turnbased Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 http://www.destructoid.com/sony-could-charge-used-games-for-online-play-too-182236.phtml hadi aynı maymunluğu kotick yapıyor, sen yapma nolur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 acılmıyo link özeti nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 said: Sony could charge used games for online play too Sony has become the latest publisher to voice its support for the "online pass" scheme, where used games will be locked out of online modes and the customer will be required to pay a charge in order to play. Electronic Arts and THQ have already been doing it with Ubisoft set to follow. Now Sony is considering the option. "On the principle of making online portions of the game available or unlocked from the disc-based release for a fee, we're broadly supportive of that," says SCEE's Andrew House. "And we're exploring actively the same option for our own content." It seems that this is most certainly the future of online play -- buy new or pay for it. I still think it's ludicrous. The industry relies more on trade-in credit than I think any publisher will want to admit, and if trade-in values are diminished because of this, well ... good luck trying to compete in an already competitive market when gamers find themselves even less able to afford your $60 luxuries. If used games disappeared tomorrow, this market would crash. I guaran-damn-tee it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turnbased Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 sony diyo ki, thq olsun ea olsun, bunların hepsi bu işe geçiyor biz niye geçmeyelim; bizce de bir oyunu internetten oynamak için ya yenisini alın, ya da ikinci el ise oyun, yeniden para ödeyip multiplayerını açın cihazınız için diyo. jim sterling'e katılmamak elde değil; "If used games disappeared tomorrow, this market would crash. I guaran-damn-tee it." haftanın başında ps3 modchipleri satılmaya başlanıyor ya, o yüzden kıçları tutuşmadıysa neyim ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 thq paramı almaya baslıyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turnbased Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 resmî karar yok ortada, ama almak istiyoruz diye bahsetmişler. ikinci el oyunlardan ve takaslardan; saman altından da korsandan bıkmalarının sonucu olarak, böyle bir şey geldi zeka küplerinin aklına. ne thqya ne sony'ye yakıştırabilmiş değilim hala, ama hastalık gibi yayılıyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 işte bu yüzden yılanın başını küçükken ezmek gerekiyor, kotik'in yaptığı endüstri standardı haline geliyor 1-2 yıl içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turnbased Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 Cuce said: thq paramı almaya baslıyo? hatta başlamış bile, biz kaçırmışız; said: In an interview at a press event for WWE SmackDown vs. Raw 2011 this past weekend in Los Angeles, the game's creative director, Cory Ledesma, lamented that used games are "an issue for the [videogame] industry." This was in the context of explaining that SvR 2011 will be subject to a lockout of online features behind a pack-in code like the publisher's mixed martial arts game, UFC Undisputed 2010, which launched in May. Similar to the EA Sports Online Pass, UFC 2010 included a one-time-use code on the back of the game's manual that had to be entered into the main menu in order to use the game's online features. But whereas THQ charged non-new buyers of UFC 2010 a $5 fee for online access, the company is "following suit with other publishers" -- namely, EA Sports -- for SvR 2011: new copies of the game will come with a code for which renters, borrowers, and used-game buyers will have to pay $10 (800 Microsoft Points). At least this time around, THQ is being transparent about the process; when it came to UFC 2010, the publisher only confirmed the existence of an online pass after players of pre-release copies found out about it. The code for SvR 2011 will also come with three pieces of downloadable content: WWE Superstar Chris Masters, a Kelly Kelly costume, and a Day of the Dead costume for Rey Mysterio. (Players who buy the code from the Xbox Live Marketplace or PlayStation Store will still receive the content.) And unlike with UFC 2010, THQ is joining EA in offering a seven-day free trial of online features for non-new buyers. fags. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 turnbased said: haftanın başında ps3 modchipleri satılmaya başlanıyor ya, o yüzden kıçları tutuşmadıysa neyim ben de. kaynak? =) edit: 150$ usb dongle, takıyosun orjinal oyunları external hdd'den oynayabiliyorsun. ama baya kısa süreli olabilir vs. denmiş. heyecana mahal yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turnbased Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2010 kısa süreli olabilir dedikleri şey, psn'e bağlantı. sony anlayabilir demişler. nolucak, psn'e girmeden de korsan oynanıyorsa, internet kafeler usbmodchip alır en azından, veya şimdiye kadar binlerce insan live'dan banlanıp oynamaya devam etmedi mi xbox? yaaaneee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 yalnız adamlar haklı niye karşı cıktınız ki? heralde takasın onune gecmek isteyecekler bir şekilde. legal mi bilmiyorum oyun takası da mantıklı adamların yaptıkları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldueren Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Takasın önüne geçmek istiyorlarsa oyunların fiyatlarında makul bir indirime gitmeleri gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 firmalar arasında bu kadar rekabet varken fiyatları indirebilseler indirirlerdi bence. ederi bu kadar diye düşünüyorum ben. çünkü iyi oyunda kötü oyunda az çok aynı paraya satılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 takas legal mi derken? kendi paramla yasal olarak sahibi olduğum bir şeyi istediğim kişiye hediye etme, takasla değiştirme, karşılığında inek öküz falan alma hakkına sahip olmalıyım. tabi mp3'ler, napster, audiogalaxy, telif hakkı falan derken yukarda bahsettiğim gayet doğal hak, birileri daha fazla para kazanacak diye "yassah hemşerim." oldu. (cidden müzik bu konuda öncüdür.) benim parasını basıp aldığım kayıtları (kaset cd vs.) çoğaltıp korsancılık yapmama olanak sağlayan aletleri yapan ve satan firmaların da sony, philips falan gibi bir yandan "yasak, yapmayın lan!" diyen firmalar olması da ayrı bi konu. hadi müzikte "çoğaltıyorsun ama." kilit cümlesiyle bir yerlere varmaya çalışılabilir de, şu topic'teki olay süper saçmaymış. ulan, parasını verdim, yasal olarak benim, bana ait. satın alırken "online oynama parası." da içinde olduğuna göre, sıkılınca dayıoğluna verdiğimde de o "online oynama parası" ödenmiş olmuyor mu halihazırda? oldu olacak her oyun tek makinede çalışsın, ikinci bi' makineye takınca kitlensin hatta, ilkinde de çalışmasın ondan sonra. (hasiktir kotik okuyup "şahane fikir lan." diyecek şimdi.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 İkinci el satışı yasak olacak zaten muhtemelen. Yani yasak olmayacak da yapımcıya para getirmediği için onlar yine para isteyecek. 10dolar gibi bir sınırda tutarlarsa mantıklı olur da öbür türlü herkesi 150 lira vermeye zorlarlarsa çirkeflik olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 mantıklı falan değil. kitap alıyorsun, bitiriyorsun, arkadaşına veriyorsun, adam kitabın kapağını açmak için gidip yayınevine 5 lira daha veriyor. mantıklı mı şimdi bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 gözünü para hırsı bürümüş kişiler için mantıklı. korsana hayır, adamlar para kazanamıyor ki kardeşim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Eraqrest said: mantıklı falan değil. kitap alıyorsun, bitiriyorsun, arkadaşına veriyorsun, adam kitabın kapağını açmak için gidip yayınevine 5 lira daha veriyor. mantıklı mı şimdi bu? Ya zaten yapacaklarsa bari öyle yapsınlar anlamında, yine ödenebilir bir fiyat olsun diye dedim. Ayrıca adamlar açısından bakınca da oyunu 10 kişi alıyor 20 kişi oynuyor. Tabii ki memnun olmayacaklar. Kaç kişi oynuyorsa o kadar kişinin almasını isteyeceklerdir. Onların açısından gayet mantıklı. Ha yapılsın mı? Tabii ki yapılmasın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 korsana hayır konusunda katılıyorum. mantık derken kotik'e mantıklı tabi. adama gidip "ben şimdi sana 100000 dölar vericem, aha bu da karşılığında hiçbir şey hak talep etmeyeceğime dair belge. aha imzalıyorum." desem ona bu da mantıklı gelir. "adil mi?" dedim farz edin. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Ya oyunu yapana göre de 10 kişiye satmışken 20 kişinin oyunu bitirmesi adil değil işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 işin yasal kısmını bilmiyorum ama bir oyun aldıgımızda her hakkını aldıgımızı sanmıyorum mesela film alınca da public yerlerde gösterme hakkını alamıyoruz, oyun içinde takas hakkını alamıyor olabilir açıp bakmak lazım kitabına ben bu oyunu aldım bunu öküzle takas edebilirim gibi bir olay söz konusu olmayabilir. birde adamın elinde bir oyunu sadece oynama hakkına sahip kişinin oyniyacak şekilde pazarlıyacak bir teknoloji varsa kullanacak tabii ki de. kotik motik deil oralarda hangimiz olsa böyle bişi yapardık. sinema sektörü ile başa baş giden bir sektor artık oyun sektörü, adamlar para kazanmayıp ne yapacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Ben bir DVD film aldığımda takaslarsam para ödemiyorum yalnız. O var. Sinema sektörüle yarışması komik oyun sektörünün ama yarışıyorlar resmen ve box office şansları olmadığı için böyle çirkin yöntemlere başvuruyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 nileppezdel said: Ya oyunu yapana göre de 10 kişiye satmışken 20 kişinin oyunu bitirmesi adil değil işte... yandaki adamın gazetesini okuyan kişilerden de para alınsın. ya da bir dvd filmin başına ailecek oturan kişilerden. tava satılırken her pişirme başına para talep edilsin. aldığımız halı için dlc'ler yapılsın. çünkü adil değil. senko said: işin yasal kısmını bilmiyorum ama bir oyun aldıgımızda her hakkını aldıgımızı sanmıyorum mesela film alınca da public yerlerde gösterme hakkını alamıyoruz, oyun içinde takas hakkını alamıyor olabilir açıp bakmak lazım kitabına ben bu oyunu aldım bunu öküzle takas edebilirim gibi bir olay söz konusu olmayabilir. kitap satın aldığımızda tatile götürme hakkımız da yok mesela, ya da diş fırçası eskiyince ayakkabı temizlemek için kullanmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Ya onlar şöyle düşünüyor, sinemada filmi izleyen herkes bilet parası veriyor, benim oyunumu da oynayan herkes para versin. Ama onlar açısından dşünce oyunun satışı en az yarısına düşüyor. Sen bir oyun yapıyorsun 10 milyon kişi oynuyor fakat 1 milyon kişi para veriyor. Bundan rahatsız olmaz mısın yapımcı olsan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 başkasından genelde single oyunlar alıp oynuyorum bana sıkıntı yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar