Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATV de ibo'nun söylediği şey


zgrw

Öne çıkan mesajlar

SevimliEjderha said:

ırkçı alert.
ırkçılık yapmıyorum... halk müziği deseler sesimi çıkarmam. kürtçe yayın da yapabilirler, bir şey dediğim yok. ama anlamadım nece diye ondan sordum, urugaice bile diyebilirlerdi...

Türkü muhabbetinden bunu diyorsan eğer;
Amerikan halk müziğine gelip Türkü diyor musunuz? folk müzik fln diyorsunuz, Almanlarınkine...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

"Kürtçe ağıta ağlamak için, kürtçe bilmek mi gerekir?"


bence evet, şahsen orada çok mutlu bir şey mi yoksa çok üzücü bir şey mi söylüyor bilmiyorum. Müziği hoşuma gidebilir belki ama şarkıdaki duyguyu asla hissedemem.

Japonca ağıt dinlesen mesela (yada hüzünkü bir şarkı neyse artık) bence sen de ağlamazsın, bir şey anlamicaksın çünkü ;)

İngilizce ve Türkçe dışında dinlediğim hiç bir şarkının beni ağlatcağını sanmıyorum, çünkü anlamayacağım ne dediklerini...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben sanatın dili olur demedim ki. Nece diye merak ettim, ırkçılık yapmıyorum. Kürtçe şarkı da olur, sadece hangi dil dedim.

Laflarımın Türk-Kürt kavgasına çekilmesi de saçma biraz.

Ben Türkçe dışında ki her halk müziğine Türkü denmesine karşıyım. Bu Amerikanda olur, Kürt de olur, Çin de olur... Bunun Kürtlük-Türklük ile bir alakası yok.

Kürtçe müzik olabilir gayet, müziği de güzeldi ama tek kelime anlamadım o kadar. Bu müzik Fransızca olsa da aynı şeyleri yazardım buraya.

Fransızca halk müziğine Türkü denemez....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

halt etmiş o şair.

rock, metal dinleyenlerin hepsi süper ingilizce mi biliyor zannediyorsunuz? gidin facebook statuslerini inceleyin ingilizce yazıp karizma olacam derken neler neler yazıyorlar.

Rammstein dinleyen her türk alman lisesi mezunu mu?

Rap müzik dinlerken istisnasız her kelimeyi anlıyor musunuz seçiyor musunuz arada?

Hepsini geçtim sözsüz enstrumental parçalardan etkilenmiyor mu ya da daha mı az etkileniyor insanlar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

haklı sayılırsın ama kürt kültürüyle türk kültürü birbirinden çok etkilenmiş ve çok ortak yönleri var. o yüzden türkü diyorlar. mesela lazca yada hemşince söylenen bir şarkı için türkü denmiyor çünkü türk kültürüyle pek bir benzerliği yok.

bide şarkının ezgisiyle sözleri bütün olursa şarkı olur zaten. sözleri anlamasan da ne tip duygular içinde söylendiğini kabaca da olsa anlayabilirsin. hissedersin yani. ezgi çok etkilerse araşırırsın ne diyo bu diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sözsül enstrümantal şarkılarda, sadece arkada bir klip ile birşey anlatılıyorsa duygulanabiliyorum (yada daha önce bişi ile bağdaştırmışsam)

kendi adıma, rock metal ve rap şarkılarda ki hemen hemen her kelimeyi gayet anlıyorum. Ne demek istedğini biliyorum, artistlik olsun diye dinlemiyorum.

Son olarak, ramstein'ın 1 tek şarkısını dinliyorum sadece, onu da anlayacak kadar almancam var :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...