vernon_sullivan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 http://ny-image0.etsy.com/il_fullxfull.159442224.jpg win Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 cerebralis said: böyle limonlayıp tuzlıcaksın maydanozu.offf yahu otun kötüsü mü olur çerez yer gibi otluyorum hiçbirinden de şikayetçi diilim.hatta geçen çimlerde otururken yonca bile yedim inekler ne buluyo bunda diyerek tadını merak edip sfdsfdsfhgdh mööööö her bulduğun otu yeme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 her ot bok yerinde güzel, maydanoz da güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pawliger Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Kanı temizler, kansızlığa, mesane iltihaplanmasına, kum, böbrek taşı ile tansiyona, şişmanlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına, damar sertliğine etkilidir. Maydanoz suyuna bal ve limon ilave edilerek günde 1-2 bardak içilir. Böbrek rahatsızlıklarında; 4 bardak suya 1 demet maydanoz yıkanır konur, 5 dakika kaynatılır, süzülür. Günde 3 kere 1'er çay bardağı içilir. * Tohumları idrar ve safra söktürücü, adet kanamalarını kolaylaştırıcı nitelikleri vardır. Maydanoz, aybaşı sancılarını keser, adetleri düzenler, ağrıları giderir, akıntıları keser. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Gazın dışarı atılmasını sağlar. * Grip ve nezleyi geçirir, balgam söktürür, terletir, ateş düşürür. Kan şekerini normal seviyede tutar, kansere karşı koruyucudur, vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar, romatizma hastalığına ve sarılığa iyi gelir. * Yatmadan önce ağızda çiğnenen bir demet maydanoz rahat uyumayı sağlar. Bulantılarda ve nefes darlığında bir tutam maydanozu iyice çiğneyerek yutmak kişiyi rahatlatır. * Anne sütünü azaltır. Emzikli kadınların süt kanalı tıkanmalarında maydanoz lapası uygulanır. Yara, kesik ve morartıları iyileştirir. Kulak ve diş ağrısına iyi gelir. * Afrodizyaktır * Sivilceli, lekeli, pürüzlü ve kırışık ciltlerde parlaklılık ve pürüzsüzlük verir. 2 bardak kaynatılmış suda, 1 demet yıkanmış maydanoz sapları ile beraber üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dk. Kaynatılır.20 dk. Demlenmeye bırakılır süzülür. Böylece etkili cilt losyonu ve lapası elde edilir.Temiz cilde lapası sürülüp 20 dk bekletilir, sonra süzülen maydanoz suyu ile cildi yıkanır. Her gün günde birkaç kez uygulanır. * Saçları besler, parlatır, dökülmeyi yavaşlatır. Saçlar maydanoz suyu ile yıkanır. * Arı ve haşarat sokmalarında sokulan yere sürülürse ağrıyı giderir. kaynak:bitki alem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 şu yiyeceklerin ot familyasında ne kadar iğrenç bişi varsa faydalı zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pawliger Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 yiyecekler arasında yeşil renkli olanlar çok daha faydalı oluyormuş marankinin yalancısıyım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 hele bir de ot denmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 pawliger said: yiyecekler arasında yeşil renkli olanlar çok daha faydalı oluyormuş marankinin yalancısıyım :D marankinin kendi yalancı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 ben de sevmem pek ama iğrenç diyemem. iğrenç olan bakla mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 maydanoz olmadan çoğu yemeğin tadı tuzu yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 iğrençlik asıl karnıbaharda pırasada brokolide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Pişirdin diyelim tavuklu şehriye çorbasını, kaynadı bir güzel. Altını kapattıktan sonra üzerine bir tutam ince doğranmış maydanoz koy karıştırmadan. 5 dakika beklet kapağı kapalı olarak. 5 dakika sonra o kapağın açılışı esnasında alınan o enfes koku. Şöyle bir karıştır ve iç. Ooooh mis. Tekrar ediyorum maydanoz candır. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Maydonoz yemeye alıştırmak istiyorsan al bi demet taze maydonoz sık üstüne bolca limon birazda tuz hatır hutur ye bi kaç kereden sonra alışıyorsun hep canın istio assdfsdf :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 tadı mı var lan maydonozun yuh maydonoz sarılıo mu lan bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar