BonePART Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Excel basinda felan degil bu isler ya. Basvuruyo ya herkes. Once Kendi tanidiklari cocuklari aliyolar. Kendi tez ogrencileri labaratuarda calismis cocuklar felan. Sonra esin dostun tanidiklarina geliyo sira. A dan B den torpil. En son yer kalirsa mulakatta dikkatlerini ceken bi kac kisiyi aliyolar. Aslinda cok sasirtici degil lisans gibi degil yuksek lisans. Derse giriyosun 4 kisi var. Butun goygoyculari doldurmazlar siniflara. Yane tek sikinti kisim bence umit verme olayi iste. Anlamiyorum a yada B okulunun bizim 150 lira basvuru ucretimize mi ihtiyaci var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 25'ten sonra hak ederek kazananlara geçiyor galiba ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 hala ales ales diye niye tuturuluyor anlamış değilim ales bağlayıcı birşey değil ales anlam ifade eden birşey değil ales bir adam seçme yöntemi değil ales sadece ve sadece önüne gelen başvurmasın diye konmuş bir sınav HOCA İSTEDİĞİNİ ALIR BUDA EN DOĞAL HAKKIDIR. yüksek lisans akademik bir çalışmadır ve bu çalışmaya uygun adayları seçmek hocaların hakkıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 mülakatta başbakanın adını mı sormuşlar? ahuahuahuahuahauhauhauha! o ne be? nasıl bölüm olm o? yüksek medya takibi falan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Ales Ales diye tutturulmuyor sen hala anlamadın sadece. Bak yine de Akademik Çalışmadır iddianla ilgili bişeyler yazayım. Ben Elektronik Mühendisliği okudum, üstüne MBA yapıyorum. İş hayatında yaşamakta olduğum şeyleri şu an teorik olarak pekiştirmektende büyük keyif alıyorum. Ancak akademik camianın "Tezsiz Yüksek Lisans" olarak adlandırdığı programın akademik çalışma olduğunu nasıl iddia edebilirsin ki? Israr ederek komik duruma düşüyorsun çünkü bazı Yüksek Lisans programlarının Lisans olarak belirli bir temeli olmayabiliyor ve farklı lisans programlarından gelen adaylar kabul ediliyor. Dolayısıyla temeli olmayan birisinin akademik çalışma yapması nasıl beklenebilir? Senin söylediğin şey şöyle bir örnekte geçerli olur; Elektronik üzerine Haberleşme Mühendisliği yüksek lisansı yapıyor olsaydım bunun içerisinde akademik değer taşıyan çalışmalar yapmam gerekirdi evet. Zaten bu kapsamdaki programlarda tezsiz seçeneği olmuyor ve adayların Elektronik Mühendisliği mezunu olması şartı aranıyor. * * * Evet gerçekten mülakat denebilecek gibi değil sorular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 tezsiz yüksek lisans programı dahi olsa, adı üzerinde, yüksek lisans. yüksek. yukarıda. herkes almak zorunda değil, tez olmasa bile, teoride bunlarda bir "bitirme projesi" tadında birşey var. bu arada mülakatta başbakanın adını sormak çok mantıklı olabilir. çünkü baya andaval insanlar da lisans bitiriyor, aha geçen gün kaç tane öğrenci vardı inönü mhp'ye geçse mhp'nin oyları artar diyen. kaldı ki herkesi almak zorunda değiller. hatta istemezlerse kimseyi almazlar. ales'e göre sıralamak durumunda değiller. tekrar söylüyorum. öğrencilerin bir kısmını hocalar önceden tanıyordur, ve seçer. buna torpil denmez. kalanını da mülakatta doldurur. ondan sonra da bölüm sekreterine verirler "şunları ilk 25'e getirecek şekilde ayarla" derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Abi o dedigin adam kayirma, haliyle torpil oluyor iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 "mülakat" denilen olayı zaten adamı tartıp tanımak için değil mi ? o zaman her türlü şirkette işe alımda da torpil yapılıyor. herkes tanıdığı ve sevdiği insanla çalışmak ister. herkes tanıdığı ve sevdiği insana ders vermek ister. kıytırık bir projeyi dahi beraber yaparken, hatta havale ederken ben inci sözlükten rastgele bi adam yerine seni tercih ederim. onlar da onu yapıyor. torpil, bir insana HAKETMEDİĞİ birşeyi vermektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Abi ALES'i herkes icin isin icine katmayarak zaten adaletsizlik yapmis oluyorsun. Bir de hocalarin isine yarayan adam bes para etmez bir tip olsa bile adam kayirdigi bir gercek. Benim universitemde krali yapiliyordu ki hemen her yerde var. Haliyle yine adaletsiz bir durum. Madem boyle ALES'i tamamen kaldirip ona gore adam secsinler. Hatta kendileri istediklerini yerlestirip sonra kalan bos kontenjani falan soylesinler. Milleti bu sekilde salak yerine koymanin alemi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 onu yapmaları yasal olarak mümkün değil, o yüzden böyle yapıyorlar. dışardan gelen bir y öğrencisinin, aynı okul/aynı bölüm mezunu olan x öğrencisine üstünlüğü olduğunu, veya yukarıda saydığım şekillerde üstünlüğü olduğunu görmek cok da zor değil. kaldı ki, zaten ösym'ye kalsa yüksek lisansa yerleşmek de merkezi sınavla olacak. ha bu arada ales herkes için işin içine katılmış. ales sınavı yüksek olup giremeyen var, düşük olup giremeyen var, yüksek olup girebilen var, ama düşük olup giremeyen yok. yani ales bir FİLTRE görevi görüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Bir de sen benim neler yapabildigimi biliyorsun, bu tip beklentilerinin olmadigi kisilerin arasindan beni secmen cok dogal ama beni, benimle is konusunda yarisacak adamlarin arasina koydugunda, arkadasligi da bir kenara birakirsan secimin cok farkli olabilir. Bunlarda da o sekilde olmali. Hoca tanisin tanimasin dusuk not alan ogrencisini kayirmamali. Yapamadin, beceremedin tekrar bir dene bakalim demeli. Hani adaletli bir sistem bu sekilde olmali. Ha illa adam gibi adam istiyorlarsa da mulakatta milletin canini cikarsinlar. Gikimi cikarmam mesela cunku herkes ayni muameleyi gormus olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Eğer senin arkadaşlar belge diye bunu koymuşlarsa ortaya zaten akademik ortamlarda pek tutunabilecek tipler değillermiş. Ben olsam ben de almazdım buna "proof material" diyip mızmızlanan adamı yüksek lisansa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 mülakat denen hadise köküne kadar subjektif bir olay ve hocaların bir tane temel kriterleri var programın hakkını verebilecekmisin. hocada o kanıyı uyandırman lazım. önümde yaşanan bir örnek,mülakat sırasında içinde 150 tane soru olan bir kova var her aday giriyor kovadan soru çekiyor cevapliyor sorular bitince kovaya çekilmiş sorular geri atılıyor. iki kız arkadaş 10 kişi ara ile giriyorlar ikiside aynı soruyu çekiyor ikinci giren birinciden daha iyi cevaplıyor ama birinci giren seçiliyor. seçilen kız bütün derslerine girdi bütün ödevlerini hazırladı tezini yazdı istenilen makaleleri hazırladı buna karşılık ertesi sene ikinci kızda kazandı ama o 3 ay dayanıp bırakıp gitti. hocanın bize kendini tanıt demesi sorulabilecek bütün sorulardan daha önemli şayet kendini akıcı bir dil ile düzgün bir şekilde tanıtamıyorsan verdiğin cevabın bir önemi kalmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 ales'ten 93 alıp akademik yeterliliğini ispat eden bir kişiyi neden bırakıyorlar? hayır ales'in akademik yeterliliğine inanmıyorlarsa neden ales diye bir sınav koyuyorlar? odtü'den bilkent'ten bazı hocalar benim ales'e girmemi istemişti. ilk defa duydum o sınavı. baktım ales'e. çok komik lan. ilkokulda yapıyorduk lan biz o soruları. acaba bu öğretmenler ilkokulda onları öğrenmedi de üniversite okurken mi öğrendiler? bu ales sınavı ne, kamera şakası felan mı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 di said: Bir de sen benim neler yapabildigimi biliyorsun, bu tip beklentilerinin olmadigi kisilerin arasindan beni secmen cok dogal ama beni, benimle is konusunda yarisacak adamlarin arasina koydugunda, arkadasligi da bir kenara birakirsan secimin cok farkli olabilir. Bunlarda da o sekilde olmali. Hoca tanisin tanimasin dusuk not alan ogrencisini kayirmamali. Yapamadin, beceremedin tekrar bir dene bakalim demeli. Hani adaletli bir sistem bu sekilde olmali. Ha illa adam gibi adam istiyorlarsa da mulakatta milletin canini cikarsinlar. Gikimi cikarmam mesela cunku herkes ayni muameleyi gormus olacak. hala "dusuk not" diyorsun ales e ales bes para etmiyen anlamsiz bir sinav, akli basinda olan hicbir hoca ales i basari kriteri olarak gormez, o yuzden boyle abidik seyler yapiyorlar daha temizide var, istedigi ogrencilere 90-100 basar, begenmediklerine mulakattan 10-20 cakar su geyiklerede girmek zorunda kalmaz hic ha olay Yuksek Lisans yapmak degilde tezsiz birseyelr kapiyim ise ozel universiteler her zaman devletten daha iyi, zaten devlette tezsizede gene iyi para evriyorsun ikinci ogretim olunca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 said: ales'ten 93 alıp akademik yeterliliğini ispat eden bir kişiyi neden bırakıyorlar? said: ales'ten 93 alıp akademik yeterliliğini ispat said: ales akademik yeterlilik http://www.gamesprays.com/images/icons/trollface-3078_preview.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 onu diyorum işte ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Viktor said: daha temizide var, istedigi ogrencilere 90-100 basar, begenmediklerine mulakattan 10-20 cakar su geyiklerede girmek zorunda kalmaz hic Hah işte aynen bunu yapmışlar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 GERGE said: Eğer senin arkadaşlar belge diye bunu koymuşlarsa ortaya zaten akademik ortamlarda pek tutunabilecek tipler değillermiş. Ben olsam ben de almazdım buna "proof material" diyip mızmızlanan adamı yüksek lisansa. ales'ten aldığı notun tam tersini mülakat puanı olarak verilmesi normal bir şey yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 ales den full puan alsan bu senin akademik olarak yeterli olduğunu gösterir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 her şey bir kenara bu notların bu kadar ORANTILI biçimde dağıtılmasının insana koyması çok normal bir gerçek yani insan azcık gerçekçi gösterir sonuçları gene istediğini alır da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 sonuçlar gayet gerçekçi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 alese akademik bilmemne deil diyen arkadaslara gmat ve gre oneriyorum alesin tam olarak karsiligi oluyo bu iki sinav dunyanin her yerinde sinavlar okullara giriste bi yontem olarak kullaniliyo ALES akademik deil rerore demeden once yurt disinada bi bakin tabi ki tek standart degil ama onlardan biri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 ales akademik başarı ölçmez ales önüne gelen mülakata girmesin diye bir ön temizlik aracıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 mülakatlar gerçekten y.lisans adayını tanımaya yönelik olsa tamam da alakası yok yani. büyük yüzde torpil üzerinden dönüyo ne yazık ki çoğu üniversite de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar