Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ehliyetsiz, alkollü: 2 Ölü.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Laorx said:

"haketmek" ne demek? şaka mısın sen? Biraz düşünüp yazın suraya.

hayır şaka değilim. Seagle çok güzel açıklamış.

Resmen davet çıkarmış, bile bile lades yapmış.

Kaldı ki hiç kimsenin başkasının hayatını boş yere riske atmaya hakkı yok. Girdiği şey ağaç değil masum başka bir otomobil de olabilirdi, başkasını da öldürebilirdi. En basidinden senin annen baban o sırada yoldan geçiyo olsa bunlar yüzünden bok yoluna ölebilir ya da sakatlanabilirlerdi.

Hani ilk vakası olsa yine anlaşılır ama alkolden daha önce ehliyetine el konmuş sabıkalı biri yani. Şunu yapacak umursamazlıkta olan insan zaten başına geleceği haketmiş, kendi edip kendi bulmuş demektir.

Trafikte alkollü kullanıp da ölenlere, makas atarak serseri gibi kullanıp ölenlere pek acımamak gerekiyor.

cool story(tu)

haketmiş şerefsizler ölmeyi, böyle devam.
Mesaj tarihi:
gereksiz duygusallık mantığın, düşünmenin önüne geçince "cool story" oluyor tabii.

alkollü alkollü üstüne bi de ehliyetsiz senin arabana çarpsınlar hayatını bi riske etsinler de ondan sonra iner söylersin sen de cool story diye.
Mesaj tarihi:
hatalı diyebilirsin, haketmiş diyemezsin. İnşallah ailenden biri bir hata yapıp ölür, haketmişti canım diye gezersin. Arkalarından üzülen bunca arkadaşı, ailesi varken böyle cibiliyetsizce konuşman çok büyük terbiyesizlik.
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

rewendor kız kardeşin varsa umarım hakettiği için ölür.

aptal aptal konuşmayın şurada. 20 yaşında kız ölmeyi nasıl hakedebilir?

kız kardeşim var, ama ehliyetsiz ve alkolsüz araba kullanarak kendini riske atacak kadar aptal, başkalarını riske atacak kadar da umursamaz değil. zorla ağır konuşturacaksın beni.

20 yaşında dediğin kız artık bir yetişkin, kanun, devlet, psikoloji önünde herhangi bir sakatlık engel ya da başka bir durumu olmadıkça kendi kendine yetebilecek bir birey. 10 yaşında çocuktan bahsetmiyoruz burada.

Yaptığı işin hem kendine hem de çevresine ölümcül tehlikesinin farkında, yine de yapıyor. Araba dediğiniz şey tabancadan daha tehlikeli, yıkım gücü daha yüksek bir araç. Üstelik de yaptığı ilk de değil, kim bilir kaç kere yapmış ki ehliyeti gitmiş, hala yapıyor.

Hani ağır konuşmayayım tanıdığınmış diyordum da "kız kardeşin" diye girince dayanamadım ben de, kusra bakma. Yoksa arkadaşın diye sinirlenmene hak veriyorum, zaten tepkim sana değil olayla alakasız olarak savunanlaraydı.

haketmekten kastım "oh iyi olmuş" değil "e kaşınmışlar, kaç defa da yapmışlar eninde sonunda olacaktı"ydı. Yanlış anlaşıldıysa tekrar edeyim, seagle zaten söylemişti.
Mesaj tarihi:
yahu işte iki ucu boklu değnek bu. böyle trafikte artistliğe kaçıp insanların hayatlarını tehlikeye atanları, alkollü araba kullananları vs ıslatıp ıslatıp dövesin gelir, ama kaza olup da bu insanlar öldüğü zaman tepkini dile getiremezsin. çok üzücü bir durum tabi ölüm olması, ancak cidden çok büyük sorumsuzluk alkollü araç kullanmak (kendi hayatını geçtim başkaları açısından).
Mesaj tarihi:
Laorx said:

Rewendor said:

Laorx said:

"haketmek" ne demek? şaka mısın sen? Biraz düşünüp yazın suraya.

hayır şaka değilim. Seagle çok güzel açıklamış.

Resmen davet çıkarmış, bile bile lades yapmış.

Kaldı ki hiç kimsenin başkasının hayatını boş yere riske atmaya hakkı yok. Girdiği şey ağaç değil masum başka bir otomobil de olabilirdi, başkasını da öldürebilirdi. En basidinden senin annen baban o sırada yoldan geçiyo olsa bunlar yüzünden bok yoluna ölebilir ya da sakatlanabilirlerdi.

Hani ilk vakası olsa yine anlaşılır ama alkolden daha önce ehliyetine el konmuş sabıkalı biri yani. Şunu yapacak umursamazlıkta olan insan zaten başına geleceği haketmiş, kendi edip kendi bulmuş demektir.

Trafikte alkollü kullanıp da ölenlere, makas atarak serseri gibi kullanıp ölenlere pek acımamak gerekiyor.

cool story(tu)

haketmiş şerefsizler ölmeyi, böyle devam.

Daha önce de (habere göre) alkolden ehliyetni kaybetmiş birisi bunu tekrarlıyosa bu sorumsuzluğun en büyüğüdür. Yolda 3 kişiyi öldürselerdi yine "vah vah" mı diyecektiniz? Bu kazayı yapmasalrdı muhtemelen tekrar alkollü kullanıp belki de başka birisini öldüreceklerdi, bu ihtimali düşünün bi de. Tamam vahim bi olay, hayatını kaybedenler için üzülüyorum ama ypılan sorumsuzluğun boyutuyla doğru orantılı bi sonuç çıkmış malesef.
Mesaj tarihi:
Pickles said:

alkol alıp trafiğe çıkmak cahiliyettir, başkalarının canını tehlikeye atma riskide bulunduğu için hayvanlıktır kabul edelim bunu

yanlış, alkol alıp çıkabilirsin trafiğe. Sadece ne kadar aldığına bağlı.
Mesaj tarihi:
ha bu arada, arkadaşınız öldü diye üzülmenizi anlarım, ama unutmayın bu ülkede arkadaşınız gibi alkollü bilinçsiz şekilde araba kullananların hataları sonucu kendi tanıdıklarını, üstelik de arkadaşınızın aksine hiçbir suçu hatası olmayan, "hak etmeyen" tanıdıklarını kaybedenler de var. Tek duygusal siz değilsiniz yani.
Mesaj tarihi:
Alkol alıp trafiğe çıkabilmen için promil sınırı var evet
Fakat bu sınır sayısal bi değer, abi ben kendimdeyim beni 10 bira etkilemez gibi bi değer değil. Unutmayalım bunu da.
Mesaj tarihi:
aktiftablet said:

Daha önce de (habere göre) alkolden ehliyetni kaybetmiş birisi bunu tekrarlıyosa bu sorumsuzluğun en büyüğüdür. Yolda 3 kişiyi öldürselerdi yine "vah vah" mı diyecektiniz? Bu kazayı yapmasalrdı muhtemelen tekrar alkollü kullanıp belki de başka birisini öldüreceklerdi, bu ihtimali düşünün bi de. Tamam vahim bi olay, hayatını kaybedenler için üzülüyorum ama ypılan sorumsuzluğun boyutuyla doğru orantılı bi sonuç çıkmış malesef.

ihtimaller ihtimaller, ihtimal ne demek? Hadi düşünelim, başbakana çarpabilir, belki birini kurtarabilir, üzerine meteor düşebilir. oo herşey olabilirmiş ama ölmeyi hakeder miymiş acaba? hmm.
Mesaj tarihi:
neyse başına gelmeyen anlayamaz.

ben 4 tane arkadaşımı kaybettim bu şekilde.

bir tanesi yan yana oynadığım takım arkadaşımdı, ve muhtemelen hepinizden çok biliyorum nasıl bir şey olduğunu.

usulüne uygun, kağıt üzerinde doğru şeyler yazıyorsunuz. Ama insan bazı durumlarda doğrunun ne olduğunu unutur. İnşallah böyle bir durumla karşılaşıp benim hissettiklerimi hissetmezsiniz ve hep böyle katı, sert kalırsınız.
Mesaj tarihi:
Laorx said:

ihtimaller ihtimaller, ihtimal ne demek? Hadi düşünelim, başbakana çarpabilir, belki birini kurtarabilir, üzerine meteor düşebilir. oo herşey olabilirmiş ama ölmeyi hakeder miymiş acaba? hmm.

kusra bakma da hem bu konuda ehliyetini kaybedecek kadar sabıkalı hem de arabasının kontrolünü kaybedip kendini öldürecek kadar alkollü bir insanın başkasını aynı şekilde öldürebileceğini "ihtimaller ihtimaller" diye geçiştirmenın hani en ufak bir mantıkla alakası yok.
Mesaj tarihi:
http://haber.mynet.com/detay/yasam/cesmede-kaza-2-olu/11644
http://www.haberler.com/cesme-de-trafik-kazasi-1-olu-1-yarali-haberi/
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=955670&Date=22.09.2009&CategoryID=77

lütfen bana karşı "ağır" konuşurken bunları yaşamış bir insan olduğumu da göz önünde bulundurun, ve bu kadar katı olmak yerine karşınızdaki insanların duygularını da hesaba katın.
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

neyse başına gelmeyen anlayamaz.

ben 4 tane arkadaşımı kaybettim bu şekilde.

bir tanesi yan yana oynadığım takım arkadaşımdı, ve muhtemelen hepinizden çok biliyorum nasıl bir şey olduğunu.

usulüne uygun, kağıt üzerinde doğru şeyler yazıyorsunuz. Ama insan bazı durumlarda doğrunun ne olduğunu unutur. İnşallah böyle bir durumla karşılaşıp benim hissettiklerimi hissetmezsiniz ve hep böyle katı, sert kalırsınız.

başıma geldiğinde senin gibi davranacağımdan ben de eminim. kimse zaten kendi arkadaşına "e napalım alkol almasaydı kullanmasaydı" diyemez, gayet doğal bu. Ama ülkede bu kadar yüksek bir trafik oranı varken içimizden birilerinin de benzer durumda sebepsiz yere alkollü sürücüler tarafından yaralanan ya da ölen yakınlara sahip olması, ve bu sebepten alkollü sürücülere sinir beslemesi de normal.

İlk mesajımda dediğim gibi başın sağolsun, hak etmiş lafı yanlış anlaşılmış düzelteyim, davet çıkarmışlar zaten, yazık olmuş. Ama hatalı oldukları da ortada.

Bu arada farkındaysan "kız kardeşinin de başına gelsin" diyene kadar hani sert bir şey söylemek istemedim hiç, sadece kendi fikrimi belirttim, orada da kendimi tutamadım ben de zaten.

Şanssızmışsın, başın sağolsun da, hepimizden çok senin bilmen gerekiyor alkollü arabanın zararlarını.
  • Yeni Oluştur...