Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"iftarda yemek olmayınca kendini astı"

Horrible

Öne çıkan mesajlar

Bone said:

kumar borcu olabilir, mafyaya borcu olabilir, çek senet işi olabilir, bir şekilde daha büyük bir yük altına girmiştir.
sırf yemek yiyemedik diye kendini öldüreceğini pek sanmıyorum.
ya da psikolojik sorunları da olabilir.

eve ekmek götürememenin ağırlığı kumar borcuna gömülmekten daha fazla bence. olay yemek yiyemedik karnımız doymadı değil. oyuncak isteyen çocuğuna oyuncak alamayan babanın psikolojisi mesela. "yemek yiyemedi diye intihar etti" demek çok yüzeysel.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

o koyduğun yazıyı hiç beğenmedim; çünkü bu fikri, kendi çıkarlarımı daha sorunsuz bir şekilde milleti yemleyip devam ettireyim diye ortaya attığımı ima ediyor, samimiyetimi sorguluyor. senin sınıf çatışmaların, devrimlerin benim zerre umurumda değil. benim derdim, ihtiyaç sahibinin ihtiyaç duyduklarını elde etmesi.

kimsin, nesin, o yazıyı gerçekte ne amaçla koydun bilmiyorum. bilerek, bilmeyerek yaptığın bu iş benim kitabımda, ezberi bozulunca savunduğu fikri tepenin elden düşeceğini fark eden militan zihniyetlerin bir taraflarından üfürdüğü son mermi diye geçiyor. devrim dediğin fikirlerin önünü almakla değil, açmakla olur.

sana çok kızdım, burjuva köpeği adamlarımı salıyorum peşine.
yanlış anlamassın abi samimiyetini sorgulamıyorum ; ama özünde iyi niyetli de olsan pratikte o yazıdakinden başka birşey olmuyor sistemde yaptığın.
Sosyal ağlarda paylaş

Olay çok acıklı da sevaba gireceğim diye oruç tutup sinirlerini iyice gerip sonra böyle bir olayda patlayıp en büyük günahı işlemesi de garip. Dindarsa "Alah'tan ümit kesilmez" diyip devam etmeliydi, şimdi yok yere cezalandırılacak heralde öbür tarafta.

Bi de ülkemizin ekonomisi düzelsin artık ya, of :(
Sosyal ağlarda paylaş

şu yorum yazanlar nasıl yorumlamış olayı anlamadım.

adam karnım acıktı yemek yok diyip intihar etmemiş. belli ki gururuna dokunmuş. cebinde beş paran yok sefalet içindesin çocuğuna bir çikolata, mutfağına iftar için bir zeytin alamıyorsun. sorun burada adam evini geçindiremiyor. ailesine bakma sorumluluğunu yerine getirememiş bunalıma girmiş.

5 kuruşluk sermayesini sofraya koysaymış diyenler var. nasıl bir bakış açısı arkadaş bu.
Sosyal ağlarda paylaş

belki de kadın yüklenmiştir adama "beceriksiz! yine eve ekmek getiremedin! bir işi beceremiyorsun be!" falan gibisinden.. adam da daralmıştır artık..

kadın elini alnına götürüp eliyle L harfi de yapmış olaiblir konuşurken, bilemiyorum şimdi

her neyse, kötü olmuş. allah taksiratını affetsin
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

belki de kadın yüklenmiştir adama "beceriksiz! yine eve ekmek getiremedin! bir işi beceremiyorsun be!" falan gibisinden.. adam da daralmıştır artık..

kadın elini alnına götürüp eliyle L harfi de yapmış olaiblir konuşurken, bilemiyorum şimdi

her neyse, kötü olmuş. allah taksiratını affetsin

bak yine kadına atmış suçu.
Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:

şu yorum yazanlar nasıl yorumlamış olayı anlamadım.

adam karnım acıktı yemek yok diyip intihar etmemiş. belli ki gururuna dokunmuş. cebinde beş paran yok sefalet içindesin çocuğuna bir çikolata, mutfağına iftar için bir zeytin alamıyorsun. sorun burada adam evini geçindiremiyor. ailesine bakma sorumluluğunu yerine getirememiş bunalıma girmiş.

5 kuruşluk sermayesini sofraya koysaymış diyenler var. nasıl bir bakış açısı arkadaş bu.

bu arkadaş haricinde mantıklı bişey yazmamış kimse.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada cidden çok vicdansızsınız.

adam kimbilir ne hissetmiştir, gururuna dokunmuş işte. tamam 4 çocuk doğurmak hata ona birşey demiyorum ama insan çocuğuna 1 çikolata almak ister ya.evine yiyecek birşey getirememiş. komşuları falan yardım etseymiş keşke, yemin ederim insanlığımdan utandım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamın ne durumda intihat ettiğini bilmiyoruz yani bir işin gerçekten içler acısı olan kısmı var yani aile reisi görevini yerine getirememekten dolayı canına kıymış olabilir. Veya kumar borcu vardır gibi işin birde iğrenç yönü var yani tam bilemeden yapılan yorumlarımız ne yazık ki ister istemez ya çok duygusal ya da çok acımasız oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...