Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Sufi said: peki bu sağ-sol kamplaşmasını entropiyle mi açıklıycaz escobar? epic cevap olmuş bu tebrikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Sufi said: peki bu sağ-sol kamplaşmasını entropiyle mi açıklıycaz escobar? Bu kamplasmayi da asker yapiyor deme sakin :) Ortadoguda askeri acidan güclenme egilimi gösteren müslüman ülkelere neler oluyor bakalim. Dizginleri cekenler oldugu sürece 1 ileri 2 geri kürek cekmeye mahkumuz. Abdülhamid kafalilarin yüzünden Türkiye sadece Atatürk zamaninda itibar kazandi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 ben o durumu normalleştirmek için yazmadım boncum, sadece durumu filme aldım. dikkat etmişsen orada bi ibare kullanmışım: reşit olmamış demokrasi diye. bunu derken demokrasimizin birdün reşit olacağı umudunu taşıyorum. demokrasimiz ilerlesin de böyle abukluklar sıradanmış gibi görülmekten vazgeçilsin. yazarken mümkün olduğunca yanlış anlaşılmaları engelleyecek biçimde yazmaya çalışıyorum ama mutlaka bi yerlerden eksik bişeyler kalıyor. ayrıca ben hiçbir mesajımda "bundan öncekiler de yapmıştı, ne var?" demedim. bunu bana söylememiş olabilirsin ama ben yine de belirteyim çünkü yazın benden alıntıyla başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 @Ardeth Bana ulan diye hitap edicek adamla tartisma ortamina girmem, saglicakla kal. Beyinlerini zehirleyecek daha genc veya cahil birilerini al hedefine bir zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Vay be demek hala varmış 1980 dönemi ordusunun gerçekten sadece sağ-sol kavgasını önleyici bir unsur olduğunu sanan insanlar. Saygılar abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Sen zehirleneceğin kadar zehirlenmişsin zaten geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Kemik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Bone said: Rewendor said: Polis akademisinde AKP dışında oy verilmesi "yasak". Bildiğiniz yasak yani, yatılı olduğu için okul, sandıklar da devre devre yapılıyor, eğer bir sandıktan akp dışında oy çıkarsa o devre komple ceza alıyor. Şaka değil gerçek bu. bunun yalan olmadığı, gerçek olduğu nasıl ispatlanır? resmi olarak kolay kolay ispatlayamazsın, arkadaş olarak bize anlatıyorlar, ama resmi bir bir kurum ya da soruşturma geldiği anda tabii ki put kesilirler konuşmazlar. Konuşmaya kalksa kaybedeceği tek şey geleceği ve mesleği de değil çünkü, baştan mimlenecek polisi geçtim hiçbir kurumda iş bulamayacak. Hani bana bile sorsalar resmi bir kurumdan gelip iddiayı savunmam, reddederim muhtemelen. Adamlar ne yapsın? ya araya köstebek sokacan (ki bunu yapan da genelde polis olduğuna göre polise bunu yapmak için kimi kullanacan o ayrı) ya da bir şekilde kayıt falan ele geçirmen gerekir. Gayri resmi değil de kendi bilgin için bir ispat arıyorsan ankara polis akademisindeki öğrenciler arasında tanıdığın, arkadaşın (tabii sana güveniyor olması lazım) varsa ağzını yokla bir bakalım ne diyecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 sipeyskeyk said: Bone said: Rewendor said: Polis akademisinde AKP dışında oy verilmesi "yasak". Bildiğiniz yasak yani, yatılı olduğu için okul, sandıklar da devre devre yapılıyor, eğer bir sandıktan akp dışında oy çıkarsa o devre komple ceza alıyor. Şaka değil gerçek bu. bunun yalan olmadığı, gerçek olduğu nasıl ispatlanır? hayatımda böyle geri zekalıca bir iddia görmedim. terbiyesizleşmeden, kendini bilmezlik sınırını aşmadan düzgün konuş, önce insan ol, sonra da saygı nedir öğren. annen baban yetersiz kalmış, aile terbiyesi verememiş iyi yetiştirememiş belli, ama bu toplum içinde istediğin kibi at koşturabilmen için bir bahane değil. Bahsettiğim iddia birinci ağızdan polis akademisi öğrencilerinin anlattıkları, birbirinden bağımsız olarak 3 öğrenciden (ilki laf arasında geçti diğer ikisine farklı zamanlarda doğrulatmak için sorarak konu açtım, bana bile güvenmediler başta gevelediler bayağı) gelen bir durum. İnanmamakta serbestsin, gidip araştırabilir ya da hiç elleşmeden gülebilirsin. Saçma olduğunu düşünebilir, ama bunu da dile geirebilirsin, ama böyle durup dururken ortada sana söylenen laf bile yokken hakarete başlamak haddine değil. Tabii bunu sana bizim değil eğitiminde kifayetsiz kalan annenin babanın öğretmesi gerekiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 sir said: yasama, adı üstünde, yasa yapar. yargı, adı üstünde bu yasalara bağlı olarak yargılar, yasaların içeriğini denetleme veya değiştirme yetkisi yoktur. türkiyedeki yargı ise, yasaları takmadan kendi ideolojik angajmanına göre yargılıyodu düne kadar. dün, bu bitti işte. anayasa ve hukuğa göre karar veren yargıya "kendi kafasına göre" yapıyor mu diyorsun? yani mevcut yasalara aykırı işler yapan kişiler serbest mi bırakılmalı? zaten milletvekillerinin dokunulmazlığı demokratik değil, sen milletvekillerinin yasalar üstünde olmasını doğru buluyorsun? nileppezdel said: Yarın "tüm kürtleri ülkeden sürme" yasası çıkartmak isteseler, hatta referandum yapsalar demokratik olsa ve salt çoğunluk sağlansa o yasa geçecek mi? bi de bu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 36 sayfa tartışmışsını bi kere konsensüs dememişsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 bi de konjünktür var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 nedir son durum, sokabildiniz mi yururluge yeni anayasayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 sir said: yasama, adı üstünde, yasa yapar. yargı, adı üstünde bu yasalara bağlı olarak yargılar, yasaların içeriğini denetleme veya değiştirme yetkisi yoktur. türkiyedeki yargı ise, yasaları takmadan kendi ideolojik angajmanına göre yargılıyodu düne kadar. dün, bu bitti işte. Sir afedersin ama, bu muhteşem gurur ve zafer havası ıcınde yaptığın yorumun herköşesi patlak. Aynı şekilde, her yasada loophole vardır. olmasa bile bir sürü isnan kamu zararına olacak binlerce şeyi, usulune uygun bir şekilde yapabilir. gök kafesten istiklalin ortasındaki alışveriş merkezine. bugune kadar, sehirlerdeki kurullar mimarlık muhendislik odaları, usule uydurulmuş olduğu halde kamu zararına olacak yatırımları inşaatları uygulamaları rapor edebiliyor, danıstay dava acabiliyor, anayasa mahkemeside yerinledik sayesinde durdurabiliyordu. Öle "yasama yasar, yargı yargılar" diye yazmak kolay, yasa sanki güvenilirmiş gibi, her köşesi acıklarla dolu değilmiş gibi. hani yasama yasar yargı yargılar iken neden yürütme yürütmeden fazlasını yapıyor kısman girmiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 lovecraft0Z said: sağ sol kamplaşması doğru ama olayın bir şiddet sarmalına ve teröre dönüşmesinin ardında tamamiyle ordunun içinde yuvalanan derin odakların genellikle de sağ kesimde kullandığı militanlarla büyük küçük katliamlar ve ardından daha da profesyonel şehir şehir katliamlara kadar götüren bir süreci yaratması yatıyor. ardından solun intikam misillemeleri istenilen ortamı yaratınca daha da büyük neredeyse her gün süren insan avı ve cinayetler. derin odaklar karar vermedikçe hiçbir zaman sağ sol, kürt türk, dindar laik falan kamplaşmaları şiddete dönüşmez, istinsa olaylar haricinde.sakın zaten sağ sol birbirimni öldürüyodu kenan paşa geldi son verdi iyi oldu yanılgısına düşmeyin, çünkü cunta nın tamda istediği insanların bunu düşünmesiydi, tüm o provakasyonlar ve cinayetler bunun için örgütlendi kurtlar vadisi taraf versiyonu olmuş bu. polisin ve politikacıların tamamen etkisiz kalması, politikacıların koltuk sevdasına takılması, polislerin kendi içinde sağ-sol ayrımına girmesi gibi konular es geçiliyor. 12 eylül sonrası insanlar çok eziyet çekti ama ondan önce çok rahat bir yaşamları vardı, bu mudur. "cunta"nın istediğine karşı çıkabilmek için tüm devlet yönetimini iktidara teslim etmek gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Cuce said: sir said: yasama, adı üstünde, yasa yapar. yargı, adı üstünde bu yasalara bağlı olarak yargılar, yasaların içeriğini denetleme veya değiştirme yetkisi yoktur. türkiyedeki yargı ise, yasaları takmadan kendi ideolojik angajmanına göre yargılıyodu düne kadar. dün, bu bitti işte. Sir afedersin ama, bu muhteşem gurur ve zafer havası ıcınde yaptığın yorumun herköşesi patlak. Aynı şekilde, her yasada loophole vardır. olmasa bile bir sürü isnan kamu zararına olacak binlerce şeyi, usulune uygun bir şekilde yapabilir. gök kafesten istiklalin ortasındaki alışveriş merkezine. bugune kadar, sehirlerdeki kurullar mimarlık muhendislik odaları, usule uydurulmuş olduğu halde kamu zararına olacak yatırımları inşaatları uygulamaları rapor edebiliyor, danıstay dava acabiliyor, anayasa mahkemeside yerinledik sayesinde durdurabiliyordu. Öle "yasama yasar, yargı yargılar" diye yazmak kolay, yasa sanki güvenilirmiş gibi, her köşesi acıklarla dolu değilmiş gibi. hani yasama yasar yargı yargılar iken neden yürütme yürütmeden fazlasını yapıyor kısman girmiyorum bile. Şimdi biri gelir milli iradenin atadığı yargı mensuplarına nasıl güvenmezsin,vay statükocu,vay askeri vesayetçi diye başlar. Kim yargıyı kullanarak ayak oyunları yapıyorsa ona karşıyım,bunun AKP'li veya Kemalist olması hiç farketmiyor.Gerçek demokratlar için de farketmemeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 gerçek demokrat kriterimiz nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 gerçek demokratlar kahvaltıda kelogs corn flakes yerler ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 fede said: gerçek demokratlar kahvaltıda kelogs corn flakes yerler ;) müsli yiyenler faşist oluyor o zaman :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 sonuçları zamanla görmek en iyisi, işin iyi tarafı MHP bu kadar oy kaybetmeseydi ve Saadet AKP yi desteklemeseydi 58 gorulemeyecektı. Seçimden umutluyum bu yüzden ( gerçi babam mesela, hayatta chp ye oy vermem ben diyor ( hayır verdı kendısı ), bu tip oy kayıplarıda olacaktır ). Halkın tepkisine göre fazla abarttığı durumlarda yüksek ihtimalle geri adım atacaktır AKP. Yoksa zaten boku yedik, direk 4. maddeyi değiştirebilir adamlar şu anda =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 AKP'nin karsisinda ciddi muhalefet yapmayi beceren bir parti olsa umudum var diyicem ama.. Millet ciddi bir alternatif göremeyince basiyor oyu AKP'ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Vllahi KK gayet ciddi yapıyor muhalefetini, Baya çalıştı adamlar seçim döneminde bunun üzerine KK'da seviye düşürebiliyor-demagoji yapabiliyor ve neredeyse RTE kadar iyi yalan söylüyor. Şimdi tek gereken, kürtlerden yeterli oyu alabilmek, Saadet ve AKP'yi birbirine düşürmek. MHP zaten off durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 baraj %5 olsa misal, akp düşüş yaşar. oyum boşa gitmesin diye DP'ye, MHP'ye, BBP'ye, SP'ye vs oy vermeyen insanlar var. o yüzden demokrasi demokrasi diye tuttururken %10 seçim barajı gibi demokrasi önündeki ciddi bir engeli ağızlarına bile almıyorlar. demokrasinin bug'larını tercih ediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 %10 gerekli ama şimdi (rakam daha düşük olabilir, ama bir baraj olmalı ). Daha öncede konuşmuştuk bu konuyu burda, osmankılıcımıçaldı partisinin %2 oy alıp iktidara kafa tutmasını engelliyor =). Hem istikrar içinde önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Evet bir de bu baraj olayi var. Burda mi baska bir yerde mi okumustum hatirlamiyorum da, baraji en yüksek 2 ülkeden biriymisiz galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar