Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2010 Referandum Sonuçları

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

üff ya
iktidar 4. maddeyi değişmez kılsa
Üstkimlikte yeniden birleştirse ülkeyi

Bertaraf etse BDP yi güneydoğuda,
agresif takılsa dış kaynaklı ülkelere pkk hususunda,
birde şu yolsuzlukları bitirmeye yönelse
üzerine dokunulmazlığı kaldırıp, kadın erkek eşitliği yasasında ve bu grev muabbetinde bir iki tweak'e gitse.

Vallahi oyum onlara.
Ama olmaz yapmazlar,dimi?
Sosyal ağlarda paylaş

Birisi Suarki cimdiklesin :D

O degil de dün aklima olabilitesi mümkün birsey geldi. Simdi bazi vaatlerle dogunun oylarini alan AKP, simdi de anayasa degisiklikleri secim sonrasina diye bir cikis yapti. Acaba diyorum secim öncesi baskanlik sistemini vaat edip, yine dogulularin agzina bal sürüp onlarin oyunu toplama gibi birsey güdebilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Zaman aşımı olayı olmadığını referandumdan önce de söylemişlerdi aslında ama net bir bilgi değildi. Güzel olmuş bu..

BDP nin bertaraf edilmesi için halkın bu tarafa çekilmesi gerek. Halkın bu tarafa doğru eğilmesi için de ülke genelinde "kürtler böyledir, kürtler kötüdür, k*rt bunlar" tadındaki milliyetçilikten daha çok ırkçılığa kayan söylemlerin değişmesi gerekir diye düşünüyorum. Özellikle bazı siyasi partilerin, hatta bir tanesinin bile diyebilirim, en çok nemalandığı nokta bu zaten.

Hatta şöyle bir olay yaşadık biz geçen gün, inegöl olayı gibi olucaktı ama çabuk söndü. Yıllardır aynı mahallede esnaflık yaptığımız kürt insanlar var, fırıncılık yapıyorlar. Gemlik'in tüm simit olayı onlarda dönüyor hatta, ve çok da temiz, iyi, dürüst insanlar. Fırının sahibinin çocuğuyla arka mahallede televizyoncunun çocuğu kavga etmiş oyun oynarken. 10-11 yaşında bahsettiğim çocuklar, normal bi oyun kavgası yani. Televizyoncu da görmüş kavga ederlerken, tutmuş fırıncının çocuğuna bi tane tokat atmış. Cocuk da babasına söylemiş, tabi adam da gitmiş neden tokat attın çocuk onlar kavga eder barışırlar gibilerinden bişey söylemiş. Fazlasını söylemediğinden eminim, öyle biri değil iyi tanıyorum. Vay efendim sen benden hesap mı soruyorsun diye televizyoncu dallama ülkü ocağından getir 9-10 adam, bas fırını. Akıllı olun bilmemne olun şöyle yaparız böyle yaparız falan diye. E fırıncılar da niye tepki vermesin, onlar da ne oluyor falan derken olay çıkıyordu. Allahtan esnaf çevresi olarak duyarlı bi mahalle de komşular falan noluyor dedi, huzurumuzu kaçırmayın falan filan derken kapandı olay.

Şimdi bu insanlar siyasi yapılanmanın bi kolu tarafından böyle olayların içine çekilince, karşılık vermek, tepki göstermek zorunda kalıyorlar. Tamam hepsi süper demiyorum ama genelde böyle bir şeyle karşılaşılıyor son yıllarda. E bu durum birikip birikip küskünlüğe, yüz çevirmeye, saf değiştirmeye kadar gidebiliyor. Bahsettiğim olay da türkiye'nin sadece bi ilçesinde dönen olay. Nerelerde ne yaşanıyordur kim bilir.

Bertaraf için gerekli olan diğer bi nokta da fakirliğin önüne geçilmesi. Yıllardır söylenilen kalıplaşmış şeyler ama bunlar önemli. Orada o durumda ben yaşasam, elektrik, su, iş sıkıntısı çeksem. Terör baskısı da bi taraftan. Televizyonu açıp türkiye'nin öbür ucundaki eğlence hayatını, rahatlığı, vs görsem, ben bile "noliy lan" derim. E yıllarca bu durumu yaşamak da bi yerde sorun çıkartıyor.

Böyle böyle şeyler işte.
Sosyal ağlarda paylaş

ülkücü aşırıların en az kürtçü aşırılar kadar aşırı olabileceğini, ülkücü aşırılarla hayati önemde bir sorunumuz olmadığı, dolayısıyla bize bulaşmadıkları için bilmiyoruz. ırk olayının böyle bir cover özelliği var işte. yaklaşık aynı tarafta durduğumuz ve aynı tarafa baktığımız için birbirlerimizin yüzünü görebilmek için ekstra bir çaba göstermemiz gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

12 Eylül'de yapılan referandumla kabul edilen Anayasa Paketi'nin en dikkat çekici değişiklik maddesi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yeniden düzenlenmesiyle ilgili maddeydi. Değişikliğin kabul edilmesinin ardından gözler, yasa değişikliğinin uygulanmasına zemin hazırlayacak olan kanun tasarısına çevrildi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HABERTÜRK TV Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü'ye yaptığı açıklama, "Çalışmayı artık arkadaşlarım tamamladı sayılır. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na sunarız" dedi. Tasarı aynı zamanda Pazartesi gününden itibaren bakanlığın internet sitesinden de yayınlanacak. Bu yolla toplumun farklı kesimlerinden görüş alınması ve tasarının tartıştırılması bekleniyor.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/554492-hsykda-yeni-duzenleme
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 yıl sonra ...
sir said:

yahu bi kere de ülkemin kendini "çağdaş" addeden insanları onurlu bi şekilde yenilmeyi, çemkirmemeyi, şapkayı önlerine koyup bi "ben nerde hata yaptım" diye düşünmeyi başarsınlar..yemin ediyorum dişimi kırıcam..ya da yok, yok, hayatımın sonuna kadar chp seçmeni olucam.

ama yok işte. illa belaltı vurmak, illa hakaret etmek, illa kendilerini allayıp pullamak ve diğerlerini aşağılamak zorundalar. böyle yaptıkça da kaybedecekler. 2011de de kaybedecekler, 2015te de kaybedecekler..bakın, referandumdan galip çıkan adam bile çıktı, göstermelik de olsa, üzdüğüm biri olduysa özür dilerim dedi. muhalefetten böyle bi özür gelir mi?

bir kere de sessizce dinleyin, kaçıncı yenilgi bu?daha kaç kez yenileceksiniz? daha kaç kez hayalkırıklığına uğrayacaksınız?

demokratik yollarla başa gelmeyi beceremeyenler sonuçta demokrasi düşmanlığına, halk düşmanlığına soyunuyo işte. hala eğitim-oy kıyaslamaları yapılıyo. ama herşey ortada, düştü maskeler. hayır çıksa da düşecekti zaten. ama iyi ki evet çıktı.

dün yalvar yakar olunan, üzerine titrenen, hayır için yalvarılan halka bugün "müstahak, aptal, satılmış" demek..bunu diyenler herkesten beter işte.

topiğe cevap olarak anlaşılmasın bu yazdıklarım, genel olarak tvlere çıkıp ahkam kesenler, twitterda, facebookta kendini zeki sananlar için burda da böle bi içimi dökeyim dedim.

neyse, sonuçta mutluyum.bugün uzun zamandır ilk defa türk olmaktan da, türkiyede yaşıyo olmaktan da gurur duydum. umarım yeni anayasa da söz verildiği gibi yapılır bi an önce.

http://i.onionstatic.com/avclub/6191/39/original/640.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

hala hsyk-kadrolaşma vs..bi kere üyeleri iktidar değil, meclis seçiyo. cumhurbaşkanı da seçiyo. yargıtay-danıştay-sayıştay da seçiyo. birinci derece hakim ve savcılar da seçiyo. kısacası, belki yüzbininci kez söylemiş olucam ama, hsyk'ya üye seçilme süreci daha demokratik hale getirildi, bu kadar basit.

http://i.imgur.com/9WBZt2a.jpg

necrolayandan allah razi olsun, uzun zamandir bu kadar gulmediydim asdffsd
Sosyal ağlarda paylaş

su salagin 7 yil once yazdiklarinin cogunun hala gecerli olmasi aciklimi yoksa manidarmi bilemedim

Laurelin said:

"halk cahil" ve bilumum tespit dogru, halk cok akilli ve bilinclide bokmu atiyor adamlar?, basbakanin mitinginde gorduk hayir demeyin diye tembihlemisler, turban sorununu bu chp nin cozucegine inaniyormusunuz diye soruyor EVEEEEEEEEEEEEEEET diye bagiriyorlar kendi bile guluyor cikan tabloya

bilinciszligin yaninda iktidar sevicilikte vardir bu millette, kenan evreni zamaninda elini opup methiyeler dizenlerin bugun YARGILANSIN diye evet cagirisi yapmasi manidardir, askeri mudehaleye herkez karsidir ama askeri mudehale sirasinda tankin onune cikanda goremessiniz, tamam baski vardida 12 eylul anayasasina evet diyenler uzaydanmi indi direk, madem bu kadar karsiydilar neden evet oyu verdin zamaninda, neden direnmedin ve demokrasi icin mucadele etmedin, neden o darbeyi yapanlarin is tekliflerini kabul edip beraber calistin, 12 eylul anayasasina hayir veripte surundurulen memurlar, ihrac edilen ve kariyerleri bitirilen askerler, beslenmeyipte asilanlar icin niye sesini cikarmadin diye sorarlar adama

bunun yaninda "halk cahil HERP DERP" tamamda, o cehaleti kapatmak icin ne yaptin?
kendi genel baskanin il il gezerken ve vakti yokken adamin secmen kutugunu bile zahemt edip kontrol etmemissin, karsi taraf hayir diyen aydinlari telefon ile tek tek ararken sen evet diyenlerle dalga gecmissin kafadan, hemen otekilestirmissin (tabi basbakanin hayircilar darbeci gibi danismanlarina sormadan yumurtladigi gaflari saymiyorum)

karsindaki adamlar turkiyenin her kosesinde orgutlenirken usenip senelerce guneydoguya gitmiyorsun bile bir donem senin oy depon orasi iken, zahmet edip ilce orgutlerine calisicak adamalri getirmek yerine tamamen burokratik yaklasip siaysi partiden cok devlet kurumuna benzer hantal bir yapi kuruyorsun, tabanina cosku vermeyi gectim tabanin seni surekli iteklemesine ragmen bir turlu orgut olarak harikete gecemiyorsun, genel baskanin il il kosturuyor pesine takilamiyor ustune ucuz muhalefet yapip aptal saptal afisler astiriyorsun

ama asil soru tabanda
AKP soyel kotu boyle kotu RERORORORO
cay sohbetlerinde seriat geliyro geyigine girip, facebookda abuk subuk guruplar kurup mob zihniyeti ile hukumetin pesine takilip yuh cekmek disinda ne yaptin?

daha basit soralim
elestirmek disinda ne yaptin?

adamlar daha orta okuldan gozunu kestirdigi ogrencilere kapagi atiyor, hucre modeli her mahallede orgutleniyor, parasi olmiyan ama universiteyi kazanmis ogrenciyi kapmak icin elinden geleni yapiyor, cemaat evlerini misal o mahalledeki diger cemaat uyesi esnaf besler, o ogrencilerin masrafini karsilar filan

bunlar boyle tum ulke capinda orgutlenirken zahmet edip dusmanini bile tanimaya calismadin, fetullah gulen rrerororro herkez der ama sorsan cemaatin organizasyonel yapisi ile ilgili zerre bilgisi yoktur

akp yi elestirir ama akp nin ic yapisi, orgut isleyisi ve bagintili oldugu kurumlarla filan ilgili gene zerre bilgisi yoktur, tamam karsindakini dusman ilan ettinde sun tzu fii tarihinde daha dememismi "hem kendini hem dusmanini tanimadan zafere ulasamassin" diye

kendini ne kadar taniyorsun?
sorsan chp liyim diye gezen biri omrunde ilce teskilatina ugramamistir misal, ilce baskani kim, nerde toplaniyorlar,, belediye meclisinde durum ne filan zerre bilmez

demokrasinin yapi tasi yerel yonetimlerdir, kaciniz omrunuzde bir belediye meclisi calismalarini takip ettiniz hadi onu gectim sorsan cogu insan belediyelerdede meclislerin oldugunu ve kararlarin burada alindigini bilmez

akp gitsin ister ama git sandik basinda bekle dersen zahmet edip gitmez, secmenle konus desen apartman altindan firlatir afisleri

ama en sinirlendigim nokta su

halk cahil tespiti dogru, ama bu cehaleti gidermek icin ne yaptinda tutmadi bunu elestiriyorsun?

fazil say arabeskten sikayet ediyor, turkiyede klasik muzigin gelismesi icin konser verip album cikartmak ve karsi dusunceyi otekilestirmek disinda ne yapmis misal?

begenmedigi muslum gurses kendini jiletliyen hayranlarina rock yorumlayip garbage, bjork filan coverlarken fazil say boyle bir sentezi denemismi?
muslum gursese akpci salak diyicegine muslumle ortak konser ayarlasa, iki farkli turu bulusturup o arabesk seven cahil cuhelalari caktirmadan klasik muzikle bulustursa daha cok ise yaramazmi?

hayir ama, emek vermek lazim ona

gunun birinde gokten inme isinla turk halkinin "gercek" anlamda cehaletten kurtulmasi daha mantikli ve guzel bir fantezi cunki, cahillik derken universite filan degil bu kafa yapisi tamamen, degisikliklere ve farkliliklara acik olmak, 21. yy da kulturel farkliliklarin tehditten cok kulturel bir zenginlik oldugunu kavrayabilmek, degisime olan direnci kirabilmek, farkli yasam tarzlarina saygi duymayi, farkli dusunceleri dinliyebilmeyi ogrenebilmek ve gercek anlamda laik olup mileltin inanclarini bir kenara birakabilmek, farkliliklardan cok ortak noktalarda birlesmeyi ve uzlasmayi ogrenebilmek, en azindan genel baskanini secim bolgesinde farkli, anakrada farkli konusmak zorunda biraktirmamak

ne gerek var ama buna, cahili egitmek egitimli olanin isimiki?, kendi kendini egitip gelsitirsin salak

kemal kilicdaroglu chp icin sansti direk, palpatine onder sav ve tutucu tembel orgutu ile isteksiz ve dahada tembel secmen tabani arasinda harcadilar adami

akp tabani cahil orasi okey zatende chp tabanindada iktidar istegi var ama zerre azim yok, calismayanada haliyle mama yok

bi 7 yil sonra internete giris izni parti merkezleri tarafindan verilen bir duzen gelmez ise gene hatirlatirim :p hos 7 yila nuke bile yiyebiliriz bu manyak yeni dunyada ama turkroachlar bi sekil kaliyor hayatta np (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

ya abi ne 2002 seçimi ne 2007 seçimi ne cumhurbaşkalığı seçimi öncesinde sölenenlerden farklı birşey söylenmedi.

ŞERİAT GERİLEME LAİKLİK

ama iktidar aksine en cumhuriyetcilerin kendini modern ileri gören zihniyetlerin yapamadığını yaptı.tüm avrupayı türkiyeye getirdi.

avrupa şampiyonaları formula 1 ler uefa ş.ligi finalleri dünya basket şampiyonası müzik organizasyonları expo da finale izmiri çıkartmak. vsvs vs

şu inönüdeki son metallica konserinde bile iktidar payı var.açıkcası avrupayı bu iktidarla gördü toplum ben işin bu boyutuyla ilgieniyorum acıkcası referandumla ne ilgisi var derseniz kısacası boş bir korku politikasına gerek yok izleyelim görelim.

HAHAHAH bu da baya komikmiş
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...