Esh Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 sene 2010 yazıldı mıydı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Bence ateistlerin argumanları 600 lü yıllardan bile daha ilkel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Abi ateistlerin çoğu inananların dinini doğru düzgün araştırıp bir tez sunmuyor ki. Öyle sağdan soldan duyduklarıyla konuşuyor. Durum böyle olunca çoğu tartışılcak adamlar olamıyor ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 "İnanç" ve "tez"i aynı cümlede kullanıp bir de tartışılamadığından yakınmak ironik olmuş. İnsanlara yardım etmek için 11 ay bekleniyorsa, yazık. 11 ay, çevresindeki aç insanlarla hiç alakası olmayan insanlar, 1 ay en yardımsevermiş gibi havalara giriyorlarsa, ayıp. Hem oruç tutup, hem de bunu bahane olarak kullananların aldıkları nefes günah. --- Ha bir de asıl priceless olan, sizin inançlarınız eleştirildiğinde bunu "saygısızlık" olarak algılamanız. Aslında yazıyı yazan kişi de kendi inandığı şeyleri yazmış ki, hakaret etmek ayrı bir ironi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Tüm inananların 11 ay yatıp 1 ay yardımsever olduklarını düşünmek de müthiş bişey abi. Yapmayın böyle şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 riglous said: "İnanç" ve "tez"i aynı cümlede kullanıp bir de tartışılamadığından yakınmak ironik olmuş. İnsanlara yardım etmek için 11 ay bekleniyorsa, yazık. 11 ay, çevresindeki aç insanlarla hiç alakası olmayan insanlar, 1 ay en yardımsevermiş gibi havalara giriyorlarsa, ayıp. Hem oruç tutup, hem de bunu bahane olarak kullananların aldıkları nefes günah. --- Ha bir de asıl priceless olan, sizin inançlarınız eleştirildiğinde bunu "saygısızlık" olarak algılayıp, aslında kişinin kendi inandığı şeylere saygı duymayanlar. iyi de birader sen inanmıyorum diyince benim bütün düzenimi kurduğum öğretileri yalanlıyorsun bundan büyük saygısızlık olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 SeaGle said: Tüm inananların 11 ay yatıp 1 ay yardımsever olduklarını düşünmek de müthiş bişey abi. Yapmayın böyle şeyler. "Tüm inananların" kısmını algılayamadım. Öyle bir şey mi dedim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 said: iyi de birader sen inanmıyorum diyince benim bütün düzenimi kurduğum öğretileri yalanlıyorsun bundan büyük saygısızlık olabilir mi? İnançlarımız farklı olamaz yani? Şeriata pek bir bağdaştırdım bu söylediğini. Bence sen benim inancıma saygı duyabilirsin, ben de senin inancına saygı duyabilirim. Bunun için sen benim işimi aksatma, gece uykumdan uyandırma. Ben seni ne yaparak rahatsız ediyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Şimdi sen din için konuşuyorsun ya, benim o takıldı aklıma da öyle belirttim. Dinde "1 ay yarrım edin 11 ay bekleyin" gibi birşey yok, biliyorsundur muhtemelen. Ha haklı değil misin cümlede, haklısın çünkü bunu yapan insanlar da var. Lakin senin yazından ben dine mal edilmiş gibi bi anlam çıkardım, ki bu da tüm inananlar kısmını getiriyor. Ha sıcak seni bozmuş abi git dinlen öyle demedim yanlış anlamışsın dersen orada elini öperim. Bi soğuk suyunu içerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Bide şeriat diye bişey yok. En azından bildiğimiz şeriat o irandaki falan, şeriat o değil. Şeriatta recm cezası bile taşlamak değil, bakma çeşitli dillere bile direk "taşlayarak öldürme" olarak geçmiş. Lakin değil mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 riglous said: said: iyi de birader sen inanmıyorum diyince benim bütün düzenimi kurduğum öğretileri yalanlıyorsun bundan büyük saygısızlık olabilir mi? İnançlarımız farklı olamaz yani? Şeriata pek bir bağdaştırdım bu söylediğini. Olabilir de eleştiremezsin işte. Önce kendi inancın olsun sonra eleştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 LoL Ben müslümanım ve oruç tutarım, inancım var (keşke söylemem gerekmeseydi). Ama benim Kuran'dan okuyup anladığım, Ramazan'da Türkiye'de sergilenen görüntüyle uzaktan yakından alakalı değil. Yaptığın ibadeti milletin gözüne sokamazsın. Ardına da saklanamazsın. Marifetmiş gibi başkalarına söylemezsin. @SeaGle, bir hamama gidip rahatla bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 riglous said: "İnanç" ve "tez"i aynı cümlede kullanıp bir de tartışılamadığından yakınmak ironik olmuş. Yanlış kelime kullanmışım evet, ama orada ne demek istediğim anlaşılıyor sanırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 trollü ekmek koktu etli ekmek gibim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 abvblizzard said: riglous said: said: iyi de birader sen inanmıyorum diyince benim bütün düzenimi kurduğum öğretileri yalanlıyorsun bundan büyük saygısızlık olabilir mi? İnançlarımız farklı olamaz yani? Şeriata pek bir bağdaştırdım bu söylediğini. Olabilir de eleştiremezsin işte. Önce kendi inancın olsun sonra eleştir. ingiltere'ye göçmenlik başvurusu yaptım bu mesajı görünce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 abvblizzard demişki, ateist insan "ben inanmıyorum" dediğinde onun bütün düzenine, yaşam tarzına saygısızlık etmiş oluyor. Eğer bir kişi düzenini inancına göre şekillendirirse bu kişi şeriata göre yaşıyor olmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 burada terlemeye mecburuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 riglous said: abvblizzard demişki, ateist insan "ben inanmıyorum" dediğinde onun bütün düzenine, yaşam tarzına saygısızlık etmiş oluyor. Eğer bir kişi düzenini inancına göre şekillendirirse bu kişi şeriata göre yaşıyor olmaz mı? hayır çünkü başkalarının benim düzenime göre yaşamasını beklemiyorum. eleştirmiceksin sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 şöle abuk subuk insanların yazdıkları abuk subuk yazıları şurda abuk subuk tartışıyosunuz ya. vallahi üzülüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Hmm enteresan. Eleştirmezsek, inanç konusunda hiç tartışmayız ve aslında olması gereken olur. Ama öbür taraftan "yorum" ve o yorumları eleştiren bireyler olmasaydı, senin bugün inandığın din, bu halini almamış olurdu (davullar, ezan vs). Dinin bu gün geldiği nokta yeterince yorumlanmış ve eleştirilmiş halidir, daha fazla dürtmemek lazım mı demek istiyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Ekmeğin pideye taptığını biliyor muydunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 tekrarlıyorum yazı ilkokul seviyesi heh geçenlerde hizmetçilerle ilgili ilkokul seviyesinde bir yazı daha vardı. İkisininde içinden mantıklı kısımlar çekip çıkarabilirsin de yazılar o kadar kötü ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 atheist degil theistim dinelr tarihi ve teoloji konusunda iddealiyim ve degerli inananlara su durumun ironisini sunup kaciyorum incil tevratin ustune expansion olarak geldi, tevratin bozuldugunu vesaire gak guk ilan etti, kendisi uste brisyeler katti, isa kendini tanrinin asil temsilcisi ve oglu oalrak tanitip yahudileride imana cagirdi, yahudielr kabul etmedi haliyle kuran incilin ustune geldi, isanin ogretisinin bozuldugunu ve musanin ogretisinin coktan yalan oldugunu yazdi, yahudileri ve hristiyanlari eski icerik + kendi ekelrindne olusan yeni gercek dine cagirdi, haliyle yahudilerde hristiyanlarda tanimadilar buraya kadar guzel, islamin en kuvvetli iddeasi "son kitap" olmasidir, bunun yaninda isanin geri geliceginden tutun kuranda acik belirtmesede hadis kaynakalrinda ismi gecen mehdi kavrami filn peki kaciniz "mehdi" oldugunu soyleyip yeni bir din kuran seyit ali muhammedi biliyor? 19. yuzyilda ortaya cikan bahai hariketi mehdi araciligiyla islamin ustune gelen son inanc oldugunu soyliyor, isin daha komigi bahailik bu ulkenin topraklarinda dogdu, ozellikle 19. yy da avrupadan jonturklerle osmanliya akan liberal akimalrdan baya etkilendi ve sonuc olarak osmanogullari tarafindan tehlikeli bulunup akkaya suruldu, bugun hala ordalar ve dunay capinda 5 milyon inananlari var 3 buyuk dinin ortak noktalarin ialiyorlar ama seklen islamin upgrade olmus daha liberal bir hali, temel ogretileri said: * Allah birdir * Tüm dinlerin temeli birdir * İnsanlık âlemi birdir * Din bilim ve akıl ile uyum içinde olmalıdır * Irksal, dinsel, etnik taassuplar terk edilmelidir * Kadın ve erkek eşittir * Genel barış için çalışılmalıdır * Eğitim zorunludur ve evrensel eğitim hedeflenmelidir * Serbest düşünce ile gerçek araştırılmalıdır * Aşırı zenginlik ve yoksulluk kaldırılmalıdır seklinde hristiyanligin yahudilik ile muslumanlik arasinda kalmasi gibi, muslumanlikta su anda hristiyanlikla bahailik arasinda duruyor bir muslumanin bu dine yapabilicegi butun itirazlari bir hristiyanda muslumanlik icin yapabilir semavi dinlerin bu en guncel surumune neden gecmiyor bizimkiler merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Mehdi kavramı yok diye biliyorum ben islamiyette. Kur'an içinde de "hatırlayabildiğim kadarıyla" yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 yahudiler neden hristiyan olmadılarsa, hristiyanlar neden müslüman olmadılarsa ondan:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar