Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lisede son sene

Crysis

Öne çıkan mesajlar

Kardeşim; okulda durumu çok iyiydi, oturdu bir sene sabah akşam ders çalıştı, şan dersi alıp, keman, piyano vs. çalışıyordu hobi olarak bunlardan kıstı. Dershane evden 50 metre uzaktaydı, akşam 8'de geliyordu dershaneden eve, en iyi sınıftaydı vs.
Diş hekimliği kazandı İstanbul Üni.de .

Ona sınava hazırlandığı dönemde tek bir tavsiye verdim, o da kitap okuması yönündeydi.

Ne okursan oku, kitap okumak sana bir çok şey kazandırır. Eşek gibi çalıştığın süreçte bir yandan da sevdiğin bir şeyler oku, eğlencen o olsun. Faydasını görürsün.

Bir de para kazanmak istiyorsan diş hekimliğini de düşünebilirsin. İş bulma sıkıntısı çok daha az, kısa vadede getirisi çok daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Bir de para kazanmak istiyorsan diş hekimliğini de düşünebilirsin. İş bulma sıkıntısı çok daha az, kısa vadede getirisi çok daha iyi.

diş hekimi bi arkadaşla sohbet etmiştim bi ara. okunmaz bu meslek demişti.
bu işin piyasası genelde 2.5 milyar demişti. yan tarafta dahiliyeci 8 milyar alıyor sözde ikimizde doktoruz bide ben el emeği veriyorum demişti.
ne kadar doğru bilemem tabi
Sosyal ağlarda paylaş

Smarthan, kuzenlerim diş hekimi karı koca, kuzenim evlenip kocasıyla Adana'ya taşındı. Orada bir kaç sene hastanede çalıştılar, sonra biriktirdikleri parayla poliklinik açtılar (ikisi de aileden 0 destekle başladı işe) sonra işi baya büyüttüler orada, başlarını kaşıyacak vakit bulamıyorlar şu an, enişte de sürekli seyahatte konferans vs. veriyor.

Kuzenim 2. çoğuna hamile olduğu süreçte bir ev parası kadar parayı kazanabileceğini söylemişti. Gelirleri falan gayet iyi anlatmak istediğim.

Öte yandan benim İstanbuldaki diş hekimim Cağaloğlunda küçücük bir muayenehanede çalışıyor ve o muayenehanede de gayet iyi para kazanıyor, sürekli bir yerlerde tatilde üstelik sdaf.

Son olarak İstanbul Üniversitesi'nde annemin doktorlarından bahsetmem gerekirse, onlar zaten para basıyorlar.

Ha eğer özel hastane benzeri bir yerde maaşlı çalışıyorsa veya işinde ve esnaflıkta pek iyi değilse normaldir 2.5bin lira kazanması. Bugün ortalamanın üstünde bir para 2.5 bin lira yine.

Bir de canım çıkıyor dediği nedir? Kuzenim aşırı zayıf olduğu ve spor yapmadığı için uzun süreli ayakta durması yasak; o bile şikayet etmiyor, tek söylediği "başımı kaşıyacak vaktim olmuyor" ki bu iyi bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Crysis said:
edit: özel ünilerde okumayı burslu da olsa istemiyorum, ama devletle arasında çok fark varsa zorunlu okuyabilirim

Bunu yapma ama. Klasik liseli tribi özel üniversiteye gitmem, hele hafif de heyecanlı liseli solcuysa çocuk... İlerde pişman olursun. Şu konuda da tartışmıştık: http://forum.paticik.com/read.php?13,5032689,page=1 ; Bilkent, Sabancı ve Koç bir mühendis için devlet üniversitelerinden daha iyi yerler bence.

lisede burslu özel okul tecrübem oldu onun üzerine bi soğukluk var burslu okuma olayına karşı
ama bilkent en iyisi diyosan oraya girmek için uğraşırım
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

ahahahah tipik liseli zihniyeti
"bak 2 milyar yerine 5 milyarla başlamicaksam boşuna kastırmayın beni çalışmicam ha"

çalışmayacağımdan değil her türlü çalışıcam da o çalışmanın getirisi ne olucak onu merak ediyorum

ha daha össyi kazanmadan bunları düşünmem garip gelebilir ama öss+4 yıl üni okuyup üstüne işsiz kalıp epic fail yaşamaktan korkuyorum,

çevremdeki herkese soruyorum ama farkettim ki ben de arkadaşlarım öss'ye hayvan gibi kasıyoruz ama bu konularda hiç bi halt bilmiyoruz herkes atıp tutuyor ''bi abim var bilmenereden bilmemne mühendisi çıktı 10 milyar maaşla işe başladı'' falan diye türkiyede bu iş bu kadar kolay değildir diye düşündüğümden bu forumda da genelde birkaç yıl önce üniden mezun olmuş insanlar bulunduğundan bilgi verebileceklerini düşündüğümden açtım bu topiği

iyi ki de açmışım diyosunuz ki sen bilkenti burslu kazan, yüksek lisans yap(ki bunlar çok zor işler) ondan sonra 2 milyar maaş alırsan iyidir, e o zaman hacettepe tıp varken bilkent burslu elektroniği seçen arkadaşım feci durumlarda, ben onun kadar puan yaparsam onun yaptığı hataya düşmeyeyim
Sosyal ağlarda paylaş

Crysis said:

"roket adam" said:

ahahahah tipik liseli zihniyeti
"bak 2 milyar yerine 5 milyarla başlamicaksam boşuna kastırmayın beni çalışmicam ha"

çalışmayacağımdan değil her türlü çalışıcam da o çalışmanın getirisi ne olucak onu merak ediyorum

ha daha össyi kazanmadan bunları düşünmem garip gelebilir ama öss+4 yıl üni okuyup üstüne işsiz kalıp epic fail yaşamaktan korkuyorum,

çevremdeki herkese soruyorum ama farkettim ki ben de arkadaşlarım öss'ye hayvan gibi kasıyoruz ama bu konularda hiç bi halt bilmiyoruz herkes atıp tutuyor ''bi abim var bilmenereden bilmemne mühendisi çıktı 10 milyar maaşla işe başladı'' falan diye türkiyede bu iş bu kadar kolay değildir diye düşündüğümden bu forumda da genelde birkaç yıl önce üniden mezun olmuş insanlar bulunduğundan bilgi verebileceklerini düşündüğümden açtım bu topiği

iyi ki de açmışım diyosunuz ki sen bilkenti burslu kazan, yüksek lisans yap(ki bunlar çok zor işler) ondan sonra 2 milyar maaş alırsan iyidir, e o zaman hacettepe tıp varken bilkent burslu elektroniği seçen arkadaşım feci durumlarda, ben onun kadar puan yaparsam onun yaptığı hataya düşmeyeyim

Olsun, üniversite okuyup da iş bulamasan da en azından askerlik açısından rahat edersin. Ayların kısalmasından falan bahsetmiyorum ha, gidince ne demek istediğimi göreceksin. Fazla bir şey bekleme ama, elektronik mühendisi isen ampül değiştirirsin falan :)

Boş boş oturmak daha mı iyi? Geleceği kimse bilemez kolay kolay, ben dandik, adı sanı duyulmamış bir okul olsa da gidiyorum bu sezon mesela, yeniden çalışamamam çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Smarthan, kuzenlerim diş hekimi karı koca, kuzenim evlenip kocasıyla Adana'ya taşındı. Orada bir kaç sene hastanede çalıştılar, sonra biriktirdikleri parayla poliklinik açtılar (ikisi de aileden 0 destekle başladı işe) sonra işi baya büyüttüler orada, başlarını kaşıyacak vakit bulamıyorlar şu an, enişte de sürekli seyahatte konferans vs. veriyor.

Kuzenim 2. çoğuna hamile olduğu süreçte bir ev parası kadar parayı kazanabileceğini söylemişti. Gelirleri falan gayet iyi anlatmak istediğim.

Öte yandan benim İstanbuldaki diş hekimim Cağaloğlunda küçücük bir muayenehanede çalışıyor ve o muayenehanede de gayet iyi para kazanıyor, sürekli bir yerlerde tatilde üstelik sdaf.

Son olarak İstanbul Üniversitesi'nde annemin doktorlarından bahsetmem gerekirse, onlar zaten para basıyorlar.

Ha eğer özel hastane benzeri bir yerde maaşlı çalışıyorsa veya işinde ve esnaflıkta pek iyi değilse normaldir 2.5bin lira kazanması. Bugün ortalamanın üstünde bir para 2.5 bin lira yine.

Bir de canım çıkıyor dediği nedir? Kuzenim aşırı zayıf olduğu ve spor yapmadığı için uzun süreli ayakta durması yasak; o bile şikayet etmiyor, tek söylediği "başımı kaşıyacak vaktim olmuyor" ki bu iyi bir şey.

doğrudur yau. ben dişçimin yalancısıyım :P
Sosyal ağlarda paylaş

Diş Hekimliğinin bi numarası kalmadı artık zamanında çok para kazananlar oldu ama şu an mezunlar polikliniklerde günde 12 saat saçma paralara çalıştırılıyor..

Prestij desen o da yok tüm günün çingene pazarlığıyla geçiyo
-kaça yaparız toktor bey 70 olsa 60 yapsanız hadi valla cebimde para yok hasta getiririm size bakın
-HA.... LAN!

O yüzden hiç kasma bilgisayar oku paşalar gibi mühendis ol bi de yazılım master cart curt milletin salyasını da çekmezsin..
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:
Ona sınava hazırlandığı dönemde tek bir tavsiye verdim, o da kitap okuması yönündeydi.

Bunu yap yalnız. Paragraf sorularını 4 saniyede falan yaparsın, eşşek gibi hızlandırır okumanı. Hala var mı bilmiyorum da felsefe soruları da aynı şekilde.
Üniversitede de ister istemez bol bol okuyacaksın, her şekilde kar bir şeyler okumak. Ne okuduğun da çok önemli değil üstelik, kafanı dağıtsın yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Crysis said:

Tam olarak öyle değil. Doktor da mezun olduğunda, Tus'u kazandıktan sonra, 2-3 bin arası bir şey ile başlar. Uzmanlığı bitirene kadar da bu böyle kalır. Ondan sonra yükseltmen bunu yeteneğine bağlı. Sadece uzman doktor olunca daha fazla imkanın var yükselmek için, o da sadece daha az rakibin olduğu için bir mühendise göre. Maddi olarak o kadar büyük farklar yok. İyi bir cerrahın genelde her zaman daha fazla kazanacağı doğru ama o iyi cerrahtan da ülkede bir avuç var. Neredeyse hepsi 15-20 yıllık bir akademik kariyerden sonra o yere gelmiş hemde.

Dediğim şu ki: eğer mühendis olmak istiyorsan mühendis ol. Bilkent ya da Odtü gibi bir yerden mezun olursan mezun olur olmaz iyi işler bulabilirsin. 3 lise arkadaşım bu yıl Odtü Makine'den mezun oldu, üçü de Aselsan'a baş vurdu, GPA'sı yüksek olanı aldılar direk. Diğeri Philips'e girdi, öteki önce askerliğini aradan çıkarmaya karar verdi hala kısayken. Gazi mezunlarını birinci filan olmazlarsa değerlendirmeye alınmıyorlar bile. 2-3 bin arası bir maaşla başladı arkadaşlar mezun olur olmaz. Ne şeçersen şeç mezuniyetten hemen sonra 3000'den çok alamazsın. Ne olursa olsun yani.

Ben de İktisat'a gittim, hiç sevmedim, 3. sınıfta bıraktım. Şimdi Bilkent Hukuk'tayım baba mesleğini yapıp, babamın hukuk bürosunun başına geçmek için. Sırf para için şeçersen tamamen ters de tepebilir. Ankara'nın en iyi Anadolu lisesinden (AAAL) mezun oldum, ÖSS çok iyi geçmedi ama ilk 5000'deydim yine de. Başarılı öğrenci olmak ilerde üniversitede de başarılı olacağını göstermiyor. İlk önce yapabileceğine inandığın ve daha önemlisi yapmak istediğim mesleğe yönel. Ders programlarını incele, torrentten indirip ders kitaplarını incele. Kör kör, parasına bakarak şeçme. Parada çok bir fark yok.

smarthan said:

ben şeyi merak ediyorum. bazı kişiler mühendislik okuyup işletme üzerine master yapıolar. getirisi amacı ney bunun ? hani yazılım firması kurayım yada böyle bi firmada üst düzey falan olayım olayı mı ?

En basitinden, fabrika gibi yerlerde işçileri de işletme. Arge gruplarında şef olma filan.
Sosyal ağlarda paylaş

Mühendislik okuyup işletme masterı yapmanın bir artısı da "para" nedir, "hayat" nedir? sorularının cevabını öğrenebilmek.

Ben hariç tüm arkadaşlarım mühendis gibi birşey ve endüstri-işletme müh. olan 2 tanesi hariç hiç birinin hayatın zorluklarından, piyasadan, cebindeki parayı nasıl değerlendirebileceğinden, bir dükkanı nasıl ayakta tutabileceğinden ya da en basitinden nasıl politik olunacağından haberleri yok.

Hepsi idealist olarak yetişiyorlar, halbuki bugünün şartlarında idealler yaşamanızı sağlamıyor ne yazıkki.

Tüm topic için toptan birşey yazmak istiyorum; dünya üzerinde başkasının ağız kokusunun çekilmediği, yeni mezun olduğunuzda bol sıfırlı maaşla işe başlayacağınız, çatır çatır terfi edeceğiniz, sabah 9.00 akşam 17.00 çalışıp tatillerinizi düzgün kullanabileceğiniz rahat iş pek yok. İsterseniz uçak mühendisi olun, isterseniz doktor, isterseniz bahçivan.
Sosyal ağlarda paylaş

capul said:

Diş Hekimliğinin bi numarası kalmadı artık zamanında çok para kazananlar oldu ama şu an mezunlar polikliniklerde günde 12 saat saçma paralara çalıştırılıyor..

Prestij desen o da yok tüm günün çingene pazarlığıyla geçiyo
-kaça yaparız toktor bey 70 olsa 60 yapsanız hadi valla cebimde para yok hasta getiririm size bakın
-HA.... LAN!

O yüzden hiç kasma bilgisayar oku paşalar gibi mühendis ol bi de yazılım master cart curt milletin salyasını da çekmezsin..

Abi şu yazının elle tutulur bir yanı yok, pardon.

Bugün yazılımcıların durumu ortada, rekabet çok komik, özellikle Türkiye'deki yazılım piyasasında. Çingene pazarlığının kralı o sektörde dönüyor. Sizin 10 dediğinize başkası 1 diyebiliyor.

Hani diş hekimliği bayraktarlığı yapmak istemiyorum ama çok komik şeyler söyleniyor, ailemde 3 tane diş hekimi var, 2 tane diş hekimi arkadaşım var, samimi olduğum bir o kadar daha diş hekimi var; hepsi de işlerinden gayet memnunlar ve iyi kazanıyorlar, bir tanesi dese ki çalışma koşulları lalala, haklısınız diyeceğim.

Ha tabii iibf bitirip, kredi kartı satıcısı olan insanlar gibi diş hekimliği bitirip 3 kuruşa eziyet çekenler de olacaktır ama bu ne yazıkki hayatın gerçeği.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Mühendislik okuyup işletme masterı yapmanın bir artısı da "para" nedir, "hayat" nedir? sorularının cevabını öğrenebilmek.

Ben hariç tüm arkadaşlarım mühendis gibi birşey ve endüstri-işletme müh. olan 2 tanesi hariç hiç birinin hayatın zorluklarından, piyasadan, cebindeki parayı nasıl değerlendirebileceğinden, bir dükkanı nasıl ayakta tutabileceğinden ya da en basitinden nasıl politik olunacağından haberleri yok.

Hepsi idealist olarak yetişiyorlar, halbuki bugünün şartlarında idealler yaşamanızı sağlamıyor ne yazıkki.

Tüm topic için toptan birşey yazmak istiyorum; dünya üzerinde başkasının ağız kokusunun çekilmediği, yeni mezun olduğunuzda bol sıfırlı maaşla işe başlayacağınız, çatır çatır terfi edeceğiniz, sabah 9.00 akşam 17.00 çalışıp tatillerinizi düzgün kullanabileceğiniz rahat iş pek yok. İsterseniz uçak mühendisi olun, isterseniz doktor, isterseniz bahçivan.

peki hocam sen bu konularda bilgilisin.
bu şekilde yapmak mı daha mantıklı yoksa atıyorum ee mühendisi olup bunun üzerine master yapmak mı?
ilki daha mantıklı sanırım dimi. hani sırf teknik adam olucam demiosan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...