Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 OLay o kapıdan girip bi anda çevrendeki hakim kıyafetlerin koyu yeşil olduğu an bitiyor zaten. Bir de ilk gece 80 kişi yatarken ben burda ne yapıyorum gibi düşünüyorsun. Sonra oksijen bitiyor ve bayılıyorsun. Bi ayılıyorsun zaten 12 ay bitmiş oluyor. Ama direnirsen dirençin Allahını görürsün o ayrı. Bırakıcan kendini akıntıya o sürükleyecek seni, arada ufak tefek kulaçlarla biraz yön vermek yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 @ nil insan öldürmeyi öğrenmek güzel bişi ama =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Absolut said: Askerlik sayesinde Türkiyenin resmen akademisyen %'si arttı senelerdir aslında >:D< yav onlar yer dolduruyor anca askerlik yüzünden asıl yüksek lisans öğrencisi başına düşen hoca sayısı gereksiz şekilde azalıyor. allahtan öyle master yapanlar fiziğe falan gelmiyor heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 heheh hepimiz komandoyuz. İlk gün giriyorsun zaten direk boyun kırma ertesi gün kurt kapanından kurtulma 3 gün nükleer füze atmayı ögretiyorlar. wastyrx said: @ nil insan öldürmeyi öğrenmek güzel bişi ama =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Cpp said: Şu zamana kadar yapanlar nası yapmış. Bizim ünideki hocaların çoğu uzun dönem yapmış mesela akademik falan dersen. Yani pek büyütülcek bişey değil bahane bunlar sadece. Ee? Ben bir adamı asker yaparsan akademisyen olamaz mümkünü yok mu dedim? Adamın hayatından 1 senelik çalışma süresi almış olursun dedim ki o yaşlar akademsiyenlerin bir şey ürettikleri seneler. Komik yani sen Türkiyeden yine Feza Gürsey gibi bir adam çıksa ve onu askere göndersen bu mallık afedersin. "yeaaa bişey olmaz 1 seneden kankee" demek buna şuursuzluk olur. Evet Feza Gürsey gibi bir adamı bir sene askere göndersen yine Feza Gürsey gibi bir adam olur ama o bir senede üretebileceği şeyleri üretmemiş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 @abso gene rep verdim güzel demişin =). @nil Abi öyle deme, kendini savunmayı öğreniyorsun bir yerde. O ilk ay aldığın eğitim kim ne derse desin yararlı. Gün gelir, evini aileni korumak için tüfeğe sarılman gerekir, işte o zaman bunların yararı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Cpp said: Şu zamana kadar yapanlar nası yapmış. Bizim ünideki hocaların çoğu uzun dönem yapmış mesela akademik falan dersen. Yani pek büyütülcek bişey değil bahane bunlar sadece. hayatından bir senenin gasp edilmesine itirazın nesi bahane? biraz düşünün de öyle konuşun bi zahmet. 1 senede çok şey yaparsın istersen. ama yapmak zorunda da değilsin. hiçbir şey yapmasan bile 1 sene daha yaşarsın, ve o 1 senenin elinden alınmasının hiçbir özrü bahanesi olamaz. ana kucağından ayrılaacksınız falan demişsin de bunun yeri askerden çok önce geliyor, sen askere kadar ana kucağından ayrılmadıysan zaten ana kuzusu senmişsin millete pek laf etmeye hakkın yok o konuda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 nileppezdel said: Ya insan öldürmeyi öğretmek için devletin hayatının 1 senesini çalmasının bahanesi olamaz esas. Gelmiş bizimkilere bahane diyorsunuz. Vatan borcu da koskoca bir yalan, devletler insanlar için vardır. Devletin görevi zaten sana yatacak yer, güvenlik vs. sağlamak. Bunlar için karşılığında bir şey bekleyemez Orda burda dönen geyik muhabbetleriyle askerliği şekillendirme bence. insan öldürmek öğretilmiyor orda. ve evet devlet senden bu şekilde bir karşılık bekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 En verimli yaşlarınız 25-35 o yüzden merak etmeyin biş iolmaz. 25 öncesi eğitim alma yaşı yani 25ten sonra aldığınız eğitimi tecrübeye dönüştürüp verim almaya başlıyorsunuz. Zaten 25 öncesi kimse takmıyor sizi hehehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Absolut said: heheh hepimiz komandoyuz. İlk gün giriyorsun zaten direk boyun kırma ertesi gün kurt kapanından kurtulma 3 gün nükleer füze atmayı ögretiyorlar. wastyrx said: @ nil insan öldürmeyi öğrenmek güzel bişi ama =( nükleer füze yapmayı da ben öğretiyim ooman.. tamam olduk hadi gidiyoruz askere ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 İnsan istemeseydi devlet olmazdı ki. Devlet görevini yapıyor zaten, karşılığı vergi. Ekmekten %18 vergi alıyorlar. Diğer devletler enayi de hayrına yardım ediyor da bizimki sadece karşılığını alıyor sanki.. 3. dünya ülkelerinde olan bir şey zorunlu askerlik, hala savunuyorsunuz. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Suark said: @nil Abi öyle deme, kendini savunmayı öğreniyorsun bir yerde. O ilk ay aldığın eğitim kim ne derse desin yararlı. Gün gelir, evini aileni korumak için tüfeğe sarılman gerekir, işte o zaman bunların yararı olur. aynı mantıkla karşındaki o evini aileni koruman gereken insan da aynı eğitimi almış oluyo ama onu düşünmüyosun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Senin almamış olman mı daha iyi peki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cpp Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Rewendor said: Cpp said: Şu zamana kadar yapanlar nası yapmış. Bizim ünideki hocaların çoğu uzun dönem yapmış mesela akademik falan dersen. Yani pek büyütülcek bişey değil bahane bunlar sadece. hayatından bir senenin gasp edilmesine itirazın nesi bahane? biraz düşünün de öyle konuşun bi zahmet. 1 senede çok şey yaparsın istersen. ama yapmak zorunda da değilsin. hiçbir şey yapmasan bile 1 sene daha yaşarsın, ve o 1 senenin elinden alınmasının hiçbir özrü bahanesi olamaz. ana kucağından ayrılaacksınız falan demişsin de bunun yeri askerden çok önce geliyor, sen askere kadar ana kucağından ayrılmadıysan zaten ana kuzusu senmişsin millete pek laf etmeye hakkın yok o konuda :) Vaay laflarımla bana laf vuruyorsun kanka tebrikler. Ne kadar ağlarsan ağla sızlarsan sızla bu sistem böyle geldi böyle gidicek. O yüzden tecavüz kaçınılmazsa zevk almayı biliceksin moduna geçmeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Ya itiraz konusunda çok haklısınız ama 1-) gerçekten o kadar buyutulecek bır husus deıl ( bende zamanında cok buuttum ) 2-) yapcak bısı yok. Aslında var, babalarımız yapmamış biz yapıcaz işte, bizim evlatlarımız aynı çileyi çekmeyecek. Çekerse, işte o zaman o bizim ayıbımız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 valla iş kuran ve askere gitmemek için mba vs ile oyalanan veya akademisyen olacak bir çok insan o yaş aralığında gidiyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 askerliğim bitti artık, pek umursamama triplerine giriyorum :p ama kolay değil öyle tek tip çıkması filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Hayatta tek tip falan çıkmaz zaten. Şu anki sistem bence güzel. univ merzunu isen 6ay. 6 ay dedigin 180 gün yani düşününce şubatta gitmiş olsanız bugün bitmişti hatta izinler vs ile daha önce bitmişti. Zorluk konusu elbette gittiğin yere ve komutanlarına göre değişir ama kıl degilsen bi yolunu buluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 nileppezdel said: İnsan istemeseydi devlet olmazdı ki. Devlet görevini yapıyor zaten, karşılığı vergi. Ekmekten %18 vergi alıyorlar. Diğer devletler enayi de hayrına yardım ediyor da bizimki sadece karşılığını alıyor sanki.. 3. dünya ülkelerinde olan bir şey zorunlu askerlik, hala savunuyorsunuz. lol abi tsk da zorunlu askerlik olmasın istiyor :). Onlarda memnun değiller yani. Ama bu ulkede paralı askerlık zor Neden? hemen bir örnek vereyim, Annem şirketinin patronu, izmirde buyuk ınsaatlara ahsap mutfak malzemesi yapıyorlar. Kadın 55 yaşında, yetişmeyecek diye kendisi takıyor kulpları. Ee dedim tutsana bi adam? "oğlum dedi bu ülkede işsizlik falan yalan, 1200tl ye çalışcak adam bulamıyoruz, bitanesi aydından geldi "deniz yok burda ya" diye gitti." Tabi heh ekledi üstüne, "seni bosuna okutmusuz gurbetlerde surunuosun, milletin umrunda deil" Bizde yürümez o paralı askerlik, bizimkilerde çalışma .ötü yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Suark said: Ya itiraz konusunda çok haklısınız ama 1-) gerçekten o kadar buyutulecek bır husus deıl ( bende zamanında cok buuttum ) 2-) yapcak bısı yok. bireysel olarak büyük bir husus değil tabi. zaten bireysel olarak çok sorun yaratacak durumlar ancak feza gürsey, cahit arf gibi dahi insanların askere alınması. ama bunu kümalitif etkisi de oluyor. olaya çok küçük bir pencereden bakıyorsunuz. "lan 1 sene alsalar bir insan hayatından ne olacak türkiyeye mi kurtaracak o 1 senede" diyorsunuz ama o yaşlarda askere alınan oncan insanın kumulatif olarak ülkeye vereceği iş gücü alınmış oluyor ve verimsiz bir şekilde harcanmış oluyor çoğu zaman (her zaman değil tabi bazen doğuda iyi işler yapan bölgeler olabiliyor). Bunların hepsi ülkenin kaynaklarının verimsiz harcanması. Bu askerler için harcanan para, yemek vs de cabası (gerçi onun ekonomiye katkısı oluyordur en azından). Evet yani bu ülkenin zihniyetini gözler önüne süren bir durum ve burdan yola çıkarak gayet bu ülke adam olmaz diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 ShadowFax said: nileppezdel said: Ya insan öldürmeyi öğretmek için devletin hayatının 1 senesini çalmasının bahanesi olamaz esas. Gelmiş bizimkilere bahane diyorsunuz. Vatan borcu da koskoca bir yalan, devletler insanlar için vardır. Devletin görevi zaten sana yatacak yer, güvenlik vs. sağlamak. Bunlar için karşılığında bir şey bekleyemez Orda burda dönen geyik muhabbetleriyle askerliği şekillendirme bence. insan öldürmek öğretilmiyor orda. ve evet devlet senden bu şekilde bir karşılık bekler. neyin karşılığı bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Ardeth said: Suark said: Ya itiraz konusunda çok haklısınız ama 1-) gerçekten o kadar buyutulecek bır husus deıl ( bende zamanında cok buuttum ) 2-) yapcak bısı yok. bireysel olarak büyük bir husus değil tabi. zaten bireysel olarak çok sorun yaratacak durumlar ancak feza gürsey, cahit arf gibi dahi insanların askere alınması. ama bunu kumalitif etkisi de oluyor. olaya çok küçük bir pencereden bakıyorsunuz. "lan 1 sene alsalar bir insan hayatından ne olacak türkiyeye mi kurtaracak o 1 senede" diyorsunuz ama o yaşlarda askere alınan oncan insanın kumulatif olarak ülkeye vereceği iş gücü alınmış oluyor ve verimsiz bir şekilde harcanmış oluyor çoğu zaman (her zaman değil tabi bazen doğuda iyi işler yapan bölgeler olabiliyor). Bunların hepsi ülkenin kaynaklarının verimsiz harcanması. Bu askerler için harcanan para, yemek vs de cabası (gerçi onun ekonomiye katkısı oluyordur en azından). Evet yani bu ülkenin zihniyetini gözler önüne süren bir durum ve burdan yola çıkarak gayet bu ülke adam olmaz diyebiliriz. Ben gidicek arkadaşları rahatlatmaya çalışıyorum =)) yoksa bizde bu hesapları içerdeki ve içeri girmeden önceki her gün yapıyorduk =) Farkındayım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 1 sene kendine değil devlete çalşıyorsun aslında yani illa yok olan işgücü diye düşünme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Suark said: nileppezdel said: İnsan istemeseydi devlet olmazdı ki. Devlet görevini yapıyor zaten, karşılığı vergi. Ekmekten %18 vergi alıyorlar. Diğer devletler enayi de hayrına yardım ediyor da bizimki sadece karşılığını alıyor sanki.. 3. dünya ülkelerinde olan bir şey zorunlu askerlik, hala savunuyorsunuz. lol abi tsk da zorunlu askerlik olmasın istiyor :). Onlarda memnun değiller yani. Ama bu ulkede paralı askerlık zor Neden? hemen bir örnek vereyim, Annem şirketinin patronu, izmirde buyuk ınsaatlara ahsap mutfak malzemesi yapıyorlar. Kadın 55 yaşında, yetişmeyecek diye kendisi takıyor kulpları. Ee dedim tutsana bi adam? "oğlum dedi bu ülkede işsizlik falan yalan, 1200tl ye çalışcak adam bulamıyoruz, bitanesi aydından geldi "deniz yok burda ya" diye gitti." Tabi heh ekledi üstüne, "seni bosuna okutmusuz gurbetlerde surunuosun, milletin umrunda deil" Bizde yürümez o paralı askerlik, bizimkilerde çalışma .ötü yok. Nasıl ya, orada büyük bi hata var, benim askerden gelmiş İTÜ mezunu arkadaş var 8-9 aydır iş arıyor adam, en son gittiği yerde 800 lira maaş teklif etmişler itü mezunu mühendis adama. Sizin o patronun orada bi gariplik var iyi duyuramıyo bişi yapmıyo heralde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 optimist olun optimist, içerdeki muabbet makara ve rahatlığı çok özlersiniz sonra=) Kafa dinlemece, paso kitap okuyorsun falan zaten :). Şu anda yapabileceğimiz birşey yok, ileride yönetimde karar verici rol oynayabilirseniz bunları unutmayın yeter. Bide tabi, herkesin askere alınmasının temel amacı, geri hizmet verecek personele para vermemek. Yani Karın tokluğuna,çalışmış oluyorsun işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar