aquila Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Crysis said: edit: şimdi ben üniden iyi bir ortalamayla sıralamayla mezun olsam gidip adamakıllı bi master yapsam geri kalan insanlardan ciddi bir farkım olucak mı 2 milyar yerine 5 milyarla işe başlayabilecek miyim mesela? yoo işsiz bile kalabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 daha sınava 1 sene var adam mezun olmuşta maaş beğeniyor :) 3 öss tecrübem var ama sözelim o yuzden pek yardımcı olamıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 http://a.imageshack.us/img26/2086/ca3f9d27.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Crysis said: ben en iyi mühendislik bölümünü en iyi üniversitede okumak istiyorum, ona göre bir tavsiye verebilir misiniz Ahh ah liseli vaatleri :D Öss'yi bi kazan hele de... Sonracığıma: para kazanmak için üni okumaya gerek yok. Hiç bir meslek seni süper zengin yapmaz malesef. (istediğin şey süper zenginlik sanırım) Seni zengin yapacak herhangi bir iş de seni mutlu etmez (%90 ihtimalle kesin bir olay bu) Peki nedir bu süper zenginlik meslekleri? Ticaret ile alakalı herşey. Pazarlık yapmayı birşeyi pazarlamayı bilmen lazım tabiki bu olay için. Doğuştan gelen bir yetenek bu biraz da. Hatta örneğimi daha da güzelleştireyim: günlük asgari ücret veren bir mesleğe girsen yılda 200k tl maaşın oluyo ancak.... istanbulda güzel bir yerdeki 1 daire fiyatı bu da :/ Bu parayı kazanmak için çalışacağın zaman da cabası ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 aquila said: Crysis said: edit: şimdi ben üniden iyi bir ortalamayla sıralamayla mezun olsam gidip adamakıllı bi master yapsam geri kalan insanlardan ciddi bir farkım olucak mı 2 milyar yerine 5 milyarla işe başlayabilecek miyim mesela? yoo işsiz bile kalabilirsin. + asgari ücretle bir yerde paspascılık yapıp tekrardan öss ye de hazırlanabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 beyler tavuk geldi off sayfabaşı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 abilere git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 iyi bi dershanede iyi bi derece sınıfına girmek gerekiyor şu günlerden ders çalışmaya başlanmalı. günde en az 200 soruda çözmüosan en iyi üni falan unut. ha 200 soru çok şart değil ders çalışmaya ağırlık verirsin soruyu kısarsın. ama günlük en az 5 saatini ver şimdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Daha üniversiteye yerleşmeden bu master ve çok çok ileriyi planlama biraz abest. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 günde 5 saat falan abartı rakamlar. Çok odun olmak lazım günde 5 saat çalışmak zorunda kalmak için. Biraz zekiysen planlı programlı çalışmayla sonuca ulaşırsın. Dersanede ilk sınıflarda olman çok önemli. Ayrıca çalışmanı soru sayısıyla limitleme. Ders var 1000 soru çözülür ders var 100 soru çözülür yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 kusura bakmada 5 saat çalışmazsa şuanda (okul zamanından bahsetmiorum çalışamaz zaten.) biraz zor kazanır boğaziçi falan. yaz bittiğinde ygs de 140 net falan yapabilio olman lazım en az (benim 135 lerdeydi). bu yaz çalışmadıysan baya zor işin yani. ha ilk 1000e giriyim demiosan o başka. itü var elektronik 4000 lerden alıyor. ben fen lisesi bitirdim deneyimliyim ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 nerd ukalalığı beni öldürüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 ineklemeden ilk 1000 e giren varsa söylesin. elemana napması gerektiğini söylüyorum. aldığım cevaplara bak. bi tanesi ukala der dieri zekiysen yaparsın der bok yaparsın. (mevzu üni kazanmak deil. boğaziçine girme mevzusu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 günde 5 saat çalışıp ta boğaziçine giremeyen varsa zaten kessin kafasını .. ben çalışmıyorum girmiyorum.. beyin bedava. o.O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 burda herkes kendini çok zeki sanıyor. "ben çalışsam yapardim yau" demek kadar saçma salak bi laf yok. önemli olan zaten çalışabilmek. esas bu yani. öyle kolay değil. günde 5 saat çalışmayıp girebilen varsa kessin kafasını.(boğaz içi elektronik müh. den bahsediyorum) zatn dershaneler ağustosta başlar. günde 5 6 saat ders verirler. bunun yanında eve gidip 3 saat civarı çalışırsan yeterli. 3 saat 5 saat deyince çok geliyor size çalışmadığınız için. öyle değil. zaten dediğim gibi iyi bi dershanedeysen 5 6 ders yaptırırlar. test mest verirler. çalıştırırlar yani seni. hepsini geçtim derse oturursan eğer 3 saat çok hızlı geçer. hiç kitap açıpda ders çalışmamış bi insana çok gelio doğal olarak 3 saat. bunun yanında şu açıdan bakın. dershane 9 da başlayıp 1.30 da bittiğini varsayalım. kafana göre gezdin tozdun. akşam 9 oldu. bi zahmet otur artık 3 saat çalış. 12 de yatarsın.bu açıdan bakınca 3 saat aslında hiç bişi olmadığını anlıycaksınız. bide dediğim gibi ilk 1000 e girmek kolay değil. burdaki elemanlar girmiş gibi sallıolar yok şöyle yok böyle. beni dinle sen hatta beni de dinleme dershanedeki hocalarını dinle. bu arada 5 saat çok geliyor size. benim bazı arkadaşlarım vardı adamlar gece gündüz çalışıolardı. yani ciddi manada okuldan çıkıp direk gece 12 lere kadar çalışanlar vardı. adamlar ilk 100 e girdiler işte.yani böyle tiplerin her fen lisesinde en az 10 tane olduğunu hesapla. sen bunlarla yarışıcaksın sınavda. kimse çalışmadan kazanamaz bi yeri. gözünü korkutmak için falanda söylemiyorum ama işin ciddiyetini anla yani. ha tabi senin en iyi üni en iyi bölüm lafından yola çıkarak konuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 gecko said: aquila said: Crysis said: edit: şimdi ben üniden iyi bir ortalamayla sıralamayla mezun olsam gidip adamakıllı bi master yapsam geri kalan insanlardan ciddi bir farkım olucak mı 2 milyar yerine 5 milyarla işe başlayabilecek miyim mesela? yoo işsiz bile kalabilirsin. + asgari ücretle bir yerde paspascılık yapıp tekrardan öss ye de hazırlanabilirsin 2 yıllık iş tecrübesi >>> y.lisans Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Crysis said: ben en iyi mühendislik bölümünü en iyi üniversitede okumak istiyorum, ona göre bir tavsiye verebilir misiniz edit: özel ünilerde okumayı burslu da olsa istemiyorum, ama devletle arasında çok fark varsa zorunlu okuyabilirim En iyi mühendislik diye bir kavram pek yok. Kişiye göre değişir. Bilgisayarın Türkiye koşullarında diğerlerine göre kötü olduğu bir gerçek ama. EE ya da Makine şeç eğer işini yapıp para kazanan mühendis olmak istiyorum diyorsan. Bilgisayarda da başarılı olabilirsin ama daha zor, iş daha az çünkü. Ama hedefin sadece paraysa bir İktisat mezunu daha fazla kazanır iyiyse ama mühendisin de iş bulması daha kolay. Mühendislik okunacak iyi üniversiteler şunlar (Kendi beğeni sırama göre yazıyorum): Bilkent, Odtü, Sabancı, Koç, Boğaziçi, İTÜ, İzmir Yüksek Teknoloji. Mühendislik eğitiminde olanak çok önemli. Bu nedenli öncelikle Bilkent'i tavsiye ederim. Hem Bilkent Cyberpark var hem de özel okul olduğu için son teknolojiye rahatça ulaşabiliyorsun. Ondan sonra Odtü en iyisi. Hocaları, eğitimi ve teknokent'i ile. Sabancı ve Koç da özel okul oldukları ve bir mühendise gerecek olan teknolojiyi, imkanları daha rahat sağlayabilecekleri için tercih edilmeli. Gerçi öğrenci olarak bu teknokentlerden pek faydalanabilmek için epey başarılı olman gerekiyor. Bunların hepsi mühendislik yapmak istiyorsan ama. Eğer hedefin akademik kariyerse hiç düşünme Boğaziçi ya da Odtü yaz. İktisat için işler daha farklı ama. Üniversite her zaman kişiye göre ikinci plandadır. Üniversitenin sana tek katkısı ilk mesleğin olur ama 5 yıl sonra nerede olacağını tek belirleyen sen olursun. Yine iyi bir üniversiteden çıkman lazım tabii ama mühendislik kadar hayati değil işte. Şu üniversiteler iyidir, rahatça gidilebilir: Boğaziçi, Koç, Bilkent, Odtü, Sabancı, Galatasaray, İstanbul, Hacettepe. Eğer iktisata gidersen bir sürü dil öğrenmen, MBA yapman gerekir. Ama önce iktisat bitirip sonra MBA yapman işletme okumaktan çok daha iyi olur bence. smarthan said: bide dediğim gibi ilk 1000 e girmek kolay değil. burdaki elemanlar girmiş gibi sallıolar yok şöyle yok böyle. beni dinle sen hatta beni de dinleme dershanedeki hocalarını dinle O kadar da zor değil. 384. oldum ben pek çalışmadan. Gerçi dil puanımla oldum ama olsun :) Sayısal için 5-6 saat çalışman lazım günde ilk 1000'e girmek için. Crysis said: edit: özel ünilerde okumayı burslu da olsa istemiyorum, ama devletle arasında çok fark varsa zorunlu okuyabilirim Bunu yapma ama. Klasik liseli tribi özel üniversiteye gitmem, hele hafif de heyecanlı liseli solcuysa çocuk... İlerde pişman olursun. Şu konuda da tartışmıştık: http://forum.paticik.com/read.php?13,5032689,page=1 ; Bilkent, Sabancı ve Koç bir mühendis için devlet üniversitelerinden daha iyi yerler bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 GERGE said: O kadar da zor değil. 384. oldum ben pek çalışmadan. Gerçi dil puanımla oldum ama olsun :) Sayısal için 5-6 saat çalışman lazım günde ilk 1000'e girmek için. zor deili okuyunca tam atar yapacaktım da sonradan gerisini okudum farklı bişi demedim bende.sonuçta sayısaldan bahsediyoruz. desteklemen yeterdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Düzenli çalış!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 O değilde ilk 1000'e babayı girersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 hangi lisede ve dershanede olduğuna da bağlı tabi durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ben&Jerry's Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 bahçeşehir de mimarlık oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 benjani said: http://a.imageshack.us/img26/2086/ca3f9d27.jpg ahah bu çok iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar