zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Türkü diyemiyorum çünkü Türkü, Türkçe olur... Nece konuştu bu adam demin??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 kürtçe? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Türkü, Türkçe olur wat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 bilmiom işte ondan soruyorum :) hiç birşey anlamadım şarkıdan, bir de millet çok beğenmiş fln. Neyi beğeniyorlar onu da anlamadım. Çince müzik dinlesem anca bu kadar anlardım zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Sparkcaster said: Türkü, Türkçe olur watadının niye Türkü olduğunu düşünüyordun ki? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Kürtçeymiş söylediler şimdi. Türkü demisinler buna, Kürtkü fln desinler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 epik topik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 şemmammi şemmami ben bunu duydum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SevimliEjderha Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 ırkçı alert. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 "Kürtçe ağıta ağlamak için, kürtçe bilmek mi gerekir?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 SevimliEjderha said: ırkçı alert.ırkçılık yapmıyorum... halk müziği deseler sesimi çıkarmam. kürtçe yayın da yapabilirler, bir şey dediğim yok. ama anlamadım nece diye ondan sordum, urugaice bile diyebilirlerdi... Türkü muhabbetinden bunu diyorsan eğer; Amerikan halk müziğine gelip Türkü diyor musunuz? folk müzik fln diyorsunuz, Almanlarınkine... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Kurt halk muzigi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Drall said: "Kürtçe ağıta ağlamak için, kürtçe bilmek mi gerekir?" bence evet, şahsen orada çok mutlu bir şey mi yoksa çok üzücü bir şey mi söylüyor bilmiyorum. Müziği hoşuma gidebilir belki ama şarkıdaki duyguyu asla hissedemem. Japonca ağıt dinlesen mesela (yada hüzünkü bir şarkı neyse artık) bence sen de ağlamazsın, bir şey anlamicaksın çünkü ;) İngilizce ve Türkçe dışında dinlediğim hiç bir şarkının beni ağlatcağını sanmıyorum, çünkü anlamayacağım ne dediklerini... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 sanatin dili olmaz yahu sacmalamayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 ya ben sanatın dili olur demedim ki. Nece diye merak ettim, ırkçılık yapmıyorum. Kürtçe şarkı da olur, sadece hangi dil dedim. Laflarımın Türk-Kürt kavgasına çekilmesi de saçma biraz. Ben Türkçe dışında ki her halk müziğine Türkü denmesine karşıyım. Bu Amerikanda olur, Kürt de olur, Çin de olur... Bunun Kürtlük-Türklük ile bir alakası yok. Kürtçe müzik olabilir gayet, müziği de güzeldi ama tek kelime anlamadım o kadar. Bu müzik Fransızca olsa da aynı şeyleri yazardım buraya. Fransızca halk müziğine Türkü denemez.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 sanatın dili olmaz ama sarkıların dili oluyor, insanları etkilemesi de dilin anlaşırlığı ile ilgili demiş şair. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Tenekeadam said: sanatın dili olmaz ama sarkıların dili oluyor, insanları etkilemesi de dilin anlaşırlığı ile ilgili demiş şair. hangi şair demişse iyi demiş :) ben de bunu demek istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Pardon ya yanlış oldu, böyle sana arka çıkar gibi olunca faşist olurum ben. Irçcısın sen şair. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 bana ırkçı demek, dünyadaki insanların tamamına ırkçı demekle aynı şey yalnız... bir ton kürt arkadaşım fln var yani, ırkçılık yapmıyorum. siz anlayamayacak kadar kapamışsınız kafalarınızı sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 halt etmiş o şair. rock, metal dinleyenlerin hepsi süper ingilizce mi biliyor zannediyorsunuz? gidin facebook statuslerini inceleyin ingilizce yazıp karizma olacam derken neler neler yazıyorlar. Rammstein dinleyen her türk alman lisesi mezunu mu? Rap müzik dinlerken istisnasız her kelimeyi anlıyor musunuz seçiyor musunuz arada? Hepsini geçtim sözsüz enstrumental parçalardan etkilenmiyor mu ya da daha mı az etkileniyor insanlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 haklı sayılırsın ama kürt kültürüyle türk kültürü birbirinden çok etkilenmiş ve çok ortak yönleri var. o yüzden türkü diyorlar. mesela lazca yada hemşince söylenen bir şarkı için türkü denmiyor çünkü türk kültürüyle pek bir benzerliği yok. bide şarkının ezgisiyle sözleri bütün olursa şarkı olur zaten. sözleri anlamasan da ne tip duygular içinde söylendiğini kabaca da olsa anlayabilirsin. hissedersin yani. ezgi çok etkilerse araşırırsın ne diyo bu diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 sözsül enstrümantal şarkılarda, sadece arkada bir klip ile birşey anlatılıyorsa duygulanabiliyorum (yada daha önce bişi ile bağdaştırmışsam) kendi adıma, rock metal ve rap şarkılarda ki hemen hemen her kelimeyi gayet anlıyorum. Ne demek istedğini biliyorum, artistlik olsun diye dinlemiyorum. Son olarak, ramstein'ın 1 tek şarkısını dinliyorum sadece, onu da anlayacak kadar almancam var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 müziği güzeldi beğendim ama dediğim gibi sözlerden hiç bişi anlamadım, hiç de bişi hissetmedim şahsen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 başarısız bir başlık, kelimelere takılmak, türkü, kürtkü =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Ona bakarsan, Serdar Ortaç Türkçe söylediği halde bir şey hissetmiyorum. O nasıl olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar