Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stairway to Heaven (Climbing Towers)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bunca senelik hayatımda yükseklik korkum yok zannediyordum, eyfel kulesinin, empire state'in kenarından aşağı gayet rahat bakmışlığım var, uçakta hep pencere kenarı tercih ederim falan, ama şunu izlerken bi yamuldum hakkaten.
Mesaj tarihi:
senko said:

görünce daha tuhaf oluyor insan. bana klima takmaya gelmişlerdi, o dış ünite takılana kadar ben onlardan daha çok yorulmuştum aman bişi olcak diye.

aynen abi çok geriliyorum ben de, kendim çıksam gerilmem yani, ama başkası böyle balkondan sarkınca falan bile heyecanlanıyorum hemen sdfg
Mesaj tarihi:
Videonun sonuna doğru nasıl bir sessizlik, bir sükunet. Alcan yanına bir termos çay, takcan emniyet kancasını bi yere, sallana sallana 300 metrede içecen çayını gün batımına doğru :)
Mesaj tarihi:
Ben hala şeyi düşünüyorum;

O yükseklikteki ve incelikteki bir kuleyi nasıl diktiler, onu geçtik oraya tırmanan adamın yediği rüzgar, hatta kulenin yediği rüzgar ve sonucundaki sallantı vs.

Hem kule hem insan nasıl dayanıyor ?
Mesaj tarihi:
Biz giriyoruz o noktada devreye.. Karı kız az ama yaratıcılık bol netekim..

Helikopter ile taşıyorlar sanırım parçaları. Parça parça imal edip yukarıda uç uca ekleyerek yapıyorlar. Nat.geo tv'de geçen yıl böyle bi kule inşaatını göstermişti hatta. Böyle değişik helikopterleri var, pilot ayrı kontrol sağlıyor sabit durması için helikopterin, bide vinç sistemini kontrol eden eleman var.

http://coreengineeringservices.com/images/projects/exp/25000_kg_Helicopter_Lift2.jpg

bunun gibi ama değişikti o programdaki. Hatta kerestecilikte kullanıyorlar falan. Ormandan kesilen ağaçları alıp belirlenen yere götürüyor. Altı oyuk gibiydi hatta o helikopterin birinin.
Mesaj tarihi:
ee tamam da nasıl işte,

National Geographic'teki amaçsız gökdelen belgesellerinin hayranı olarak şunu biliyorum ki adamların en büyük sorunu budur yıllarca,

Şimdi bu nasıl desem; derdimi şöyle anlatayım

IIIII
IIIII
IIIII
IIIII
IIIII
IIIII

gökdelen böyle birşey diyelim ve bunda gerekli önlemleri alabiliyorlar rüzgar için falan filan tamam da bu direk hem dünyanın en yüksek kulelerinden biri, hemde

I
I
I
II
II
II
II
II

şeklinde birşey,

yani toprağa düz ağaç dalı bile gömsen incesinden oynuyor rüzgarda, bu kaç metrelik şey lan asdfasd

Zaten sallanıyor büyük ihtimal rüzgarda tamam da yüksek binalarda en üst katlarda duranlar bile sallantıyı hissediyorken, oraya tırmanan adam nasıl hissediyor bunu kim bilir.

Şukularını verdim ben yine de tırmanan adamların :D
Mesaj tarihi:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d9/KVLYPylon.jpeg

şu tarz kablolarla yere bağlıymış kule.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/KVLY-TV_tower%2C_North_Dakota_019.jpg
Mesaj tarihi:
Zaten bağlama gibi bişey olmazsa kendiliğinden yıkılır abi geç rüzgarı. Ufacık bi açı sapması olsa ne biçim etkiler, yatar direk. Üstteki gibi çelik halatlar ile denge veriyorlar, genelde 3 taraftan bağlayarak. Sacayağı misali.
Mesaj tarihi:
pylon diye aratın. bi temel döküyorsun, sonra belli bir yüksekliğe kadar vinçlerle yapıp gerekirse anteni helikopterle falan koyabiliyorsun.. yerden çekerek dikme de var. sonrasında ise kablöğ geriliyor, bağlanıyor. bitti..

o geçişler sıkıntı, düz çıkma olsa çıkılır da oradan buraya geç, şuradan buraya geç.. ı-ıh...

esas sorun ise İNİŞ!!
  • Yeni Oluştur...