di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Selamlar, Pazar gecesine kadar basit ama etkili bir flash oyunu yaratmam lazim. Gorsel materyalleri hazir bulmam sart cunku o kismiyla ugrasamam. Flash biliyor musun ? derseniz hayir derim ama actionscript'e asinayim en azindan =) Simdi bana uygulanabilir basit ama etkili fikirler verebilirseniz pek guzel olacak. Su anki is yogunlugum ile cuma gunu baslayip pazar gecesi birseyler cikarabilmem gerek. Hayat memat meselesi gibi birsey bu arada. Hatta takildigim yerde nasil diye sorabilecegim, yardimci olabilecek kimseler varsa cok makbule gecer. Su anda tower defense tarzi birsey dusunuyorum. Sizin de fikirlerinizi alabilirsem sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 + Yılan tarzı bişi olabilir; + sonra şu haritayı kesiyorsun ortada yaratık var falan % bilmem kaçını kesince bölüm geçiosun öle bişi olabilir; + şu nokialardaki Bounce tarzı bişi olabilir; + En basitinden labirentten adamı çıkartmaya çalışmak gibi bişi olabilir + mario veya dave tarzı bişi olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 ahmet abi ile şişe fırlatmaca yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 mevcut oyunlarda kullanılanlardan farklı bir şeyler mi istiyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 bildiğimiz ördek vurmacayı yap yaw :) tetris yap :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 flash sniper oyunları gibi birşey yapabilirsin. Baya popülerler ve stick figure kullanıyorlar. Büyük ihtimalle görselleri de hazırdır. Aslında stick figure kullanarak herşeyi yapılabilir, görselleri de dediğim gibi popüler olduğundan hazır bulunabilir heralde... Üstelik iyi yapılmışları baya eğlenceli oluyor, öyle bir dandiklik yok. Araya 1-2 cinematic ekle, film gibi oyun işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Yok hayir bilinmedik birsey istemiyorum. Benim aklimdaki tower defense tarzi birseyler mesela. Neden o derseniz yapilabilirligi ve gorsel zenginligi optimum oyun tipleri arasinda gibi bir izlenime kapilmis durumdayim. Stick figurler isimi gormez pek. Aklinizdaki sey bir facebook oyunu olsa oynar misiniz ? sorusunun cevabi benim aradigim oyunun ne oldugunu bulmakta oldukca etkili esasen. Az once ogrendim bu detayi =) edit : bir de demo olabilir gostermelik. cinematic falan gereksiz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 bi kere flash oyun diyosan hedef kitle ya çocuk, ya da yetişkin olacak. arası oynamıyor zaten. yetişkin olarak da facebook falan diyosan mesela flash oyun oynanmasının en büyük etkeni webden oynanabiliyo olması, yani executable bişey olmadığından iş yerlerinde oldukça rağbet görüyor. Dolayısıyla ilk olarak belirteyim ki zamana karşı oynanan flash oyunları bence amacına hizmet etmiyor. İyi başlamışsındır patron gelir.. Güzel bonus falan gelmiştir o sırada başka bişeyle ilgilenmen gerekir. Dolayısıyla dingin, daha mekanizmalı bişeyler olması en güzeli. Mesela forumda vardı bi ara sabriyle abanma. Oyun sadece bir tıktan ibaret, geri kalan herşeyi oyun yapıyor ama oynatıyor yani ufak da olsa bi algoritması bi tekniği var. Bu tarz bişeyler olmalı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Toss the Turtle http://www.newgrounds.com/portal/view/508440 kıvamındaki şeyleri de bi düşün =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 "etkili" demişsin de reklam işi için mi, öyleyse işin çok kolay. tower defense kastırır, bir sürü kriteri var. tetristen felan kolay gradius/r-type gibi oyunlar var. sağa doğru ilerleyen uçak meselesi. kongregate'te yapmasını da gösteriyorlardı o tip bir şeyi. ürünün sembolunden bir gemi yaparsın. karşıya da rakip olacak ürünlerin (firma değil) benzerlerini koyarsın, gelene geçene ateş eder. hatta loopa koyarsın, ölene kadar ne kadar puan toplarsa skor tablosunda gözükür vs. daha karışık bir şey istiyorsan işin içine rpg öğeleri koy. level atladıkça bölüm sonunda bir ekran açılır, elde ettiği puanları ve paraları toplayıp değişik upgradeler basabilir. hız upgrade'i, silah upgrade'i vs. 10-15 bölüm tasarlarsın o da olur. reklam işi için ise çok etkili ama basit bir oyun var. crimson room'u hatırlarsın belki. onun gibi bir şey yaparsın. adam ürünü kullanacak bir şey yapacaktır ama yapamıyordur. odada arar arar, kilitli şeyleri çözmeye çalışır felan uzun uzun uğraştırır, kısa ama akılda kalıcı şeyler koyarsın. ürün reklamı vs. yok reklam işi değil de kaliteli bir oyun yapmayı düşünüyorsan platform yapabilirsin. N gibi kısıtlı bir alanda hoplayıp zıplamalık bir şey olur mesela. ya da loopa alırım dersen gene mario gibi bişi olur, ölene kadar loop gider puan toplar. ben esas şeyi merak ediyorum. "Hayat memat meselesi" diyorsun da neden ne hakkında olduğunu söylemiyorsun? en azından fikir vermemiz kolaylaşır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Ben bu yaptigimi bir yere sunum olarak verecegim, bakin ben bunu 2 gunde 4 gunde yaptim, kassam daglari inletirim diyerekten, becerebilirsem, kotarabilirsem hayatim iyi yonde degisecek. O yuzden benim icin hayat memat meselesi zira su anda gayet boktan bir guzargahta seyir halindeyim. Bir de reklam degil amac. Bildiginiz eglence/oyun sektoru. Tower defense neden kolay ? Cunku map belli, path belli, tek level olmasi yetecek demo olmasi acisindan, gorsellik acisindan tatmin edecek, en basitinden zemine warcraft map editor ile yaptigim birseyi koyabilirim, ya da sc map editor ile yaptigim uzay temali bir background'u giydiririm ve hareket etmesi gerekmiyor o zeminin. Mouse ile unite kontrolu yok, belli bir time interval'da hareket edecek hersey vesaire vesaire. Yapimi kolay ama etkiliden kastim da bu esasen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 e bu söylediklerini onlar da biliyo olmıycak mı? sadece matematiksel kod yazıcaksın ki oyun dediğin şey ilk anlamda görsel ve estetik bi olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 bkz: ice tower. bkz: flash game tutorial. bkz: sample open source flash game. di usulu cevap verdim. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Gorsel ve estetik kismi tasarimcilarin isi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 reyou said: bkz: ice tower. bkz: flash game tutorial. bkz: sample open source flash game. di usulu cevap verdim. :D Benim gibi cevap verdin de ben onlari sormadim ki duduk =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 ritm oyunu yap dokunmatik hedeler için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 di said: Selamlar, Pazar gecesine kadar basit ama etkili bir flash oyunu yaratmam lazim. Gorsel materyalleri hazir bulmam sart cunku o kismiyla ugrasamam. 2-Flash biliyor musun ? derseniz hayir derim ama actionscript'e asinayim en azindan =) 1-Simdi bana uygulanabilir basit ama etkili fikirler verebilirseniz pek guzel olacak. Su anki is yogunlugum ile cuma gunu baslayip pazar gecesi birseyler cikarabilmem gerek. Hayat memat meselesi gibi birsey bu arada. 3-Hatta takildigim yerde nasil diye sorabilecegim, yardimci olabilecek kimseler varsa cok makbule gecer. Su anda tower defense tarzi birsey dusunuyorum. Sizin de fikirlerinizi alabilirsem sevinirim. reyou said: 1-bkz: ice tower. 2-bkz: flash game tutorial. 3-bkz: sample open source flash game. di usulu cevap verdim. :D http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a8/Face-kiss.svg/48px-Face-kiss.svg.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Escape from Lesbiland diye bi fikrim vardı benim. Yüzyıllar sonrası kadınlar eşeysiz üremenin yolunu bulmuş erkekleri avlıyolar falan biz kaçıyoruz işte son irkek olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 reyou, abi yine olmadi dedidin de konu dagiliyor, uzatmayalim. cok istersen msn'den falan sevisebiliriz ama =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Longshanks said: Escape from Lesbiland diye bi fikrim vardı benim. Yüzyıllar sonrası kadınlar eşeysiz üremenin yolunu bulmuş erkekleri avlıyolar falan biz kaçıyoruz işte son irkek olarak Olmaz lan o. Alinirlar utanirlar falan =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 evet bastıktan 2 saniye sonra çalışan bir laser olur, kadın wave i olur sürekli. 2 saniye sonra vuracağı için zamanlamayı da hesaplamak zorunda kalır oyuncu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 tower defense olayı bana zor geliyor. yani sidescroll shoot'em up'a göre daha zor. mouse ile kontrol demişsin de o kadar karışık bir şey değil, kongregate'in flash game tutorial'ında bile ondan bahsetmişler. istiyorsan tek bir looplayan levelda, 10-15 bölüm hazırlarsın. her bölümde düşmanlar gittikçe zorlar. sen uçak gibi bir şey oynatırsın. gelenlere ateş eder, yön tuşlarıyla hareket edersin. her bölümün sonunda puanların toplanır, shop kısmından upgrade satın alırsın. bir arka plan hikayesi koyarsın, her bölümde o hikayeden parçalar aktarırsın. 2-3 günde yapılabilecek temiz bişi diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sercio678 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 aynen mario tarzı bişeyler düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Sokoban yapması en kolay oyunlardan biridir heralde ya. Ona da bakabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Bloodless said: + sonra şu haritayı kesiyorsun ortada yaratık var falan % bilmem kaçını kesince bölüm geçiosun öle bişi olabilir; böyle bi oyun vardı çok eskiden, yılanlı fareli falandı galiba ismini bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar