.

Resmen ömrü bitti. Artık ne kullanıyorsa, bazen o derece oluyormuş ki annesini evden kovuyormuş falan. En son kadın dayanamayıp emniyete başvurmuş. Sanırım ailesinden biri şikayet etmeden almıyorlarmış tedaviye. Şimdi kaçıyor galiba, yakalandığı zaman amatem'e yatırılacakmış.

Öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Zaten burada ben dahil hiç kimse sürekli uyuşturucu kullanmanın iyi bir şey olduğunu söylemiyor, saldırgan davranmayın. Ama hiç kullanmayın diyip, size karşı çıkanları küçümsemek ya da aptallarmış gibi görmek de doğru değil.

Bu uyuşturucuya karşı savaş pek tekin bir şey değil zaten, nedenlerini kurcalayınca anlarsınız. Sizin gibi aklı başında insanları bile böyle bir öcü memesiyle (şimdi kesin biri meme diyor diye bağırır: meme) korkutup saldırganlaştırmışlar...

Öyle bir seviyeye gelmişizki artık insanlar düşüncelerini söylemeye bile çekiniyor. Burada yaptığım gibi etrafından dolanabiliyorum sadece çünkü kendimi ifade etmem kanunlara aykırı. Aslında bu yaptığım bile öyle olabilir.

abi yılda 3 kereden ayda 3e ordan günde 3e doğru gidiyor o olay, bağımlılık bir süreç dün maddeyle alakasız adam yarın bağımlı olup çıkmıyor, onun için kesin surette uzak durmak lazım, sigarayı bile bir kere içen adam gelecek bir yıl içerisinde %60 bağımlı olur, hatta o oran daha yüksektir 1 kere içip de bi daha dokunmayan adam 1 tane gördüm çünkü ömrümde
Sosyal ağlarda paylaş

Hollandada yaşıyorum şuan ve belli oranlarda bazı maddeler serbest satılıyor isteyen alsın diye. Yani bi kere legal-illegal konusu göreceli bi kavram.

Doğada yetişen madde zaten, kullanmasını bilmeyen kahveden de kalp krizi geçirir. Midemi yormadığı için ben rahatlamak istediğim zaman içki yerine sigaramsı şeyleri daha çok tercih ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ha alkol ha ot. illegal diye öyle inanılmaz kafa yapan birşey falan değil ot. yani ESRAR İÇİYOR gibi tepkiler ergen tepkileri.
ot içmekle alkol almanın hiçbir farkı yok.

kimyasal insanın dünyasını değiştiren birşey evet doğrudur ama ot için denmesin artık şu. ot bağımlısı diye birşey ben daha görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...