Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koşaner'den Tek Tip Askerlik İsteği

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

wastyrx said:

parası vardır onların, eed..

lol, bizde askere harcanan para geyet yeter düzgün bir profesyonel ordu için.. Savaş zamanı eli silah tutan adam istiyorlarsa poligonlarda silah kullanmayı öğretsinler. Disiplin falan hikaye, savaş çıktı mı paşa paşa dinleyeceğiz ölüm korkusuyla komutanımızı
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Ardeth said:

okumamış insana mesela 15 ay olabilir ama ne bileyim onun 10 ayında eğitim verirsin temel bilim, türkçe vb. 5 ayda temel asker eğitimi verirsin.

her yerde olmasa da hani daha mantıklı işleyen askeri bölgelerde bu sistem var. Temel bilim falan değil de daha pratik hayata dair şeylerin eğitimini alıyorlar çevresindeki okumuş erlerden yine.

evet aslında temel bilim biraz gereksiz olmuş. daha meslek üniversitesi tarzında olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

wastyrx said:

parası vardır onların, eed..

lol, bizde askere harcanan para geyet yeter düzgün bir profesyonel ordu için.. Savaş zamanı eli silah tutan adam istiyorlarsa poligonlarda silah kullanmayı öğretsinler. Disiplin falan hikaye, savaş çıktı mı paşa paşa dinleyeceğiz ölüm korkusuyla komutanımızı

Bence insanların altını pisleyip korkudan kitlenmeleri daha muhtemel öyle durumlarda :P Belki ilk zamanlardan sonraları olur dediğin gibi.. Geyik yapıyordum 2. defa bakıp anlayabiliceğin üzere ^_^ Mecburi olmasının tek iyi yanı bazıları adam oluyorda dönüyor askerden cidden.. êhaueah
Sosyal ağlarda paylaş

Bizi yıllarca "bütün komşularınız düşman" "Tehlikeli bölgedesiniz" diye kandırmışlar 1 m asker yapmışız. Benim dayım 1960 larda 2 yıl (iki) askerlik yapmış. Askerlik hakkında hiçbirşey öğretmemişler, tuvalet temizlemiş, bir kulubede -40 derecede nöbet tutmuş.

Bu ülkenin ilerlemesine imkan var mı? sen bütün gençlerini al götür 1 yılını ye, sonra bu ülke niye geri kalıyor de.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Türk erkeğinin askerliği yapana kadar ona buna sebep göstermesi ama yaptıktan sonra yapmayanları yapmaya teşvik etmesi ne kadar güzel bir çalışmadır.

+rep =)
yapın ulan!
:p

Gençler dert etmeyin yahu olmaz 12 ay falan guvenın bana siz =)
Bir kere, TSK bizim gibi asker istemiyor. Bildiğin yüküz adamlara, 15 ayıda 6 ayıda.
Ama işsiz türk erkeğinin bi tarafı yemiyor asker olmaya demişti bi komutan, denendi paralı askerlik ama 1000 kişiden 1'i falan katılabilmiş anca.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bıde cıdden fazla abartıosunuz =) 1 yıl bişi diil ya :p
( oohh tuzum kuru ).

Öte yandan, askerin "adam etme" durumu var, adam ediyor yani. Yaşlıca gidenleri kastetmiyorum da,
yani ne bileyim bana bile baya katkısı oldu askerliğin, hizmetinin altında ki adamlara iş yaptırabilmeyi öğretiyor en azından =).

İyi taraflarından bakmanız lazım, maddi açıdan kotu evet ama gidip 6 ay kafa dınlıceksınız. Telefon derdı yok yok maıl geldı yok,
Kız arkadas, ev ahali özlenir
çok özlenir
sonra hayatta aileden başka hiçkimsenin kıymeti olmadığı anlaşılır
"yeni paspas" alındı diye çılgınca mutlu olunabileceği öğrenilir,
askerden sonra neredeyse hiçbirşey canınızı sıkamamya başlar,
yani o kadar ki, yılbaşında eski oda arkadaşım vefat etti. Biraz ağladım, sarsıldım o kadar.
çünkü boooooooooooooooooooooooooşşşşşşşşşş, tek mermiye bakar o kafanda kurduğun hayat =).

insanlara çok fazla değer vermemeyide öğrenirsin,
çok da kötü deil askerlik, hatta şu kadarını soylım bazen çarşıya çıktığınızda ( ben ki ümitköyde yaptım ) 2 saat takılıp donmek ıstıceksınız. Sivilin yalakalığı, yalancılığı iğrençliği sarmayacak. Farklı bakıcaksınız dünyaya.

iyi yanlarından bakmak lazım ya =)
Sosyal ağlarda paylaş

Gençler olarak kaba etimizi deri koltuklardan kaldırıp taşa toprağa koymaya üşeniyoruz. 1 yılını yese nolcak yani sanki über bi adamsında 1 yıl seni bitiricek gitti bitti bütün herşey. Demeyin böyle şeyler. Annenizin kucağından ayrılıcaksınız arada tabiki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya insan öldürmeyi öğretmek için devletin hayatının 1 senesini çalmasının bahanesi olamaz esas. Gelmiş bizimkilere bahane diyorsunuz. Vatan borcu da koskoca bir yalan, devletler insanlar için vardır. Devletin görevi zaten sana yatacak yer, güvenlik vs. sağlamak. Bunlar için karşılığında bir şey bekleyemez
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...