jonq Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Oce4n said: yok böle bişiy bide :/ 97 senelerinde internet yoktu be insaf. :p Türkiye Internet'e ilk bağlantısını 64kb olarak 1993 yılında ODTU'den yaptı. Gerisini sen araştır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Kanuni said: Sende bizde net yoktu evet ama az daha arastir bulacaksin :) Eq zamanlarinda eq : wow , uo: knight online gibiydi uo dan eq ya gelen arkadaslar derdi bunu, derdim hadi uo deneyelim merak ediyorum hepsi aman ha uzak dur sakin, cok basit gelir sana vs derlerdi. Bosverelim gecmisi muhim olan gelecek zaten. pklardan bir iki dayak yiyen kaçıyordu zaten oyundan normaldir o zamanında eqden uoya gelen ve hardcore pvp peşinde olan çok adam vardı atlanticte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 eq benim bildiğim pve carebear oyunu niye uoyla karşılaştırıyosunuzki dfbdfb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 http://forum.paticik.com/read.php?49,995218 bu ve benzeri zibilyonca anı var herkeste... ama şunu diim ea uo yu nası rezil kepaze ettiyse bu oyun da bok gibi olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 internet uo için çıkartıldı ki? ondan önce kullanılmıyordu. . http://imgur.com/Rk8oc.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 96-97 de millet manyak gibi mavraboardda geyik döndürmekten online oyun oynamıyordu evet.. ama internet yoktu demek baya komik kaçıyor türkiyeye internet bizim ev ile geldi demek gibi bişey ;p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 bbs'te l.o.r.d vardı internette oynadığım ilk oyun oydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Oce4n said: Uo'nun ilk aşk ile alakası yok yalnız. Tarihte parmakla gösterilebilecek ilk mmo'dur bu uo. 97 senesinde çıkmış birşey. 97 senesinden güzel grafik de bekleme o yüzden boşuna :D Ama: uo'nun sistemi en güzeli. Bahsettiğin swgdeki o olayları düşün hatırla aha onların aynısını hatta daha fazlasını uo'da yapabiliyorsun. (yapamıyosun tabiki aynısını da.. :p ) Uo'yu böyle bir oyun olarak düşün yani :D Çünkü gerçekten öyle. Günümüzde de hala uo'nun o harika sisteminden daha iyiyi bırak, benzer bir oyun bile çıkamadı. Uo'dan daha iyi oyun demiyorum, uo'nun sisteminden daha iyi bir sistem çıkamadı diyorum sadece. Çıkarmaya çalıştılar, fail oldular hep... Mmo'ya uo ile başlayan herkes de doğal olarak böyle bir sistemi yeni çıkan oyunlarda göremediğinden sürekli bi eksiklik hissettiler : Sonra da rage olur işte bööööle. burda çok abartmışsın. uo ilk mmorpg değildir, ama "parmakla gösterilebilecek ilk mmo'dur" demeye neden olan direk nahsi geçen "ilk aşk" olma mevzusudur. türkiye'de uo oynayan kişilerin çoğunluğunun oynadığı ilk mmo hatta ilk multiplayer oyun. dövüşlü irc gibi bişi uo, arkadaşlarla birlikte oynayınca, ve yeni arkadaşlar edinince oyun "of abi şahane ya" boyutuna geliyor. oyun 97'de çıkmış olabilir ama ilk çıktığında çok eksik olarak çıktı. cidden çok eksikti. zaten oyun sitelerine baktığınızda ilk ultima online'a çok düşük puan verilmiş, yeni çıkan ek paketleriyle özellikler eklendikçe verilen puan artmış olduğunu farkedersiniz. oyunun güzel yanları var. istediğiniz yere girip çıkabiliyorsunuz, skill based olunca kafanıza göre karakter tasarlayabiliyorsunuz, item üretip insanlara satabiliyordunuz, balık avlıyabiliyordunuz vs... ancak oyun çok boştu, quest sistemi bile yoktu, her şeyi oyuncuya bırakıyordu. "oyun" oynamak istediğinde pek keyif verecek bir oyun değil. illa belli bir arkadaş ortamı oluşturabilmek lazım. ki eminim "of abi şüpel, gelmiş geçmiş en iyi mmo uo'dur" diyenlerin mutlaka geniş bir arkadaş kesmi vardı uo'da. piyasa'da oyuncuya geniş olanaklar sunan bazı mmo'lar var. örneğin eve, ao, aoc, swg. housing, guild kurma felan önemli şeyler. ama wow, eq, daoc'un da önemli yeri var, her ne kadar çok serbest oyun olmasalar da, çok şahane özellikleri vardı ve oyuncuya eğlenceli zamanlar sunuyordu. o yüzden "gelmiş geçmiş en iyi mmorpg uo'dur, hatta tek iyi mmorpg uo'dur" tribine karşıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 zaten en iyi mmo su bu demek, aynen eski bayramlar gibisi yok diyen buyuklerimiz durumuna dusurur bizleri. eq ve uo orneginde ustte cons demiski eq carebear vs. acikcasi yanlis bir bakis acisi bu, kisilerin zevkleri farkli oldugu surece oyunlardan aldiklari tadlar ve beklentilerde farklidir, uo oynayan birisi ile eq oynayan ve bu oyunlarda aradigini bulan iki kisi icinde zevk aynidir. iyi kotu diye bir sey yoktur yani, bunu tartismak bile gercekten yersiz. oyunlarda, kitap, muzik, sinema gibi birer sanat eseri bence, sonucta biri arabesk dinler digeri metal ama ikisine sorsan birbirine girerler, ancak iki kiside aradigi keyfi farkli turde bulmuslardir, kotu degildir ikiside sadece farklidir. blablabla bompur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 işte ondan karşılaştırılmaması lazım uo da pveden bişey bekleyen adam yok çünkü pve amaç değil araç sdcdsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Kanuni said: zaten en iyi mmo su bu demek, aynen eski bayramlar gibisi yok diyen buyuklerimiz durumuna dusurur bizleri. sen de 18lik cıtırsın zaten di mi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Yahu ben ne diyorum ne anlıyosunuz Şu aşağıdaki terimleri kullanmıyorum: -Uo en iyi mmodur -Uo tarihdeki ilk mmodur -Diğer bütün oyunlar kötüdür. Benim dediğim şey şu: -Uo'nun sistemi en iyi sandbox sistemidir. Daha iyisini görmedim ben. (O serbestliği...) -Uo kağıt üzerinde ilk mmo olmayabilir ama ilk mmo olarak örnek gösterilecek oyundur. Hakkıdır da (hala oynayanının var olması hatta hala yeni serverlarının açılması bile buna bir artıdır.) Mmo denilen sektörü uo oluşturdu resmen (yalansa yalan diyin : ) hatta dediğim gibi mmorpg terimi uo'nun yapımcısı tarafından ortaya çıkartıldı... : O olmasaydı şimdi wow'a filan farklı bişiy diyor olabilirdik :P :O -Her oyunun kendi kitlesi ve sevilme şekli başkadır. Ama uo'ya oynayıp da (grafikleri dışında) kötü diyen görmedim ben :/ Uo fagliği yaptığım da yok burada (sanırsam). İnternetde oynadığım ilk oyun q2 idi ordan da arkadaş edindik vs. yeri geldi d2 oynadık (her ne kadar konuyla alakasız oyunlar olsalar da...) uo'ya da 2003 lü yıllarda başladım ben. hani uo'nun tek mmo olmadığı yıllarda. diğer oyunları da gördük sonuçta (cafede yancılık mesleği sağolsun) Sonuç olarak uo'nun yeri ayrı. uo'dan önceki mmolar Meridian 59 : Evolution Fantasy The Realm Online Tibia Hostile Space hangisini hatırlıyosunuz ? yapmayın etmeyin. kıymayın canım UO'ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 uo ya 2003 de başlamış bir oyuncunun, 97-03 yılları arasında uo oynamış ve artık pro olan oyunculara uo anlatması, dahası savunması ilginç olmuş. Üzmeyin çocuğu, sizde çok sevdiniz, deli gibi oynadınız. Ayrıca doğru zaten söylediği, ilk olmasa da sektörün gelişmesini sağlayan yegane oyundur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2010 mardox said: Kanuni said: zaten en iyi mmo su bu demek, aynen eski bayramlar gibisi yok diyen buyuklerimiz durumuna dusurur bizleri. sen de 18lik cıtırsın zaten di mi :D Ahahahahahahhaha lol sabah sabah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar