Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigarayı azaltma önerisi ( ITS WORK! )


DeaN

Öne çıkan mesajlar

Selam

2 ay öncesine kadar minimum (10-15 dal / 24 saat) olan sigara içme durumumu sizlere nasıl maximum (2 dal / 24 saat)e düşürdüğümü anlatacağım.

Gerekenler:

1) Enflasyon ve zam:


http://www.tuik.gov.tr/Gosterge.do?metod=GostergeListe&tb_id=17&ust_id=6




2) Türk kahvesi:


http://www.seeklogo.com/images/K/kurukahveci_mehmet_efendi-logo-25DDB0D311-seeklogo.com.gif




3) Sosyal yaşamı azıcık sekteye uğratmak:


http://img105.imageshack.us/img105/8579/adszrt9.png




4) Cinsel ihtiyaç giderici siteler

5) Hipokondriasis ( Hastalık hastalığı )

6) Sigarayı bırakma düşüncesini kafadan silmek

Nasıl:

Sigara ihtiyaçı bilindiği üzere nikotin bağımlılığından kaynaklanır. Sigarayı bırakmak için nikotin bağımlılığınız ile uğraşmak zorunda kalabilir, sıkıntılı günler geçirebilirsiniz.

Ancak sigarayı azaltmak isteyenler için nikotin büyük bir problem değil. Hangi koşul ve durumlarda sigarayı içtiğinizi keşfetmeniz gerekir.

Kendimden örnek veriyorum, sigarayı hangi zamanlar tüketirim:
- Eski sevgiliyi düşündüğüm an
- Sosyal ortamlarda, özellikle sosyal ortamlarda kız sayısı ile sigara içme sayısı arasında doğru orantı her erkek için geçerlidir.
- Duyguların tavan yaptığı günün belli dilimleri ( güneşin doğduğu vakit, güneşin battığı vakit, gece yarısı )
- Küçük zevkler yaptığım vakitler ( film izlemek, kahve içmek, güzel ve doğal bir ortamda bulunmak )

İşte böylesine durumlarda yapmanız gereken bir çok şey bulunmakta. Sosyal ortamlarda her insan egosu gereği kendini kanıtlamak ve göstermek durumunda kalır. Bu her yaş dilimi için geçerli bir durumdur. Popüler kültürün etkisi altında büyümüş olan bizler, Tyler Durden'dan red kit'e her cool karakterin ağzında sigara gördük. Ancak durum öyle değil. Yapmanız gereken; sigarayı ağzınıza aldığınız her vakit, "sigara içiyorum" değil "ağzıma aldım" demenizdir. Bir müddet sonra beyniniz ağzınıza alma düşüncesini tiksinç bulacak ve karşınızda ki insanlarında size öyle baktığını sanacaktır, bu sosyal ortamlarda sigarayı azaltıcı bir unsurdur.

Duyguların tavan yaptığı zaman dilimleri çok tehlikelidir. Her insan günlük yaşantısının aralarında felsefi-sosyolojik-psikolojik arayışlar içerisinde olur ve fikir üretir. Böylesine zamanlarda bizler etkilendiğimiz psikolojik-sosyolojik-felsefi bilim insanlarını hep aykırı bulduğumuzdan (froyd, bakunin vb) sigara içmenin aykırı olduğunu da bildiğimizden o zaman dilimlerinde sigara içerek farklı karakterler olduğumuzu sanırız. Oysa gerçekler tam tersidir. Sigara kamyoncuların da içtiği, berberlerinde içtiği, sıradan insanlarında içtiği, kırathanelerde ki amcalarında içtiği, hayat kadınlarının da içtiği bir tütün ürünü olduğundan, sigara içmeyi o zaman diliminde bizi aslında basitleştiren bir unsur olarak görmemiz, bu zamanlarda içmememize yol açacaktır.

Eski sevgililer kısmı en zor olanıdır. Ahmet Kaya dinliyoruz farzedelim, kültürümüz de meyhane kültürü de var olduğundan içelim-kafa dağıtalım durumu mevcuttur. Bizde bu sebepten "ah ulan merve, ayşe, fatma..." diyerek sigaramızı içeriz. Burada ki etken sadece meyhane felsefesi değildir aslında, üstüne üstlük sözde sigara içerek, nirvana'ya yakınlaşmış gibi hissederiz o an, sanırız ki ateşli bir aşkın ardından ateşlediğimiz tütünleri içiyoruz. Hayır, giden sevgilinin ardından sadece ağzımıza alıyoruz. Bunu kafaya sokmak gerekir.

Küçük zevkler ise aslında en basit ve en işimize yarayacak olandır. Kahve+sigara kombosu meşhurdur, toplumun eğitim görmemiş veyahut az eğitimli kesimlerinde veyahut maddi açıdan düşük kesimlerinde ise bu çay+sigara kombosuna dönüşebilir. Bu keyiflerle sigara arasında ki var olan kombo ilişkisini sakın ama sakın yok etmeyin. Ama günün her saati de kullanmayın. Kahve + sigara kombosu veya çay + sigara kombosuna bayılıyorsanız, aşırı zevk alıyorsanız bu zevki bir gün dilimi içerisinde ki alma oranını düşürün. Günde bir kez kahve+sigara için ve her gün aynı saatte tekrarlayın. Böylece fazla sık da tekrarlamadığınızdan sabırla o saati bekleyeceksiniz ve daha çok zevk alacaksınız.


Teşekkürler
DeaN ( Corç k. )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...