aquila Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 tesekkurler fede, aklimizdan gecenleri kelimelere doktugun icin.
Osuran_boga Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 ^^^^ yav merak etme kimse inanmıyor zaten , inanan olsa ordu "hadi istemiyen gelmesin" derdi. en basitinden "halkı askerlikten soğutma" diye bi suç var daha nolsun.herkes mecburiyetten gidiyor sesini çıkarmadan bitsin kurtulayım diye.
Bone Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 fede said: BEYLER GENERAL GELMEDİ ASKERLİK DÜŞER daha 5 dakka var ama
LQRD_OLDURUCU Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 vatanını sevmeyenler için nasıl bir uygulamanız var zorla askere almak hariç? ya sev ya terket şansıda yoksa?
Osuran_boga Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 güzel nick :D ya sev ya terket olayı yalan zaten parası olan adam çıkar gider isterse istemezse gitmez evini zar zor geçindiren adam nereye gitsin
pinkporing Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 bone okuyupta adam olamamanın örneğini sergiliyorsun resmen,o kadar yazıpta ne anlatabildiğini kimse anlayamadı henüz,ben sana asker olamazsın veya okuyamazsın demedimki,okusanda askerde olsan bu zihniyetle,adam olamazsın demek istemiştim sadece!
hedegog Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Overseer said: vatan borcu kadar yapay sonradan yaratılma başka bi milli hissiyat aracı görmedim ben. hani o kadar yapay ki %90a sorsan 'ne borcu lan' cevabı alırsın. anlattım ya işte Atatürke borcun var, onun silah arkadaşlarına borcun var, rahat rahat oturduğun yerden "ne vatanı nan" diyebilcek kadar rahat olabilmen bile onlar sayesinde ayrıca hangi %90dan bahsediyosun sen etrafındaki 3-5 kişinin görüşlerini Türkiye'ye mâl etmeden önce bir düşün istersen
Suark Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 vallahi bizim birlikteki askerlerin %100'ü ne borcu lan diyodu şimdi. Vatan borcu farklı şekillerde icra edilebilir, ya saçmalıkları sıralarım da yaani. Bizim sadece asker ihtiyacımız yok mesela, doktor açığımız var öğretmen de aynı şekilde ne bileyim mühendis açığımız bile var şimdi. O zaman herkes 6 ay benim altımda emrimde çalışsın, 1 ay mühendislik öretim (lol) 5 ay ofisi temizleteyim?
CusTodeM Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Peki benim gibi cift vatandaslara da isliyor mu bu ?
Dennis Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Hala şurada "AMA GEREKLİ ARKADAŞLAR, ÜLKENİN ASKER İHTİYACI HEDE HÖDÖ" diyen arkadaşlar bana anlatabilirler mi, askerlik gibi çok zor, eğitim isteyen, güç, dayanıklılık ve sağlam psikoloji, bunların ötesinde de yetenek isteyen bir meslek için herkes uygun mu? Uygunsa bunları sağlamak için gerekli eğitim süresi nedir? Bu sorulara mevcut sistem çok iyi diyen, spor yapmamış arkadaşları toplatıp, 1 ay koşturup sağı solu temizleticem, son gün de yumrukları anlatıp sol direği göstericem. Sonra ringe çıkarız, o mantıkla ikimiz de boksör olduğumuz için eşitiz, problem yok.
Mino Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Bordo bereliler 3.5 sene eğitim alıyor. Bunun öncesi de var (komando temel, komando ihtisas) Her askerin komando ayarında olması lazım. Kurmay eğitimin yanında. Sivillerle bu iş olmaz.
pinkporing Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 tamam ben tartışmayı bırakıyorum ama,hayret ettiğim nokta ne kadar bilinçaltınız da şartlandırılmışsınız yahu,resmen tırsıyorsunuz elinize silah almaktan,ama bu işin temeline inmek lazım,insan doğasında var savaşmak,barışmak v.s hayvanlar da ise sadece güçlü olanın yaşadığı bir hayat kurgusu var,mesela bir kanişi vahşi doğa ya salsanız ne kadar yaşayabilir?örnek extrem oldu ama:) bide şunu düşünün eline hiç silah almamış bir devletin vatandaşı,bir savaş çıktığı anda temel silah eğitimi almış bir adamla aynı kefede olurmu,sorun dedenize babanıza gözü kapalı verin eline silahı,söküp takar silah numarasını bilir v.s tartışırız,konuşuruz ama bir gerçek bu topraklar da değişmez.eğer anadolu dediğimiz platoyu elimizde tutmak istiyorsak elimizde her zaman aktif silahlı kuvvet bulundurmak zorundayız,bakınız kıbrıs örneği,bakınız güneydoğu da süren örtülü savaş v.s bide şunu düşünün,30 yıldır devam eden bu çatışma ortamında,300*400 milyar dolar gibi bir rakam gitti deniliyor,şu anda bu para elimizde olsa neler yapabilirdik sizce?1930-1960 arası görece sakindi bu ülke ve her sene 2 ye katlıyordu kendini hem nüfus hem ekonomi olarak,yine önyargı v.s diyeceksiniz ama,kapitalist ülkeler veya egemen diyelim(kendimi komünist gördüm bu arada töbe töbe:S)çeşitli oyunlarla bu ülkeyi birbirine düşürdü. En basitinden menderesin asılması,sağ sol davası,hatta abartı diyeceksiniz devrim arabalarının dalga malzemesi yapılması bile dış güçlerinin işiydi.işte benim mantığıma göre hala bu ülkeye düşman çizmesinin basmamasının tek sebebi de davulla zurnayla askere uğurlanan gençlerde saklı,ölürsem şehit kalırsam gazi mantığıyla,yani resmen kutsal cihad a giden askerler gibi,ölümden geçerek gidiyorlar.bunun için bu ülkenin sırtı bu sebepden dolayı yere gelmez.
Dennis Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Ben temel askeri eğitim alınmasın demiyorum. 1 aylık, 2 aylık silah eğitimi alsın herkes. Ayrıca dediğin gibi o sorun 30 yıldır devam ediyorsa, bunun sebeplerinden biri yöntemlerin yeterince sorgulanmamasıdır. Elime silah almaktan tırstığım yok, ama askeri operasyon ve görevlerde yer alacaksam, kapsamlı bir eğitim istemek, yeterli teçhizat talep etmek benim en doğal hakkım. Kaldı ki savaşmak istemeyen insanlar olabilir. Bundan korkan ya da beceremeyecek insanlar olabilir. Herkesi zorla alıp daha sonra vatan aşkı hede hödö demek komik kaçıyor. Ölürsem şehit olurum, sakat kalırsam gazi lafını da çok tartışmak isterdim. Çok daha kapsamlı konuşmak isterdim ama yasalar engelliyor. Neyse.
huun Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 vatan borcu denen kavramı bu kadar kolay harcamayın bence. evet vatan borcu diye birşey vardır ve zamanı geldiğinde ödemek gerekir; ama artık devir değişti. türkiye'nin yemeden içmeden deli gibi asker toplamasına gerek yok. artık çevresinde sürekli savaş tehlikesi yaratan komşuları yok, artık teknolojiye ağırlık verecek kadar parası var vs vs vs topyekün bir savaş çıktı, ülke işgal tehlikesinde; imkanı varken askere gitmeyenin tek tek vurulmasında hiç bir sakınca görmüyorum. ha dediğim gibi mevcut şartlar altında devletin ordu yapısını gözden geçirmesi gerek bu da bir başka gerçek.
DeaN Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Sağ-sol çatışması dış güçlerin işi kesinlikle, bencede, kannımca da, % 1000000, % 1000000000
Bone Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 pinkporing said: tamam ben tartışmayı bırakıyorum ama,hayret ettiğim nokta ne kadar bilinçaltınız da şartlandırılmışsınız yahu,resmen tırsıyorsunuz elinize silah almaktan böyle tuhaf öneriler neden getiriyorsun onu merak ediyorum. bir şeyi bilinçaltında şartlandırmış olan varsa o da sensin. o kadar şey anlatıyoruz sadece "elinize silah almaktan korkuyorsunuz" diye mi yorumluyorsun? said: bide şunu düşünün eline hiç silah almamış bir devletin vatandaşı,bir savaş çıktığı anda temel silah eğitimi almış bir adamla aynı kefede olurmu niye illa savaşmak zorundayız? bu ülkenin politikacıları, elçileri, yurtdışı temsilcileri yok mu? onlar işini iyi yapsın, askere bile ihtiyacın olmaz. yok sen "illa savaşıcaz, illa asker basıcaz" diye gidersen, o zaman iletişim kuracak kişilerin önünü tıkamış olursun. said: sorun dedenize babanıza gözü kapalı verin eline silahı,söküp takar silah numarasını bilir v.s naptın zorunlu askerlik yapan herkesi komando yapıp çıkardın. benim dedem zorunlu asker değil direk askeri okulda okumuştu demiştim, o hayatta olsaydı bile dediğin şekilde her silahı gözü kapalı ezbere bilip kullanamaz. zaten o yüzden askeriyede farklı bölümler mevcut.
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 askere alınmak için başvurduktan sonra, bunu tecile çevirme imkanımız var mı?
sistolit Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 9 ay olarak eşitlik sağlanıyor yani bedelli askerlikte tarihe karşıacak gibi madem eşitlik olacak
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 huun said: topyekün bir savaş çıktı, ülke işgal tehlikesinde; imkanı varken askere gitmeyenin tek tek vurulmasında hiç bir sakınca görmüyorum. şuna ben de katıldım. askerlik uzamaz kısalmaz agalar korkmayın
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 bana kalsa gallia modeli askerlik koyarim cillop, butun okullarda kiz erkek demeden her vatandasa askerlik ve silah egitimi ver, universiteye gindelerede subaylik ve ucundan brans egitimi ver normal derslerin yaninda http://lh4.ggpht.com/_16As7I-9Fcc/S2cuauBiKJI/AAAAAAAAALE/eyej2zwGa0w/Valkyria_Chronicles_Development_Arts_cover.JPG askerlik soyle kizli erkekli olsa zaten genclerin %80 i bu kadar aglamaz safdssafd
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 sonra bi bakmışız askeriyede küçük küçük bebekler dolaşıyo komutanın ayağının altında
Biotar Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Yanlız o askeriye yi yıkarlar diyecem ayıp olacak demiyorum.
Öne çıkan mesajlar