Buddha Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 nileppezdel said: Ha oldu okumuş insanlarımız daha fazla ölsün, lazım tabi böyle bir şey. Bunu söyleyince faşist diyorlar da zaten deli gibi beyin göçü olan ülkenin geleceği için okumuş, üni mezunu insan şart. Onları da askerde herkesle eşit şartlarda kullanalım da ölsünler diye kasıyolar Hahahaha şayet okumamış biri olsaydım başlarım ülkenin geleceğine. Ülke bizim için var biz ülke için değil. Bu askerlik falanda ülkenin dolayısıyla bizim güvenliğimiz için. Okumuş okumamış nedir ya. Okuyanlarıda görüyoruz bir dünya sığır görende dünyaca ünlü bilim adamlarını askerde öldürüyoruz sanacak :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xelee Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 işte kimin nerde nasıl kullanıldıına bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemonarch Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 nileppezdel said: Neyse suç işlememek lazım. Askerliği eleştirmek suç, ifade özgürlüğü olan çok demokratik bir ülkede yaşıyoruz çünkü :) Gunlerdir boyle birsey bekliyordum atayis vatan hainleri sizi sikayet edecegim ak partisine de oy vermemissindir sen simdi ama verdiysen gormezden gelebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 yine asker muhabbeti huh? bu ramazanda "jet imam" ile "rize'de yanlış okunan ezan yüzünden halk orucunu erken açtı" geyikleri yok diyordum. bir başka değişmez geyiğimizi ısıtıp sunmuşlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Ardeth said: said: eğitimli insan gücümüzden daha uzun süre yararlanılması Ahah burda biraz mallık var. Eğitimli insan gücümüzünden daha uzun süre yararlanılabilmesi için askerliğin kısaltılması lazım uzatılması değil. Sen adamı orda 10 saat ayakta dikince eğitiminin neyinden faydalanmış oluyosun allasen yahu. eğitimli insanlar ayakta sabit bir noktada dururken ne yaparlar? düşünürler! ne düşünür? aklına ne geliyorsa o anda.. "ben burada ne yapıyorum? benim kantinci olmamın vatana, millete, devlete ne faydası var ki?" vs.. bu ayakta duran adamların beyin dalgalarını kullanarak elentrik üreten bir alet var olm işte! ERKE DÖNERGECİ! cahilsiniz hepiniz! hiçbişiden haberiniz yok! elentrik böle üretiliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Ardeth said: okumamış insana mesela 15 ay olabilir ama ne bileyim onun 10 ayında eğitim verirsin temel bilim, türkçe vb. 5 ayda temel asker eğitimi verirsin. oha! adam ülkede işe yarar ve aklı çalışır bir halk yaratmaya çalışıyor! asalım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 dasaaa said: yine asker muhabbeti huh? bu ramazanda "jet imam" ile "rize'de yanlış okunan ezan yüzünden halk orucunu erken açtı" geyikleri yok diyordum. bir başka değişmez geyiğimizi ısıtıp sunmuşlar.. askere gidince askerlik yaptırıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Ardeth said: said: eğitimli insan gücümüzden daha uzun süre yararlanılması Ahah burda biraz mallık var. Eğitimli insan gücümüzünden daha uzun süre yararlanılabilmesi için askerliğin kısaltılması lazım uzatılması değil. Sen adamı orda 10 saat ayakta dikince eğitiminin neyinden faydalanmış oluyosun allasen yahu. İnşaat mühendisini foseptik çukuru kazanların başına dikmek Bilgisayar mühendisine pc bakımı yaptırmak makine mühendisine araba tamir ettirmek daha ne olcak = Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 ... elektronik mühendisini trafo bakımına yollayıp mefta etmek ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 adı üstünde düşük akımcı, trafo nedir yea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 o adamlar askerlik yerine kamu hizmeti yapsa ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 mesela tıpkı bu dediğin gibi kalifiye çiftçiler, kunduracılar, hastabakıcılar, temizlik işçileri ve diğer kalifiye erkekler de kamu hizmeti yapsa ya? üniversite bitirenleri ayrıcalıklı kılan nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 cümle kulağa yanlış geliyo benim hatam. orda ayrım yapmamıştım. zaten şu an niye ayrım var? uzun dönem er o 10 ay farkı alternatif boyutta geçirmiyo di mi? onun da hayatından gidiyo 15 ay. koy tehlikeli bölgeye uzmanı astsb.ı sb.ı falan. o işe girerken kendi tercihiyle girmiş adamları, riski göze alıp ona karşı eğitimini almış olanları. geri kalanı cidden mesleğine göre, uzmanlığına göre yerleştir. çiftçi adam birliğin bahçesinin bakımından sorumlu olsun. elektrikçi trafolara baksın. inşaat mühendisi güvenli binalar yapsın. ve cidden efektif optimize çalışsın da eğitim durumuna bakılmaksızın 2 sene olsun askerlik. ama bilgisayar mühendisi adamı tim komutanı diye yollayıp ailesine cenazesini yollarsan alay mı ediyon birader derler adama. asıl olay süre değil zaten nitelik. 15 ay askerlik yaptım ve belki hala bilmeyen vardır diye söylüyorum cidden durum içler acısı. her tarafı ayrı bi komedi. zaten en bilinen şeydir, askere en hırsla giden adam bile lanet ederek döner diye. adam orada allahım çok kıymetli 15 ayımı benden aldılar diye lanet etmiyo. 15 ayı bunun için mi aldılar diye lanet ediyo. o kadar saçma sapan iş gücü kaybı, boşa giden kaynaklar üstüne 4 yıldız amcalar MOAAAAR ENGINEEERZ diye haykırınca böyle daha da komikleşiyo durum. cümlenin gelişi yanlış olmuş sufi. yoksa böhüh en verimli 5 ayımda koparıyolar dalımdan diye ağlayıp erlik devam etsin canım tabi vergi artmasın diyenleri tüfeksiz hareketler idman serisine tabi tutasım geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Sabah Zorunlu askerlik hizmetini sadeleştiren tek tip askerlik düzenlemesinde dokuz aylık bir süre üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Yeni model hayata geçtiğinde dört yıllık üniversite mezunu olanlar ile olmayanlar aynı sürede vatani görevini yapacak. Kısa dönem askerlik sistemini rafa kaldıracak bu modelde, dokuz ay boyunca herkes aynı karavanadan yemek yiyecek. Önceki gün görevini Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'na devreden Org. Koşaner, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, tek tip askerlik düzenlemesine biran önce geçileceğini belirtilerek, "Vatan hizmetinin herkes için eşit şartlarda yapılması, ayrıca eğitimli insan gücümüzden daha uzun süre ve daha etkin şekilde yararlanılmasına imkan yaratılması önem arz etmektedir" demişti. 45 GÜN ÖZEL SİLAH EĞİTİMİ Yeni uygulamayla eğitim sisteminde de bazı değişikliliklere gidilecek. Terörle mücadelenin yoğun olduğu bölgelerde görev yapan er ve erbaşların eğitimsiz olduğu eleştirilerini dikkate alan Türk Silahlı Kuvvetleri, tek tip askerlik düzenlemesinde askerlere özel bir silah eğitimi verecek. Acemilik döneminden sonra herkes 45 gün süren özel silah eğitimi alacak. Yeni uygulamayla yedek subaylık da tarihe karışacak. Hazırlıkları iki yıl önce başlayan tek tip askerlik çalışması tamamlandıktan sonra kanun taslağı TBMM'ye gönderilecek. Tek tip askerliğin taslak çalışmasına göre 9 aylık sürede acemilik ve usta birliği dönemleri de komutanlık ve birliklere göre değişiklikler içerecek. Bu süreyi kuvvetler belirleyecek. Planlamaya göre acemi eğitimi 20 ile 30 gün arasında verilecek. Yemin töreninden sonra ikinci döneme geçilecek. Bu dönemin ise 45 gün sürmesi planlanıyor. Bu süre içinde askerler özellikle silah kullanma konusunda özel eğitimden geçirilecek. Bu sürenin sonunda da personelin birlik görevlendirilmesi yapılacak. YEDEK SUBAYLIK TARİH OLUYOR Yeni düzenlemeyle, TSK'nın ihtiyacı doğrultusunda dört yıllık üniversite mezunları arasından seçilen yedek subaylık dönemi de sona erecek. 12 ay süreliğine takım komutanı olarak kıtalarında gören yapan yedek subaylar da er statüsüyle zorunlu askerlik hizmeti yapacaklar. Takım komutanları ise mesleği askerlik olan sözleşmeli subaylardan oluşacak. Bedelli askerliğin çıkmaması için gerekçe gösterilen TSK'daki asker açığı da tek tip askerlik uygulaması sayesinde kapanmış olacak. Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, 29 Nisan 2009'da düzenlediği İkinci İletişim Toplantısı'nda 2008 yılı itibariyle TSK'nın asker ihtiyacının ancak yüzde 65.49'unu karşılayabildiklerini açıklamıştı. Asker açığının kapanması halinde bedelli askerliğin yeniden gündeme gelebileceği öngörülüyor. Türkiye'de 400 bin dolayında kişinin bedelli askerlik beklediği belirtiliyor. 5 FARKLI UYGULAMA VAR Askerlik çağına gelmiş kişiler, kısa dönem, yedek subay ve uzun dönem askerlik yapabiliyor. Buna göre ilköğretim ve lise mezunu vatandaşlar 15 ay askerlik yapıyor. Üniversite mezunu olanlar ise askerliklerini 6 ay kısa ve yedeksubay olarak 12 ay yapabiliyor. Yurtdışında yaşayanlar ise 28 günlük paralı eğitimle askerliklerini tamamlayabiliyor. Gündemdeki bedelli askerlikte ise parayı yatıranlar 28 günlük eğitim alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Absolut said: Türk erkeğinin askerliği yapana kadar ona buna sebep göstermesi ama yaptıktan sonra yapmayanları yapmaya teşvik etmesi ne kadar güzel bir çalışmadır. gitmedim daha ama gidip geldikten sonra yine karşı olduğumu ve milleti teşvik etmeyeceğim. zaaa ben gittim sen de git hahah falan demek ne yav, ego tatmini direk hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 askerlik sonrası hafiflikten o sasdsf. milyarlar verseniz bulamazsınız öyle bi kişisel gelişim kampı. bi kutu kola ile bi magnumun gözünüzdeki kıymeti oradaki kadar büyük olamaz ömür boyu teheh. edit: tabi sizin kamp parasını niye başkası versin di mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 said: TSK'daki asker açığı da tek tip askerlik uygulaması sayesinde kapanmış olacak. Hala prusya doktrini, hala 2. 1945 kafası. Bu çağda 6 ay eğittiğin adamlardan oluşan orduyla anca etten duvar yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 6 ay eğittiğin adamlar. şahsen ben cs/call of duty kafasıyla savaş halinde rastgele silah alıp sıkamam. sıkabilirim diyene saygım sonsuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 @overseer bu şekilde söyleyince hiçbir itirazım yok tabi. zaten daha önce defalarca yeri gelmiş söylemişimdir, zorunlu askerliğe tümden karşıyım ben. insanlar zaten çalışıp vergi vererek vatanına olan borcunu fazlasıyla ödüyor. vatanı ille kanla ilişkilendirmek isteyenlere de artık diyecek bişeyim yok, takılsınlar. terör ise zaten askeriye işi olmamalı. bu işi özel eğitimli polis güçlerine bırakmalı. terörü askerle önlemeye çalışmak ona yabancı ülke statüsü vermekten başka ne işe yarıyor bilmiyorum doğrusu. alın sonuç ortada: "bu savaş bitsin"... en başından beri emniyet teşkilatı bu işin mücadelesini yapıyor olsaydı şimdi bu olayın adına "savaş" diyebilecek bi babayiğit çıkmazdı. ama işte gel gör ki iş zaten en başında karışıyor, ülkenin rejimini yıkıp başa gelen asker işe bizzat el atmışken hangi sivil mücadeleden bahsedeceksin? neyse zaten boşuna konuşuyoruz. her türk asker doğar. kıvırmasın kimse boşuna. gitsin yapsın gelsin. ezik gelişmiş ülkeler gibi neymiş o profesyonel askerlik falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 yurtdışı en iyisi ya.Çıkıp yaşayacaksın orada 3 sene sonra gelip ciğer gibi 28 gün asker olacaksın.Valla mis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Valla cidden, bi 2-3 ay günde 10 saat BFBC2, MW2 falan oynatsınlar, sonra 1 ay gerçek silah verip nası çekilir nası temizlenir nası kullanılır ağırlığı nedir falan onu bi uygulamalı öğretsinler, çakı gibi olur valla ordu skdfjhlsdkfj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 RamsesII said: yurtdışı en iyisi ya.Çıkıp yaşayacaksın orada 3 sene sonra gelip ciğer gibi 28 gün asker olacaksın.Valla mis 3 iş yılı 5 sene ediyor, ve sana sölim değmez. Üniversite okumayan adamın aklında sadece 15 ay yer ediyor askerlik üni okuyan adam için 4 sene + 6 ay yurtdışı yapsa bu adam bide 9 sene+28 gün. Çekilecek dert değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Eşin dostun da olursa yanında öyle bir çekilir ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 1 ay acemilik 45 gün silah eğitimi 7 ay askerlik artı bi seferlik te bedelli prof ordu falan hikaye oldu anlaşılan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Tek tip askerlik 9 ay olacak Yeni Genelkurmay Başkanı'nın gündeme getirdiği tek tip askerlikte detaylar netleşiyor. Tüm askerler dokuz ay aynı karavanadan yiyecek. Asker ihtiyacı karşılanırsa bedelliye izin çıkacak. said: İSTANBUL - Bugün itibariyle Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in yeniden gündeme getirdiği tek tip askerlik uygulamasının detaylarına ulaşıldı. Sabah'ın haberine göre, zorunlu askerlik hizmetini sadeleştiren tek tip askerlik düzenlemesinde dokuz aylık bir süre üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Yeni model hayata geçtiğinde dört yıllık üniversite mezunu olanlar ile olmayanlar aynı sürede vatani görevini yapacak. Kısa dönem askerlik sistemini rafa kaldıracak bu modelde, dokuz ay boyunca herkes aynı karavanadan yemek yiyecek. Önceki gün görevini Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'na devreden Org. Koşaner, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, tek tip askerlik düzenlemesine bir an önce geçileceğini belirtilerek, "Vatan hizmetinin herkes için eşit şartlarda yapılması, ayrıca eğitimli insan gücümüzden daha uzun süre ve daha etkin şekilde yararlanılmasına imkan yaratılması önem arz etmektedir" demişti. 45 GÜN ÖZEL SİLAH EĞİTİMİ Yeni uygulamayla eğitim sisteminde de bazı değişikliliklere gidilecek. Terörle mücadelenin yoğun olduğu bölgelerde görev yapan er ve erbaşların eğitimsiz olduğu eleştirilerini dikkate alan Türk Silahlı Kuvvetleri, tek tip askerlik düzenlemesinde askerlere özel bir silah eğitimi verecek. Acemilik döneminden sonra herkes 45 gün süren özel silah eğitimi alacak. Hazırlıkları iki yıl önce başlayan tek tip askerlik çalışması tamamlandıktan sonra kanun taslağı TBMM'ye gönderilecek. Tek tip askerliğin taslak çalışmasına göre 9 aylık sürede acemilik ve usta birliği dönemleri de komutanlık ve birliklere göre değişiklikler içerecek. Bu süreyi kuvvetler belirleyecek. Planlamaya göre acemi eğitimi 20 ile 30 gün arasında verilecek. Yemin töreninden sonra ikinci döneme geçilecek. Bu dönemin ise 45 gün sürmesi planlanıyor. Bu süre içinde askerler özellikle silah kullanma konusunda özel eğitimden geçirilecek. Bu sürenin sonunda da personelin birlik görevlendirilmesi yapılacak. YEDEK SUBAYLIK TARİH OLUYOR Yeni düzenlemeyle, TSK'nın ihtiyacı doğrultusunda dört yıllık üniversite mezunları arasından seçilen yedek subaylık dönemi de sona erecek. 12 ay süreliğine takım komutanı olarak kıtalarında görev yapan yedek subaylar da er statüsüyle zorunlu askerlik hizmeti yapacaklar. Takım komutanları ise mesleği askerlik olan sözleşmeli subaylardan oluşacak. Bedelli askerliğin çıkmaması için gerekçe gösterilen TSK'daki asker açığı da tek tip askerlik uygulaması sayesinde kapanmış olacak. Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, 29 Nisan 2009'da düzenlediği İkinci İletişim Toplantısı'nda 2008 yılı itibariyle TSK'nın asker ihtiyacının ancak yüzde 65.49'unu karşılayabildiklerini açıklamıştı. Asker açığının kapanması halinde bedelli askerliğin yeniden gündeme gelebileceği öngörülüyor. Türkiye'de 400 bin dolayında kişinin bedelli askerlik beklediği belirtiliyor. 5 FARKLI UYGULAMA VAR Askerlik çağına gelmiş kişiler, kısa dönem, yedek subay ve uzun dönem askerlik yapabiliyor. Buna göre ilköğretim ve lise mezunu vatandaşlar 15 ay askerlik yapıyor. Üniversite mezunu olanlar ise askerliklerini 6 ay kısa ve yedeksubay olarak 12 ay yapabiliyor. Yurtdışında yaşayanlar ise 28 günlük paralı eğitimle askerliklerini tamamlayabiliyor. Gündemdeki bedelli askerlikte ise parayı yatıranlar 28 günlük eğitim alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar