Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bayan değil Kadın

sostizm

Öne çıkan mesajlar

İşte ben de onu diyorum. Bayan kibarı değil bence KIROSU. Pazarcı ağzı. Bayan ismin ön ekidir. Mesela Nurseli İdiz'e Bayan İdiz diyebilirsiniz.

Ama elbette her isteyen kullanabilir, her istediği şekilde. Dil dinamiktir ve değişkendir. Kadın dediğim gibi yakın geçmişte karı'nın kibarıydı. Beş-on sene önce kimse kadını kaba bulmazdı.

Şimdi ne diyorsunuz? Bayan mı.

On sene sonra çok ayıp denecek. Tıpkı burada anılan avrat, hatun v.b. gibi isimler sebebiyle. Kadınlar KAdın olmaktan utanıyor çünkü. Kadın demek ayıp ve HEP ayıp kalacak, sen, ben, biz sahip çıkmazsak.

Amerika'da WNBA değişsin MNBA (Mrs. den M) denmiş midir acaba?

Pardon.

Gereksiz hassasiyet falan da değil bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kadin ve bayan su yuzden farklidir (bkz: huun'un mesajlarindan biri), o sebeple de bayan milli hede hodo takimi olamaz diye karsi ciksaniz eyvallah da kabadir sudur budur demek inanilmaz sacma olmus.

Bayan kiro olmayan, sadece sizin oyle bellediginiz bir hitap sekli.

Elin okuzleri okuzce kullaniyor diye, siz oyle algiliyorsunuz diye anlami degisecek degil.
Sosyal ağlarda paylaş

bende "göt" kelimesinin "popo" olarak söylenmesine bitiyorum.

birgün bir ortamda kıç dedim. Bir arkadaşın tanıdığıda gözlerini kocaman açarak sert bir dille o dediğine popo denir diyerek beni azarlamıştı. Belli ki bir çoklarına göre iyi bir aile eğitimi aldığı düşünülebilir. Fakat bunun doğru adı göt'tür.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama anlamamışsın ki - biz (kimsek grup olarak) HİTAP şeklidir bayan ama kadın kadındır diyoruz. Londrada bir mağazada kadın giysilerinin olduğu yönü Ms clothes olarak görmezsin. Bizde BAYAN TUVALETİ OLDU.

Bak C/P sana:

U16 Women into semi finals after Friday's win

"England's Under 16 Women are one win away from promotion to the European Championship B Division"

Sokakta ben de birine KADIINN diye seslen demiyorum. Bir erkeğede

- ŞŞŞTT ERKEK saatin kaç
diyor musun? Ama Erkekler tuvaleti, Erkek Ayakkabısı diyorsun.

Ok?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Abi kadin ve bayan su yuzden farklidir (bkz: huun'un mesajlarindan biri), o sebeple de bayan milli hede hodo takimi olamaz diye karsi ciksaniz eyvallah da kabadir sudur budur demek inanilmaz sacma olmus.

Bayan kiro olmayan, sadece sizin oyle bellediginiz bir hitap sekli.

Elin okuzleri okuzce kullaniyor diye, siz oyle algiliyorsunuz diye anlami degisecek degil.
said:
Türkiyede erkeklerin dişi insanlara kadın mı kız mı diyeceğini bilmemesinden kaynaklanan hitap şekli. bu o kadar yerleşmiştirki kadın milli basketbol milli takımı yerine bayan milli basketbol takımı deriz. bunun sebebi çoğunlukla takımın bakirelerden oluşmasıdır. bekar kızlar oynamaktadır neticede. çünkü bizde bir kıza kadın demek çok ayıptır.
demişiz
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...