Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SC Turkiye ile ilgili bir öneri


TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

Evet merhaba herkese

Turkiyede birçok oyun dalının oynanma durumu kalitesi ve gelişmesi ortada.Hepimizin bunun olmasında hatalarımız eksiklerimizde vardır.Broodwar da sanane zamanında olan ama sonradan bozulan atmosfer birlik beraberlik yerine tum toplulugun dagılması idi.Bir ülkede oyunun toplulugu nekadar düzenli ne kadar belli bir çatı altında olursa o kadar kalite ve başarı gelir.Türkiyede neredeyse her dalda bu sıkıntı var.Herkesin birşeyleri kendisinin başarma hırsı başkalarıyla ortaklaşa birşeylere imza atmak istememesi kısır bir döngüye dönüştürüyor sistemi.

Starcraft II bw ye göre çok güzel durumda.Daha ciddi daha düzgün sistemler mevcut.Türkiyede bu oyunu belli bir kalite seviyesine çıkartmak en azından bizleri mutlu edicek seviyede oynamak yine bizlerin elinde.Ben kimseye para kazanalım köşeyi dönelim demiyorum.Sadece benim gibi hobi olarak ilgilenelip bazı şeylerle mutluluk duymak ısteyen arkadaşlar buna hak vericektir.

Suan starcraft II de dağınık bir ama kalabalık bir piyasa var.3 Ana organizasyon var şuan onlarda

Sc2.iblogger
Paticik
TSL.Soulhex


Bu noktada benim teklifim.Bu 3 organizasyonu birleştirelim.herkes birşeyden vazgeçsin.Tek bir çatı altında tek bir site isimi olarak bir araya gelelim.Tüm türkiye Sc2 oyuncuları 1 siteye üye olsun burada oturup konusup organizasyon yapalım.Burada eğlenelim meetingler yapalım.Topluluğun dışında arkadasımız kalmasın.Sadece arkadaslık gruplarımız farklı olsun.Ama hepimiz aynı mahallenin cocukları olalaım.

Detayı su:

Paticik sc2 forumları arasında en kalabalik ve yeterli foruma sahip.Paticik Sc2 forumu adminleri forumu belirliyecegimiz siteye taşısın.Paticik Sc2 forumuna tıknaıldığında direk diğer sitemiz açılsın.Herkes paticikin diğer başlıklarında takılır eğlenir ama sc2 yi diğer arkadaşlara özel sitemizde oluruz.buradaki adminler ordada forumdan sorumlu olur.

S2iblogger haber ve editörlüte cok iyi arkadaşlar sc2 haberlerini cok güzel düzenleyip bilgilendirici oluyorlar.Onlarda belirlediğimiz sitenin haber editörlüğünden sorumlu olur türkiye sc2 ve dunyadan haberler ile portalımızın haber kaynagı olurlar.


TSL.Soulhex turkıyede kaynak ve cabaları ile lig yapıp turkıyede aktif oyunculugu ayakta tutan yenage arkadasımız.Bu arkadasımızın liginide www.iccup.com gibi portalımıza baglayalim.bu arkadasımızda liginden kendi heyetiyle sorumlu olur.Ligimiz sezon olarak devam edince haliyle doyumsuz bir serüvenimiz olur.Almanların BWCL sine turk TSL si rakip olur.Bizler kendi markamızı yaratırız.


Sonuç:

Herkes kendi işini yapmaya devam eder sadece bir başlıkta toplanırız.Bununla birlikte daha düzgün bir ortamda hepimiz eğleniriz oyunu geliştiririz ve bize özgü orjinal birşeylere sahip oluruz.Piyasa bunu okeylerse yetkili arkadaşlarda zaten bunun için gerekli girişimleri yaparlar.Sizler bunu onaylamasanız bile ben kendi takımımla kendi projelerimi uygularım.Amacım dediğim gibi türk sc2 camiasını belli bir düzende tutabilmek.Ben size böyle bir teklif ve öneride bulunuyorum.Gereğini teshiplerinize saygı ile arz ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Thraine_Numeheru said:

fikir güzel communitynin gelişimi açısındanda önemli bir hareket olur fakat alışkanlıkalrdan vazgeçmek zor geliyor pati dışında bir sitede sc muhabbeti falan.


pati dışındaki bi sitede değil patide olacak sanırım sc muhabbeti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paticik ilk açıldıgında da amatör ruhla açılmıştı, 10 senedir de amatör ruhunu korumakta, gelişelim büyüyelim paranın mkoyalım tribi olmadı ne karakedi zamanında ne şimdi zegna-dynamick zamanında (olduysa da benim haberim yok).
hep kendi halinde turk gamerları bir araya getiren bi komunite oldu. şurdaki çoğu insan canciğer olmasa da birbirini 10 senedir tanıyor, hatta yeni üye bile geldiğinde garipsiyor :d
o bakıma ne kadar güzel anlatılmış da olsa, paticik çatısı altında bana zor gözüken bir fikir.
sc bölümü bile keza halen oyunlar değil , Paticik.com Oyun Sunucuları / StarCraft başlığı altında konuşuluyor. ben öyle "pati forumuna tıklayınca ortak sitemize yönlensin sc orda konuşulsun" gibi bir durum olabileceğini de malesef sanmıyorum.
zaten öyle olduktan sonra "bakın burda da forumumuz var orda konuşalım" da yeterli olabilir. ama insanlar alıştı yıllardır paticik çatısı altında olmaya.
bir de forum konseptinin en büyük sorunu, nispeten aklı başında olduguna karar getirilebilecek insanlar, nispeten dallama oldugu belli insanlarla muhattap olmak istemez, benim şahsen paticiğe yazmamın, başka bir sürü foruma 5 yıllık üyeyken girip bakmamamın bile (alternatip,donanimhaber vs vs) en temel nedeni dallamanın az oldugunu , muhattabımın bana benzeştiğini bilmek. çoğu insan için de böyle oldugunu biliyorum. insanın oldugu her yerde tartışma tabiki olmak zorunda ama, en az oldugu yer gerçekten paticik. (wow bölümü hariç) ben forumu açıp birisini yazdığı bişeyi okuyup "bunu ben mi yazdım lan yoksa" diyorum bazen, bu da şahsen buraya girip okumama yazmama neden oluyor.
tabi güzel bir fikir sunmuşsunuz ama, açıkca kendi fikrimi söyleyim, böyle bir birleşme olsa, diger foruma geçildiğinde 3-5 tane hödük olacağına eminim, abuk subuk şeyler yazsalar. bir vakitten sonra girip okumaya bile erinirim.
paticiğin tam tanımı bu evet; "hödük barınamaz". gelip gidiyo arada tabiki ama kalıcı olmuyor dallamalar burda.
öte yandan yazından :d paticik bir subdomain versin lig portal vs ordan olsun fikrine de yanaşılacağını sanmıyorum, keza kimliklerinizi korumaya çalıştığınız görülüyor (mantıklı tabiki)
o bakıma zor bir birleşme fikri. olursa da hayırlısı diyorum.

bunu yazan : BaaL bu arada, arkadaştayım alışmışım giriş yapmadan yazmaya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de tüm SC communitysinin toplanmasından yana olsam da, herkes buyursun gelsin burayı forum olarak kullansın diyorum. Hani burdan yeni siteye yönlendirileceğimize, yeni siteden buraya yönlendirilelim olsun bitsin.

Biz tembel adamlarız, öyle sc bölümüne tıklayınca yönlendirilicez, turuncu fondeğişecek, mesaj gönder butonu değişecek, yeni üyelik falan almak gerekecek ohoo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de paticik olduğu yerde kalsın ama yeni bir site açılıp sadece tüm sc oyuncularına hitap eden turnuvaların düzenli yapıldığı, kuralların oturduğu ve sc2 ile ilgili diğer tüm konularında barındığı bir yer oluşturulabilinir. Yani forumların birleşmesine gerek yok, ki zaten üstte gördüğümüz gibi pek mümkün değil :) Sc oyuncuları elbette bu yeni sitede yine toplanır ve konuda bahsettiğiniz "sc topluluğu" kavramını yakalar diye düşünüyorum. Tabii ki bu yine site yönetimininde tutumuna bağlı. Mahalle ağzıyla abuk subuk konuşan tiplerden barınmalı yoksa o topluluk yine olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl olacağına karar verebilirsek, adminatörlere götüreyim konuyu.

daha önce soulhex ile fikir gündeme geldiğinde olumlu yaklaşmışlardı; ama ne yapabileceğimize karar veremediğimizden kalmıştı konu.

teknik olarak şöyle birşey yapılabiliyordu sanırım, tekrar sorarız bunu. Starcraft ana başlığı altına 3-4 tane daha alt başlık eklenebiliyor.

şimdi ben derim ki; güzel bir site yapalım ve o sitenin forum ihtiyacını buraya link vererek giderelim. görülmemiş, yapılmamış birşey değil daha önce başka bir domainden farklı domaine farklı hizmetler için link vermek. sonuçta devasa ebatta, teknik altyapısı iyi, uzun yıllardır türkiye'de bilinen, çok fazla kullanıcısı olan ve daha 10larca yıl ayakta kalma potansiyeli olan bir forum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bi sıkıntı olur.buranın tam anlamıyla haber yapma özelliği yok burda forum başlığı altında haberler görüşülüyor.ama ana sitenin haberleri bu kez altında 3-5 post olur.forum buraya yönlendirilir diğer sitede topluluk tutulmazsa diğer site sc2iblog gibi kalır.sc2iblog un suan sıkıntısı bu haber yapıo forumu boş kalıo buraya nazaran.ordaki kitle ile burdaki kitlenin kaynaşması başlı amaç.tabi bi mutabakat sağlanacak bi nokta bulmaya çalışmalıyız derim.türkiyede sc dendimi bir adreste bulmak herkesi çok güzel olur.throll heryerde var ama müsahade etmeyiz seviyenin düşmesine.zamanımız var birşeyleri gerçekleştirmeye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

Şöyle bi sıkıntı olur.buranın tam anlamıyla haber yapma özelliği yok burda forum başlığı altında haberler görüşülüyor.ama ana sitenin haberleri bu kez altında 3-5 post olur.forum buraya yönlendirilir diğer sitede topluluk tutulmazsa diğer site sc2iblog gibi kalır.sc2iblog un suan sıkıntısı bu haber yapıo forumu boş kalıo buraya nazaran.ordaki kitle ile burdaki kitlenin kaynaşması başlı amaç.tabi bi mutabakat sağlanacak bi nokta bulmaya çalışmalıyız derim.türkiyede sc dendimi bir adreste bulmak herkesi çok güzel olur.throll heryerde var ama müsahade etmeyiz seviyenin düşmesine.zamanımız var birşeyleri gerçekleştirmeye.


onlar gibi detaylar işte site yapılırken kararlaştırılabilecek olanlar. öncelikle forum olarak burayı kullanmanın ana fikir olduğunda hem fikir miyiz?

eğer öyleysek, ben de adminatörlere ona göre konuşacağım; çünkü ben şu anda ne dersem boş. o kadar boş ki; buradaki herhangi bir kullanıcıya, "hadi topla çadırını falanca yere gidiyoruz" diyemem.

sc2iblog'un madem bu tür konuların konuşulacağı bir forumu yok; TD), HWA, [LombaK]®, para, emek, fikir nerede? sadece senin ya da benimle olacak bir iş değil bu kalkışılan.

çok daha fazla insan bu konuda fikirlerini belirtmeden yapılacak başka bir yorum yok bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hemen yapmayalım zaten geniş bi mutabakat oluşsun.ozamana kadar düşünce alalım.HWA da bizimle birlikte hareket edecektir.Biz hwa ile birçok alanda birlikte hareket ederiz.Lombaklar bu toplulugun gelişmesini en çok isteyecek kitledir.sanırım biraz bayram arası oldu ehhe bu konuyu en üstte tutabilrisek.iyi olur


ben şunu söleyim.şimdi sc2iblog a abi kalk gelin derken.size yok abi siz kalın onlar size gelsin demek olmaz.orta yolda birleşmek gerek.nasıl buranın kitlesi oturdugu evi terk etmek istemezse onlarda istemez.yani onlara paticke gidiyoruz dediğimiz zaman. NİYE? der.Ama gelin ortak siteye gidiyoruz dedikmi.Ozaman farklı değerlendirirler.Diye düşünüyorum.Yada ben sölüyorum şimdi oranın yapımcı arkadaşlara bu konuya gelsinler bi konuşaım hep birlikte.Soulhexde buna dahil edelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...