Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sivas Kangal lazım

Absolut

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Absolut said:

GSD çok havlıyor.

kendi yerine girenleri onunden gecenleri falan filan rahatsiz eder
amaci goz dagi vermek
bir de gozunu birini tutmadimi bosuna denemeye gerek yok :d

Vargath said:

Geçenlerde birisi secereli ana babadan yavruları vermek istiyordu. Eğer hala arıyorsan arkadaşlarla irtibata geçebilirim.
keci mi kangal mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Kızımız valla canavar gibi büyüyor. Biraz hızlı büyüdüğünden vitamin takviyesi tavsiye verdi veterinerimiz.
Şimdi gelelim sorularıma. Öncelikle Bekçi köpeği için eğitim aldırmanın yararı olurmu yoksa kangal unutur nasılsa denip eğitime yollamamak mı lazım. Ve yollanacak ise kaç aylıkken yollanmalı ve ne eğitimleri aldırılmalı.
Ayrıca ankarada bu işi özel olarak yapan tanığınız yer veya kişi var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Absolut said:

Kızımız valla canavar gibi büyüyor. Biraz hızlı büyüdüğünden vitamin takviyesi tavsiye verdi veterinerimiz.
Şimdi gelelim sorularıma. Öncelikle Bekçi köpeği için eğitim aldırmanın yararı olurmu yoksa kangal unutur nasılsa denip eğitime yollamamak mı lazım. Ve yollanacak ise kaç aylıkken yollanmalı ve ne eğitimleri aldırılmalı.
Ayrıca ankarada bu işi özel olarak yapan tanığınız yer veya kişi var mı?

Zegna daha iyi bilir de ben bildiklerimi paylaşayım Abso baps.

Eğitimin hertürlüsü yararlıdır. Tabiki şartları yerine getirirsen. Bu eğitimler, sırayla oluyor genelde ben unuttum sırasını da temel itaat ile başlıyor. Bekçi eğitim birkaç sınıf üstü bunun. Fakat unutur demişsin, buradan hayvanı eğitiriz sonra bırakırız diye anladım. Eğer öyleyse, bilimum hertürlü eğitimi ver faydası olmaz. En basit otur-kalk eğitimini bile sık sık tekrarlamak gerek. Ki yani siz bekçi eğitiminden önce birkaç farklı eğitim alacaksınız, hayvanı haftanın 7günü, günde en az 2-3 saat meşgul tutmanız lazım. Yani o gördüğü eğitimlerin tekrarı olaraktan. Eğitim hem pahalı, hem de hakikaten köpek sahibinin ilgisini isteyen bir iş.

6 aylık ve sonrası demişlerdi temel itaat için, ki yani bekçi eğitimi için karakterinin oturmuş olması lazım. Yaşını doldursun en azından derim, gerçi bana bakma eğitmen sana inciğini cinciğini anlatır olayın o kısmının.

Ankara demişsin, ben tekrar topu Zegna' ya atıyorum. O kesin biliyordur birşeyler Ankara' daki eğitmenler hakkında.

Güle güle büyüsün sıpa :)

Edit: Köpeği severken başından sev, çenesinden sevme. Daha yavruyken alışmasın ona. Kafasından seversen, sen sahipsin. Çenesinden seversen o sahip. Biryerde okumuştum, istisnasız her köpekte varmış bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
  • 11 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...