Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Altyazı senkronizasyonu hakkında

Absolut

Öne çıkan mesajlar

Bir movie için indirdiğim altyazı diyelimki 2 saniye geriden geliyor bunu otomatik olarak ayarlıyabilecek bir program varmı yani srt yi degistirip duzgun halde gene srt olarak kaydedecek ben bir kere senkron için gereken bilgiyi verdiğimde.

Birde tek bir movieyi 2ye böldüm diyelim bunun altyazıolarını ayarlayabilecek ve 1 srtden 2 srt yapabilecek bir program varmı?
2. parcada malum zaman 0 dan basladıgından srt dosyasıda sıfırdan baslayacak sekilde ayarlayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
aegisub kullan

altyazı programlarının kralıdır. eskiden fansub grubum için çeviri yaparken kullanırdım ama o dediğin ayarları da çok rahat yapıyor.

onun dışında windowsda çalışan program biliyorum zaten :) Linux gersen gaupol kullan.

şimdi baktım, gaupol'un windows versyonu da varmış: http://home.gna.org/gaupol/download.html sadece aman ayar yapacaksan bununla yaparsın en rahat. pek bir başka özelliği yok zaten.

gaupol

http://home.gna.org/gaupol/img/screenshot-01.png
http://home.gna.org/gaupol/img/screenshot-06.png

Sosyal ağlarda paylaş

divxplanet'in sitesinde dosyalar kısmında bulabilirsin çeşitli programları. ben zamanında yapıyordum bu tip şeylerde baya uzak kaldım şimdi.

ayrıca ilk sorun için: izlediğin programda kesin vardır altyazı editleme ile ilgili bir kısım. ordan +2sn ver anında düzelir.

bsplayer ve gomplayer'da var bu özellik
Sosyal ağlarda paylaş

eski filmlerde-dizilerde falan oluyor uygun altyazı bulamama olayı
subtitle explorer ile bütün ayarını yapıcam diye tüm diyalogu okuduktan sonra filmi seyretmenin pek anlamı kalmıyor
bu yüzden hep torrentten önce altyazılara bakarım, hangi türde var dvd-rip mi camrip mi falan diye
Sosyal ağlarda paylaş

Ben videoyu usbye atıp onu esas TVden izleyecegim ve playerda suntitle için ileri geri secenegi yok seciyorsun oynatıyor o kadar.

Birde bazen PCde izlerken altyazı kaymış oluyor onu senkronize ediyorum ama sonra gene kayıyor deliriyorum. Butun dizi 40 saniyede bir *.5 saniye ileri geri senkronla ugrasıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Ben videoyu usbye atıp onu esas TVden izleyecegim ve playerda suntitle için ileri geri secenegi yok seciyorsun oynatıyor o kadar.

Birde bazen PCde izlerken altyazı kaymış oluyor onu senkronize ediyorum ama sonra gene kayıyor deliriyorum. Butun dizi 40 saniyede bir *.5 saniye ileri geri senkronla ugrasıyorum.

bu yanlış alyyazı kullanmaktan kaynaklanıyor olabilir belki.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bi filmde vardı mesela 2+ saniye geriden geliodu alt yazı, senkronlamıştım gom player ile, ama film ilerledikce yine kayıyordu zamanlama. bunun sebebi nedir ? hani 2 saniye ilerlettiysen hep öle olmalı, ama filmler arasında uzunluk kısalık farkı mı var yani? dvd film alt yazısını bluray icin yaptın mesela bu dediim sorun olusabilio.
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:

ya bi filmde vardı mesela 2+ saniye geriden geliodu alt yazı, senkronlamıştım gom player ile, ama film ilerledikce yine kayıyordu zamanlama. bunun sebebi nedir ? hani 2 saniye ilerlettiysen hep öle olmalı, ama filmler arasında uzunluk kısalık farkı mı var yani? dvd film alt yazısını bluray icin yaptın mesela bu dediim sorun olusabilio.

farklı rip ve farklı alt yazı kullandığın için oluyor bu. düzeltmesi de oldukça sinir bozucu hatta bazen imkansız.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki bir sorum daha var. MEsela bir movie indirdim ve bunu DVDye yazıp normal DVD gibi DVD playerda izlemek istiyorum. Buna secenekli bir altyazı ekleyebilen free bir program varmı? Veya windows DvD makerda bunu yapmam mumkun mu?
İstedigimde subtitle kapatlıacak istedigimde acılabilecek yani normal DVD filmler gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...